končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Anglická cibuľačka ,,dvoch tučných dám,,POTREBNÉ PRÍSADY 3 cibule, 1 kurací bujón, suché biele víno cca 3 dl, syr niva, soľ, korenie mleté, vegeta, provensálske korenie maslo starší chlieb na krutóny POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľu si nakrájame najemno a opražíme do sklovita na masle. Osolíme. Cibule by malo byť hojne, tak do 1/3 hrnca. 2. Po zmäknutí cibule zalejeme do 2/3 vriacou vodou a zvyšok dolejeme vínom. Pridáme bujón a provensálske korenie. Varíme cca 15 minút na miernom plameni. 3. Do polievky nastrúhame nivu, necháme prejsť varom a dochutíme soľou, vegetou. Varíme ešte 15 minút. 4. Polievku podávame s krutónmi. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.5.2010, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Brownies (bleskový a vééééééľmi čokoládový)POTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg horkej čokolády, 10 dkg múky, 10 dkg cukru, 2 dkg nesladeného kvalitného kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 2 čajové lyžičky nescafé, 2 veľké vajcia, 1 dl oleja, 1 hrsť vlašských (alebo iných ) orechov POSTUP PRÍPRAVY Na samom začiatku si zapneme rúru......:).....na 175C. 1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok. 2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť. 3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo. 4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, ale ja som nemala..:)..posypala som mandľovými lupienkami a bolo to božské...:)... 5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!! ...........je to úžasne rýchly koláčik pre čokomaniakov ako sú naše deti. Našťastie sa dá zvládnuť skôr než Vám spília uši ................Ja som to nestihla ani odfotiť po vybratí, zmizol ešte za horúca. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 7.9.2010, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Cesnakovo-zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200g Novalim-chlebová múka, 1 sušené droždie, 100g Promix-forte, 100g pohánkovej múky, štipka xantanovej gumy (aby sa chlieb tak nedrobil), 1 ČL cukru, 2 ČL soli, mletý kmín, 3 hrste obyčajných burizónov, 2-3 uvarené zemiaky (nastrúhané), 2 strúčiky cesnaku (rozpučené), 1 vajce, 250 ml vlažného mlieka alebo acidka (ja som zvykla trošku mlieka nahradiť tmavým pivom) , 3 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Tento recept nie je môj, ale jeden z mnoha dostupných na internete. Keď som zistila, že máme v rodine celiatika, stiahla som si z netu množstvo receptov. Skutočne neviem odkiaľ bol tento. Ale zo všetkých vyskúšaných, skutočne najchutnejší. Preto ho posúvam ďalej. Pečiem ho v Pekárni Panasonic, kde sa prísady dávajú poradí ako uvádzam v recepte. Najprv suché, potom mokré. Ostatné pekárne to majú tuším naopak. Pečenie: GLUTEN FREE ( 2 hod) , kôrka stredná ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Čo zobrať na PIKNIK ?POTREBNÉ PRÍSADY piknikový košík a nejaké dobroty POSTUP PRÍPRAVY Má niekto nejaké zaručené dobrotky, ktoré vydržia ,,export,, a sú vhodné na piknik? Ďakujem ......! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 12.3.2014, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Banánové cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY Pripravila som ich podľa receptu Maťky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1400 POSTUP PRÍPRAVY Miesto klasickej múky som použila bezlepkovú v tom istom množstve. Cesto však bolo tuhšie, preto som pridala mlieko a cookies boli výborné. Odporúčam vyskúšať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2008, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakový paprikášPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky , 1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie, soľ, vegeta,sladká aj pálivá paprika,korenie, mletá rasca, zelený petržlen, na prilepšenie sa môžu pridať kolieska klobások (ale nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľku si pokrájame nadrobno a opražíme do sklovita na oleji. 2. Pridáme papriku ( ja pridávam aj paprikovú pastu aj gulášovú, kupujem si ich v Maďarsku,je super na ochutenie) a podlejeme vodou ( vývar sa mi zdá zbytočné robiť, aj tak je super)...... 3. Očistené zemiaky si pokrájame na kolieska a pridáme k cibuľke, voda musí presahovať zemiaky, lebo tá šťava bude najchutnejšia. 4. Osolíme, ochutíme vegetou, mletou rascou, korením podľa chuti. 5. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia. Nemiešame! 6. Nakoniec pridáme petržlen. .....ak chcete pridať klobásku, tak ju pridajte tesne pred dokončením, aby sa nerozpadli..... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2008, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Pohánka ,,italiano,,POTREBNÉ PRÍSADY pohánka, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, cukina, sušené paradajky, kečup, bazalka, paprika sladká aj mierne pálivá, soľ, vegeta, korenie mleté POSTUP PRÍPRAVY Pohánku si uvaríme v osolenej vode ( ja si uvarím vždy väčšie množstvo a potom pripravím na viacero spôsobov, na obed a na večeru, prípadne na druhý deň).............. . Cukinu si pokrájame na menšie kocky a opražíme na oleji. Netrvá to dlho, chutnejšie sú chrumkavé. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na tenké kolieska (aby sa nám nepripálil). Pridáme papriku a podlejeme troškou vody. (Paprika sa nesmie pripáliť, zhorkla by..) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.1.2009, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY červená šošovica (netreba namáčať !!), zemiaky, cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 2 PL kečup, vegeta, soľ, paprika, majoránka a zelený petržlen POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku orestujeme na oleji, pridáme papriku a rýchlo podliať vodou (pozor nech sa paprička nepripáli). Pridáme nakrájané zemiačky, cesnak na tenké kolieska, ochutíme koreniami a majoránkou nešetríme.... Keď sú zemiačky hotové, pridáme šošovicu a varíme asi 10 minút. červená šéšévička zmäkne naozaj rýchlo. Teraz pridáme kečup, tak že si najprv k nemu odoberieme za naberačku polievky a rozmiešame. K olievke pridáme až potom. Teraz ochutnáme, doladíme soš, prípadne vegetku a na záver zelený nakrájaný petržlen. Polievka je výborná, rýchla a chutí aj pikatnejšia ak to máte radi.......Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Orechový nákyp ( z prosa)POTREBNÉ PRÍSADY 200 g prosa, 2 lyžice hrozienok, 100g lieskových orieškov, 3 vajcia, 100g masla, 100g tvarohu, 3-4 lyžice medu, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Proso dáme variť v dvonásobnom množstve vody, po zovretí zmiernime plameň a varíme cca 20minút. Žltka, tvaroh, med a cit.kôru spolu vymiešame, pridáme rozpustené maslo (asi polovicu množstva) a umyté hrozienka. Do uvareného prosa vmiešame posekané oriešky, tvarohovú zmes a sneh z bielkov. Všetko dáme do vymastenej bábovkovej formy a pokvapkáme zvyšným maslom. Pečieme asi 1 hodinu na 200 C. (foto pridám.....pri najbližšom pečení) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Pohánkový paprikášPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky lúpanej pohánky, šampiňóny alebo iné huby (čerstvé), 1 väčšia cibuľa, paprika, soľ, vegeta, zelený petržlen POSTUP PRÍPRAVY Pohánku prepláchneme a dáme variť v osolenej vode. Vody toľko aby cca o 1 cm prevyšovala v hrnci pohánku (takto od oka). Privedieme do varu, minútku necháme variť a vypneme. Prikryjeme a kým si uvaríme huby, necháme dôjsť v pare. Urobíme si klasický základ na paprikáš....Cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku ( pozor nepripáliť!!) a ihneď podlejeme vodou. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, vegetu, soľ a dusíme do mäkka. Keď sú huby hotové, pridáme pohánku, zamiešame. Pridáme zelený petržlen a ochutnáme. Ak je pohánka mäkká podľa našej chuti ....ja mám radšej ešte trošku chrumkavejšie...ale kto ako.....Teda ak sa nám ešte zdajú trošku tvrdé, povaríme....... A to je všetko....Veľmi rýchle a chutné. Podávame s chlebíkom alebo zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.5.2009, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |