končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
HYDINOVÉ PRSIA PODĽA MÁZIKOVEJPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie alebo morčacie prsia cca 600 g, 2 šľahačkové smotany, 2 instantné šampiňónové polievky, 250 g šampiňónov, 150 g tvrdého syra, morská soľ, maslo POSTUP PRÍPRAVY Za tento rýchly a chuťovo skvelý recept ďakujem Ivke B. - ID 20587. No v mojom veku už fakt musím využívať rôzne pamäťové zariadenia (okrem toho môjho vlastného, ktoré tuším dáva postupne výpoveď) na to, aby som nemusela vždy, keď moja rodina dostane chuť na toto jedlo, otravovať Ivku a opäť si pýtať ingrediencie :-)) Suroviny sú presne ako mi ich táto dobrá duša dala a postup neviem, či je presne podľa tetuš Mázikovej (aká je taká je a je mi to totálne fuk, ale tento recept je božský) - ale takto je to nenáročné a aj pohodlné na servírovanie. Tak podľa mňa ideálna kombinácia, nie? :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 27.5.2015, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-))))) Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.10.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PIZZOVÉ KOLIESKAPOTREBNÉ PRÍSADY ZÁKLAD: 500 g lítskového cesta PLNKA: 200 g topeného syra (u nas vedie Bambino), 100 g mäkkej salámy, 100 g strúhaného tvrdého syra, 3-4 PL kečupu, čerstvá bazalka SYROVÁ ZMES: cca 100 g topeného syra, 50 g tvrdého strúhaného syra, 1 žĺtok, 1 PL kyslej smotany, mleté čierne korenia, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Je tu veľa podobných receptov, pár som vyskúšala a vždy som sa vrátila k tomuto, ktorý mám už veľa rokov a nám chutí najviac :) Lístkové cesto nerobím, mne veľmi vyhovuje mrazené cesto z COOP - či na slané alebo štrúdle - a šetrím tým kopu mne drahocenného času :-). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 155 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 12.4.2012, 23:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
LAHODNÝ EMENTÁLSKY ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg syra Ementál, Primátor alebo iného syra ementálskeho typu (prípadne tvrdého syra, nie každému ementál vyhovuje chuťovo), 5 vajec na tvrdo, 10 dkg sterilizovaných uhoriek (2-3 veľké uhorky), 5 dkg nadrobno nasekanej sterilizovanej kapie (2 polovičky), 5 dkg sterilizovaného hrášku, 10 dkg tatárskej omáčky - alebo nahradiť polovicu množstva bielym jogurtom alebo kyslou smotanou POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý :-) (už som ho tu mala, ale som si ho nechtiac zmazala, tak vladám znova): Syr pokrájame na tenké rezance, pridáme vajcia, kapiu a uhorky posekané na drobné kocky, hrášok a tatársku omáčku. Dôkladne, avšak opatrne pomiešame a necháme asi hodinu postáť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.2.2011, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nátierka z TOFU - variant so sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 póru, 1 kocka bieleho TOFU, sušené paradajky,olivový olej, korenia: soľ, solčanka, sušený drvený rozmarín, mletý koriander, štipka chilli, zelená petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY K príprave nátierok z TOFU ma náhodne doviedol môj nepodarený žlčník, ktorý sa jedného dňa škaredo ozval, že ho mám a do troch týždňov som ho už nemala...Prišli časy nízkocholesterolovej diéty a keďže to je záležitosť aj po operácii, tak som trošku začala improvizovať, aby sa jedlá dali aj jesť a prípadne chutili celej rodine :-). Pri žlčníkovej diéte okrem tukov treba v strave eliminovať cibuľu, prepaľované oleje, nafukujúce druhy potravín, mastné mäso a iné (ak má niekto problém, mám nafotené odporúčania, ktoré mi dali pri prepúšťaí z nemocky :-) a rada Vám ju poslem). Bylinky radšej používam čerstvé, ale keď nemám, používam aj susšené - hlavne pre ich účinky. Rozmarín - má výrazný antioxidačný a tiež detoxikačný účinok. Koriander - je aromatický, dobre pôsobí na zažívacie problémy. 1. Pór nakrájame na kolieska a osmahneme na cca 2 PL olivového oleja, len aby trošku zmäkol a nebol štipľavý :-). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 3.3.2011, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
2v1 alebo hemendex v chlebe vo vajciPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 chlebový hemendex: 1 krajec chleba, 2 plátky šunky, 2 vajíčka, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Toto nie je vôbec originálne, zdravé, hodnotné jedlo, ale.... je to určite niečo, čo mi zjedia obe deti a ešte si pýtajú nášup :-). Vzniklo náhodou - naša slečna má veľmi rada vajíčka, hlavne praženicu a hemendex, ale nikdy nechcela jedávať chlieb alebo pečivo, čo však mame nedalo spať. A tak som raz vybrala striedku z chleba a celú kôrku som použila ako formičku. Ostatné sa riešilo akosi ad hoc :-))) A toto je výsledok, ktorý si pýtajú aj sami...a dnes tancovali pred chladičkou a pýtali si hemendexový chlebík. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 15.9.2010, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Náš milovaný slivkáč s kopou posýpky :-)POTREBNÉ PRÍSADY PRÍSADY DO CESTA: polohrubá múka, celozrnná múka pomer je cca 2:1 polohrubá ku celozrnnej, od oka spolu cca ť00 g, 1 žĺtok, 4-5 PL roztopeného masla, štipka masla, 5 PL kryštálového cukru, KVÁSOK: cca 1,5 dcl mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 PL kryštálového cukru, 1 ČL polohrubej múky, POSÝPKA: 150 g hrubej múky, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 85 g HERA. DOKONČENIE: kryštálový cukor a 1 1/2 škoricového cukru na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Viem, že tu je množstvo kysnutých koláčov a mnoho som už vyskúšala, ale neviem sa naučiť vážiť suroviny na kysnuté cesto, tak preto asi je u nás najlepší ten náš kysnutý "od oka" - nevážený. Suroviny sú uvedené ODHADOM - podľa hustoty cesta nakoniec pridám buď múku alebo trošku mlieka. Časom som začala do koláčov pridávať celozrnnú múku, chuťovo nám vyhovuje a snáď je to aj zdravšie :-). Keďže končí sezóna sliviek a u nás je slivkáč medzi TOP 5, tak si ukladám cca množstvá (zabudla som fotiť si to od začiatku, tak aspoň toto snáď nezabudnem :-)). Ono vek predsa len už sadá na plecia a pomaly aj do dutiny a hold - možno si pamätám, čo som stvárala v škôlke keď som mala 5, ale o chvíľu už nebudem vedieť, čo som robila včera :-). Tak mi to skúsené kucharinky prepáčte....ale ak zase o rok budem bezmocne stáť pri mixéri a prvý koláč bude zase na ..., tak budem rada, keď si tu nájdem šuškandu. Toto nie je vtip - nejak sme sa dopracovali k skvelej posýpke a obaja sme zabudli, v akých pomeroch bola tá fakt správna orechová. Raz sme ale na naše šťastie posielali postup na jej výroby kamoške a opäť našťastie si ju ona predvídavo uložila - čiže sa nám po roku vrátil náš vlastný návod na super posýpku :-)))) Nechcem zažiť situáciu, že sa raz nedopracujem k niečomu, čo nám naozaj chutí :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2010, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bryndzový koláč á la Monty Jack :)POTREBNÉ PRÍSADY (na formu s priemerom 26 cm) MASLOVÉ CESTO: 200 g hladkej preosiatej múky, 100 g zmäknutého masla, 1 celé vajce, MARINÁDA NA PARADAJKY: 2 PL tekutého medu, 2 PL olivového oleja, 2 PL horčice, šťava z 1/2 citróna, 4-5 väčších paradajok, PLNKA: 500g bryndze, 3 celé vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Čím som staršia, tým väčšia je moja závislosť na "slovenskom zlate" - teda na bryndzi. Dokážem ju konzumovať kedykoľvek, kdekoľvek a v akomkoľvek množstve a našťastie sme doma takíto všetci :-). Rýchla rota má u nás štyroch Monty Jackov :-). Vyhľadávam naozaj akýkoľvek recept s bryndzou, nech ju stále nejeme len s haluškami, na zemiakoch, v pirohoch alebo najlepšie úúúplne samú :-). Veľa super inšpirácií som našla práve tu - dievčatá - ĎAKUJEM....a pridám jeden, ktorý som vyhrabala na nete u super chlapíkov - Medveďov - a sliny mi tiekli dovtedy, kým som ho nespravila. Vôňa je v celom byte báječná a nechce sa mi ani vetrať, len nech tá vôňa ostane čo najdhšie :-))). Nedalo mi a musela som aspoň malý kúsok uždibnúť, aby som vedela, či stojí za to pridať sem tento jednoduchý receptík. Oblizujem sa až za ušami a priznávam, že naozaj STOJÍ...... Svoje experimenty testujem okrem nás doma aj na kolegoch - nechcem sa chváliť cudzím perím, ale opäť som zase podrástla o nejaký ten cm, keď som dostala pochvalu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 12.9.2010, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Obľúbená šťavnatá bublanina s tvarohom a posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 vajec , 250 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml sýtenej minerálky alebo sódy, 200 ml oleja, 150 g celozrnnej múky, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, ½ ČL sóda bicarbona, TVAROHOVÁ PLNKA: ½ kg tvaroh, 2 vanilkové cukry, kôra z jedného citróna, cca 4 PL práškového cukru (podľa chuti), POSÝPKA: 75 g hera, 100 g hrubá múka, 100 g praškového cukru, 2 vanilkové cukry, NA DOKONČENIE: Ovocie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Toto nie je žiadna diera do sveta, nie je to ani práve ten časovo najjednoduchší koláč, ale - u nás je z tých najobľúbenejsších, lebo je šťavnatý a je tam všetko, čo je u nás obľúbené :-). Vznikol kombináciou práve týchto vecí - cesto som troškou upravila na zmes celozrnnej a polohrubej múky, aby bol o čosi zdravší :-), tvaroh zaručuje super jedlú až žravú plnku :-), ovocie k bublanine patrí bez komentára a posýpku by mi dokázali jesť asi na všetkom :-))))) Takže opäť - ak tento výmysel mojich detí bude nápadom čo len pre jednu z vás - nesedela som tu nadarmo a tá kopa neporiadku v kuchyni na mňa proste počká o trošku dlhšie :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 3.7.2013, 17:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čertovská hydinová zmes na hriankyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 500 g kuracie alebo morčacie prsia, 1-2 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1-2 väčšie sterilizované uhorky, 3 PL plnotučnej horčice, 3 PL kečupu, solčanka alebo vegeta, morská soľ, a samozrejme feferónky (sterilizované alebo čerstvé) POSTUP PRÍPRAVY Toto je moja obľúbená rýchlovka vzniknuvšia myslím ešte za krásnych internátnych čias :-))))). Napriek tomu si presadila svoju vyššiu priečku v rebríčku obľúbenosti u nás a našich známych - ako skvelá minútka na hrianky pri oslavách, rôznych mecheche alebo vykopávaní starého roka do ... zadnej časti :-)))). POZNÁMKA: aj keď to možno pri fotopostupe vyzerá divne - ale pôvodne je tento recept na echt ohnivú hriankovú zmes, po ktorej sa dobre leje do dutiny pivko, aby sme zahasili plameň, ktorý nám táto pre nás sedliacko-gurmánska lahôdka spôsobí - toto je už verzia upravená na konzumáciu deťmi, keďže ju fakt zbožňujú. Čiže na foto chýbajú feferónky - lebo som to práve robila aj pre deti, ale napíšem, kedy pridávam feferónky, do postupu. Ešte jeden malý dodatok, možno pre niekoho užitočný - rokmi som sa dopracovala k variantu 3v1 na základe tohto vymysleného receptušu :-) 1. čertovská hrianková zmes (tento recept) 2. soté - v tom prípade mäso nakrájam na rezance a pokračujem úplne rovnako. Ideálna príloha ryža :-) 3. plnená zemiaková placka - soté ako v predchádzajúcom bode, akurát rezance také drobnejšie. Potom na slaninke orestujem morčacie pečienky nakrájané na rezance asi ako mäsko (v pomere množstvom k sotému asi tak 1:1), prilejem trošku domácej paradajkovej omáčky a v závere spojím so zmesou a už len prehrejem. Toto je tiež super jedlo, len už s tým je viac práce :-). Naplníme obrovskú zemiakovú placku a mňáááááááám je hotovo. príloha - zeleninová obloha alebo ďalšie feferónky? :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 31.12.2012, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |