. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 99 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly cuketový perník :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky poloh. múky (ja som dala jeden špaldový ),1 hrnček kr.cukru, 2 vajcia, 1/2 hrnčeku oleja, 1 hrnček mlieka, 1 PL kakaa, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 KL škorice, 1 KL sódy bic,, 2 hrnčeky postrúhanej cukety (1 cuketa - tá moja mala cca 380g)

POSTUP PRÍPRAVY

Je sezóna cukiet, tak som si z viacerých receptov poskladala tento:

Vajíčka riadne vyšľaháme s cukrom do peny.Znížime stupeň mixovania a postupne prilievame olej. Potom mlieko. Pridáme zmes z preosiatej múky, kakaa, prášku, škorice a sódy. Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhanú cuketu. Ja som ju len ošúpala, jadierka som nechala. Vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 - 25 min. na 180*C . Záleží však od vašej rúry, preto koláčik radšej sledujte. Po vychladnutí pocukrujte alebo potrite marmeládou a polejte čokoládou. Ak sa bude zdať sladký, tak uberte cukor, ak málo, tak pridajte..........

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketovo-tekvicovo-uhorková polievočka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cuketa, 1/2 tekvice, 1 uhorka, 3-4 zemiačiky, pár koliesok póru, mlieko podľa potreby, maslo,soľ, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Bola dobrá úroda cukiet a tekvíc, tak som si vymyslela takúto polievku, možno niekoho osloví.......


Na masle si orestujeme pór, na jemno postúhanú cuketu, tekvicu a na kocky pokrájané zemiaky. Po tom zalejeme vodou a chvíľu dusíme. Pridáme zohriate mlieko, postrúhanú uhorku a polievočku dochutíme. Nezahusťujem polievku, ale keď je riedka, pridám postrúhaný zemiak a ešte chvíľu polievku povarím.Môžete pridať aj ocot, či šľahačkovú smotanu, alebo inú zeleninu, fantázií sa medze nekladú...........


Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčekový, špaldovo - ovocný koláčik :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 3/4 hrnčeka cukru (môže byť aj hnedý), 2 vajíčka,1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeky oleja, 1 KL sódy bicarbóny (alebo PDP) + Ovocie + tvarohová plnka: 250g tvarohu, trošku mlieka, cukor podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Určite sú tu hrnčekové recepty, ja si ukladám tento môj upravený pre seba, nech ho mám po ruku, a možno pre niekoho na inšpiráciu.Hrnček je 250ml


Cukor vyšľaháme s celými vajíčkami do penista. Znížime stupeň mixovavania na min a pomaly pridávame olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku + sódu alebo prášok do pečiva. Cesto musí byť také akurát, ani nie tekuté, ani hutné. Záleží od múky akú použijete - nie každá špaldová múka je rovnaká. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto lyžičkou rôzne rozlejeme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili zmiešaním tvarohu, mlieka a cukru. A nakoniec rozložíme ovocie. Pečieme na 180*C 20 - 25 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte! Koláčik sa dá pripraviť aj bez tvarohovej plnky, záleží na chuti...........

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.8.2015, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchly závin z jogurtu, špaldovej múky a ovocia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 150g bieleho jogurtu, 70g masla, 1 KL sódy bicarbóny, 1PL prášk. cukru. Tvarohová plnka: vaša obľúbená, tá moja je: 250g jemného tvarohu, 1 žĺtok, trochu škorice, 1-3 PL hnedého cukru + ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom z jedného časopisu, ale samozrejme ingrediencie a pomer surovín som si upravila a vznikol jeden receptík na rýchly a skvelý závin. A keďže je tam min.cukru je vhodný pre diabetikov a pri diéte. Samozrejme keď môžete, cukru si dajte kľudne podľa chuti.


Do misy preosejeme múku, cukor a sódu. Pridáme kúsky zmäknutého masla, jogurt a vypracujeme vláčne cesto. Môžeme si ho vypracovať na doske. S cestom sa dobre pracuje, je vláčne, ale keď bude lepiť, tak podsypte múku.Necháme chvíľu odpočívať, zatiaľ si zapneme rúru na 190*C a pripravíme si tvarohovú plnku podľa chuti. Zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, škoricu. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, rozotrieme tvarohovú plnku a uložíme ovocie. Ja som použila maliny. Cesto buď preložíme, alebo zrolujeme. Závin preložíme na plech s peč. papierom, ja mám dosť veľký, tak i závin má cca 40cm. Pečieme 30-35min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte. Upečený zlatistý závin potrieme osladeným mliekom. Môžete pocukriť, u nás sa však necukruje :-)


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2016, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus:150g hl. múky, 150g kr.cukru, 5 vajec, 5 PL oleja, štipka soli, (kakao) .Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 2 kys. smotany, plátková želatina, prášk.cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor + jahody, jahodová marmeláda, čevená tortové želé, príp. trubičky ale nie sú nutné.

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som urobila tatinovi takúto letnú jahodovú tortičku. Vôbec nie je komplikovaná, ba práve naopak je rýchla, výborná a osviežujúca.


Korpus si môžete dať svoj, ja používam tento, lebo je rýchly, vláčny a nie je z neho veľa riadu :-) V miske si vyšľaháme bielka nie celkom dotuha a potom postupne pridávame cukor. Spolu šľaháme asi 3-4 min. Potom pridáme striedavo jedno vajce a 1PL oleja. Keď zašľaháme posledné vajce a olej, ručne vmiešame múku. Ak chcete kakaovú piškótu, tak si cca 2 PL múky odoberieme a dáme kakao. Jemne vareškou piškótu premiešame. Do tortovej formy dáme na spodok peč. papier. Kraje nepotierame olejom ani múkou. Cesto vylejeme do formy a pekne rozotrieme do strán a hlavne do výšky. Pečieme na 170 *C cca 40min. Záleží však od vašej rúry, môže byť piškóta upečená aj skôr, preto vyskúšame páratkom. Necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom nožom jemne po okrajoch oddelíme piškótu od formy, prevrátime a necháme na mriežke voľne vychladnúť. Zatiaľ si urobíme plnku. Podľa návodu necháme napučať plátkovú želatinu asi 10min. Tvaroh si vymiešame so smotanou a cukrom. Mne by sa to nezmestilo do formy, keďže bola vysoká piškóta, tak som dala od oka tvaroh asi 350g a 1 kysl. smotanu. Napučanú želatinu vo vodnom kúpeli zohrejeme, rýchlo pridáme asi 2 PL tvarohového krému a spolu to vlejeme do ostatného krému. Spolu vyšľaháme. Korpus vrátime späť do tortovej formy, potrieme ho marmeládou, rozotrieme krém, poukladáme jahody a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec podľa návodu pripravíme tortové želé a rozotrieme na jahody. Podľa fantázie môžeme ozdobiť napr. tubičkami, nie je to však nutné.


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.6.2015, 6:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla zeleninová polievka s ov. vločkami a kôprom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

trošku póru, 2 mrkvičky, 1 petržlen, 2 zemiaky, pár ružičiek karfiolu, hrsť vločiek, kôpor, soľ, racsa -podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Kôprová sezóna sa začala a keďže kôpor a vločky máme radi, tak som spojila tieto dve chute a vznikla výborná polievočka, ktorá chuti nielen drobcovi ale aj nám.....


Na troške masla si orestujeme pór, mrkvu, petržlen, karfiol a zemiaky. Zalejeme vodou a pridáme ovsené vločky. Necháme variť domäkka. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a dochutíme podľa seba.


Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.5.2017, 12:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchle a menej kalorické jahodové knedlíky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 žĺtky, 80g masla, 40g hnedého cukru ( alebo podľa chuti), 250g jemného tvarohu, 200g špaldovej múky, štipka soli. Jahodová pena: jahody, biely jogurt, hnedý cukor podľa chuti, škorica. Na dochutenie: mak, orechy, tvaroh....

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom z relácie Kluci v akcii a urobila som si recept na knedlíky, ktoré su chutné, rýchle a tak trochu aj menej kalorické oproti kysnutým :-)


V miske si ručne zmiešame žĺtka, cukor a maslo. Postupne pridáme tvaroh a nakoniec preosiatu múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto - podľa potreby dosypeme múku. Na pomúčenej doske si z cesta vytvarujeme valček, rozdelíme ho na rovnaké časti a do každej zabalíme jahodu alebo iné ovocie. Poriadne ovocie obalíme a ešte trošku pogúlame v múke. Dáme knedlíky variť do vriacej mierne osolenej vody a varíme ich na miernom ohni 7-10min. Potom ich vyberieme, páratkom prepichneme, aby vyšla para, opláchneme a trošku prelejeme maslom. Dochutíme podľa vlastnej fantázie :-) Z tejto dávky mi vyšlo 20ks, ale mala som extra veľké jahody.


Špaldovú múku používam od značky Kuchenmeister T812

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.6.2015, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Výborné orechové koláčiky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

320 - 350 g hladkej múky, 250g masla, 1 vajíčko, 1 PL bieleho vína. Plnka: 120g mletých orechov, 100g prášk,cukru, 1 vajíčko (alebo ak máte zbytok bielka či žĺtka) rum podľa chuti. Práškový a vanil.cukor na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam receptík na výborné a jemné pečivo. Zo surovín vypracujeme cesto a dáme odležať do chladničky. Pripravíme si plnku.Potom cesto rozvaľkáme,s cestom sa dobre pracuje ale ak je treba podsypávame múkou a vykrajujeme kolieska ako na linecké koláčiky.Ukladáme na plech vystlaný peč.papierom tesne vedľa seba, do prostred dáme plnku, cesto preložíme napolovicu a jemne konce zatlačíme ako keď robíme perky. Pečieme na 180*C cca 15 min. Zálezí však od Vašej rúry. Potom obalíme v práš. a vanil.cukrom.



Prajem príjemné pečenie a dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2014, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy z gaštanového pyré :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Vaša obľúbená kakaová piškóta ( tá moja: 4 vajíčka, 180g kr.cukru, 200g poloh.múky, 2PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl horúcej vody ) gaštanový krém: 250g gaštanové pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka, 100g masla, +-100g práškového cukru - podľa chuti. Čokoládový krém: 250 ml smotany na šľahanie a 100g varovej čokolády ( alebo kalorickejšia verzia + 100g práš.cukru a 100g masla) + pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

Milé maminky ponúkam recept na výborný zákusok či rezy z gaštanového pyré.Hľadala som na nete recepty z gaštanového pyré,a nakoniec som sa inšpirovala a vytvorila si vlastný recept, ktorý iste ocenia pracujúce maminky, nakoľko je to vcelku rýchly a výborný receptík.


Ako prvé si uvaríme čokoládový krém.Do smotany nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a prejsť varom.Odstavíme,občas premiešame a necháme vychladnúť.Najlepšie v chladničke niekoľko hodín,alebo cez noc.Potom krém vyšľaháme.Ja som pridala aj maslo ale nie je nutné. ( maslo som vyšľahala s cukrom a pomaly zašľahala čokoládový krém.Upozorňujem,že krém a maslo musia mať izbovú teplotu,aby sa krém nezrazil! ) Upečieme si piškótu.Kľudne si upečte svoju obľúbenú bielu či kakaovú.Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu,olej, a múku+prášok do pečiva+kakao.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 *C cca 20 min.Záleží však od vašej rúry,tej mojej stačí aj 17 min. Na teplý korpus rozotrieme pikantný džem, v mojom prípade z josty a necháme vychladnúť.Pokiaľ sa pečie piškóta,tak si pripravíme krém z pyré.Uvaríme si zo Zlatého klasu a mlieka puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom, potom pridáme gaštanové pyré a nakoniec vychladnutý a rozšľahaný puding zo Zlatého klasu.Rozotrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí rozotrieme čokoládový krém, a ozdobíme napr.postrúhanou čokoládou.


Prajem príjemné pečenie,nech sa zákusok podarí a dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.12.2014, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Špaldový makovo-orechový kvet :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

550g špaldovej múky ( príp.hladkej), 2,5 dcl mlieka, 0,5 dcl letnej vody, cca 40g droždia, 5 PL cukru (ja som použila práškový), 50g masla, 2 žĺtka, trošku soli........na makovú plnku: cca 150g mletého maku, vanilkový cukor,práškový cukor - podľa chuti,a zaliate troškou horúceho mlieka.Orechová plnka: cca 150g orechov, cukor podľa chuti a horúce mlieko.

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam recept na veľmi zaujímavý a krásny koláč.Možno vyzerá náročne,ale netreba sa báť a budete milo prekvapení,aké to bolo nakoniec jednoduché.

Do letného mliečka si dáme trošku cukru a kvasnice.Necháme kvások vzísť a medzitým si pripravíme do misy: preosiatu múku, cukor, soľ - premiešame.Pridáme rozpustené maslo,žĺtky,trochu teplej vody a hotový kvások.Varechou cesto spojíme.Ja som sa potom varechou netrápila,ale poriadne ručne vymiesila.Cesto je hutnejšie,ak sa Vá to bude zdáť veľa,tak si prilejte hneď viac mlieka.Dáme vykysnúť do tepla na 1 hod.

Pokiaľ cesto kysne, pripravíme si náplne klasicky ako do závinov.Po vykysnutí cesto rozdelíme na tri časti - dve rovnaké,jednu trošku väčšiu.S cestom sa výborne pracuje.Na pracovnej doske časť cesta vyvaľkáme do kruhu.Preniesieme na plech s peč.papierom, a rovnomerne rozložíme makovú plnku.Potom vygúľame ďalší kruh, preniesieme na makovú plnku a na cesto rozotrieme orechovú nápľň.Opäť vygúľame kruh, avšak málinko väčší ako tie predchádzajúce.Položíme na orechovú náplň a snažíme sa cesto pozastrkovať pod koláč,aby nám náplň nevytiekla. Takže to vyzerá takto:cesto, maková náplň, cesto,orechová nápľň a cesto.

Potom si naznačíme malý kruh v strede. Z toho kruhu urobíme nožom rezy - ja som ich mala 12.Každú časť vezmeme do ruky a dvakrát zatočíme.Ak sa vám dá,môžete i trikrát.Zatočíme všetky časti, upravíme do kruhu a necháme ešte cca 20 min. podkysnúť.Potom potrieme maslom,alebo vajkom a do stredu si dáme posekané orechy. Pečieme na 180 *C cca 20 - 25 min.Záleží od Vašej rúry, proste do zlatohneda :-)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) posledné: 18.2.2015, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 99 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu