. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 241-250)<< predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bielková poleva na medovníčky s praktickými radami



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na bielkovú polevu je v podstate len jeden-bielko a cukor, niekto ešte pridáva solamyl či citrónovú šťavu. Ja používam len bielok a výhradne považský práškový cukor. Veľmi dobre si pamätám, ako ťažké bolo pre mňa ako začiatočníčku odhadnúť správne množstvo cukru. Praxou sa mi osvedčil tento vzorec: množstvo cukru = cca 5,5 násobok váhy bielka, napr. na 20 g bielka použijem približne 110 g cukru). Ak je poleva veľmi hustá a pri nanášaní sa trhá, treba pridať trošku vody alebo bielka. Ak je veľmi riedka, pridať cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Práškový cukor preosejem tak, že zvyšky cukru na sitku po každom preosiatí odložím, lebo obsahujú kryštáliky, ktoré upchávajú otvor zdobiaceho vrecúška. Cukor s bielkom miešam na najnižších otáčkach el. šľahačom metličkami na hnetenie cesta 7- 10 minút. Cukor nedávam hneď celý, množstvo cukru závisí od veľkosti bielka. Nechám chvíľku odstáť, aby sa poleva zbavila prebytočného vzduchu. Polevu, s ktorou práve nepracujem, zakryjem potravinárskou fóliou, príp. mokrou utierkou, aby nevysychala. Poleva na druhý deň už nemá tú správnu konzistenciu.

Hustota polevy
Správnu hustota polevy skúšam na prste. Poleva na kontúry je hustá, nesteká z prsta, drží tvar. Ak je však príliš hustá, odpadáva z medovníkov. Polevu tejto hustoty používam aj na zdobenie toriet. Poleva na písanie musí byť veľmi hustá.

Na polievanie medovníkov je vhodná redšia poleva, ktorá sa má tiahnuť ako na nitku. Polevu na polievanie získam zriedením studenou vodou (po kvapkách), nesmie však byť príliš riedka, aby nestekala z medovníčkov. Aby poleva nestekala, tvar pomocou kornútika olemujem hustou polevou a potom iným kornútikom nanášam redšiu polevu. Pre krásny lesklý vzhľad, treba medovníky vložiť asi na 15 minút do teplovzdušnej rúry rozohriatej na cca 50 C a so spustenou ventiláciou. Obyčajnú, nie teplovzdušnú, rúru je potrebné nechať pri sušení jemne pootvorenú, aby poleva nepopraskala.

Poleva na bodky musí byť hustejšia ako na polievanie a redšia ako na kontúry.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Gabriela D. (rebierko07) ID 56069 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.12.2016, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

perníčky z MMB od paní Soni



POTREBNÉ PRÍSADY

Fakticky měkoučké a neztvrdly:
25 dkg hladké mouky,10 dkg mlet.cukru,5 dkg másla,1 polévková lžíce medu,1 vanilkový cukr,1/2 kávové lžičky sody,1 kávová lžička skořice,1 kávová lžička perníkového koření a 1 vajíčko.
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.

POSTUP PRÍPRAVY

pro inspiraci

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 14.12.2007, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Špaldové čokoládovo - orechové dukátiky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

200g špaldová múka celozrnná, 150g masla, 2 žĺtky, 50g práš.cukru, 2 PL kakaa, cca 100g nasekaných orechov, 1KL PDP + náplň: 100g bielej (horkej) čokolády, 15g masla, 2 PL šľah.smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla v jednom časopise,ale upravila som si ho podľa seba.V pôvodnom recepte bola hladká múka,Hera a celý prášok do pečiva.Ja pečiem zo špaldovej múky a sušienky boli výborné.

Takže.Na dosku si preosejeme múku, práškový cukor, kakao,pridáme 50g posekaných orechov, žĺtka a pokrájané zmäknuté maslo.Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme odpočívať na hodinku do chladničky.Cesto si potom rozdelíme na dve časti.Každú časť vytvarujeme do valčeka a každý valček pokrájame na rovanké kúsky - cca 20-25 ks,záleží od veľkosti a ako sa podaria :-D Každý kúsok rukami zagulatíme - veľkosť asi orecha a obalíme vo zvyšných posekaných orechoch.Rúru vyhrejeme na 180 *C. Guličky uložíme na plech s pečiacim papierom, trošku ich sploštíme rukou a koncom varečky urobíme dieru - nie až na dno! Pečieme cca 15 min.Záleží od rúry. Po vychladnutí naplníme krémom: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a smotanu.Uložíme do krabice a necháme uležať.Najlepšie sú o pár dní, samozrejme ak hneď nezmiznú !

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.12.2014, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

*♥*Plnené perníčky (orechová plnka)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: *200 g medu, 500 g hladkej múky, 160 g práškového cukru, 90 g masla, 2 vajcia, 1 čL sódy bikarbóny, 2 čL perníkového korenia (klinček, anýz, škorica, muškátový oriešok)* *plnka: 150 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 čL maizeny, postrúhaná citrónová a pomarančová kôra, olúpané mandle na ozdobu, 1 vajce na potieranie perníkov, papier na pečenie*

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto perníčky sú konzumovateľné hneď od upečenia... až do.... neviem, lebo ich zošrotujú pomaly behom týždňa, dvoch?

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 18.12.2018, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orieškové tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

140g hl.múky, 1/2 č.lyžičky prášku do pečiva, 1/4 č.lyžičky soli, 125g palmarínu, 80g pr.cukru, 1 vanilkový cukor, 150g mletých lieskovcov. Na dekoráciu: čokoláda na varenie, orieškový krokant alebo posekané oriešky.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi dobré vianočné pečivo, veľmi jemnučké a chutí výýýborne. Odporúčam vyskúšať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Monika B. (M&M) ID 8018 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 9.12.2018, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechovo-škoricové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

420g hladká múka, 280g palmarin, 150g práškový cukor, 80g pomletých orechov, 2 ČL škorice, kakao, trochu mlieka na zriedenie cesta

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spracujeme na cesto, ak je príliš tuhé pridáme trochu mlieka. Necháme v chlade odstáť asi 30 minút. Potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200stupňov. Vychladnuté koláčiky spájame džemom a máčame v roztopenej čokoláde. Ozdobíme kúskom orieška prípadne dekoračnými cukríkami :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 15.12.2013, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

IŠTERKY



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky,150g orechov,150g práš.cukru,350g palmarínu.PLNKA:250g masla,1salko.Poleva a ozdoba podľa vlastného uváženia:)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame,vyvaľkáme a vykrajujeme,čo len chceme:)Upečieme a vychladnuté plníme krémom.Vymiešame maslo s uvareným salkom a môžeme pridať za hrsť na jemno zomletých orieškov.Stuhnuté namáčame v čokoládovej poleve.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 12.12.2011, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Famózne orechové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielok, 300g cukru, 150 g mletych orechov, 2 hrste hladkej múky, na hrot noža sóda bikarbóna, strúhanka podľa potreby cca 2 hrste, 300-500g nahrubo nasekanych orechov na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a potom doňho postupne zašľaháme cukor, potom už len jemne vmiešame múku, sódu a strúhanku, vznikne polotekute snehove cesto, ktoré lyžicou vkladáme na nahrubo nasekané orechy, obalime a vytvarujeme z cesta rožky. Rýchlo preložíme na plech s papierom na pečenie, lebo je to veľmi makke. Pečieme najprv na 160 C asi 10 min. potom zvýšime na 180 a dopečieme do ružova. Necháme chvíľu vychladnúť, aby trošku stuhli a tak ich dávame dole z plechu. Sú užasne jemné, snehové a extra orechové.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Renáta L. (renatka77) ID 140438 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2011, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ořechové vyskočky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 kg cukru, 10 dkg mletých ořechů, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, špetka zažívací sody

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v ledničce odpočinout.
Formičky na rohlíčky nevymazáváme, vtlačujeme těsto a zvolna upečeme.
Můžeme zdobit dvěma způsoby. Pouze namočíme rohy do čokolády, nebo na rohlíček nastříkáme krém a namočíme do čokolády a máme obdobu pařížských rohlíčků

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Zdena M. (Zdeny27) ID 219067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.12.2011, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
600 g hladkej múky T650, 300 g práškového cukru, 5 lyžíc medu, 3 vajcia, 1,5 deci oleja, 1 lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky perníkového korenia, 2 lyžičky mletej škorice, lyžica slivkového lekváru alebo 5 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť lepkavé. Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch.

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 30.11.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 241-250)<< predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu