končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.649 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,2565 ďalšie >> |
TORTY |
Torta JADRANPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 3 lyžice kakaového prášku, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny , KRÉM I.: 200ml mlieka, 100g kryštýlového cukru, 20g maizeny, 1 žĺtok, 150g masla, 50g opražených lieskových orieškov, KRÉM II.: 2 smotany na šlahanie, 2 stužovače šlahačky, 2 lyžice práškového cukru, 1 van.cukor. 50g čokolády POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: bielky vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame žĺtky. Zvlášť premiešame kakaový prášok, práškový cukor a maizenu. Zľahka primiešame k vaječnej mase. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v miernej vyhriatej rúre asi 15min. KRÉM: V 200ml mlieka rozmiešame maizenu, kryštálový cýkor, žĺtok a uvaríme na kašu. Do vychladnutej kaše primiešame maslo a opražené pomleté lieskové oriešky. Krém natrieme na upečený vychladnutý korpus a necháme stuhnúť. Vyšlaháme smotany na šlahanie so stužovačom a natrieme na krém. Na vrch nastruháme horkú čokoládu. NA FOTKE JE TO ZA CERSTVA KRAJANE, PRETO JE TO TROSKU AKO UPADNUTE. VELMI DOBRE A OSVIEZUJUCE. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zuzana L. (zuzika21) ID 20369 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2012, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vanilkovo ananásová (alebo trasená) torta z 2 vajecPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som robila tortu, ale daný recept je možne použiť na bežný nedeľný koláčik. Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 1 puding ole bez varenia, 0,5 plechovky ananásového kompótu, 1 vanilkový cukor. Poťahová hmota: 8 g želatíny v prášku (pol balíčka), 0,4 dcl vody, 2 lyžice med alebo pšeničný sirup, asi 500 g práškový cukor, potravinárska farba, 1 malá lyžička citrónovej arómy, cera na potretie rúk. POSTUP PRÍPRAVY Postup je vo fotopostupe. Poťahová hmota: Želatínu zalejeme vodou, pridáme potravinárske farbivo a dáme na krátko do mikrovlnky zohriať, aby sa roztopila. Ak použijeme med, tak ho roztopíme nad parou. Ja som dala pšeničný sirup, priamo do teplej želatíny a vložila ešte na pár sekúnd do mikrovlnky. Vznikla tekutá hmota. Preosiala som práškoví cukor. Asi 300g som pridala do misy, naliala želé zmes a miesením vytvorila poťahovú hmotu. Cukor som pridávala, kým hmota nebola ako plastelína. Nechala som chvíľku postáť. Hmotu som následne vyvaľkala a potiahla ňou tortu. Chutí ako želé masmalow cukríky. Je tvárnejšia ako MMF hmota. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 13.11.2012, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
PIŠINGERPOTREBNÉ PRÍSADY Tortové oblátky, čokoláda, mleté orechy, maslo, šľahačková smotana, Granko, marcipán POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozpustíme 250 gramov masla, 300 gramov horkej čokolády, 2,5 deci šľahačkovej smotany, 50 gramov Granka a 50 gramov mletých orechov. Po vychladnutí stuhnutým krémom ponatierame postupne všetky oblátky a celú tortu. Vrch torty môžme skrášliť ozdobami z marcipánu. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 27.10.2014, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechový krémPOTREBNÉ PRÍSADY 120 g zomletých orechov, 100 g práškového cukru, 0,5 dcl mlieka, 180 g masla, rum, vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme orechy, cukor a vanilínový cukor a pridáme vriace mlieko - pomiešame. Potom pridáme rum a maslo a dobre premiešame (ja to miešam s ručným mixérom). Pred natieraním nechať aspoň 2 hodinky v chladničke A keďže nemám príliš rada maslové krémy tak tento je vynikajúci a veľmi dobre sa natiera na tortu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marcela K. (kotlarka) ID 50957 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.12.2008, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Marcipán trochu jinakPOTREBNÉ PRÍSADY 300 gr mouč.cukru, 300 gr fondantu, 300 gr sušeného polot.mléka, 45 gr Omegy nebo jiného 100%ního tuku, 75 gr (2 vrch.lžíce) kukuřičného nebo pšeničného sirupu, případně glukózy nebo medu,vanilkový cukr, mandlová nebo jiná tresť asi dvě lžíce, asi 40 ml vody, přidávat postupně. Měla jsem doma delší dobu anglický fondant, se kterým se mi velmi špatně pracovalo, tak jsem si našla na jedněch stránkách recept na marcipán od pana Pelikána, kde se právě dá fondant krásně využít na výrobu domácího marcipánu. Malinko jsem si ho upravila, protože třeba glukozu nemá doma každý a výsledkem je opravdu velmi tvárná a hlavně velmi dobrá hmota, ze které jdou krásně na tenko vyvalovat lístečky a potahování je taky snadné, jen se moc nehodí na větší figurky, je trochu měkčí. Ale při přidání asi 100 gr sypkých směsí je ještě tužší, takže pak by to mohlo jít. POSTUP PRÍPRAVY Fondant a Omegu si dám do misky do mikrovlnky na chvíli nahřát, mezitím si odvážím sypké směsi a sirup, přimíchám nahřátý fondant a tuk, tresť a trochu vody a zpracuji. Směs je možné dělat i v domácí pekárně. Výsledná hmota by neměla vůbec lepit a držet na podložce tvar. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.2.2009, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tiramisu klasikPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g piškót 400 g tvaroh jemný (nie hrudkový) 4 vajcia 100 g cukru 2 šálky silnej kávy 30 g kakaového prášku POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hustú penu, pridáme tvaroh. Do vzniknutej masy vmiešame vyšľahanú penu z bielok. Piškóty máčame v káve, vyložíme nádobu a nanesieme polovicu masy. postup zopakujeme z druhou polovicou piškót a krému. Dáme do chcladničky na noc. Nakoniec pred podávaním preosejeme kakaový prášok po celom povrchu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Vierka F. (Viky76) ID 72941 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 15.5.2009, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kanadská tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Receptík som robila podľa Michaely M. ID 48763 z českého mmb. Na korpus potrebujeme: 4x BeBe Dobré ráno orieškové, 1dcl - cca 4PL rozpusteného masla, 1dcl - cca 4PL mletých orechov, 1ČL škorice. Na náplň: 3 kyslé smotany, 1 tvaroh, 10PL ml. cukru, 2PL hladkej múky, 1 vanilka, 3 vajcia, šťava z jedného citrónika. Na dozdobenie môžte použiť šľakačku a posypať škoricou. Ja som posypala len škoricovým cukrom :O) POSTUP PRÍPRAVY Tortička je úžasná. Zjedla sa v podstate na posedenie a návšteva si tiež pochvaľovala. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.11.2009, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja ananásová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1. cesto: 4 vajíčka, 5 kopcovitých lyžíc kryštálového cukru (120 g), 4 lyžice (mierne navŕšené) polohrubej výberovej múky (70 g), 2 lyžice (mierne navŕšené) hladkej múky špeciál (35 g), 1/2 kypriaceho prášku, 0,5 dl oleja***2. cesto: detto, ale 2 lyžice hladkej múky nahradíme kakaovým práškom*** Plnka: 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 kopcom lyžice hladkej múky (70 g), 7 lyžíc kryštálového cukru (150 g), marhuľový lekvár, 1 konzerva ananásu, pražená mletá káva, 300-400 g obyčajného masla (ja používam s názvom Zlatá Haná), rum /alebo rumová príchuť/ - lepšia je s rumom... POSTUP PRÍPRAVY Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do nadýchanej peny, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme do tých 20 min. pri teplote 150°-160° C. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu. II. cesto - detto Tiež po vychladnutí prekrojíme na polovicu. Plnka: 600 ml z mlieka dáme uvariť spolu s cukrom, do zvyšných 400 ml pridáme Zlaté klasy s hladkou múkou a prilejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme plnku (ak sa zrazí, nič sa nedeje, pomôžeme si potom mixérom). Necháme vychladnúť a pomaličky potom pridávame rozmiešané maslo (obyčajné je naozaj najlepšie....) do krému. Ak máme tie hrčky, rozmixujeme dohladka, kľudne aj s maslom. Aj keď sa Vám bude zdať plnka možno trochu redšia, vsaje sa pekne do plátov a torta je krásne šťavnatá. Zalejeme si silnejšiu zrnkovú kávu. Plnenie: Spodné cesto - 1. tmavý plát - bohato pokvapkať (nie poliať) ananásovou šťavou, pofŕkať jemne rumom /alebo príchuťou/, extraktom z kávy, natrieť plnkou, poukladať jemne nakrájanými kúskami ananásu, navrstviť ešte trošku plnky. II. cesto - 1. svetlý plát - pokvapkať (bohato) šťavou, natrieť lekvárom (marhuľovým - aj kvôli efektu a nebije sa chuťou s ananásom), plnkou, kúskami ananásu, potrieť ešte plnku III. cesto -2. tmavý plát /postup ako pri spodnom pláte/ IV. cesto - ako II. cesto (2. svetlý plát) - potrieť plnkou - obtrieť celú tortu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 7.4.2013, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mozaiková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Na okrúhly korpus : 20 g masla, 80 g cukru, 4 žĺtky, 20 g olúpaných strúhaných mandlí, 150 g strúhanej čokolády na varenie, sneh zo 4 bielkov, 40 g nastrúhanýh piškótov , 40 g polohrubej múky Na prúžky : 200 g cukru, 8 žĺtkov, sneh z 8 bielkov, 80 g polohrubej múky Na krém : 300g čokolády na varenie, 5dcl šlahačkovej smotany, 125g práškového cukru, 125g masla POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Petra B. (Petra30) ID 44385 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 21.5.2008, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dobošová tortička!!!POTREBNÉ PRÍSADY 1-KORPUS/na jednu tortu je nutné upiecť korpus 3X!!!!!/ -4 celé vajíčka -4 polievkové lyžice kryštálového cukru -4 polievkové lyžice hladkej múky -1/2 prášku do pečiva -hrubá múka+tuk na obsypanie formy/neplatí ak máte teflonovú formu!!!!!/PLNKA-cc.-1/2 l mlieka -1+1/2 zlatého klasu -1 vanilkový cukor -20/25 dkg kryštálového cukru -2 Palmaríny -kakao POSTUP PRÍPRAVY KORPUS- Celé vajíčka+4 lyžice kryštálového cukru vyšľaháme/nepochybne je potrebný mixér!!!/ do až spenenej konzistencie.Do takto vyšľahanej hmoty pridáme 4 poliev.lyžice hladkej múky+1/2 prášku do pečiva.Opatrne premiešame a vlejeme do pripravenej formy.Ak nemáte teflonovú formu,je nutné dno formy vyložiť mastným papierom na pečenie+boky formy vymastiť tukom/palmarín/ a obsypať hrubou múkou,aby sa nám korpus lepšie vyklápal!!! Na tortičku potrebujeme 3 korpusy,takže postup opakujeme 3X!!!!!! Necháme korpus vychladnúť a každý kúsok prerežeme opatrne na polovicu!!! PLNKA- Z 1/2 l mlieka+1+1/2 zlatého klasu si uvaríme puding.Do ešte teplého pudingu pridáme 1 vanilkový cukor+20 až 25 dkg kryštálového cukru+1/2 Palmarínu!!!!!!!!!DOBRE PRENIEŠAME!!!!! Vychladnutý puding si dáme do mixéra a rozmixujeme ho spolu s 1+1/2 Palmarínu!!DOBRE VYŠĽAHAME!! Plnka je hotová a ak budete zdobit podla návodu z 1 receptu,je nutné si odobrať ešte kúsok svetlej plnky na prekritie tmavého korpusu.Do zbytku plnky opatrne zamiešame kakao,podľa vlastnej chuti. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Milada O. (mimy(stelka)) ID 6175 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.2.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.649 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,2565 ďalšie >> |