končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 271-280) | << predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Párkovo-fazuľková jednoduchá polievka :)POTREBNÉ PRÍSADY 2 malé mrkvy_500g párky_2 konzervy fazuliek v paradajkovej omáčke_4 zemiaky_2cibule_1 strúčik cesnaku/nemusí byť/soľ,mč.korenie_vegeta,majoránka_gulášové korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku opražimé do zlatitsta na oleji,pridáme na kolieska nakrájané párky ktoré na cibuli opečeme,keď sú..pridáme mrkvu,fazulku,zemiačiky.Keď máme zemiaky,a mrkvičku mäkkú zalejeme zápražkou.Dochutíme podľa potreby. Podávame s chlebom alebo rožkom.Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Veronika S. (Verca122) ID 142658 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Domáci borščPOTREBNÉ PRÍSADY asi 700 g hov.mäsa na guláš alebo ľubovoľná kombinácia hov. a bravč. mäsa, 4-5 mrkiev, 2 petržleny, 1 zeler, 1 cibuľa, masť,3 väčšie zemiaky, zaváraná cvikla, kyslá kapusta asi 1/2 zo 7 dcl fľaše, soľ, 2-3 ks bobk. list, 3-4 ks celé čierne korenie, 3- 4 ks celé nové korenie, paradajkový pretlak, kyslá smotana do dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si koreňovú zeleninu aj mäso na kocky. Na masti osmažíme na jemnučko nakrájanú cibuľku, pridáme koreňovú zeleninu a neskôr mäso na kocky. Všetko spolu ešte chvíľu opekáme. Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ a varíme, kým nie je mäso uvarené na 3/4. Do hrnca dáme zvyšné suroviny. Na kocky nakrájané zemiaky, celú flaštičku cvikle, polku zo 7 dcl flaše kyslej kapusty , celý pretlak a varíme, kým je mäso, zemiaky aj kapusta mäkké. Na záver si môžeme dať na hotovú polievku kopček kyslej smotany. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRÉMOVÁ KRÁĽOVSKÁ CESNAKOVÁ (sýta cesnačka podľa mňa :D )POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 stredne veľkých zemiakov, 1 väčšia mrkva, 1 cibuľa, 3 - 4 strúčiky cesnaku, zeleninový bujón, sladká smotana, tavený syr v črievku, mleté čierne korenie, olivový olej, soľ, maslo, vegeta, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Na cesnakových polievkach mi vždy niečo nechutilo, takže mi nezostalo nič iné, než si vymyslieť vlastnú verziu :) Na rozpálenom olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a nakrájaný (alebo pretlačený) cesnak - množstvo podľa vašej chuti, všetko spolu chvíľu orestujeme. Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme vodou tak, aby zemiaky boli ponorené. Do hrnca rozdrobíme zeleninový bujón a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Následne odstavíme od ohňa, rozmixujeme ručným ponorným mixérom, pridáme sladkú smotanu a tavený syr, necháme zovrieť. Pridáme kúsok masla, aby sa nám na povrchu netvorila kožka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (68) posledné: 22.6.2015, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoduchá brokolicová so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlávka čerstvej brokolice, vývar, soľ, syr v črievku, bazalka (sušená) POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a opláchneme vo vode. Dáme ju variť s vývarom (ja používam domáci z kuracích chrbtov). Keď je brokolička mäkká, tak ju pretlačíme pretláčatkom na zemiaky (to s tou rúčkou, nie krúžok...). Dáme opäť na sporák a pridáme syr. Pokiaľ je polievka riedka tak ju zahustíme solamylom rozmiešaným v mlieku (alebo ako ste zvyknutí). Dochutíme soľou podľa potreby a jemne posypeme bazalkou. Prevaríme a môžeme podávať. Na zmenu niekedy dávam do polievky cestoviny, mrveničku alebo zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.4.2012, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zemiakova mliecna s klobaskouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, bobkovy list, klobasa cca 15 cm (Pikant), sol, vegeta Zaprazka: pol cibule, 1 lyzica hl.muky, 1 caj.lyzicka ml.cervenej papriky, 3/4 litra mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky dame varit s tolkou vody, aby pokryli + sol + vegeta + bobk.list + klobasa ( ta dodava polievke chut, ja krajam na 2 cm kusy) - varime cca polhodinku. Cibulu oprazime trosku na oleji + muka + ml.cerv. paprika+ ihned mlieko! Ked zacne vriet, hned nalejeme cez sitko na zemiaky. Ked znova zacne vriet, varime este 10 minut. Takto isto sa da pripravit aj sosovicova, ci fazulova ml.polievka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.1.2012, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kapustnicaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslej kapusty, susene hribiky, jemne pikantna klobaska, 2 bobkove listy, 5 zrniecok cierneho korenia, 3 zrnka noveho korenia (kto chce moze dat aj rajcinovy pretlak) a ked je uvarena, dochutime kyslou smotankou POSTUP PRÍPRAVY vsetko dame spolu varit a ked su hribiky a klobaska hotove, odstavime z ohna, dochutime kyslou smotanou a papame :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
fazulova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY dame si fazulku do vody den dopred. 2 zemiaky kysla smotana POSTUP PRÍPRAVY dame si varit fazulku s bobkovym listom, trosku vodu posolime. dame do vody aj na jemno nakrajane zemiaciky. Ak mame vsetko makke, pridame kyslu smotanku (co sme zmiesali s malou lyzickou hladkej muky) , kto ma rad ocot, moze dat par kvapiek ale v detskej verzii ani netreba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Bravčový guláš s príchuťou divinyPOTREBNÉ PRÍSADY My s manželom sme úplne zbláznení do gulášov akéhokoľvek druhu a typu, sme gulášoví maniaci :) ktorí sú ochotní variť a jesť guláš kedykoľvek. Pri varení gulášu veľakrát improvizujem, nahrádzam, zamieňam a dopĺňam suroviny, ale mám aj svoj osvedčený guláš, ktorý je vždy mňamky a ktorý varím pre návštevy :) Ingrediencie na cca. 4 litrový hrniec: 1x balíček bravčového mäsa na guláš (ja som veľmi spokojná s mäskom, ktoré majú chladené v Bille, stojí balíček asi 2,2 eura) 1 PL horčica 1x väčší paradajkový pretlak 2 dl pivo 2 dl červené víno 1x zelená paprika 1x väčšia paradajka 4 strúčiky cesnaku 3x cibuľa 2 ČL majoránka 2 ČL mleté čierne korenie 1 ČL ríbezľový alebo brusnicový džem 1 ČL štipľavá mletá paprika 2 ČL sladká mletá paprika 1 ČL mletá rasca 4 PL gulášové korenie 6x borievky 1 ČL biele mleté korenie zeleninový bujón soľ múka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu si nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme dozlatova. Zalejeme vodou (aby bola zaliata vodou tak 1 cm nad), zakryjeme a dusíme aspoň 20 minút (pokojne, ak neponáhľate, pri neustálom podlievaní a miešaní duste aj 45 minút pri dusení sa totiž vytvára ten sprájny glivajz, ktorý dáva gulášu tú krásnu vôňu, chuť a farbu). Po 20 minútach pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a papriku a vhodíme do cibule, podleje a dusíme ďaľších 10 minút. Mäsko nakrájame tak, ako máme radi, niekto má rád veľké kusy, takže ten ho môže rovno z obalu len umyť a vhodiť do hrnca, kto má rá menšie kúsky, tak nakrája. Podusíme zaliate vodou a zakryté 10 minút, aby mäso celé pekne zbelelo a zatiahlo sa. Po 10 minútach vložíme nasekaný cesnak, vlejeme pretlak, horčicu, víno, pivo (nezľaknite sa, pivo vám po naliatí do hrna zapení). Vsypeme všetko korenie, vhodíme 4 bujónové kocky a celé posolíme. Zalejeme vodou a hodinu varíme. Po hodine vsypeme na kocky (najlepšie také väčšie, aby to bolo také pravé gulášové) nakrájané zemiaky a varíme ďaľšiu pol hodinu. Potom skontrolujeme, či už sú zemiaky mäkké. Ak áno, pár ich roztlačíme o steny hrnca (tak asi 6 kusov), pekne to ochutí a aj zahustí polievočku. Dochutíme podľa potreby, tiež dosolíme, doštipľavíme, môžme pridať z horčice, vína alebo piva, ako sa vám žiada. Na konci si do misky dáme 1 dl vody, v tom rozšľaháme 2 PL múky (úplne je jedno akej, používam takú, aká mi príde pod ruku), dáme si pozor na hrčky múky, aby bola voda s múkou úplne hladučká a pomaly vlejeme do vriacej polievky. Zamiešame a ja ešte zvyknem opäť naliať deci vody do misky, nasypať múku, opäť akúkoľvek, vymiešať husté cestíčko, ale také, aby sa trošku lialo a nahádžem rovno do gulášiku pár haluštičiek maličkých. Odstaviť a hotovo. Skúste servírovať horúce na taniery a na vrch gulášu hoďte pár koliesok cibule, uvidíte, aká je to pochúťka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Knedlicky do polievky podla susedky Renaty :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cibula , vajce, struhanka , hladka muka, soda bikarbona , sol, podla chuti koreniny , petrz. vnat - ja davam susenu POSTUP PRÍPRAVY cibulu oprazime na oleji , nechame vychladnut , pridame vajce (ked robim polievku do stredneho hrnca davam vajcia 2, ked do vacsieho davam 3) muku a struhanku davam v rovnakom pomere , cesto premiesame , aby nebolo ani huste ani riedke , na spicku lyzicky sodu bikar. - moze ale nemusi byt , dalej ochutit podla vlastnej chuti lyzicou odoberame a varime do vriacej polievocke :) ja som ich davala do hrstkovej na fotke nevyzeraju velmi vabne , zarosil sa mi objektiv na fotaku :DDD OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka B. (U Shopaholičiek) ID 16530 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sýta chilli polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Táto polievočka je úžasným vynálezom na chladné zimné večery, keď prídete uzimení a lační domov. Je chutná, huttná a sýta, preto je super aj pre návštevy – stačí, keď im uvaríte túto polievočku a naservírujete ju s chlebíkom natrhaným na kúsky pekne naaranžovaným v nejakom košíčku (samozrejme, najlepšie, ak je váš vlastnoručne čerstvo upečený) a nič viac netreba, aby ste ich zasýtili. Navyše je táto polievočka lacná, veľmi rýchla a veľmi jednoduchá na prípravu. Ingrediencie na 4 litrový hrniec: 1x balíček mletého mäsa (ja používam ten z Billy, je to balíček mix mletého mäsa a je to veľmi chutné mäsko, s ktorým mám dobré skúsenosti a používam ho všade, kam ide mleté mäso, jeden balíček stojí cca. 1 euro. Kto chce fajnovejšiu verziu, môže kúpiť rovnako v Bille mleté hovädzie, to stojí asi 3 eurá balíček) zeleninový bujón soľ 1x pradajka 1x zelená paprika 2x veľká cibuľa majoránka mletá rasca práškový cesnak mleté čierne korenie kryštálový cukor (ja používam 1 vrecúško HB cukru, to je také optimálne množstvo) kúsok pórku (asi 5 cm, najlepšie, ak máte zelenú časť, ak nie, môže byť aj biela) pasírované paradajky (najlepšie sú z Lidl od Nostia – majú totiž tú správnu hustotu, sú správne sladke aj kyslé a stoj iba 60 centov) paradajkový pretlak (najchutnejší aj najhustejší je opäť z Lidl od Nostia) 1 celá plechovka čiernych Kidney fazuliek v slanom náleve (opäť som spokojná veľmi s tými z Lidl) 1 celá plechovovka bielych fazuliek v tomatovom náleve (a opäť tie Lidlové sú dobručké) chlebík alebo bageta alebo pizza chlieb/štangle POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme cca. 20 minút zakryté pod pokrievkou. Potom pridáme umyté mleté mäso. Opražíme a potrháme varechou na drobučké časti, smažíme až kým nie je nabielo usmažené. Podlejeme vodou, aby bolo všetko úplne zakryté a dusíme pod pokrievkou. Po cca. 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú paprriku, paradajku a pór a vhodíme do polievky. Prisypeme za 2 ČL: rasce, soli, majoránky, cesnaku, mletého čierneho korenia a chilli. Prisypeme celé vrecúško BH cukru. Poriadne premiešame a vmiešame celé pasírované parajky, celý pretlak. Vlejeme celé plechovky fazulí aj s nálevom. Zamiešame a dusíme pod pokrievkou na najmenšom ohni. Hotové to máte tak do 20 minút, ale polievočka je o to chutnejšia, čím dlhšie sa varí, ja varím aspon 2 hodiny, len treba miešať tak každú štvrť hodinu, lebo pretlak sa zvykne pripaľovať. Pred tým, než odstavíte, finálne dochuťte. Servírujte horúce a s natrhaným chlebom alebo bagetkou (príp. veľmi rýchlo k tomu môžete upiecť mňamky pizza chlebík, recept na jeden super rýchly pridám). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 16.4.2012, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 271-280) | << predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,126 ďalšie >> |