. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.650 (zobrazuje sa 25281-25290)<< predošlé 1,.,2524, 2525, 2526, 2527, 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534,.,2565 ďalšie >>

TORTY

Torta princa Evžena



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
6 vajec, 200g kryštálového cukru. 100g čokolády, 100g masla, 100g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 20g kakaa
Čerešňová náplň:
400g čerešní (ja som použila višne) - čerstvých alebo kompót, 300ml nálevu z kompótu, 50g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding
Šľahačková náplň:
500 ml smotany na šľahanie, vanilkový cukor, 100g strúhanej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme, pridáme maslo a vyšľaháme. Vlejeme žĺtky, sneh, múku s kypriacim práškom a kakao. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45 minút. Necháme vychladnúť a 2cm od okrajov stred vydlabeme. Z kompótovej šťavy, cukru a pudingového prášku uvaríme krém, do ktorého pridáme čerešne a krátko povaríme. Náplň vylejeme do korpusu a dáme do chladničky vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu a vydlabané kúsky cesta, vymiešame a rozotrieme na čerešňovú náplň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta pre Emu



POTREBNÉ PRÍSADY

poťahovaná falošným marcipánom zo sušeného mlieka, ozdoby z cukríkov s prírodnými farbivami z tesca - prasačie a kravské hlavy

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5313
PLNKA - čučoriedkový krém: šťavu z čučoriedkového kompótu uvariť so 40g zemiakového škrobu, vmiešať čučoriedky, nechať vychladnúť, vymiešať heru s práškovým cukrom /podľa chuti/a 1/2 zmiešať s čučoriedkovou hmotou. na korpus natrieť plnku, poukladať pozdĺžne prekrojené banány /3ks/ a znovu plnku
POVRCH - biely je podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760, ale stále sa mi to roztekalo, tak som dorábala, pridanie práškového cukru nepomohlo, tak som pridala ešte aj sušené mlieko. robila som deň vopred, vždy som urobila guľu, zavrela do nádoby s vrchnákom a po hodinke skontrolovala. Posledná verzia udržala svoj tvar. Srdiečka sú robené podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2408, ale sú dosť tvrdé, také gumoidné. Pred poťahovaním som celú tortu natrela tenkou vrstvou zvyšnej hery s cukrom. pri vaľkaní som podsypovala práškovým cukrom, srdiečka prilepovala vodou, keďže bolo všetko od cukru, stačilo namočiť prst a trošku potrieť, držalo super.- aj keď som mala obavy, či to v rovnakom stave dožije do rána. Falošný marcipán zo sušeného mlieka je oveľa chutnejší aj tvárnejší.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária M. (majkatorka) ID 10016 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 1.7.2008, 7:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre moju neter k meninám


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873
Plnka: 0,5 l šľahačkovej smotany, 1 želatínový stužovač, jahodový kompót
Zdobenie: marcipán od Arielll, ružičky z marcipánu od Arielll, a lístky z cukríkov marschmallow

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčatká, tento nepodarok som dala do kategórie pre inšpiráciu, aj keď v tomto prípade sa nie je čím inšpirovať, ale dávam ju sem , len kvôli tomu aby moja sestrička videla, aké prekvapko som pripravila pre jej dcéru. Nepodarok, preto, že som na potiahnuitie použila marcipán, ktorý sa mi zvýšil z torty, ktorú som robila pre manžela ( tie cecule) , takže ho bolo dosť málo na také veľké srdce, preto je dosť priesvitný ten marcipán a je vidieť štruktúru korpusu. Inak plnka bola super a aj celá torta, ten mrcipán bola len chybička krásy. ružičky som zbúchala si za 20 minút. Túto tortu som ani neplánovala robiť, bol to len taký ťukes, takže preto taká skromná výzdoba. aj naproek tomu, že je v kategórii pre inšpiráciu pridám taký skromný obrázkový postup. Pre málo času som ani fotiť nestíhala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 30.7.2008, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninová


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

-

POSTUP PRÍPRAVY

-

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janka Š. (suiluj) ID 28372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 4.7.2008, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Myslivec



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový piškot, oříškový krém, mléčný marcipán a perník

POSTUP PRÍPRAVY

Marmorový piškot je klasika - na jedno vejce 3 dkg cukru a 4 dkg pol.mouky, ušlehat žloutky s cukrem, přidat 2 lžíce oleje, pak sníh z bílků a trošku vody, peču asi na 150 stupňů.

Oříškový krém je z jednoho a půl másla, jednoho pudinku svařeného ve čtvrt litru mléka, 25 dkg cukru a asi 20 dkg mletých oříšků.

Perník na smrčky dělám z půl kg hladké mouky, 10 dkg tuku (Hera), 20 dkg cukru moučka, jednoho vejce , lžičky jedlé sody a lžičky perníkového koření. Nechám aspoň den odležet, pak vykrájím hvězdičky viz obrázkový postup a obaluji z půlky marcipánem.

Marcipán je z 12 vrchovatých lžic mouč,cukru, 6 vrchovatých lžic polotučného suš.mléka, 3 rovných lžic kukuřičného sirupu, může být i pšeničný, asi půl dcl vody a mandlové tresti. Barvím gelovkami i sypkými barvami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2008, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Hrad pre moju 9-ročnú princeznú za vysvedčenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorové korpusy, čokoládový krém, banány, marcipánová hmota.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia K. (Lucia.K) ID 44529 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 30.7.2008, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

K 50 tinám a 120 zákusků k tomu


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.6.2008, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Štvrtáci sa lúčili s triednou učiteľkou


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2008, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sladká rozprávka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vrecká alebo 210g piškót, 3 tégliky kyslej smotany, 1 téglik šlahačkovej smotany, 4 vanilkové cukry, ovocie - jahody, marhule, čučoriedky, broskyne, ananás alebo kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej kyslú smotanu a vanilkový cukor. Do tortovej formy rozložíme celofán alebo alobal a naň naukladáme vrstvu piškót, ovocia a šľahačkového krému. Vrstvy striedame, ukončíme piškótami ktoré okvapkáme šťavou z kompótu. Zaťažíme a dáme do chladničky na dve hodiny, najlepšie však na celú noc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Citrónová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajec, 300 g práškového cukru, 260 g hrubej múky, citrónová kôra, 3 lyžice maizeny, 1 lyžička citrónovej šťavy, 30 g strúhanky, šťava z dvoch citrónov, cukor
Plnka: 250 g masla, 3 žĺtky, 2 balíčky maizeny so zlatým klasom, 250 g práškového cukru, 1/2 dl mlieka, kúsok vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, strúhanku, maizenu a všetko primiešame k žĺtkom. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti a polejeme šťavou, ktorú si pripravíme zo 4 dl vody, šťavy z dvoch citrónov a cukru.

Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z mlieka, v ktorom sú rozšľahané vajcia z vanilky a pudingu za stáleho miešania pripravíme krém. Kým je ešte teplý, vmiešame ho do vymiešaného masla.
Krém necháme vychladnúť a potom ním plníme tortu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.650 (zobrazuje sa 25281-25290)<< predošlé 1,.,2524, 2525, 2526, 2527, 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534,.,2565 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu