. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Jednoduché lasagne s mletým masom bez predvárania.



POTREBNÉ PRÍSADY

Omáčka: 500 g mletého bravčového (hovädzieho)mäsa, 1 väčšia cibuľa, 1 paradajkový pretlak cca 150g, 2 strúčiky cesnaku, oregano, čierne korenie, soľ, rasca. Bešamelová omáčka: kúsoček masla, 2 PL hladkej múky, 2 dc mlieka, 1 kyslá smotana 200 g, 5-6 plátov lasagni ( kupujem to velke balenie v tescu), syr na postrúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY

1. cibuľku nadrobno nakrájame, podusíme na troche oleja, ( naozaj čo najmenej, lebo potom su mastne), popražíme mäsko, ochutime rascou, čiernym korenim, solou, oreganom, nechame asi 10 min dusiť s trochou vody, pridame pretlak, a dolejeme vodou (aj 2 dcl), omačky treba viacej, takze netreba šetriť, voda potom nasiakne do lasagni, necháme prevreť. Po odstavení pretlačíme cesnak, premiešame. Necháme bokom. Omáčka by mala mať výraznejšiu chuť.

2. Zapneme rúru na 200 stupnov, nech už máme pripravenú.

3. Urobíme bešamel. Rozpustíme trošku masla, ja dávam tak 1,5 cm pasik z klasickeho osminkového masla, poprášime múkou, popražíme cca 2 minutky, zalejeme mliekom, a metličkou miešame až do varu, omáčka nám pekne zhustne. Odstavíme a následne pridáme kyslú smotanu. Metličkou rozmiešame nahladko.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Bibiána K. (biba1) ID 37125 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.4.2013, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

mäsové guľky s reďkovkovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks cibuľa, 15-20 ks stredne veľkých reďkoviek, olej, jedna kocka zeleninového bujónu, 0,5 l vody, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, 0,5 kg mletého mäsa, asi 5 PL jemných ovsených vločiek, 0,5 dcl bieleho vína, hladká múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku nakrájame a na oleji speníme do sklovita, pridáme na mesiačiky nakrájané reďkovky, kocku bujónu, 0,5 l vody a dusíme.
Do mletého mäsa pridáme podľa chuti soľ, korenie, majoránku, víno a ovsené vločky, dobre premiešame a tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v múke a na oleji ich prudko opečieme zo všetkých strán. Vložíme ich do reďkovkovej omáčky a spolu ešte dusíme.
Podávame s varenými zemiakmi, ryžou alebo chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Boloňská zmes na špagety alebo lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som dostala od svojej dobrej kamarátky, ktorá ma k Taliansku a talianskej kuchyni veľmi blízko. Túto omáčku môžete použiť na lazane, na špagety. Môžete si ju tiež zmraziť a vytiahnuť, ak pochytíte hrozný hlad a nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť. Stačí rozmraziť, uvariť si dobré špagety a obed je hotový raz-dva. Potrebujete: 1kg mletého mäsa, 3 veľké mrkvy, 1 petržlen, 1 plátok zeleru, 10 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 6 tetrapakov paradajkového pyré, hrsť čerstvej bazalky, soľ, olej, zeleninový bujón

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme 2 nakrájané cibule, pridáme mleté mäso a opražíme, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, cesnak a zalejeme to paradajkovým pyré. Pridáme bazalku, soľ a 2 kocky bujónu. So soľou opatrne, radšej pridajte menej a ak sa vám bude zdať málo, ešte pridajte, lebo aj z bujóna je soli dosť. Varíme cca 2-3 hodiny, kým sa zelenina nerozvarí. Mne sa stalo, že som mala dosť pustenej masti z mäsa, tak som to zliala a doliala som cca 1/2l vody. Často premiešavajte, aby sa vám zmes neprichytila o dno hrnca. Je to mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 14.7.2012, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

roláda z mletého mäsa s praženicovou plnkou so zeleninou....



POTREBNÉ PRÍSADY

Roláda:mleté mäsko, soľ, čierne korenie, ja som pridala aj Korenie na mleté mäsá, trocha cesnaku, rožok namočený vo vode, 2 celé vajíčka, slaninku na pásiky, vajíčko na potretie ale to nemusí byť.... Plnka:4 vajíčka, nakrájaná čibuľa, pretlačený cesnak, mrkva, hrášok, soľ, podravka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso si premiešame so všetkými prísadami a rozotrieme ho na alobal...podľa toho akú chceme veľkú roládu....
urobíme si praženicu na cibuľke a pridáme korenie, soľ , cesnak a zeleninu....
necháme vychladnúť....
po vychladnutí natrieme na mäso, zvinieme,uložíme na pekáč s olejom,
ja som ešte potrela roládku vajíčkom a navrch poukladala slaninku a kedže mi vyšla plnka len na jednu roládu,narobila som z mäsa karbonátky, posypala kukuricou a slaninkou položila ku roláde
a šup spolu piecť na cca hodinu do rúri..... podliať vodou....
bol to náš dnesný obedík a všetkým chutilo, tá slaninka nemala chybu.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana Š. (Jančina) ID 32604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika (mäsovo-sójovou plnkou)



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové pliecko * sójový granulát * ryža * vegeta * mleté čierne korenie * mletá červená paprika * vajíčko * slanina * cibuľa * paradajkový pretlak * paprika na plnenie * paradajkový pretlak+vegeta+voda na zaliatie

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2009, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Spišské sekanky



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäsko (pridať postrúhaný údený syr), spišské párky, kyslá uhorka

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäsko si sparcujte podľa Vas - len je dobré pridať strúhaný údený syr....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 28.1.2011, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapečené mleté maso



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého masa (míchané hovězí + vepřové), rajský protlak, 3-5 stroužků česneku, olej, zelenina (rajčata, papriky, cibule, mrkev), brambory, mléko, máslo, sůl, tvrdý sýr

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka. Mezitím uděláme bramborovou kaši, měla by být řidší než běžná přílohová. Do pekáčku dáme masovou směs, zalijeme kaší, posypeme sýrem a zapékáme cca 20-30 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2009, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

***Plnený zemiak bez vŕtania:)))***



POTREBNÉ PRÍSADY

Určite všetci poznáte plnený zemiak, ktorý sa vydlabáva.Tento spôsob je vhodný práve , keď nemáme čas dlabať a plnku si môžete dať akúkoľvek. *mleté mäso,* *cibuľa* *sol* *mleté čierne korenie* *majoránka* *smotana na poliatie* *syr* takže toto si potom zarobte podla potreby...je to postup "od oka" :)))))

POSTUP PRÍPRAVY

My sme dali 12 zemiakov variť v šupke.Potom necháme vychladnúť a ošúpeme.

Prepolíme po dĺžke a vydlabeme vnútro zemiakov Lyžičkou!!!!!!nie špirálou:)))

Potom osolíme a dáme na pekáč.

Do vnútra naložíme zmes a na každý zemiak plátok syra.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

ERIKA P. (erzula26) ID 88881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 1.5.2009, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapečena tarhona s mletym masom



POTREBNÉ PRÍSADY

Pomlete bravčove masko,tarhona,koreniny,šampiony,tvrdy syr,sladka smotana,cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Masko si podusime na cibulke,pridame koreniny a sol podla chuti,šampiony..Tarhonu si uvarime zvlast. Vymastime si pekač a striedavo prekladame tarhonu s masom,nakoniec zalejeme smotanou a prikryjeme struhanym syrom.Rychlo zapečieme...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2010, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

MASOVá ROLáDA



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg mlété bravčové,sol,čierne korenie,drveny kmín,mlieko asi 1dl plnka:10-15dkg šunkovej salámy,17dkg syra /môže byt aj udeny/ na potretie kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

suroviny pomiešame,rozložime na foliu alebo alobal asi 1cm hrubka,rozložime salámu,struhany syr a pomocou folie zrolujeme.
ja pečiem na alobale,podlejem trochou vody,pečiem asi hodinu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária S. (slobodka) ID 81076 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.9.2009, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu