končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Naša nedeľná :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g šampiňónov, 3 zemiaky, 1 mrkva, pol hlavičky brokolice, maslo, vegeta, soľ, slepačí bujón, konzerva hrášku, polohrubá múka, 1 vajce, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, worchester omáčka, 1 ks kuracieho prsíčka, čierne korenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na masle, keď pustia šťavu pridáme na kúsky pokrájané očistené zemiaky a mrkvu. Podlejeme vodou. Keď budú zemiaky skoro hotové pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, dochutíme soľou, vegetou a pridáme slepačí bujón. Na oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie prsíčko, ochutené čiernym korením, worchester omáčkou a soľou. Z múky, vajíčka, sódy bikarbóny a štipky soli, si pripravíme hustejšie cesto na haluštičky., ktoré pomocou lyžice hádžeme do polievky. Po uvarení halušiek pridáme hrášok, a opečené kuracie prsia. Dochutíme a necháme chvíľku povariť. Brokolica sa krásne rozvarí a zahustí polievku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicová, ako ju robíme myPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 3 l polievky: 500 g brokolice kúsok zelera cesnak cibuľa 1 polievková lyžica detskej krupice 3 polievkové lyžice oleja trošku mrveničky resp. tarhone...jednu hrsť tvrdý syr vegeta, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Používam vyšší hrniec, aby som pri mixovaní nezašpinila celú kuchyňu. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji jemne osmažíme... len do sklovita, pridáme umytú brokolicu, rozobratú na ružičky, kľudne aj s hlúbikmi. Zvyknem hlúbiky očistiť ako zemiaky, aby som odstránila tvrdšie "vlákna", ktoré sa nedajú zmixovať. Trošku zamiešame , posypeme krupicou a zalejeme vodou... nie do plna, len zalejeme do 2/3 brokolicu. Pridáme nakrájaný zeler , očistený cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme trošku vegety. Necháme pod pokrievkou variť, kým sa brokolica a zeler neuvaria...cca 40 min. Potom zoberieme ponorný mixér a opatrne zmixujeme polievku. Po zmixovaní dolejeme vodu. Necháme zovrieť, zavaríme cestovinu. Ochutnáme, či je dosť slaná a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom. Syr strúham na hrubo. Tak nám viacej chutí. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena N. (alenaN) ID 20065 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninová polievočka udená, bez udeného:-) ***POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: rôznu zeleninku- ja som dala: 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 cukina malá, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 4 str. cesnaku, kúsok papriky pre chuť,kaleráb. 2-3 hrste červenej šošovice, 1 hrsť jačmených krúpkov, tých menších, 1 údené tofu, bobkový list, soľ, 1 PL práškový zeleninový bujon, maslo, oliv. olej, 1 1/2 vody POSTUP PRÍPRAVY Zeleninku očistíme a nadrobno nakrájame. Cibulu, kúsok papriky a cesnak necháme v celku. Vložíme do hrnca a restujeme na masle, potom prisypeme bujon, osolíme, dáme bobkáč, šošovicu a umyté krúpky. Chvíľu porestujeme a zalejeme vodou. Nakoniec vložíme údené tofu a z tou vodičkou v sáčku. Varíme cca 50 min. Šošovica polievku trocha zahustí, tá sa úplne rozvarí. Tofu dá polievku výbornú chuť. Tofu nechám v polievke len vyvariť , potom ho zahadzujem. Ale myslím , že sa aj môže zjesť.Táto polievka ide na dračku. Vymyslela som si ju sama, keďže sa chcem zdravo a chutne stravovať. Ešte keď prestanú vyrábať čokolády...tak som spokojná :-D. Prajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva H. (EVA 33) ID 24479 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 21.10.2012, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pórovo - zemiaková polievočka (krémová, ale bez smotany)POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký pór, 4 zemiaky, 1 stonku zeleru, pár menších strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, na ochutenie soľ, vegetu čerstvo namleté čierne korenie, bazalku (môže byť aj sušená), na ozdobenie krutóny a jarnú cibuľku POSTUP PRÍPRAVY 1. Najskôr si nakrájame na drobné kúsky cibuľu, cesnak a stonku zeleru, šupneme na olej a niekoľko minút opekáme a dusíme. Pridáme na kolečká nakrájaný pór a opäť opekáme, opäť dusíme :) 2. Nakoniec pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky, pridáme cca liter vody (podľa toho, akú chcete mať hustotu, ja som dala 800ml). Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou vegety a nebojíme sa pridať aj väčšie množstvo bazalky. 3. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. 4. Polievočku môžme nakoniec rozmixovat, zemiaky nám ju krásne zahustia a nemusíme tak prilievať smotanu, či zahusťovať múkou a budeme štíhlajšie :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.11.2013, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kapustova polievka s klobaskou a kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY muka a olej na zaprazku 2 stredne velke zemiaky 1 stredne velka cibula polka mensej bielej kapusty (tak 400-500g) 1000ml vody 2 hovadzie bujony cierne korenie mlete klobaska (mnozstvo podla chuti) 1 kysla smotana POSTUP PRÍPRAVY Na pripravu polievky nam staci jeden hrniec, objem hotovej polievky je cca 2litre. Pred varenim si nachystame suroviny, na male kocky pokrajane zemiaky, nadrobno pokrajanu cibulu a kapustu na mensie rezance Z muky a oleja si spravime zaprazku, ktoru potom zalejeme cca vodou a rychlo miesame aby sa zaprazka rozpustila a neostali hrudky. Do zmesi rozdrvime bujony, a pomaly nasypeme zemiaky kapustu aj cibulku.. Moze sa stat ze suroviny budu "kopcom" ale to len kym kapusta trocha nezmekne. treba ju trocha vareskou popritlacat a pripadne doliat trocha vody aby bola ponorena. Pocas varenia dochutime ciernym korenim, a varime s obcasnym premiesanim kym zemiaky nezmeknu(cca 25-30 min). Podla chuti si nakrajame klobasku na kolieska, vysypeme do polievky a varime cca 10 minut. Klobaska pusti stavu a polievke to doda spravnu chut a aromu. Podavame na tanieri s kyslou smotanou, ktoru si moze kazdy nalozit podla chuti a zamiesat na tanieri ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lívia K. (moggy) ID 29850 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
cesnacka na tri sposoby :)POTREBNÉ PRÍSADY olej, cesnak, voda, koreniny, POSTUP PRÍPRAVY 1:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime cervenou mletou paprikou, trosku poprazime a pridame mletu rascu. Zalejeme vodou, pridame zemiaky na male kocky, ochutime mletym ciernym korenim a solou alebo vegetou, povarime, kym zemiaky nezmaknu a hotovo\r\n\r\n2:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime hladkou mukou-spravime zasmazku, pridame mletu cervenu papriku a zalejeme vodou, ochutime solou a mletou rascou a podavame s nastruhanym tvrdym syrom alebo oprazenym chlebom\r\n\r\n3:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime cervenou mletou paprikou, trosku poprazime a pridame mletu rascu. Zalejeme vodou, ochutime mletym ciernym korenim a solou alebo vegetou, chvilku (asi 2-3 minutky) povarime a zatial si prichystame jedno vajicko, ktore si rozslahame a pridame do polievky, vyborne chuti s nastruhanym tvrdym syrom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.3.2012, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
nasa mrkvickovaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mala cibula, mrkva, tekuty bujon, olej, voda, koreniny POSTUP PRÍPRAVY na troske oleja oprazime malu cibulu nadrobno nakrajanu, pridame najemno nastruhanu mrkvu, najprv asi 1PL, nech pusti stavu, neskor pridame oststnu mrkvu, tiez postruhanu najemno, pridame tekuty bujon, pripadne vyvar, ja som davala kuraci, dochutime a povarime, kym mrkva nie je akurat, ani tvrda, ani makka :) hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
♥ Kelová polievka ♥POTREBNÉ PRÍSADY Kel,klobáska,zemiaky, soľ,vegeta, čierne korenie, majorán, olej, cibuľa ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Kel si nakrájame na rezance a dáme do vody variť...posolíme, pokoreníme......ked bude polomäkký pridáme na drobno nakrájanú klobásku a zemiaky a varíme do mäkka.....na olejí si speníme cibuľku a zaprášime múkou...pridáme do kelu, rozmiešame a ešte prevaríme.....dochudíme ešte vegetou,cesnakom a majoránom..... Chutí fantasticky ♥ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 20.2.2017, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova cesnakova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY hladka muka a olej na zaprazku 900 ml vody 500ml mlieka 1 vacsia hlavicka cesnaku 3 mensie zemiaky alebo 2 vacsie 1 zeleninovy alebo slepaci bujon vegeta kusok peciva na oprazenie Podla chuti: mleta paprika cierne korenie nastruhany tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Na tuto polievku vam staci 1 hrniec, objem polievky je cca 2litre, lis na cesnak a panvica na oprazenie peciva Najskor si nachystame cesnak, 3 olupane struciky si dame bokom a ostatne pokrajame na tensie platky, zemiaky nakrajame na mensie kocky, a pecivo tiez. Z muky a oleja si spravime zaprazku.Tu potom zalejeme vodou a poriadne rozmiesame aby sa nespravili hrudky. Do zmesi vysypeme pokrajany cesnak a zemiaky, a rozdrvime bujon.. Obcas premiesame. Potom do polievky pretlacime cez lis zvysne struciky cesnaku a varime kym zemiaky nezmeknupodla chute prisypeme vegetu alebo ine koreniny. Ked je uz polievka uvarena, vylejeme do nej mlieko a za obcasneho miesania privedieme do varu a varime este tak 5 minut. Medzitym na panvici oprazime na kocky nakrajane pecivo na troske oleja alebo masla. Polievku podavame s nastruhanym syrom a oprazenym pecivom, ktore sa do nej nasype. pripadne sa uzobkava pomimo, kto to nema rad namocene. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lívia K. (moggy) ID 29850 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoducha husta paradajkova polievka aj pre zaciatocnikov:)POTREBNÉ PRÍSADY hladka muka a olej na zaprazku 900ml vlazna voda 500ml paradajkovy pretlak 1 stredne velka cibula 2 stredne velke paradajky 3PL krystalovy cukor 1PL vegeta 2PL gulatozrnnej ryze(kto nema rad da si cestoviny alebo zemiaky) trocha mleteho korenia cele korenie Podla chuti: susena bazalka kecup nastruhany tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Na uvarenie nam staci 1 hrniec - polievka ma objem cca 2 litre ale zalezi podla toho ako hustu ju chcete mat:) z tychto surovin vyjde husta a syta. Najskor si preplachneme ryzu a nachystame do misticky a na kocky nakrajame cibulu a paradajky. Z oleja a muky si spravime redsiu zaprazku, ktoru zalejeme vodou a poriadne zamiesame aby sa nespravili hrudky. Vysypeme tam cibulu a paradajky a obcas premiesame. Potom pridame pretlak, cukor, vegetu, mlete a cele korenie a varime cca 20 minut aby polievka zhustla a cibulka zmekla. Podla chuti mozme do polievky pridat este kecup a zamiesat bazalku, pipadne dosypat cukor alebo vegetu. Ak sa vam zda moc husta, zriedi sa vodou. Nakoniec tam vysypeme ryzu a varime este 10 minut, obcas premiesame aby sa nepripalila na spodku hrnca. Polievku podavame s nastruhanym syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Lívia K. (moggy) ID 29850 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,126 ďalšie >> |