končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |
CUKROVINKY |
Kakaová poleva vždy po rukePOTREBNÉ PRÍSADY 9 lyžičiek kryštálového cukru, 5 lyžičiek vody, 4 lyžičky kakaa, 2 lyžičky masla. POSTUP PRÍPRAVY Do mensieho hrnceka dame cukor a vodu, nechame na sporaku rozpustit. Pridame kakao a chvilku povarime.Nakoniec pridame maslo a dobre vymiesame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 14.3.2010, 6:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo - orechový zákusok. Vonia ako Vianoce.POTREBNÉ PRÍSADY 7 - 8 velkych jablk, 2 hrnceky polohrubej muky, 2 hrnceky cukor / ja davam krystal/, 2 cele vajcia, 1 hrncek posekanych orechov, 1/2 hrnceka oleja, 2 male lyzicky sody bicarbony, trosku skorice a kakaa. POSTUP PRÍPRAVY Mozno uz niekde tento zakusok je. Ak ano potom sorry. Ja ho mam velmi rada, pretoze je rychly a skvele chuti. Vsetky suroviny spracujeme, jablka nastruhame aj so supkou. Pecieme na vymastenom a mukou vysypanom plechu stredne rychlo. Teply kolacik potrieme dzemom a polejeme cokoladovou alebo kakaovou polevou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2010, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nebojte sa palaciniekPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 dcl mlieka, 2 dcl vody, 1 dcl oleja, 2 celé vajíčka, 1 polievková lyžica kryštálového cukru , štipka soli,20 dkg hladkej múky špeciál. POSTUP PRÍPRAVY do múky postupne pridávame suroviny aby sa nám neurobili hrudky a poriadne vymiešame metličkou. necháme cca 15 minút odstáť. keď sa nám cesto zdá byť riedke , alebo husté upravíme ho pridaním mlieka alebo múky. pozor na múku rozmiešať v malom množstve mlieka. prvú palacinku upečieme na oleji . pod ďaľšie už olej nedávame.naberáme malou naberačkou, lejeme do stredu a panvicou rýchlo otáčame, aby sa palacinka pekne rozliala.cesto musí byť akurát. tieto placinky sú výborne a niekedy sa mi ich podarí urobiť také tenké, že majú iba jednu stranu./hehe/ keď máte radi sladšie cesto, môžete dať trošku viac cukru, ale ozaj len trošku. p.s. obrazok nie je moj, ale moje palacinky tak vyzeraju :-0 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 21.6.2008, 9:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce talianske cestoviny s pestomPOTREBNÉ PRÍSADY tento recept robim sice od oka ale pre vas som ho odmerala. 2,5 pohara hladkej muky special / 2,5 dcl /, 1 cele vajicko, 10- 15 dkg tvrdeho syra, soľ, vlazna voda POSTUP PRÍPRAVY cesto si pripravime spojenim hladkej muky vajicka nastruhaneho syru a vlaznej vody / tu dame podla toho ake cesto zvykneme vypracovavat - tuhost/. dobre vymiesime a nechame odlezat. je toho dost ja davam polovicu do mrazaku na horsie casy alebo to urobte cele a nechajte vysusit polovicu cesta nakrajaneho na rezance. cesto rozvalkame na pomucenej doske do obdlzniku, prekrojime po dlzke cesta polozime na seba a ostrym nozom krajame dlhe rezance. hotove premiesavame chvilku medzi prstami na pomucenej doske a nechame trosku obschnut a vyvarime v dostatocnom mnozstve osolenej vody. Polejeme trochou olivoveho oleja a vmiesame bazalkove pesto s rajcinami.Pozor nie veľa, tak primerane aby to nebolo priečne.Trosku posolime.Posypeme postruhanym syrom. Nam to velmi chuti a dufam, ze bude aj vam. Mozno to na tej fotke vyzera ako keby to bolo uz druhykrat na svete ale zdanie klame. Je to fuckt dobreee. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Neskutočne krásne dobrotyPOTREBNÉ PRÍSADY Pozrite si stranku http://www.bakedecoratecelebrate.com/ ... a nechajte sa inšpirovať. Sú tam nielen recepty ale hlavne návody na rôzne techniky. POSTUP PRÍPRAVY uz len čas a šikovné ruky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.5.2007, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PapučePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 8 žĺtkov, 1 tuhé maslo /musí byť pravé 250 g /, 30 dkgl hladkej múky speciál PLNKA: 8 bielkov, 30 dgk práškového cukru, 30 dkg mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Cesto spracujeme a robíme guľky veľkosti orecha. Poukladáme ich vedľa seba do mikroténového vrecka /najlepšie aj s nejakým podnosom/ a vložíme do chladničky. / od večera do rána/. Z 8 bielkov a 30 dkg práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 30 dkg orechov a zľahka premiešame.Guľky postupne vyberáme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na ovál. Do stredu dáme s polievkovou lyžicou plnku, cesto preložíme, kraje postláčame palcom a by sme získali pekný tvar ešte dokrojíme pohárom.Poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rožšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre nie veľmi rýchlo. Po upečení obalíme v zmesy práškového a vanilkového cukru. Je to síce trošku pracné ale u nás sa jedia ešte teplé pretože sú tak dobré, že sa to nedá vydržať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
NALEPŠIE CESTO NA SLANÉ VYKRAJOVAČKY !!!POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubá múka, 5 trojuholníkov Lunexu, 1 hera, 1 rozšľahané celé vajíčko,1,5 lyžičky soli a 1/2 téglika kyslej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spracujeme , vymiesime a nechame chviľu odpočívať. Je to veľmi dobré, vláčne cesto s ktorým nič nepokazíte.Perfektne sa s ním pracuje. Pomúčiť dosku, vykrajovať tvary, potrieť rozšľahaným vajíčkom a posýpať čím vás napadne . Piecť v dobre vyhriatej rúre do ružova na vymastenom plechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2008, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kuracích pŕs, 1 celý solamyl / zemiakovy/, 5 celých vajec, 3 polievkové lyžice kečupu, 3 - 5 strúčikov cesnaku , 1 x 7dcl lečo scedené, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, soľ, vegeta, šampióny / nemusia byť/ POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájame na veľmi male kúsky, pridáme všetky ingrediencie , pozor na lečo musí byťscedené bez šťavy, ochutíme podľa seba a nakoniec pridáme celý solamyl. Robíme to večer, aby sa všetky chute spojili, ciže musíme to nechať odležať. Na druhý deň naberieme lyžicou kôpky a na rozpalenom oleji ich rozotieme na placku. Veľkosť placky záleží od od veľkosti papkáčov. Ja svojim chlapcom robim cez celú panvicu.Je toho veľa, je to chutné len tak iba s chlebom a kečup s tatarkou alebo nejaký šalat, môžete to dať deckám medzi dva chleby alebo to zobrať zo sebou na víkend na chalupu a máte o jedlo postarané. Nech vám chutí a hlavne aspoň dva dni nemusíme variť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.10.2010, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Do těsta a krému přijde: 100 g másla, 2PL medu, 250 g cukru, 1 KL octa, 1 PL jedlé sody, 2 vejce a 700 g hladké mouky. Na krém prý stačí 200 g másla (dala jsem celé a bylo to tak tak), 1 slazené kondenzované mléko, mleté vlašské ořechy a koňak (nemusí být). POSTUP PRÍPRAVY / Pre Denisu / Toto som jednoducho len niekde okopčila. V naší rodině jsme byli starodávným arménským medovníkem s karamelovým krémem a oříšky uneseni třikrát. Poprvé, když jsme ho ochutnali poprvé. Podruhé, když jsme ho poprvé ochutnali ohřátý v mikrovlnce. A potřetí, když jsme si ho sami upekli. Taky napoprvé a jak vidíte na snímku, s tím koupeným si nezadal v ničem. Vzhledově ani chuťově. Leda cenou, protože se vším všudy nebyla vyšší, než dva kousky z toho koupeného, z nějž nám zbyla jako memento marnotratnosti jen krabice a ten umělohmotný box vypůjčený z cukrárny. Jediný rozdíl byl v tom, že bylo jednodušší udělat kulatý dort místo čtvercového. Stejně se snědl na posezení. Stačila pověstná česká zarputilost při shánění receptu a chuť to prostě zkusit. Ještě že české ženy nejsou skoupé a po internetu udělaly ???konferenci“, včetně vlastních nápadů a vylepšení základního receptu. Nejvíc mi pomohla poradna zpravodaje ze světa sladkostí Cukrář a připomínka Jany: ???Koukám někdo okopíroval můj recept na Medovník… Mouku musíte vmíchat do velmi teplé (vařící) tekutiny, jinak se Vám to bude rozpadat. V troubě pečte jen 1-2 min. Pokud Vám placky ztvrdnou můžete je silně potřít kávou, koňakem. Snad se povede!…“ Povedl se! Domácí Marlenka se povedla nadmíru a ani placky neztvrdly, ačkoli tím předřečnice strašily. Odležet tudíž nepotřebovala, stejně neměla šanci....sotva jsem ji stačila vyfotit. Držela jsem se přesně receptu, popisu i autorčiny rady a těsto se spojilo naprosto bez problémů. Stejně tak se s ním úžasně pracovalo. K tomu jsem si už přidala vlastní dva, tři nápady na pracovní postupy, čímž jsem sama sobě zdůvodnila, že i tento recept patří do naší rubriky Inspiromat Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 16.12.2019, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |