. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2380 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kari Karfiól



POTREBNÉ PRÍSADY

250g karfiól, 40g celozrnná hnedá ryža, 30g šošovica, olej, 1/2 ČL sušený cesnak, 1/2 ČL sušená cibuľa, 1/2 ČL mletá sladká paprika, korenie, 1ČL kokosový olej, 30g cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL kari, 1/2 ČL garam masala, 1/4 ČL kurkuma, 1/4 ČL rímský kmín, 1/2 ČL mletý koriander, 1/2 ČL cejlonská škorica, 50g sterilizované krájané rajčiny, 70g cherry rajčiat, 150g Kokosové mlieko soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu a šošovicu uvariť. Karfiól rozobrať na ružičky. Okoreniť cesnakom, cibuľou, paprikou, soľou korením a olejom. Uložiť na plech s papierom na pečenie. Piecť 180℃,15-20min.Na panvici opražiť cibuľu, nasakaný cesnak, korenie.Pridať konzervové rajčiny aj cherry,priliať kokosové mlieko , soľ a variť 5min. Do základu pridať ryžu, šošovicu. Servírovať z pečeným karfiólom. ZDROJ:CESTA K OPRAVDOVÉMU JÍDLU

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Lotus cheescake /nepečený/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík Lotus keksy, 70 gr masla, 400 gr nátierka Lotus, 180 g smotana na šľahanie, 20 g pr.cukor, , 250 g mascarpone, 1 smotanový Pribinačik

POSTUP PRÍPRAVY

Z balíku keksov si odložíme dva kúsky na ozdobu.

Z nátierky si odložíme asi 150 gramov na vrchnú vrstvu a na ozdobu.

Sušienky s maslom pomixovať (odložiť 1-2 polievk.lyžice mrveničky na ozdobenie okrajov). Pomixované sušienky natlačiť na dno 24 cm formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Dať na hodinu do chladničky.

Zmixovať opatrne mascarpone, 250g Lotus nátierky a pribináčik. Samostatne vyšľahať šľahačku dotuha a po lyžiciach primiešavať šľahačku do lotusového krému.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.12.2022, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci Snicker



POTREBNÉ PRÍSADY

225 g hl. múky, 75 g pr.cukru /do cesta/, 200 g masla, 175 g Hery, 4 PL pr.cukru /do plnky/, 1 karamelové Salko, 250 g arašidy, poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:

Z múky, masla a cukru vypracujeme cesto a vyvaľkáme na plech s papierom na pečenie 30 x 22 cm a upečieme.

Krém:

200 g masla a 4 pol. lyžice cukru dáme variť, pridáme už skaramelizované salko, varíme kým sa všetko nespojí, potom pridáme 250 g solených arašidov a povaríme 5 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci Čierny princ



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 200 g kr.cukru, 2 č.lyž. citrónovej šťavy, 50 g pr.cukru, detské piškóty, poleva /čoko+cera/

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme nad parou do peny tak dlho, pokiaľ sneh riadne nestuhne. Odstavíme, zľahka primiešame práškový cukor. Na plech rozložíme okrúhle piškóty alebo upečieme klasické piškotove cesto a vykrojíme kolieska. Cukrárskym vreckom formujeme špice. Dáme ich do rúry zohriatej na 120°C na cca 3 minúty, aby sa trošku prisušili. Necháme vychladnúť, a potom polejeme čokoládou, ktorú si pripravíme rozpustením cery a čokolády

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáca napolitánka Mila



POTREBNÉ PRÍSADY

1 maslo 250 g, 250 g sušeného mlieka, 150 g pr.cukru, 1 PL vanilkovej esencie, 8 tortových oblátok , navrch poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo čerstvé, cukor vymiešame do penista postupne pridáme sušené mlieko a vanilkovu esenciu, premiešame. Oblátky rozložíme potrieme krémom vrstvíme 4x oblátok vrchná na poliate čokoládovej polevy. Zaťažíme aspoň cez noc. Pripravíme si čokoládovú polevu rovnomerne rozotrieme, necháme stuhnúť. Po stuhnuti pokrájame na rezy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáce horalky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíky tortových oblátok, 250 g pr.cukru, 4 PL Gustin, 1 Salko, 125 g Cery, 125 g masla, 150 g mletých orechov , 4 PL kakaa, super je pridať aj arasidove maslo, čokopoleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, ceru pokrájame do misy na malé kúsky dáme na vodný kúpeľ cukor, gustin, rozpustíme. Pridáme salko, mleté vlašské orechy, kakao, premiešame. Urobí sa nám hustý čokoládový krém. Oblátky rozložíme potrieme krémom vrstvíme 4-5 oblatok. Postup opakujeme pokiaľ sa neminie, krém. Poukladáme na seba zaťažíme dáme do druhého dňa stuhnúť. Na druhý deň pokrájame. Horalky namáčame do čokoládovej polevy zo všetkých strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Keltýš, kaľkýš



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg pšenice, 1/2 kg raže. Môže sa dať len pšenica, alebo viac pšenice. Je sladšia, Med, hrubá múka, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Robí sa väčšinou cez zimu, alebo koncom zimy, keď ešte nie sú teplá. Obilie umyjeme, dáme na 24 hodín do vody. Potom ho rozložíme na sitko, a udržujeme vlhké /napr.rozprašovačom/. Občas ho preplácheme, aby neplesnelo. Ak je naklíčené /trvá to 2-3 dni/, zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme 5-6 l vody. Chvíľu necháme, pomiešame a precedíme. Trošku šťavy odložíme bokom.

Do hotovej vody pridávame múku opatrne a miešame rýchlo. Musí to byť ako palacinkové cesto.


Na dno janského skla dáme šťavu, čo sme si odložili a do toho vylejeme cesto. Od kraja cca 2 cm, aby nevykypelo.
Pečieme pri 150-170 C asi 2 hodiny. Vytvorí sa na vrchu akoby kôrka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Biskupský chlebíček



POTREBNÉ PRÍSADY

120g zmäknutého masla, 100g medu, 4vajcia, 150-200g strúhaných jabĺk, 50g strúhanej horkej čokolády, nastrúhaná kôra z dvoch čistých citrónov, 30g hrozienok, 20g na menšie kúsky nakrájaných sušených sliviek alebo iného kandizovaného ovocia, 50g na menšie kúsky nalámaných orechov – mandlí, vlašských, lieskových – podľa toho čo mám doma, ½ balíčka prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvé si bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Potom si žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom a mierne zmäknutým maslom, pridáme nastrúhané jablká (tie pridávam, aby cesto bolo krásne vláčne a jemné), kypriaci prášok a nastrúhanú kôru z citróna. Opatrne primiešame k žĺtkovej mase sneh a do cesta zľahka zapracujeme hrozienka, kandizované ovocie (alebo slivky), orechy a kúsky horkej čokolády. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebíček(najlepšie silikónová), no pokiaľ použijete teflónovú alebo keramickú, tak ju predtým vymažte a vysypte múkou! Ak nám ostali plátky mandlí, môžeme nimi pred pečením chlebík posypať, no nemusíme. Chlebík pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Či je cesto upečené otestujeme drevenou špajľou. Hotový biskupský chliebík vyklopíme z formy a hotovo! Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halušky so syrokrémom ala bez bryndze



POTREBNÉ PRÍSADY

NA 4 PORCIE Domáce halušky: 200g hladká múka, 300g polohrubá múka, 600ml voda Syrová omáčka: Múka hladká 280g, Mlieko 0,2 l, Smotana kyslá 16% 100g, Tavený syr v črievku 1 ks, Prelisovaný cesnak 4g

POSTUP PRÍPRAVY

HALUŠKY: Do väčšej misy nasypeme obe druhy múky, uprostred urobíme jamku a nalejeme do nej vodu. Vareškou miešame, kým nevznikne jednotné cesto. Cesto by malo byť vláčne a jemné. Moje odporúčanie je haluškové cesto nesoliť, aby sa halušky nerozvarili vo vode. Pomocou haluškovača (alebo aj ručne) dávame do vriacej vody. Varíme ich krátko, okolo 5 minút.

OMÁČKA: Na sucho opražíme hladkú muku, zalejeme mliekom a kyslou smotanou. Pridáme tavený syr v črievku a miešame, kým sa syr nerozpustí. Dochutíme prelisovaným cesnakom a chvílu povaríme, asi 10-20 minút. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte mlieko. Hotovo. Dobrú chuť:) Kto chce môže si pridať aj slaninku, no ja osobne ju moc nemusím, bola len pre fotku.:D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sladkokyslá zemiaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, mrkva - na 2 stredne veľké zemiaky 1 stredná al. väčšia mrkva, sušené bedle (netreba veľa, pol hrste stačí) , kyslá smotana, múka alebo zemiakový škrob, cukor- max. 1PL na 4 porcie, zeleninový bujón, soľ, korenie nové, čierne, zázvor mletý, kurkuma mletá.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme sušené bedle. Budeme z nich používať vývar.
Do veľkého hrnca pripravíme nakrájané ošúpané zemiaky a ošúpanú mrkvu. Zalejeme vodou a dáme variť. Nastavíme kuchynský budík na 35 minút a medzičasom sa tanečným krokom premávame po kuchyni a pridávame ostatné ingrediencie.
Po polhodine vyberieme mrkvu, nakrájame na kolieska a vrátime do hrnca. Vodu, ktorá sa varom odparila, doplníme bedľovým vývarom.

Nakoniec urobíme zátrepku z kyslej smotany a niečoho ako múka alebo škrob a vmiešame do polievky.

Dobrú chuť!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu