. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

zuzana v. (tokaji) ID 16570
.
Oblasť: Trebišov
Telefon: 421566373456
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2007
Naposledy: 25.7.2022 14:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 70
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

POLIEVKY

Anglická cibuľačka ,,dvoch tučných dám,,



POTREBNÉ PRÍSADY

3 cibule, 1 kurací bujón, suché biele víno cca 3 dl, syr niva, soľ, korenie mleté, vegeta, provensálske korenie maslo starší chlieb na krutóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľu si nakrájame najemno a opražíme do sklovita na masle. Osolíme.
Cibule by malo byť hojne, tak do 1/3 hrnca.
2. Po zmäknutí cibule zalejeme do 2/3 vriacou vodou a zvyšok dolejeme vínom.
Pridáme bujón a provensálske korenie. Varíme cca 15 minút na miernom plameni.
3. Do polievky nastrúhame nivu, necháme prejsť varom a dochutíme soľou, vegetou.
Varíme ešte 15 minút.
4. Polievku podávame s krutónmi.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.5.2010, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Brownies (bleskový a vééééééľmi čokoládový)



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg horkej čokolády, 10 dkg múky, 10 dkg cukru, 2 dkg nesladeného kvalitného kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 2 čajové lyžičky nescafé, 2 veľké vajcia, 1 dl oleja, 1 hrsť vlašských (alebo iných ) orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Na samom začiatku si zapneme rúru......:).....na 175C.
1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok.
2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť.
3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo.
4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, ale ja som nemala..:)..posypala som mandľovými lupienkami a bolo to božské...:)...
5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!!

...........je to úžasne rýchly koláčik pre čokomaniakov ako sú naše deti. Našťastie sa dá zvládnuť skôr než Vám spília uši ................Ja som to nestihla ani odfotiť po vybratí, zmizol ešte za horúca.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.9.2010, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Cesnakovo-zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200g Novalim-chlebová múka, 1 sušené droždie, 100g Promix-forte, 100g pohánkovej múky, štipka xantanovej gumy (aby sa chlieb tak nedrobil), 1 ČL cukru, 2 ČL soli, mletý kmín, 3 hrste obyčajných burizónov, 2-3 uvarené zemiaky (nastrúhané), 2 strúčiky cesnaku (rozpučené), 1 vajce, 250 ml vlažného mlieka alebo acidka (ja som zvykla trošku mlieka nahradiť tmavým pivom) , 3 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je môj, ale jeden z mnoha dostupných na internete. Keď som zistila, že máme v rodine celiatika, stiahla som si z netu množstvo receptov. Skutočne neviem odkiaľ bol tento. Ale zo všetkých vyskúšaných, skutočne najchutnejší. Preto ho posúvam ďalej.

Pečiem ho v Pekárni Panasonic, kde sa prísady dávajú poradí ako uvádzam v recepte. Najprv suché, potom mokré. Ostatné pekárne to majú tuším naopak.


Pečenie: GLUTEN FREE ( 2 hod) , kôrka stredná

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Čo zobrať na PIKNIK ?



POTREBNÉ PRÍSADY

piknikový košík a nejaké dobroty

POSTUP PRÍPRAVY

Má niekto nejaké zaručené dobrotky, ktoré vydržia ,,export,, a sú vhodné na piknik?
Ďakujem ......!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.3.2014, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Banánové cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

Pripravila som ich podľa receptu Maťky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1400

POSTUP PRÍPRAVY

Miesto klasickej múky som použila bezlepkovú v tom istom množstve. Cesto však bolo tuhšie, preto som pridala mlieko a cookies boli výborné.
Odporúčam vyskúšať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2008, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakový paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky ,
1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie,
soľ, vegeta,sladká aj pálivá paprika,korenie, mletá rasca,
zelený petržlen,
na prilepšenie sa môžu pridať kolieska klobások (ale nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľku si pokrájame nadrobno a opražíme do sklovita na oleji.
2. Pridáme papriku ( ja pridávam aj paprikovú pastu aj gulášovú, kupujem si ich v Maďarsku,je super na ochutenie) a podlejeme vodou ( vývar sa mi zdá zbytočné robiť, aj tak je super)......
3. Očistené zemiaky si pokrájame na kolieska a pridáme k cibuľke, voda musí presahovať zemiaky, lebo tá šťava bude najchutnejšia.
4. Osolíme, ochutíme vegetou, mletou rascou, korením podľa chuti.
5. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia. Nemiešame!
6. Nakoniec pridáme petržlen.

.....ak chcete pridať klobásku, tak ju pridajte tesne pred dokončením, aby sa nerozpadli.....

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2008, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Pohánka ,,italiano,,



POTREBNÉ PRÍSADY

pohánka, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, cukina, sušené paradajky, kečup, bazalka, paprika sladká aj mierne pálivá, soľ, vegeta, korenie mleté

POSTUP PRÍPRAVY

Pohánku si uvaríme v osolenej vode ( ja si uvarím vždy väčšie množstvo a potom pripravím na viacero spôsobov, na obed a na večeru, prípadne na druhý deň).............. .

Cukinu si pokrájame na menšie kocky a opražíme na oleji. Netrvá to dlho, chutnejšie sú chrumkavé.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na tenké kolieska (aby sa nám nepripálil).

Pridáme papriku a podlejeme troškou vody. (Paprika sa nesmie pripáliť, zhorkla by..)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.1.2009, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šošovicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

červená šošovica (netreba namáčať !!), zemiaky, cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 2 PL kečup, vegeta, soľ, paprika, majoránka a zelený petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku orestujeme na oleji, pridáme papriku a rýchlo podliať vodou (pozor nech sa paprička nepripáli).
Pridáme nakrájané zemiačky, cesnak na tenké kolieska, ochutíme koreniami a majoránkou nešetríme....
Keď sú zemiačky hotové, pridáme šošovicu a varíme asi 10 minút. červená šéšévička zmäkne naozaj rýchlo.
Teraz pridáme kečup, tak že si najprv k nemu odoberieme za naberačku polievky a rozmiešame. K olievke pridáme až potom. Teraz ochutnáme, doladíme soš, prípadne vegetku a na záver zelený nakrájaný petržlen.

Polievka je výborná, rýchla a chutí aj pikatnejšia ak to máte radi.......Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Orechový nákyp ( z prosa)



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g prosa, 2 lyžice hrozienok, 100g lieskových orieškov, 3 vajcia, 100g masla, 100g tvarohu, 3-4 lyžice medu, citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Proso dáme variť v dvonásobnom množstve vody, po zovretí zmiernime plameň a varíme cca 20minút. Žltka, tvaroh, med a cit.kôru spolu vymiešame, pridáme rozpustené maslo (asi polovicu množstva) a umyté hrozienka. Do uvareného prosa vmiešame posekané oriešky, tvarohovú zmes a sneh z bielkov. Všetko dáme do vymastenej bábovkovej formy a pokvapkáme zvyšným maslom.
Pečieme asi 1 hodinu na 200 C.

(foto pridám.....pri najbližšom pečení)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Pohánkový paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky lúpanej pohánky, šampiňóny alebo iné huby (čerstvé), 1 väčšia cibuľa, paprika, soľ, vegeta, zelený petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

Pohánku prepláchneme a dáme variť v osolenej vode. Vody toľko aby cca o 1 cm prevyšovala v hrnci pohánku (takto od oka). Privedieme do varu, minútku necháme variť a vypneme. Prikryjeme a kým si uvaríme huby, necháme dôjsť v pare.

Urobíme si klasický základ na paprikáš....Cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku ( pozor nepripáliť!!) a ihneď podlejeme vodou. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, vegetu, soľ a dusíme do mäkka. Keď sú huby hotové, pridáme pohánku, zamiešame. Pridáme zelený petržlen a ochutnáme. Ak je pohánka mäkká podľa našej chuti ....ja mám radšej ešte trošku chrumkavejšie...ale kto ako.....Teda ak sa nám ešte zdajú trošku tvrdé, povaríme.......

A to je všetko....Veľmi rýchle a chutné. Podávame s chlebíkom alebo zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.5.2009, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu