. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 211-220)<< predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Citronovy kolac s polentou



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/citronovy-kolac-s-polentou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:200g masla(nesoleneho),izbovej T
200g krupicoveho cukru
200g mandlovej muky
100g polenty
1 1/2 CL prasku do peciva
3 vajicka (velkost L)
kora z 2 citronov
Na sirup:stava z 2 citronov

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2015, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánovo- Šľahačkový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

6vajcia,6 PL kryštáľový cukor,6 PL hladká múka, 3PL kakao,jedn sáčik prášku do pečiva (kypriaci prášok)slivkový lekvár,5,6 banánov,šľahačka v prášku,150ml mlieka,trošku postrúhanej čokolády.

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je naozaj veľmi lahká a hlavne výsledok stojí zato....veď je to recept od starkej tak nieje o čom;)
Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov.Bielka si mixérom vyšlaháme na tuhý sneh,pridáme kryštálový cukor a šlaháme pokial sa cukor nerozpustí.Žĺtka si premiešame vidličkou a naozaj jemne vmiešame s lopatkou do vyšlahaných bielok s cukrom.Do misky si dáme múku,kakao,prášok do pečiva a zamiešame do bielok zo žĺtkami ...poriadne zmes premiešame.Rúru si vyhrejeme na 160°C..rozmery plechu ktorý používam sú 30x40cm .cesto si vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovomerne ho rozotrieme.Pečieme na 160° cca 20 min.Medzi tým si do vyššej nádoby nalejeme 150ml studeného mlieka nasypeme doňho šlahačku v prášku a mixérom vyšlaháme tuhú zmes ktorú si vložíme do chladnicky.Banány si ošúpeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou pol cm.Keď je koláč upečený necháme ho vychladnúť.Po vychladnutí dáme opatrne dolu papier na pečenie a koláč si natrieme tenkou vrstvou lekváru potom po celej ploche koláču ukladáme banány pokrájané na kolieska.Na vrch si rovnomerne rozotrieme šlahačku a vrch posypeme čokoládou.Tento koláč musí byť v chladničke a poviem Vám budete sa oblizovať až za ušami :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2015, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémové ananásové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice polohrubej múky, štipka soli, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 polievková lyžica oleja****\r\nPlnka: 1 liter mlieka, 8 polievkových lyžíc hladkej múky, 4 žĺtka, 2 ks vanilkový cukor, 300 g masla, 300 g kryštálový cukor****\r\n2 konzervy ananásu, marhuľový džem, 2 šľahačky, stužovač šľahačky/stužovač želatíny, biela čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta (2x): vyšľaháme si bielky so štipkou soli dotuha, pridáme kryštálový cukor a prešľaháme, potom žĺtky, prešľaháme, olej a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a jemne vmiešame do snehu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. (každá rúra pečie inak, mne sa piškóta upečie za 15 min: 7 min. na 200°C a dopiecť na 180°C). Piškóty si upečieme 2. Prvú potrieme marhuľovým džemom a položíme na ňu druhú piškótu, ktorú si polejeme ananásovým rozvarom. Kľudne si upečte piškótu, akú zvyknete. Mne sa napr. tie čo do nich ide aj horúca voda a žĺtky sa miešajú zvlášť, nedaria.


Ananásový rozvar: dáme si variť šťavu z 2 konzerv ananásu s kryštálovým cukrom (podľa chuti). Ja som dala 4 polievkové lyžice a cvrkla som aj trošku rumovej esencie. Kľudne môžte dať aj trochu citrónovej alebo pomarančovej šťavy a chvíľu povarte. Stačí 5-7 min, nepotrebujeme hustý sirup.


Na piškóty natrieme plnku, ktorú pripravíme nasledovne: Z mlieka, cukru, múky a žĺtok si uvaríme puding a po vychladnutí do neho zašľaháme maslo. Táto plnka je krémová, nestuhne tak, že by sa z nej dali krájať úhľadné rezy, ale je krémová. Ja pečiem na veľkom plechu (32 x 40 cm), ak máte menší plech, bude vám stačiť aj menej plnky. A tí, ktorí máte radšej menej sladké, dajte do plnky menej cukru.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika P. (csabinka) ID 150730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2015, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

overená klasika ... dvojfarebná olejová bábovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

... úžasná jemná a ľahká ... podľa môjho receptu, ktorý je rovnaký ako tento na MMB : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7261&strana=1 ... namiesto kakaa som časť cesta zafarbila "bretónom" (potravinárske farbivo)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.5.2015, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na každodennú príležitosť.Recept pochádza od mojej sestry zo Švajčiarska. Pečiem ho skoro 15 rokov. Je rýchly a chutí výborne. Doporučujem. Suroviny: 1 kg hladká múka 1 kocka droždie 600 ml teplá voda 4 PL olej 4 KL soľ 1 KL celá rasca štipiek cukor + vytvoriť nákupný zoznam Čas prípravy: 5 + 60 min.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup receptu:
Obrázky: Zobrazovať / Nezobrazovať

1.
Do veľkej misy na kysnutie cesta pridáme 1kg hladkej múky. Do pohára pridáme 3OOml teplej vody, v ktorej rozmiešame čerstvé droždie. Keď sme tak spravili, tak celý obsah vlejeme do misy s múkou. Pridáme 4 lyžičky soli, 1 lyžičku rasce, 4lyžice oleja, štipku cukru a zbytok teplej vody. Keď toto všetko máme mixérom na cesto všetko spolu zmiešame na stupni 5. Cesto miešame dovtedy, kým nie je ľahšiej konzistencie (môžme pridať ešte trochu teplej vody). Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť.
2.
Pripravíme si hlboký plech, ktorý sme vysypali hladkou múkou bez oleja. Keď už máme cesto vykysnuté, tak ho vlejeme na plech. Netreba nič robiť, len cesto rukami po celom plechu porozťahujeme. Zobereme vidličku a po celom ceste popicháme.
3.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

ľubomíra m. (frigisk) ID 157343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠Jahodovo-jogurtové tartaletky♠



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky, 50g zomletých mandlí, 100g masla alebo Hery, 75g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, nastrúhaná kôra z dobre umytého a osušeného citróna ♠♠♠Plnka: 50g bielej čokolády, 4 Pl jemnej želatíny, 250g smotanového jogurtu /môže byť biely alebo jahodový/, 125ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 400g čerstvých jahôd♠♠♠ okrem toho formičky na tartaletky, olej na vymastenie formičiek, práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto spolu zmiesime a dáme na 30 minút do chladničky. Potom ho natenko rozvaľkáme a rovnomerne rozdelíme do formičiek, utlačíme, popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C, 20 minút. Po vychladnutí každé upečené cesto potrieme tenkou vrstvou rozpustenej bielej čokolády. Navrstvíme plnku, posypeme nadrobno nakrájanými umytými jahodami a dáme na cca 2 hodiny tuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.





Krém: Do 4 PL horúcej vody nasypeme želatínu, za stáleho miešania necháme rozpustiť a vmiešame polovicu jogurtu izbovej teploty. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha, vmiešame do nej zvyšnú polovicu jogurtu a nakoniec aj jogurt rozmiešaný so želatínou. Zľahka premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.5.2015, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Marhuľové tartaletky s čili ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

neopísateľná a rozhodne zaujímavá chuť sladkého a štipľavého... oplatí sa ochutnať♣♣♣potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g masla alebo Hery, 70g práškového cukru, 2 vajcia, štipka soli, kôra z 1 citróna /najskôr ho dôkladne umyjeme a osušíme/, 2 vanilkové cukre♣♣♣Plnka: 1 pohár zaváraných marhúľ, 1/2 - 1 ČL mletého čili, 1 1/2 balíčka vanilkového pudingu, 100ml jablkového džúsu, 100ml mlieka, 3 PL kryštálového cukru♣♣♣okrem toho formičky na tartaletky, olej na vymastenie formičiek, múka na posýpanie dosky, papier na pečenie, suché strukoviny...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiesime, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke odležať... ♣♣♣ Marhule zlejeme, šťavu zachytíme do kastólika, prilejeme jablkový džús, čili a dáme variť. Puding rozmiešame spolu s cukrom v mlieku a vlejeme do vriacej šťavy, uvaríme dohusta a necháme za občasného miešania vychladnúť. Marhule pokrájame nadrobno a vmiešame do vychladnutého pudingu. ♣♣♣ Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 1/3 a 2/3, väčšiu časť vyvaľkáme natenko a rovnomerne rozdelíme do 10 formičiek, utlačíme, popicháme vidličkou, cesto prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme strukovinami a pečieme 10 minút na 180 °C. Papier so strukovinami odstránime a necháme vychladnúť. Do každej formičky dáme vychladnutú plnku, zo zvyšku cesta urobíme mriežku, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C 20 minút. Po vychladnutí servírujeme...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.3.2015, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzsky hruškový koláč /podľa A.Polákovej/



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky,100g práškového cukru,2 vajíčka,3PL oleja,100ml mlieka,1 PDP,4-5 prezretých hrušiek,1 vanilkový cukor na posypanie hrušiek\r\nPOLEVA:1 vajíčko,80g masla,1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

2 celé vajíčka a 100g práškového cukru vyšľaháme ručným mixeróm,kým masa nezbledne.Potom do nej pridáme olej a mlieko a metličkou premiešame.Preosejeme múku zmiešanú s PDP a primiešame k vyšľahaným vajíčkam.Metličkou miešame,kým nedostaneme krásne vláčne cesto bez hrudiek.
Hrušky si očistíme a nakrájame na plátky.Do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere 23 cm / ja som takú nemala,tak som to dala do 26cm/ nalejeme polovicu cesta.Na cesto poukladáme v jednej vrstve hrušky.Posypeme ich 1 vanilkovým cukrom.Navrch nalejeme zvyšnú časť cesta a rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do rúry na 180 st. 20 min.
Medzitým si v miske zmiešame celé vajičko s vanilkovým cukrom.Prilejeme roztopené a vychladnuté maslo a premiešame.
Koláč po 20 min. vyberieme z rúry a vrch popicháme vidličkou,poprípade špajdľou.Zmes vylejeme rovnomerne na koláč,viac k okrajom ako do stredu,a dáme ešte dopiecť na 20 min.
Koláč podávame teplý s vanilkovou zmrzlinou. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2015, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nutelové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

5 PL norbi nutely, 1 vajce, 1 bielok, 5 PL čokoládového proteínu, Nasekané lieskové oriešky

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a plníme cestom. Posypeme nakrájanými lieskovými orieškami. Pečieme teplovzdušne na 180°C asi 15 minút. Z tejto dávky urobíte 5 ks. www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2015, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

500g jemného nízkotučného tvarohu, 200 ml nízkotučného mlieka, 1 balíček mletej čírej želatíny (20g), 70g trstinového cukru (prípadne adekvátne množstvo iného sladidla), 1 PL kakaa, 1 menší pomaranč, 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Želatínu necháme 15 minút napučať v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú kôru. Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc. Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom a hoblinkami horkej čokolády. www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2015, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 211-220)<< predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu