. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 281-290)<< predošlé 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.12.2010, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

chobotnica - tortička upečená v mikrovlnke



POTREBNÉ PRÍSADY

2x cupcake, banánový krém, marhuľový džem, white icing

POSTUP PRÍPRAVY

Cupcake: 4PL polohrubej múky, 4PL cukru, 1čL pr.do pečiva, 2PL kakaa, 3PL mlieka, 1 vajce, 3PL oleja - všetko zmiešame vo väčšom hrnčeku, ja som to robila v porcelánovej miske a dáme do mikrovlnky na 4 minúty pri 800W. Super luxusné rýchle pečenie bez špinavého riadu :-) Vyklopíme, 2x prerežeme, natrieme džemom a banánovým krémom. Chápadlá vytvarujeme z punčoviny. Na punčovinu som použila ešte jeden cupcake a časť krému. Banánový krém: 1 banánový puding, 250 ml mlieka, 3PL cukru - uvaríme a po vychladnutí zmiešame s 250g masla/Hery.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Eva L. (Akve) ID 92234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 10.11.2010, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slaná torta.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Toustový chlieb,pomazánky,šunka,salama,syr,zelenina.A tu tanečničku som odkukala od eva a. (kote) ID 46650....ďakujem.

POSTUP PRÍPRAVY

Vrstva chleba 3x2,pomazánka,šunka ,syr....4 vrstvy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Katarína I. (catty181) ID 33382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 13.3.2011, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Poťahovka MMF (ale nie z cukríkov marschmallows)



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g kryštálového cukru 50 ml vody alebo kompotova šťava (ak to chceme mať s príchuťou nejakého ovocia, ja som použila vodu) 1 PL kukuričné sirupu alebo medu (ja som použila agátový med) 8 g želatíny (plátkovej) 3 PL vody na namočenie želatíny 1 Štipka soli na prichutenie som použila kyselinu citrónovú 1/2 kávovej lyžičky

POSTUP PRÍPRAVY

Želatínu dať do 3 PL vody, premiešať a nechať napučať. Medzitým cukor, vodu (ak so šťavou z kompótu hneď je aj farebné aj príchuť má) a med (alebo kukuričný sirup) dať zovrieť, potom už len na miernom ohni variť 3 - 4 minútky. Vznikne taký hustejší číry sirup. Trošku sirupu odobrať a ihneď rozmixovať so želatínou. Pridať zvyšný sirup, arómu a soľ. Mixérom pomaly rozmixovať, aby sa všetko dobre spojilo a potom vyšľahať, kým sa neťahá.

A toto je základ pre MMf = roztopené cukríky.

Ak chceme cukríky pripraviť do zásoby:
Do nádobky napr.od nanukovej torty dáme olejom potretý papier na pečenie, vylejeme naň masu, zakryjeme naolejovaným papierom a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Kuchynskými nožnicami nakrájať na kocky a obaliť solamyl a práš.cukor 1:1.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Majka K. (Mayushka) ID 191844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninová mramorová s výbornou ananásovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 8 vajec, 400 g pr. cukru, 380 g polohr. + hl. múky, 6 lyžíc vody, 1 pr. do pečiva, 1 lyžica kakaa Plnka: 250 g masla, 2 žĺtka, 1 konzerva ananásu, 200 g pr. cukru, šťava z 1 citróna, 1 lyžica hl. múky (+ 1 sáčok 100 g bielej čokoládovej polevy Carla) + 2,5 dl pohár ríbezľového lekváru Poťah a zdobenie: WI

POSTUP PRÍPRAVY

Torta pre manžela k narodeninám. Vážila 3,5 kg.
Postup pri obrázkoch :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 16.10.2012, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová torta s ananásom



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g BB keksov (alebo iných sušienok), 160 g rozohriateho masla, NÁPLŇ - 500 g jemného tvarohu, 1 Salko (neuvarené), 1 ananásový kompót (340 g), šťava a kôra z jedného citróna, 1 želatínový stužovač dr. Oetker, NA DOKONĆENIE -1 tortové želé dr. Oetker alebo šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Môj syn mal tento týždeň meniny a keďže sa rozhodol na víkend pricestovať, mala som príležitosť opäť niečo upiecť vlastne neupiecť a prekvapiť ho. Recept som našla v malej nenápadnej knižke od Anne Wilson - Tvarohové a snehové torty, je tam ešte kopec receptov, ktoré stoja za vyskúšanie, tak dúfam, že zas budem mať príležitosť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 14.10.2012, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slaná torta k narodeninám


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Maja c. (macis) ID 63536 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 18.2.2015, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja prva potahovana torta, k Sv.primaniu



POTREBNÉ PRÍSADY

Moja maminka upiekla a naplnila, a ja som ozdobila. korpus bol orechovy, v strede zlty piskot, plnka maslova s Nuttelou, ozboby a potah.hmota z Marsmallow

POSTUP PRÍPRAVY

Dakujem Vam tu zienky zlate, za rady a navody,ako potahovat torty. Tato moja "prvotina", nie je bez chyby, ale myslim, ze ani nie je najhorsia

recept na plnku: 1 celé maslo, 1 celú Heru, vymiešať s 30 dkg mlet.cukru, pridať 3 lyžice nutely /duo- z Lídla/ , alebo horkej cokolady. Vo vodnej lázni alebo nad parou dať roztopiť celú 100 gr.várovú-horkú čokoládu- nechať ochladnúť a primiešať postupne do plnky. Všetko spolu dobre vymiešať a pridať 3 lyžice rumu, alebo rum. esencie.
cesta na torty : Treba 2 cestá orechové a 1 cintronové
každé je zo 4 vajec,3O dkg cukru,10 dkg orechov, 20 dkg hrub.múky,10 lyžíc vlažnej vody, pol prášku do pečiva. Prostredné je tiež zo 4 vajec, len citronove, t.j.4lyžice kryšt.cukru, 5lyžíc polohr.múky, šťava z citrona aj kôra .Spodná časť bola natretá domacim marhuľovým dzemom a pokropena este rumom.
po naplneni je cela potreta zvysnou plnkou, na ktoru je potom polozena potahovacia hmota z marsmalow.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

alena a. (Lilly006) ID 31057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 17.10.2009, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta Didlinka s hviezdičkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus:
7 vajíčok, 10 lyžíc kryštálového cukru, 10 lyžíc hladkej múky,1 balíček vanilkového cukru, 3 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa
Nadstavovaný krém:
0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 vanilkáč, 3 lyžice práškového cukru,10 dg masla
ľubovoľné drobné ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Zo žĺtkov, cukru a vanilkáča vymiešame penu pridáme olej a premiešame. Bielka s cukom ušľaháme do snehu. Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a premiešame. Preosejeme múku. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 7 lyžíc múky a do druhej zvyšok a pridáme aj kakao, ktoré tiež preosejeme a pomiešame s múkou. Najprv vlejeme biele cesto a po lyžiciach kakaové cesto do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pomaly upečieme asi pri 175°C.
Upečené necháme na mriežke vychladnúť. Rozkrojíme na 3 časti a natrieme krémom. Na krém uložíme drobné ovocie. Povrch celej torty tiež potrieme tenkou vrstvou krému. Necháme dobre schladiť.
Povrch potiahneme hmotou z Maršmelákov.
Z mliečneho marcipánu vymodelujeme Didlinku a dotvoríme.
Plnka: nadstavovaný maslový krém
Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustú kašu. necháme vychladnúť. Puding nesladíme iba uvarený posypeme balíčkom vanilkáča, aby sa neurobila kôra. Maslo vymiešame s cukrom.
Po častiach pridávame puding a šľaháme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.11.2009, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

"Originál" dobošová torta bez karamelovej polevy s úžasným krémom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 10 dkg cukru,2 vanilkové cukry,6 žĺtkov,citrónová kôra,13 dkg polohrubej múky,6 bielkov Krém: 1/4 l šľahačky,3 žĺtky,2 dkg múky,15 dkg masla,10 dkg práškového cukru,2 vanilkové cukry,1 čokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla na jednej internetovej stránke ako originál rezept na "Dobostortu". Bola naozaj vynikajúca!
Z bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh, všľaháme doň postupne žĺtky, po lyžiciach cukor (aj vanilkový), trocha citrónovej kôry a ľahko vmiešame múku. Z pripraveného cesta upečieme na papieri pomastenom maslom a vysypanom múkou 6 rovnakých tenkých kruhov.Ja som si vždy na papier dala ten okruhly rám tortovej formy.Upečené kruhy opatrne zbavíme papiera a dáme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Dobre rozšľaháme smotanu so žĺtkami a múkou a vložíme aj s nádobou do vriacej vody. Usilovne šľaháme až do zhustnutia. NEVZDÁVAME TO!Šľahačka zredne takmer na vodu,ale potom zázrakom naozaj zhustne.Zmes dáme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknutú čokoládu a vychladnutý krém. Plnkou naplníme 5 kruhov.Krém je božský-ľahučký a veľmi chutný!
Na originál by mala ísť karamelová poleva :
Šiesty kruh položíme na plech pomastený maslom 18Dkg cukru nasypeme na železnú panvicu, urobíme hnedý karamel a polejeme ním pripravený kruh. Mokrým nožom, rýchlo, kým poleva nestvrdne, rozdelíme kruh na 16 rovnakých dielikov, a tie položíme na vrch vychladnutej torty. Môžeme ešte ozdobiť šľahačkou.

Ja som zvolila verziu milsiu srdcu môjho oslávenca :-) - šiesty kruh som rozdrobila,zafarbila na zeleno,vytiahla z chladničky zvyšky marcipánu, v Dráčiku kúpila autíčka a radosť bola obrovskáááá :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Katarína P. (romaneto) ID 132 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2016, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 281-290)<< predošlé 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu