. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarina E. (kitky) ID 3016
mimibazar.sk/kitky
Bazárik v Čechách
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.3.2006
Naposledy: 1.4.2024 15:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 381
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19)<< predošlé 1, 2

CUKROVINKY

Kakaová poleva vždy po ruke



POTREBNÉ PRÍSADY

9 lyžičiek kryštálového cukru, 5 lyžičiek vody, 4 lyžičky kakaa, 2 lyžičky masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Do mensieho hrnceka dame cukor a vodu, nechame na sporaku rozpustit. Pridame kakao a chvilku povarime.Nakoniec pridame maslo a dobre vymiesame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.3.2010, 6:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo - orechový zákusok. Vonia ako Vianoce.



POTREBNÉ PRÍSADY

7 - 8 velkych jablk, 2 hrnceky polohrubej muky, 2 hrnceky cukor / ja davam krystal/, 2 cele vajcia, 1 hrncek posekanych orechov, 1/2 hrnceka oleja, 2 male lyzicky sody bicarbony, trosku skorice a kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Mozno uz niekde tento zakusok je. Ak ano potom sorry. Ja ho mam velmi rada, pretoze je rychly a skvele chuti.

Vsetky suroviny spracujeme, jablka nastruhame aj so supkou. Pecieme na vymastenom a mukou vysypanom plechu stredne rychlo.
Teply kolacik potrieme dzemom a polejeme cokoladovou alebo kakaovou polevou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2010, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nebojte sa palaciniek



POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 dcl mlieka, 2 dcl vody, 1 dcl oleja, 2 celé vajíčka, 1 polievková lyžica kryštálového cukru , štipka soli,20 dkg hladkej múky špeciál.

POSTUP PRÍPRAVY

do múky postupne pridávame suroviny aby sa nám neurobili hrudky a poriadne vymiešame metličkou. necháme cca 15 minút odstáť. keď sa nám cesto zdá byť riedke , alebo husté upravíme ho pridaním mlieka alebo múky. pozor na múku rozmiešať v malom množstve mlieka.

prvú palacinku upečieme na oleji . pod ďaľšie už olej nedávame.naberáme malou naberačkou,
lejeme do stredu a panvicou rýchlo otáčame, aby sa palacinka pekne rozliala.cesto musí byť akurát.
tieto placinky sú výborne a niekedy sa mi ich podarí urobiť také tenké, že majú iba jednu stranu./hehe/
keď máte radi sladšie cesto, môžete dať trošku viac cukru, ale ozaj len trošku.

p.s. obrazok nie je moj, ale moje palacinky tak vyzeraju :-0

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.6.2008, 9:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Domáce talianske cestoviny s pestom



POTREBNÉ PRÍSADY

tento recept robim sice od oka ale pre vas som ho odmerala.
2,5 pohara hladkej muky special / 2,5 dcl /, 1 cele vajicko, 10- 15 dkg tvrdeho syra, soľ, vlazna voda

POSTUP PRÍPRAVY

cesto si pripravime spojenim hladkej muky vajicka nastruhaneho syru a vlaznej vody / tu dame podla toho ake cesto zvykneme vypracovavat - tuhost/.
dobre vymiesime a nechame odlezat. je toho dost ja davam polovicu do mrazaku na horsie casy alebo to urobte cele a nechajte vysusit polovicu cesta nakrajaneho na rezance.
cesto rozvalkame na pomucenej doske do obdlzniku, prekrojime po dlzke cesta polozime na seba a ostrym nozom krajame dlhe rezance. hotove premiesavame chvilku medzi prstami na pomucenej doske a nechame trosku obschnut a vyvarime v dostatocnom mnozstve osolenej vody.
Polejeme trochou olivoveho oleja a vmiesame bazalkove pesto s rajcinami.Pozor nie veľa, tak primerane aby to nebolo priečne.Trosku posolime.Posypeme postruhanym syrom.

Nam to velmi chuti a dufam, ze bude aj vam.
Mozno to na tej fotke vyzera ako keby to bolo uz druhykrat na svete ale zdanie klame.
Je to fuckt dobreee.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Neskutočne krásne dobroty



POTREBNÉ PRÍSADY

Pozrite si stranku http://www.bakedecoratecelebrate.com/ ... a nechajte sa inšpirovať.
Sú tam nielen recepty ale hlavne návody na rôzne techniky.

POSTUP PRÍPRAVY

uz len čas a šikovné ruky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.5.2007, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Papuče



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 8 žĺtkov, 1 tuhé maslo /musí byť pravé 250 g /, 30 dkgl hladkej múky speciál
PLNKA: 8 bielkov, 30 dgk práškového cukru, 30 dkg mletých orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto spracujeme a robíme guľky veľkosti orecha. Poukladáme ich vedľa seba do mikroténového vrecka /najlepšie aj s nejakým podnosom/ a vložíme do chladničky. / od večera do rána/.
Z 8 bielkov a 30 dkg práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 30 dkg orechov a zľahka premiešame.Guľky postupne vyberáme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na ovál.
Do stredu dáme s polievkovou lyžicou plnku, cesto preložíme, kraje postláčame palcom a by sme získali
pekný tvar ešte dokrojíme pohárom.Poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rožšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre nie veľmi rýchlo.
Po upečení obalíme v zmesy práškového a vanilkového cukru.
Je to síce trošku pracné ale u nás sa jedia ešte teplé pretože sú tak dobré, že sa to nedá vydržať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

NALEPŠIE CESTO NA SLANÉ VYKRAJOVAČKY !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubá múka, 5 trojuholníkov Lunexu, 1 hera, 1 rozšľahané celé vajíčko,1,5 lyžičky soli a 1/2 téglika kyslej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spracujeme , vymiesime a nechame chviľu odpočívať. Je to veľmi dobré, vláčne cesto s ktorým nič nepokazíte.Perfektne sa s ním pracuje.
Pomúčiť dosku, vykrajovať tvary, potrieť rozšľahaným vajíčkom a posýpať čím vás napadne .
Piecť v dobre vyhriatej rúre do ružova na vymastenom plechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2008, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie placky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 1 celý solamyl / zemiakovy/, 5 celých vajec, 3 polievkové lyžice kečupu, 3 - 5 strúčikov cesnaku , 1 x 7dcl lečo scedené, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, soľ, vegeta, šampióny / nemusia byť/

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko nakrájame na veľmi male kúsky, pridáme všetky ingrediencie , pozor na lečo musí byťscedené bez šťavy, ochutíme podľa seba a nakoniec pridáme celý solamyl.
Robíme to večer, aby sa všetky chute spojili, ciže musíme to nechať odležať.
Na druhý deň naberieme lyžicou kôpky a na rozpalenom oleji ich rozotieme na placku. Veľkosť placky záleží od od veľkosti papkáčov. Ja svojim chlapcom robim cez celú panvicu.Je toho veľa, je to chutné len tak iba s chlebom a kečup s tatarkou alebo nejaký šalat, môžete to dať deckám medzi dva chleby alebo to zobrať zo sebou na víkend na chalupu a máte o jedlo postarané.
Nech vám chutí a hlavne aspoň dva dni nemusíme variť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.10.2010, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do těsta a krému přijde:
100 g másla, 2PL medu, 250 g cukru, 1 KL octa, 1 PL jedlé sody, 2 vejce a 700 g hladké mouky. Na krém prý stačí 200 g másla (dala jsem celé a bylo to tak tak), 1 slazené kondenzované mléko, mleté vlašské ořechy a koňak (nemusí být).

POSTUP PRÍPRAVY

/ Pre Denisu / Toto som jednoducho len niekde okopčila.

V naší rodině jsme byli starodávným arménským medovníkem s karamelovým krémem a oříšky uneseni třikrát. Poprvé, když jsme ho ochutnali poprvé. Podruhé, když jsme ho poprvé ochutnali ohřátý v mikrovlnce. A potřetí, když jsme si ho sami upekli. Taky napoprvé a jak vidíte na snímku, s tím koupeným si nezadal v ničem. Vzhledově ani chuťově. Leda cenou, protože se vším všudy nebyla vyšší, než dva kousky z toho koupeného, z nějž nám zbyla jako memento marnotratnosti jen krabice a ten umělohmotný box vypůjčený z cukrárny.

Jediný rozdíl byl v tom, že bylo jednodušší udělat kulatý dort místo čtvercového. Stejně se snědl na posezení. Stačila pověstná česká zarputilost při shánění receptu a chuť to prostě zkusit. Ještě že české ženy nejsou skoupé a po internetu udělaly ???konferenci“, včetně vlastních nápadů a vylepšení základního receptu. Nejvíc mi pomohla poradna zpravodaje ze světa sladkostí Cukrář a připomínka Jany: ???Koukám někdo okopíroval můj recept na Medovník… Mouku musíte vmíchat do velmi teplé (vařící) tekutiny, jinak se Vám to bude rozpadat. V troubě pečte jen 1-2 min. Pokud Vám placky ztvrdnou můžete je silně potřít kávou, koňakem. Snad se povede!…“
Povedl se!
Domácí Marlenka se povedla nadmíru a ani placky neztvrdly, ačkoli tím předřečnice strašily. Odležet tudíž nepotřebovala, stejně neměla šanci....sotva jsem ji stačila vyfotit. Držela jsem se přesně receptu, popisu i autorčiny rady a těsto se spojilo naprosto bez problémů. Stejně tak se s ním úžasně pracovalo. K tomu jsem si už přidala vlastní dva, tři nápady na pracovní postupy, čímž jsem sama sobě zdůvodnila, že i tento recept patří do naší rubriky Inspiromat

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 16.12.2019, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu