končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 211-220) | << predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
krémova cesnačkaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY tak tuto som na&sla na ceskej stranke a je vyborna...aj moje deti sa jej nevedia dojest, tak zdielam recept .. 90g masla,cesnak / cim viac , tym lepsie/,1 cibula nakrajana nadrobno, 250g zemiakov nakrajanych na kocky,500ml mlieka,500ml kuracieho vývaru (môze aj s kocky a môze aj iny/,sol,ml.cierne korenie,bylinky na ozdobu (nemusia ),opečený rohlík alebo toustový chlieb ************************************************** v hrnci na nejmenšiom ohni rozohrejeme tretinu masla a zo všetkych stran na nom opečieme cesnak (ja som ho nakrajala na plátky).Ked zozlatne,pridáme cibulu a opecieme 2 až 3 minuty.Potom pridáme zvysne maslo a zemiaky a znova opekáme 10 minut-občas zamiesame,aby zemiaky neprihoreli...Až zmäkne cibula, prilejeme mlieko a vývar a varíme kym zemiasky nezmäknu ,nakonec pollievku rozmixujem pridáme sol a peper a ešte pretlaceny cesnak . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.4.2013, 18:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova s jarnou cibulkou (cibikova ,-) )POTREBNÉ PRÍSADY 4 zemiaky viazanicka jarnej cibulky smotana na slahanie bujon/vyvar/vegeta muskatovy oriesok sol rozpis je tak na 2 dobre porcie... POSTUP PRÍPRAVY Ocistene zemiaky daj varit s minimom soli (budes neskor pridavat bujon/vegetu), ked su takmer makke, pridaj na kusky nakrajane cibiky a bujon/vegetu. Nechaj prevriet cca 5 minut, cibulky su v podstate len obvarene, este stale maju krasnu farbu a typicku, aj ked zjemnenu chut. Potom masu pomixuj mixerom, pridaj slahackovu smotanu a muskatovy oriesok. Nechaj prevriet a podavaj, mozes si spravit k tomu hrianky, opecene kusky chlebika so syrom, bagetky... Alebo aj nic, tak ako ja ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 6.4.2014, 11:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
** Karfiolová polievka so syrokrémovými haluškami **POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 menšej hlávky karfiolu, 1 väčší zemiak, olej, cibuľa, 2 zeleninové bujóny, soľ, korenie, mletá paprika, vegeta, 1 - 2 ČL octu, pažítka. Na halušky: 1 vajce, syrokrém v črievku, štipka soli, hladká múka, krupica, pažítka. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku, pridáme rozobraté a umyté hlávky karfiolu, na kocky nakrájaný zemiak, chvíľku popražíme, posypeme paprikou a zalejeme vodou (ja dávam horúcu z kanvice - šetrím čas). Do vody hodíme 2 zeleninové bujóny. Necháme pomaly vrieť. Medzitým si spravíme cesto na halušky: rozbijeme si 1 vajce, vytlačíme syrokrém, trošku osolíme, pridáme posekanú pažítku a postupne pridávame múku a krupicu, aby nám z toho vzniklo také akurátne haluškové cesto (ak sa vám zdá príliš husté, môžete priliať trošku vody alebo mlieka). Cesto si vykydneme na lopárik a malou lyžičkou odštikujeme z cesta malé halušky, ktoré zavárame do vriacej polievky. Robíme to týmto postupom: šup, šup, namočím lyžičku, šup, šup, namočím lyžičku, šup, šup, namočím lyžičku... :-) Polievku s haluškami necháme povrieť, dochutíme soľou, korením, vegetou, odstavíme, prisypeme posekanú pažítku a 1 - 2 ČL octu (ten tomu dodá šmrnc). Môžeme jesť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Jana S. (jjaska) ID 22949 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 1.10.2012, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Koldskal - DaNsKa sladka studena polievka :) tentokrat s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g jahod, 2 polievkove lyzice cukru, 1 l jogurtoveho mlieka ( biely, cisty) - u nas davam Buttermilch, 150 ml smotany POSTUP PRÍPRAVY Rada skusam , experimentujem v kuchyni a tak opat jeden uzasny recept na horuce letne dni ,) Jahody, cukor, a 1/4 l jogurtoveho mlieka vymiesame v mixeri, alebo v mojom pripade som jahody vypurirovala. Pridame zvysne jogurtove mlieko a pridame vyslahanu slahacku . Pred podavani - uskladnime na chladnom mieste:) Dobru chut ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mirka R. (Caya) ID 86310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ostrokysla polievka po slovensky (z u nas dostupnych surovin)POTREBNÉ PRÍSADY ocot (obycajny kvasny), sojova omacka, bujon (slepaci, hovadzi... aky chces), chilli pastu/prasok/´zive´ (ja som pouzila erospista pastu v skle), 2 vacsie mrkvy, huby shitake (namocene vopred vo vode), neudeny tofu syr, 2 kuracie prsia/cele nohy, cinsky salat (dostat v skle, obsahuje primarne sojove klicky, bambusove vyhonky, pomenej kapie, mrkvy a male kukuricky), kapiu (zivu alebo nakladanu), 2 vajcia, solamyl POSTUP PRÍPRAVY Daj si do hrnca zovriet vyvar/vodu (tak 2.5litra), v pripade vody po zovreti pridaj bujon, zatial si vsetky tuhe ingrediencie okrem vajec nakrajaj nadrobucko (to je asi najdlhsia cast pripravy/varenia). Ked zovrie vyvar/voda s bujonom, pridaj do nej 8PL lyzic sojovej omacky, 6PL octu a chilli (ja som dala 2KL erospista pasty) - ochutnaj vyvar, dochut podla vlastnej preferencie, niekto chce viac pikantnu, niekto viac kyslu. Dolezite je, aby si tento vyvar mala ochuteny podla seba co najlepsie. Ked si spokojna s chutou vyvaru, nechaj ho varit a pridaj vsetky nadrobno posekane ingrediencie. Nechaj varit cca 10 minut. Ochutnaj masko, ak je uvarene, mozes si v malej miske v deci studenej vody zarobit 5PL solamylu, ja miesam metlickou. Pridaj za staleho miesania do vriacej polievky, pozor, rychlo zhustne, preto miesaj. Solamyl pridavaj v pripade, ze sa ti nezda polievka dost husta. Ochutnavaj priebezne, ked si spokojna s chutou aj hustotou polievky, pridaj na zaver vajcia. Rozslahaj ich v malej miske a vlievaj pomaly do stale bublajucej polievky, (nemiesaj! aby ti z vajca nevznikla hmla ,-) ), nechaj chvilku bublat, nech sa vajce uvari a miesaj az tak po minutke ako ich tam vlejes! Na zaver podavaj polievku s nasekanou pazitkou, mladou cibulkou a skus bez paliciek ,-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.2.2015, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mliečna šalátová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY viď postup POSTUP PRÍPRAVY Voda + mlieko + šľahačková smotana + tavený syr + plátky cesnaku + soľ + vegeta - nechať prejsť varom...keď trochu ochladne, pridať nakrájaný šalát. Srdce a kvietok - chlebík opečený v hriankovači a vykrojený vykrajovačkami na koláče. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 18.7.2012, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cesnaková polievka s paštétovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY ***Olej, cesnak, soľ, korenie, vegeta*** ***Knedličky - 75g paštéta Májka, 3PL strúhanky, 1vajce, 1ČL masti/masla, soľ, korenie - podľa chuti, nadrobno nakrájaná pažítka / petržlenová vňať /, iné bylinky*** POSTUP PRÍPRAVY Na oleji osmažiť pretlačený cesnak, nech pustí vôňu, zaliať horúcou vodou, ochutiť - soľou, korením, vegetou, kto má ako rád. Knedličky - 75g paštéta Májka, 3PL strúhanky, 1vajce, 1ČL masti/masla, soľ, korenie - podľa chuti, nadrobno nakrájaná pažítka / petržlenová vňať /, iné bylinky - vymiešať na hmotu, z ktorej sa budú dať tvarovať guľočky - najlepšie si vopred dlane potrieť jedlým olejom, aby sa to nelepilo - guľôčky priamo vhadzovať do vriacej polievky, nechať trošku prevrieť a polievka je hotová. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 7.6.2012, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rychla desiatova z cervenej sosovicePOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 zemiaky klobaska/parky 2 struciky cesnaku cervena sosovica bujon/vyvar 3ks bobkovy list cierne korenie cele nove korenie cele sol POSTUP PRÍPRAVY Do vody/vyvaru daj uvarit na kocky nakrajane zemiaky s pokrajanou klobaskou/parkami, pridaj ocistene cele struciky cesnaku, bobkovy list, cele korenia (ja ich davam vyvarit v sitku na caj - mam jedno vyslovene urcene len na tieto ucely, nemam rada, ked v polievke plava cele korenie). Ked su zemiaky napoly makke, vyber cesnak, bobkovy list, korenie (ak sa da ,-) ), pridaj bujon (ak si nevarila vo vyvare), pouzivam sypky bujon Alnatura (dostat v DMke, vhodny aj pre male deti) a pridaj cervenu sosovicu. Staci ju varit 10-15 minut. Ochutnaj a pridaj sol, ak treba. Cervena sosovica ma tendenciu sa rozvarit, cize polievku prirodzene zahusti, netreba zaprazku, ani nic podobne. Ja som na zaver pridala asi pol deci sladkej smotany (zostalo mi z ineho varenia) - moze, nemusi byt. Vyborna a hlavne rychla desiatova polievka je hotova! Podavaj s cerstvym chlebom, zapijaj pivom ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 26.4.2013, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicova kremovaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g brokolica,2-3 lyzice vegeta, stipka cierne korenie, lyzicka soli, 1,5 dl smotana na varenie, tycovy mixer, voda, rohliky.... POSTUP PRÍPRAVY Do hrca dame brokolicu a tolko vody, aby zakryla. Pridame sol, vegetu, stipku c.korenia a varime cca 20 minuty, pripadne aj viac, ak sa zabudneme na telefone s kamaratkou :) Dame dole z ohna a rozmixujeme tycovym mixerom. Pridame smotanu na varenie - ja davam od oka,ale asi tolko co som pisala v prisadach. Dame naspät na ohen, nechame trosku zabublat a hotovo. Kym robim polievku, tak nakrajam rohliky na male kocky, dam na plech a peciem asi 10 minut na 180 stupnoch....pozor, nie do tmavohneda ,) Nasa oblubena, aj deti miluju....ja si este prisypavam korenie do taniera, kedze mam rada pikantnejsie jedla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kyslá zemiaková polievka s hríbamiPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme. 400g zemiakov, 20g sušených hríbov, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, 2dl mlieka, hladká múka, 1dl kyslej smotany, maslo, voda POSTUP PRÍPRAVY Kyslá zemiaková polievka s hríbami Postup: Sušené hríby namočíme deň vopred. Na druhý deň dolejeme asi asi 1l vody, pridáme bobkový list, mleté čierne korenie, soľ a pol hodiny varíme. Pridáme očistené a pokrájané zemiaky a dovaríme do mäkka..zalejeme zátrepkou z mlieka a múky.hotovú polievku zalejeme kyslou smotanou, dochutíme octom a čerstvým maslom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) MONIKA D. (jablcko85) ID 91551 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 211-220) | << predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,126 ďalšie >> |