. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anna T. (aninkat1) ID 46668
Anna Toholová
.
mimibazar.sk/aninkat1
Oblasť: Námestovo
Telefon: 0907328030
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.5.2008
Naposledy: 16.5.2023 8:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 444
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

CUKROVINKY

Čokoládové trubičky plnené parížskym krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180 g masla,70 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko,1 žĺtok, 1PL kakaa, pol ČL škorice. Plníme parížskym krémom alebo karamelovým zo salka a masla, alebo maslovým. Podľa vlastnej chuti. Zdobíme namáčaním v čokoláde.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a dáme na hodinku - dve do chladničky. Potom si z cesta odštipkujeme malé guľôčky, ktoré si omotáme okolo kovovej trubičky, upravíme po celej dĺžke i obvode a ukladáme na plech. Pečieme približne na 170 - 180 stupňoch, podľa potreby asi 15 min. Upečené trubičky hneď za tepla sťahujeme z kovových trubičiek. Necháme vychladnúť, namáčame oba konce v čokoládovej poleve, necháme vychladnúť a plníme krémom podľa vlastnej chuti a vôle. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.12.2013, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Boršč od Barborky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g Bravčové mäso, 500 g Hovädzie mäso, 2-3 Mrkvy, 1 Petržlen, 5- 6 ks Cvikle, 1 Paradajkový pretlak, 1 väčšia cibuľa, Kapusta (ja dávam červenú), Celé korenie, Soľ, Mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dajte variť umyté hovädzie mäsko. Asi po hodine varenia tam vložte aj bravčové a varte kým nebudú obe mäkučké. Popritom si dajte variť aj cviklu (pokiaľ máte čerstvú a ani inú neodporúčam). Uvarte, nechajte vychladnúť, ošúpte a nakrájajte na tvary podľa vlastnej vôle. :)Na panvičku si dajte bravčovú masť a opražte cibuľku. Pridajte k tomu pretlak a cviklu,opražte. Uvarené mäsko vytiahnite a tiež nakrájajte na ľubovoľné tvary. Do vývaru hodte celý obsah panvičky (cibuľa-cvikla) a k tomu nakrájanú kapustu, mrkvu, petržlen. Pred dovarením tam vložte aj nakrájané mäsko a nechajte prejsť varom. Samozrejme dochuťte podľa vlastných chuťovych buniek, môžete pridať aj cukor a ocot, nech to má grády a nech je to vyrovnane chuťovo. Môžete to zahustiť zátrepkou z hladkej muky, ale len máličko. Naporcujte do tanierov, na to položte kôpku kyslej smotany a hotovo. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.7.2011, 11:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo pudingové poháre



POTREBNÉ PRÍSADY

Tvaroh 250 g, hrozienka, 2PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, škorica, 1l uvareného čokoládového pudingu, 1 l vanilkového pudingu, piškóty, čučoriedkový džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame si tvaroh, cukor, vanilku, hrozienka a škoricu. Toto si približne po 2 PL vložíme na spodok pohárov. Na to poukladáme piškóty, a lyžičku čučoriedkového džemu. Na to nalejeme vrstvu čokoládového pudingu a znova naukladáme piškóty a čučoriedkový džem. Teraz vrstva vanilkového pudingu a znova piškóty a čučoriedkový džem a ozdobíme podľa vlastnej chuti a fantázie. Ja som práve dopiekla medovníčky, tak som ich tam vložila a poprášila kakaom. :) Vložte do chladničky schladiť a potom už len Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.5.2011, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčový rez



POTREBNÉ PRÍSADY

Na biele pláty: 2 x 4 vajíčka, 4 PL teplej vody, vanilkový cukor, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1/2 vanilkového pudingu, na 4 vajíčka 1 ČL prdopeč. Na ružový plát: 6 vajíčok, 6 PL teplej vody, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 jahodový alebo malinový puding, trošíčku červenej potr. farby. Ríbezľový džem, rum, sirup, tuhý ovocný čaj. 2 cukrové polevy Dr. Oetkar.

POSTUP PRÍPRAVY

Pláty: najprv si mixérom vymiešame žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom, počas mixovania pridávame vodu potom múku a nakoniec puding - toto všetko môžeme stále mixérom. Potom si vymiešame tuhý sneh a už len jemne zľahka vmiešame do pudingovej hmoty. Už len vareškou!!! lebo by Vám cesto spadlo a bolo by ťažké..
Takto si pripravíte všetky pláty. Ja si pečiem bledé pláty naraz na teplote približne 170 stupňov v teplovzdušnej rúre, jeden na druhej mriežke a druhý na štvrtej mriežke približne 15 min. podľa oka a podľa potreby. Ten červený pečiem klasicky v strede rúry pri tej istej teplote i približne ten istý čas. Treba si to odsledovať podľa farby. Dva biele pláty si natriete jemne kyslastým džemom - najlepší je ríbezľový. Prvý biely plát natretý džemom si položíte na papier na pečenie a naň položíte hrubší červený plát. Pripravíte si 0,5 l tuhého ovocného čaju. Na pol litra vody dám vylúhovať aj 4 sáčky čaju. Prilejete rum podľa chuti a sirup. Týmto sirupom nalejete červený plát. Potom na tento plát položíte druhý biely plát džemovou stranou na červený plát. Takto nachystané pláty prikryte ďalším plechom a rovnomerne zaťažte aspoň na 12 hodín. Potom odstráňte plech a polejte cukrovou polevou. Píšem dve, lebo jedna je málo, rez by nebol pekný. mali by ste priesvitné miesta. Nechajte dobre stuhnúť a nakrájajte. Krájajte pomaly a pozorne, aby ste mali krásne úhľadné rezy. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 6.5.2018, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Medové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 5 plátov na taký menší plech o rozmeroch 36 x 25 cm. 500 g hladkej múky, 2PL slivkového lekváru, 150 g kryštálového cukru, 1 PL perníkového korenia, 1 vanilkový cukor, 4 PL medu, 60 g masla alebo smetólu, 1 prášok do pečiva, 1 vajíčko, 1 dcl mlieka. Na natretie plátov: 1 slivkový lekvár, 2 bielka, 4 PL kryštálového cukru, 1 maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmieste, zabaľte do fólie a dajte na hodinku dve do chladničky. Popri tom si pripravíte krém: väčšinou sa robieva do medových klasický varený zlatý klas. Ale ja robím nad parou varený z dvoch bielok, 4 lyžíc kryštalového cukru a 1 masla. Keď nám cesto momentík odleží, pripravíme si podložku, ktorú poriadne poprášime hladkou múkou a na nej si celý kúsok cesta "rozšúľame" rukami do rovnomerného valčeka a ten rozkrojíme na 4 časti - píšem na 4 časti, ale z tohoto množstva Vám v pohode vystačí na 5 plátov, pretože z odrezkov z tých 4 urobíte v pohode ešte aj 5ty plát. Na riadne pomúčenej podložke natenko rozvaľkáme a dávame piecť na opačnú stranu plechu, plech už nemusíte mastiť, ale podsypte trošku múkou, aby sa cesto neprilepilo. Pred pečením napichajte cesto vidličkou, tak sa vám nestane že sa vám narobia bubliny a kopčeky. :) Nepečte dlho, lebo cestá sú tenučké a spálili by sa. Nechajte len tak, aby mali krásnu farbu. Hneď ako vytiahnete z rúry, cesto preložte na pripravenú podložku a natrite na ešte teplé tenkú vrstvu slivkového lekváru. Takto si pripravte postupne všetky pláty. Natrite aj ten posledný. Potom budete natierať pláty tenkou vrstvou krému. Stačí tak 4- 5 mm vrstva. Druhý, tretí a štvrtý plát ukladajte na krém nenatretou stranou, posledný plát položíte na krém tou stranou na ktorú ste natreli slivkový lekvár. Teraz koláčik položte na podložku, ktorú si vysteliete igelitom, alebo na plytký pekáč a priložte ďalším pekáčom, zaťažte knihami, alebo časopismi !!! rovnomerne!!! a nechajte odpočívať do druhého dňa. Najlepšie aj 20 hodín. Potom si roztopte čokoládku a polejte vrch a nechajte vytuhnúť. Každá čokopoleva sa dá krásne nakrájať.. stačí malý trik... pred krájaním si pripravte vysokú nádobu, ja používam veľký mix od tupperwaru, do ktorého si vložím 3-4 nože a zalejem ich horúcou vodou piramo z kanvice. Nechám nože 5 min. nahriať a takto pomaly krájam.. Nože striedajte a každý pred rezaním utrite od vody do utierky. Krájajte pomaly a pozorne a vtedy budete mať úhľadné kúsky bez popraskanej čokolády.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.10.2011, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVÉ POKUŠENIE za 10 min.



POTREBNÉ PRÍSADY

4 PL polohrubej múky - zarovnané , 2 PL práškového cukru cukru, 1 PL kakaa , 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko, 4 PL mlieka, 3 PL oleja, medzi prsty prdopeč. Do čokoládových môžu byť kúsky čokolády. Maslo a orechy alebo jemná strúhanka s práškovým cukrom na vytretie šálky.

POSTUP PRÍPRAVY

V šálke si zmiešajte múku, cukor, kakao /alebo pudingový prášok/, vanilku a prdopeč. Premiešajte. Pridajte vajíčko, mlieko a olej. Vymiešajte. Šálku si vytrite maslom a vysypte orechmi alebo jemnou strúhankou s práškovým cukrom. Do vymastenej a orechmi vysypanej šálky vylejte čokoládovú masu. Dajte do mikrovlnky na 4 minútky. Vyberte, rozkrojte, zalejte kafe pre kamošku a môžete klebetiť.. :) :) :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 2.3.2012, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička pre dedka na "50"


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

druhý pokus s varenou poťahovacou hmotou. JE SUPER!!!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

orechové a čokoládové piškóty, parížsky krém.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (13) posledné: 9.10.2011, 17:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička na nedeľu



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortičku som vlastne piekla ako takú pilotnú, lebo som chcela vyskúšať varenú poťahovanú hmotu tu z mmb. Takže odkazujem.... Z hmoty sa robí VÝBORNE!!!! je super, netrhá sa a perfektne sa tvaruje aj drží a aj chuťovo je SUPER!!! Vnútro tortičky je komplet čokoládové, len jeden vanilkový plát, krém parížsky.

POSTUP PRÍPRAVY

klasické piškóty, jedna vanilková a dve čokoládové a plnené parížskym krémom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (10) posledné: 18.11.2009, 8:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MOJE BRIOŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1PL rumu, 1 ČL soli, 4 PL cukru, 1 vrecúško obyčajného vanilkového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru so škoricou, 5 dcl mlieka, 1 dcl oleja, alebo lepšie rozpusteného masla, 1 rozšľahané vajíčko a 1 PL oleja na potretie, mak na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Do kompótovej fľaše dáme mlieko, olej, cukor - všetok, soľ a rum. Dáme to zhruba na minútku do mikrovlnky prehriať, aby to bolo vlažné, nie horúce. Poriadne rozmiešame, aby sa nám rozpustili všetky cukre a ostatné prísady dobre premiešali. Múku si vysypeme do misky a zalejeme zohriatym mliečkom s prísadami a navrch rozdrobíme 1 kocku droždia. Poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť cesto. Ja som si to urýchlila a kým som varila obed, klepala rezne, rozvešiavala prádlo z práčky, umývala a utierala riad tak mi cesto urobila pekárnička a nechala som ho tam aj kysnúť, až keď výrazne zväčšovalo svoj objem a nenápadne nadvihovalo kryt pekárničky buchla som ho dokysnúť ešte na 15 min. do misky pod utierku. Potom rozrežeme na dve časti a kým nám ešte jedna časť kysne pod utierkou, rozvaľkáme si tú prvú časť na rovnomerný plát z ktorého radielkom narežeme rovnomerne dlhé pásiky. Tieto som klasicky ako rolku papiera zrolovala do slimáčika a odstávajúci konček som vrchom pretiahla na opačnú stranu. Poukladala na vymastený plech, nechala vykysnúť kým som sa venovala druhej časti cesta a pripravila zemiakovú kašu k obedu...... potom som nechala podkysnúť ešte buchtičky na oboch plechoch spolu. pred pečením som ich potrela rozšľahaným vajíčkom s lyžičkou oleja a posypala nemletým makom. Piekli sa asi 30 min pri 180 st. To treba odkukať podľa farby buchtičiek.... Sú super s masielkom a džemom, alebo len tak ku kakavku alebo kávičke.... podarilo sa mi urobiť z tejto dávky 34 krásnych a veľmi chutných slimáčikových briošiek.... ak nemáte radi škoricu vynechajte škoricový vanilkový cukor... ak ich chcete na slano, nedajte 4 PL cukru, ale len 1 ČL kvôli kvásku... a posypte sezamom alebo hrubou soľou, alebo len vegetkou....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2009, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mufinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky polohrubej múky, 1/2 šálky oleja, 3/4 šálky vlažného mlieka, 2 vajíčka, 1 šálka kryštálového cukru, 1PL alebo 1 sáčok vanilkového cukru, 1 prášok do pečiava, hrsť - hrozienok, 2 PL nemletého maku, 2 PL sekaných orechov.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si v miske vymiešajte žĺtka s cukrom - mixérom. Potom pridáme mliečko, olej, vanilku ale už miešame len vareškou a jemne. Pomaly po častiach primiešame polohrubú múku a nakoniec tuhý sneh z bielok. /POZOR!!! keď vymiešate žĺtka s cukrom mixérom, nepúšťajte už mixér do ostatných surovín, ale len zľahka jedným smerom vmiešavajte sypké veci do tekutých. Koláčiky alebo koláč, lebo tento receptík sa dá použiť aj na koláč na celý plech, tak budete mať krásne nadýchané a ostanú také aj po vybratí z rúry!!! / Potom ľahučko primiešajte hrozienka, mak a orechy a nakoniec prášok do pečiva. Nalejte do pripravených papierových košíčkov tak približne do 2/3 výšky a upečte asi na 160-170st. a čas uvidíte sama, keď dostanú mafinky jedlú farbu treba vyberať. Keď robím z tohoto receptíku klasický koláčik na celý plech tak navrch roztopím všetky zvyšky čokolád čo nájdem doma roztopím a zmiešam s 3-4 PL jahodového džemu a potriem vrch. Podávam so šľahačkovým klobúčikom....stačí na 60 mafín / ako mám ja/ ale to záleží aj od veľkosti košíčkov, ja som mala doma práve takéto menšie.... Keď sa dopečú a vychladnú posypem práškovým cukrom, alebo zalejem čokoládou a ozdobím...podľa príležitosti....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.2.2010, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu