. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

POLIEVKY

*♥*Hlivová so zeleninou a klobásou *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 2 PL oleja, kúsok masla 2 - 3 zemiaky (podľa veľkosti) 1 mrkva, 1 petržlen, 200 g hlivy 2 strúčiky cesnaku 1 nožička obľúbenej klobásy soľ, mčk, drvená rasca, paprika - množstvo podľla chuti 1 PL hladkej múky, 1 PL detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme zeleninu.

V hrnci rozohrejeme olej s maslom, orestujeme cibuľu i cesnak pokrájané nadrobno a pridáme zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Osolíme, pridáme mčk, papriku a drvenú rascu. Prykryjeme a necháme minútu dusiť na minim. stupni.

Po minúte, keď si zelenina pustila svoju šťavu, prilejeme z kanvice toľko horúcej vody, aby zelenina bola práve ponorená. Prikryté necháme dusiť domäkka.

Zatiaľ opláchneme a ošúpeme klobásu, pokrájame ju na menšie kúsky a vhodíme k zelenine. Doplníme príslušné množstvo horúcej vody. Polievku necháme ďalej vrieť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2013, 10:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Chlebové bagety *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*******predkvasené cesto: 1 šálka bielej múky, 5 g droždia, 200 ml vlažnej vody,******** cesto: 2 šálky múky T650, 125 ml cmaru, 2 PL oliv. oleja, 125 ml vlažnej vody, 2 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 5 g droždia, 3 PL ražného kvásku *****ďalej: sušená cibuľa, drvené chilli trocha oleja na pomastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

***Večer pripravíme predkvasenú časť cesta - suroviny zmiešame v mise, prikryjeme a necháme na linke do ďalšieho dňa - 12 hodín.

***Na druhý deň zmiešame suroviny na cesto a pridáme aj predkvasené cesto. Dobre premiešame a premiestnime ho do DP (resp. do nádoby pekárne) a navolíme program CESTO. Necháme ho znova miesiť, v prípade, že treba, korigujeme hmotu prisypaním múky alebo podľa potreby (vieme, že to súvisí s múkou, ktorú máme). Ja som trocha múky pridala. Vypracované cesto bolo hladké, pružné. Necháme ho v DP pekne kysnúť.

***Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime zvrchu a párkrát ho preložíme a sformujeme do oválneho bochníka. Rozkrojíme ho pozdĺžne na 4 časti, z ktorých formujeme bagety. Hánkami alebo bokom dlane cesto roztlačíme do dĺžky i do šírky. Roztlačené preložíme na seba a sformujeme bagetu, ktorú vložíme do pomastenej bagetovej formy.

***Formu s bagetami prikryjeme utierkou a necháme ešte aspoň hodinu kysnúť. (Ja som ju dala do rúry , ale zapla som ju na minimálnu teplotu - 40°C )

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2013, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Šunkovo-tvarohové slimáčiky *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1/2 kocky droždia, 1a1/2 čL soli, 2 čL kryšt. cukru, 100 ml oleja, plnka: 250 g údeného tvarohu, 200 g údeného mäsa, 100 g anglickej slaniny, 1 vajíčko, 2-3 PL kyslej smotany, 1 čL vegety, trocha drvenej chilli papriky (nemusí byť, ale je to s ňou super pikantné), posekaná pažítka (alebo iné bylinky) v ľubovolnom množstve, na potretie : 1 bielok, 1 PL mlieka, na posypanie: rôzne semienka ( u mňa rasca)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Prísady na cesto dáme do DP v obvyklom poradí - tekuté, sypké a zvolíme program "Cesto"
2) Pripravím si plnku - pomelieme alebo mixneme údené mäso a slaninku a zmiešame so zvyšnými ingredienciami
3) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto posypeme múkou a rozvaľkáme natenko do obdĺžnika
4) Plnku rozotrieme po celom ceste, voľný necháme asi len 3 cm okraj dlhšej strany obdĺžnika
5) Cesto s náplňou stočíme do závinu a rozkrájame ho na 2,5 cm hrubé kolieska.
6) Prenesieme ich na plech s PNP, necháme ich 15 min nakysnúť, zatiaľ zapneme rúru na 200 °C
7) Slimáčiky potrieme zmesou bielka a mlieka, posypeme a dáme do rúry upiecť dozlatista (cca 20 min). Počas pečenia rozprášime do rúry trocha vody, alebo dajte na spodok rúry nádobku s vodou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.1.2014, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Americký chlieb *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

370 ml teplej vody, 1/2 čL sušeného droždia, 1/2 čL kryšt. cukru, 20 g soli, chlebové korenie (ja som nemala, tak som dala po 1/2 čL - drvenej rasce, rozmarín, majorán, rímska rasca - ale môžete dať bylinky, aké chcete) , 600 g hladkej múky T650, (ja som pridala ešte asi 3 PL ražného kvásku, ktorý mal zatiaľ len 7 dní... ale toto nebolo v recepte) Na dochutenie sa dajú použiť aj iné prísady, ako napr. rôzne semienka, alebo oriešky, sušený cesnak či cibuľa. Taktiež môžete použiť zmes viacerých múk . Ja som si pri tomto chlebe chcela vyskúšať základný recept. Až teraz, po vyskúšaní, budem robiť dáke tie obmeny a experimenty s príchuťami. Ale tento základný bol bezvadný.

POSTUP PRÍPRAVY

1) Zoberieme misu veľkosti, aby zmestila dvojnásobný objem cesta.
2) Do misy preosejeme odváženú múku a dáme ju nahriať do MW (1/2 min- stredný výkon)
3) Pridáme korenie, soľ a zamiešame
4) V strede urobíme priehlbinu a do nej nalejeme zohriatu vodu, pridáme kvasnice a cukor
5) Rukou zamiešame všetky suroviny, nemusíme hniesť, len ich dobre premiešame.
6) Misu zakryjeme vekom alebo fóliou, či utierkou a dáme kysnúť niekam na linku, kde misa nebude prekážať.
Alebo ju môžeme dať do rúry, ak práve nejdeme piecť. Cesto takto necháme zabudnuté aspoň 15 hodín
alebo kľudne aj dlhšie (18 hodín)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2013, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Vianočka*♥* bombová



POTREBNÉ PRÍSADY

330 g hladkej výberovej múky, 70 g kryšt. cukru, 125 ml mlieka, 15 g čerstvého droždia, 1 vajce, 65 g masla (alebo hery), 1/2 čL soli, hrozienka (vopred namočiť do rumu), na špic noža muškátový kvet, 1 čL citrónovej arómy, kúsky marcipánu,*** na potretie olej, vajce rozšľahané s mliekom

POSTUP PRÍPRAVY

1) Namočíme hrozienka do rumu, odvážime potrebné ingrediencie
2) a v obvyklom poradí ich (okrem marcipánu) dáme do nádoby DP, spustíme program CESTO
3) Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto trocha posypeme múkou a rukami ho vyformujeme do tvaru obdĺžnika. Trocha ho aj poplieskame, aby z neho vyhnali vzduch.
4) Na cesto rozložíme kúsky marcipánu (môže byť aj iné... napr. kandizované ovocie) a cesto zatočíme ako závin.
5) Cesto vložíme do vymastenej formy, pomastíme ho aj zvrchu a necháme ho prikryté kysnúť ešte 30 minút.
6) Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 25 minút.
7) Potom vianočku vyberieme a preklopíme ju na rovný plech alebo pekáč. Chrbát vianočky potrieme vajcom zmiešaným s 1 PL mlieka a dopečieme, kým získame želanú farbu. Upečenú dáme chladnúť na mriežku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2013, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie: 1 mrkva, kúsok zeleru, 3 stonky sedana (stopkový zeler), menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, konzerva paradajok, paradajkový pretlak, soľ, cukor, mčk, oregano sušené, 2 čL múky, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1) Na troche oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno
2) Postrúhame (alebo pokrájame, ja som strúhala) mrkvu, zeler, sedano pokrájame na prúžky
3) Zeleninu šupneme k cibuli a trocha orestujeme. Pridáme soľ, mčk, oregano, cukor (neprehnať množstvá, dochutí sa vo finiši) Prikryjeme a len chvíľu dusíme.
4) Po chvíli pridáme pokrájané konzervované paradajky (ja som dala len 1/2 konzervy) a malý pretlak a ďalej dusíme pod pokrievkou. Môžeme doliať menšie množstvo vody.
5) Keď je zelenina dosť mäkká (čo je za chvíľu), pridáme zátrepku (asi pol deci vody + 2 čL múky- rozmiešame)
6) Povaríme 3 min. bez pokrievky (na stíšenom plyne).
7) Odstavenú omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme alebo docukrujeme a čerstvo mleté čierne korenie. Môžeme pridať aj čerstvú posekanú bazalku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2013, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

*♥*Kokosové buchtičky s úžasným kokosovým krémom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 400 g polohrubej múky, 50 ml oleja, 200 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 20 g droždia, 2 PL kryšt. cukru, trocha soli, *****Zálievka - 400 ml mlieka, 100 g masla (orientačné množstvo), 6 kopcovitých PL kokosu (aj viac, ktor má rád), *****Posýpka - 80 g práškového cukru, 1 bal.vanil.cukru, *****Kokosový krém - 1 plechovka kokosového mlieka, 80 g práškového cukru, 2 PL kukuričného škrobu, 50 g masla a 50 ml rumu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Prísady na cesto spracujeme v DP, kto nemá, tak si pripraví kvások z teplého mlieka, droždia a cukru, vleje ho do preosiatej múky a všetko zamieša. Potom pridá vajco, olej a soľ (asi 1/4 čL) všetko treba dobre vymiesiť a dať vykysnúť na teplé miesto.
2) Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho a vytvarujeme valce.
3) Valčeky pokrájame na kúsky a ukladáme do pekáča alebo formy s PNP a prikryté necháme ešte kysnúť.
4) Kým buchtičky podrastú, čo je asi 30 minút, pripravíme si zálievku - mlieko zohrejeme a pridáme doň maslo a pripravíme si zmes na posypanie buchtičiek - zmiešame cukry a kokos. Taktiež zapneme rúru na 200°C.
5) Na nakysnuté buchtičky nalejeme časť zálievky a počkáme chvíľu, prípadne zatrasieme pekáčom. Mlieka dolejeme toľko, aby buchtičky v ňom plávali, resp. aby boli ponorené asi do 4/5. ( Množstvo mliečnej zálievky je preto len orientačné, závisí od naplnenia pekáča buchtičkami). Takže ak treba, dolejeme zase časť zálievky. Ja som to robila asi na trikrát.
6) Po celom povrchu buchtičky zasypeme cukrovo-kokosovou zmesou.
7) Pekáč dáme do rúry a pečieme na 200°C asi 20 minút, potom teplotu treba znížiť na 180°C a dopiecť, kým sa vsaje všetko mlieko a povrch buchtičiek bude chrumkavý - cca 30 minút. ( Ale pozor! Vieme, že každá rúra je iná, ja som mala buchtičky takmer hotové po tých prvých 20 minútach, potom som ich nechala už len 5 minút pri tej 180tke. Ale celú dobu bežal v rúre ventilátor, takže asi to urýchlil).
8) Kým sa buchtičky pečú, pripravíme krém - v troche studeného mlieka rozmiešame škrob, zvyšné mlieko nalejeme do rajnice, vsypeme doň cukor a keď skoro vrie, vlejeme rozmiešaný škrob. Poriadne miešame, znížime teplotu a povaríme chvíľu, (ja som vliala aj mlieko, ktoré mi ostalo zo zálievky buchtičiek)... pár minútiek. Odstavíme, pridáme maslo a riadne rozmiešame. Nakoniec pridáme aj rum ( pre deti vynecháme ). Krém nemá byť taký hustý ako puding, má byť o dosť tekutejší.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 19.11.2016, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Špaldové rožky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 3 PL oleja, 300 g múky T650, 100 g špaldovej múky, 70 g celozrnnej pšeničnej múky, 1/3 kocky droždia, 1 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, 2 tbl. celaskonu (dá sa nahradiť 1 PL octu), 2 PL slenčnicových semienok, 1 PL ľanových semienok, 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky

POSTUP PRÍPRAVY

Rovnaký ako v prípade "Celozrnných rožkov" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796&user=32120 akurát, že som ich nepotierala vajcom ale len slanou vodou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2018, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Celozrnné rožky*♥* - ľahučké a zdravé



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 270 g múky T650, 160 g múky celozrnnej pšeničnej, 30g múky ražnej, 1,5 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 1/3 kocky droždia, 2 ks Celaskonu (á 100mg), 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky, 2 čL pretlačeného cesnaku, vajíčko na potretie, semienka na posypanie (slnečnica, rasca, ap.)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP dáme 250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, pridáme zmes múk, do ktorej sme pridali rozdrvené celaskonové tabletky (celaskon = vitamín C, 100 mg) (ak chcete, môžte nahradiť 1 PL octu) , do rohu dáme soľ (môžete dať aj viac, ako je uvedené), do stredu cukor s rozmrveným droždím a do rohu korenia. Spustíme program CESTO

2) Vykysnuté cesto vyložíme na pomúčenú dosku, trocha prepracujeme, rozdelíme ho na polovicu a rozváľame do tvaru kruhu.

3) Kruh rozdelíme na 6 - 7 častí (alebo aj 8, podľa toho, aké veľké rožky chcete).


4) Vzniknuté trojuholníky stáčame od širšieho okraja ku špicu a rožky kladieme na plech s PNP.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 16.4.2014, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Krehké šťavnaté rezne s Bystřickým cestíčkom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie rezne, 1 vajco, 3 PL hustého bieleho jogurtu, 2 PL kyslej smotany, vegeta, soľ, hladká múka, trocha mletej papriky, strúhanka, olej na vyprážanie, zopár koliesok mrkvy

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je ako pri klasických rezňoch, akurát miesto vajca používame cestíčko, ktoré zabezpečí, že rezníky sú krásne krehké a šťavnaté.... a nemusia ani vylihovať v marináde. Cestíčko sa hodí aj na vyprážanie zeleniny (karfiol, brokolica a také zeleninové všeličo :-) Ja som okrem kuracích pŕs obaľovala aj kuraciu pečienku a nemalo to chybu. Odteraz už robím rezne len takto.


1) Kuracie prsia naplocho prerežeme a jemne naklepeme, osolíme a necháme postáť v chlade.
2) V miske rozmiešame vajco, pridáme jogurt, smotanu, vegetu, soľ,papriku, asi 2,5 PL múky a dobre rozmiešame vidličkou
3) Na linku ku sporáku si pripravíme tri misky a) s múkou, b) s jogurtovým cestíčkom , c) so strúhankou
4) Do panvice dáme olej, rezníky dáme do múky, rýchlo capneme do cestíčka, trocha necháme stiecť a vložíme do strúhanky, ktorú popritláčame k mäsu a hneď vkladáme do rozpáleného oleja.
5) Rezne pomaly vypražíme z obidvoch strán v prítomnosti zopár koliesok mrkvy, ktorú potom vyhodíme. Hotové kladieme na papierové utierky .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 2.2.2017, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu