. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 271-280)<< predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Ľahká, nepečená višňová (alebo iná) torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám z českého MMB (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44769) a musím sa oň s vami podeliť, pretože je to jednoducho úžasne úžasný recept! Je pomerne rýchly, jednoduchý a ovocie sa v ňom dá podľa ľubovôle obmieňať. A čo je podstatné, je ľahúčky, čiže aj keď si dáte väčší kus, ktorý spracete behom chvíľky, nemáte pocit ťažkosti a prejedenia. Na leto priam vynikajúci! Včera sme ho rozkrájali a už je polovica preč!

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si recept malinko obmenila, ale ak chcete môžete sa držať pôvodného.
Budeme potrebovať: - asi 1 väčšie balenie detských okrúhlych piškót - 500 g vykôstkovaných višní (dá sa nahradiť akýmkoľkvek kompótovým alebo čerstvým ovocím) -2 dl vody alebo šťavy z kompótu - 120 g práškového cukru - 1 vanilkový puding rozmiešaný v 1dl vody (tiež sa dá podľa vôľe obmeniť, ak robíte jahodovú tortičku, skúste jahodový a pod) - 1 smotanu na šľahanie - 200 g kyslej smotany - 80 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 3 želatinové plátky -

Postup: Vykôstkované višne, šťavu z kompótu a cukor rozvaríme. Pridáme pudingový prášok vymiešaný vo vode a varíme až do zhustnutia, kým nám nevznikne tuhá masa. Necháme vychladnúť.
- Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. V 4PL vody necháme 10 min. nabobtnať 3 želatinové plátky, potom ich dáme do hrnca a rozpustíme, nesmieme však variť. Do rozpustenej želatíny pridáme 2PL smotanového krému, zamiešame a potom spojíme so zvyškom smotanového krému.
- Na dno tortovej formy dáme piškóty, ktoré môžeme trochu pokvapkať zvyškom kompótovej šťavy, na piškóty dáme trochu smotanového krému, opäť piškóty, nalejeme vychladnutú višňovú náplň a doplníme zvyškom smotanového krému. Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle piškótami, posypať čokoládou alebo kto ako má rád. Pri tejto torte je dôležité ju nechať dobre stuhnúť minimálne 1 deň, čím dlhšie, tým lepšie. Vrelo odporúčam, chuťovo je jednoducho GENIÁLNA!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.6.2009, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

želatínová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškotový korpus *** ružové žele - tvaroh( Vian - nízkotučný vo vaničke 500g), jahody ( 1 konzerva 400g, ), šľahačka, 2x van. cukor, 1 PL prášk. cukru, 1,5-2 balíčky želatíny *** piškóty *** biele žele - biely jogurt (450g), 1x pochuťková smotana, 2x van. cukor,1 PL prášk. cukru, 1- 1,5 balíka želatíny *** kiwi zaliate tortovým žele*** šľahačka, stužovač, 1/2 bal. van cukru na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

*** piškóta: 4 vajíčka, 4 PL krupicového cukru, 2 PL hl. múky, 2 PL polohrubej múky, 1 PL vlažnej vody, 1/2 balíčka PDP, štipka soli ( žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať 1PL vlažnej vody a ešte chvíľu šľahať, potom pridať múku zmiešanú s práškom do peč. a nakoniec sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli )
*** 1. ružová vrstva: zlejeme si jahody v konzerve a šťavu z nich použijeme na prípravu želatíny, rozmixujeme si jahody, pridáme mäkký tvaroh, ochutíme 1 vanilkovým cukrom, vyšľaháme si šľahačku s 1 van cukrom, kt. primiešame k tvarohovej hmote,všetko pekne premiešame a dochutíme si podľa seba ešte práškovým cukrom, ja som pridala ešte cca 1 PL, nakoniec primiešame želatínu pripravenú s použitím šťavy z konzervy a doliať potrebné množstvo vody,tak aby sme mali 0,5l tekutiny, do ktorej vysypeme 1,5-2 balíčky (t.j. cca30-40g) prisypala som aj trochu červ. potr. farby,aby to bolo krásne ružové,necháme 10 min. stáť a potom zahrejeme aby sa nám rozpustila,keď bude vlažná, môžme ju zmiešať s tvarohom ( ja som použila viac želatíny, pretože som si nebola istá či to stuhne,no stuhlo, možno trochu aj viac,takže určite by malo postačiť množstvo aké som uviedla) ...nalejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky
*** keď bude tvarohové žele stuhnuté, poukladáme naň piškóty a ideme na 2. jogurtovú vrstvu, kt. si pripravíme takto: biely jogurt zmiešame s pochúťkovou smotanou a dochutíme cukrom, pripravíme si želatínu ( tu som použila vodu, no menej ako 0,5l ) a vlažnú zmiešame s jogurtom a vylejeme na piškóty poukladané na torte opäť odložíme do chladničky
*** keď to bude tuhé, ozdobíme vrch torty plátkami kiwi, alebo iným ovocím a zalejeme tortovým žele, pripravené podľa návodu na sáčku ( ja som použila číre )
*** na druhý deň, alebo tesne pred podávaním si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a van. cukrom a dozdobíme podľa fantázie :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.10.2010, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta - banány v čokoláde :)



POTREBNÉ PRÍSADY

-Na piškótový korpus (jednoduchá, rýchla príprava, chuťovo skvelý a vhodný aj do ráfikov!): - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva - Na čokoládový krém: - 4 vajcia - 250 g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 50 g čokolády (môžte dať aj viac) - 3 lyžice kakaa - 250 g masla - + banány nakrájané na kolieska

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať.
Krém: Vajcia, kryštálový cukor, vanilkový cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia (nebojte sa ak to potrvá dlhšie, len šľahajte a šľahajte :) , pridáme zmäknutú čokoládu a odstavíme. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť, potom ho postupne pridáme do zmäknutého masla a nahladko vymiešame.

Vychladnutý (a najlepšie aspoň deň odstatý) korpus prekrojíme, potrieme krémom, poukladáme banány, prikryjeme druhým plátom, potrieme, dáme banány a nakoniec celú tortu potrieme zvyšným krémom :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.9.2014, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Inšpirácia na zdobenie tort...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

a všeličo iné....

POSTUP PRÍPRAVY

Pre dievčatá, ktoré radi pečú sem dávam odkaz na super stránky o pečení s podrobnými návodmi na výrobu všeličoho. Tento obrázok je tiež z tej stránky.

http://peceni.info/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.9.2011, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre inšpiráciu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Koooopec voľného času !!!!!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

:))))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Iva B. (Iffko) ID 3392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 5.8.2008, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička pre chlapov!decentné prsia!



POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus : 125g hladkej a 125g polohrubej múky,1 práš.do pečiva, 4 vajíčka,240g prášk.cukru,150ml oleja,100ml horúcej vody, kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s polovicou cukru,pridávame olej,vodu,múku s práš.do pečiva. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru,potom ho opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesy. Ja som piekla ešte raz tú istú dávku, odobrala som do sklenných misiek:O) a ostatné som upiekla korpus, ten som použila na punčovinu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Monika P. (MoňaP) ID 8172 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.5.2011, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nádherné torty na youtube


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ahoj! toto musíte vidieť: http://www.youtube.com/watch?v=JMOd8aqjDdw&NR=1 nádherné tipy pre zdobenie tort!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.7.2011, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

SLANÝ DORTÍK s fotopostupem na růžičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

toustový jako ostatni

POSTUP PRÍPRAVY

červené květy a zelené listy, jsou z obarveného eidamu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KLÁRA K. (kajinamac) ID 79995 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 19.11.2015, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová plnka ( vhodná na ovocné torty aj štrúdle)



POTREBNÉ PRÍSADY

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina S. (MataSalon) ID 90576 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.1.2012, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Bodkovana torta - lienka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto kakaove: 1/2 Palmarinu, 1/2 pohara jemneho kryst. cukru, 1 1/2 pohara polohrubej muky, 1/2 pohara pochutkovej smotany, 2 PL dzemu, 1 PL kakaa, 1/2 KL soda bicarbony, 2 vajcia********** Cesto piskotove: 3 vajcia, 1/2 pohara cukru, 3/4 pohara polohrubej muky,*********** Krem: 1 vanilkovy alebo smotanovy puding (prip. Zl. klas), 1/4 pohara praskoveho cukru, 1 pohar mlieka, Na vrch: 1 Galaretka jahodova, 1 Galaretka z cernic,alebo z ciernych ribezli, cucoriedok, ( cim tmavsia, tym lepsia). *********** Okrem toho: papier na pecenie a tortova formas odopinatelnym krajom o priemere 26 cm. ( ja som robila do 24 cm a myslim, ze tych 26 cm by bolo ovela lepsie. Nevysli mi tie bodky akoby mali. No budem musiet kupit aj 26 cm tortovu formu, kvoli tejto torte, pretoze som ju urcite nerobila poslednykrat:)

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmyslala som, akoby som definovala tento recept. Zaujimavy, napadity a veeeeeeeelmi chutny. Zvlast davam do pozornosti najma tu kakaovu piskotu. Ja som so doposial s takymto receptom nestretla. Je nielen efektny, ale ma zvlastnu, zaujimavu chut. Najprv som sa obavala, ze to bude suche, ale po ochutnani som konstatovala, ze ide o velmi zaujimavu kompoziciu chuti. Mrzi ma len to, ze tie bodky na lienke dost nevynikli, ale pouzila som najtmavsie zele, ake som dostala. No, nabuduce budem robit zele nie s vodou, ale kupim ten "najciernejsi" sirup prip. dzus, aky bude dostat v obchode.

PS: mrzi ma nekvalitne foto, ktore som vymenila, ale je tu lepsie vidiet ten kontrast tmavych bodiek. pridala som do tmaveho zele ciernu potravinarsku farbu. Vkladam aj nove foto do postupu pre porovnanie:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 4.2.2012, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 271-280)<< predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu