. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

~~~ Flamendre ~~~



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto jedlo je len pre tých ktorý majú radi korenisté a pikantné. 1 kg mäsa ( bravčové, kuracie) 3 vajcia 2 polievkové lyžice oleja 1 lyžica solamylu 1 lyžica kečupu 1 malá lyžička horčice 1 lyžička worchestru 1 lyžička drveného kmínu 1 lyžička pariky 1/2 lyžičky štiplavej papriky 1/2 lyžičky vegety 1/2 lyžičky kari korenia 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia 2 lyžičky soli zarovnané

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vymiešame marinádu. Mäso nakrájame, naklepeme a naložíme do korenín na 12hod. Ideálne je 24hod. Potom smažíme na oleji alebo opečieme na panvici, uložíme na plech, podlejeme vodu a strčíme do rúry na 180´C 30-40min. Podávame zo zemiakovou kašou alebo ryžou. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Placky s bravčovou pečienkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiakové placky plnené pečienkou u nás idú na dračku, ale jediný nedostatok majú v tom, že pečienka z nich vypadáva a tak som oprášila starší recept a problém vyriešený: 200g bravčovej pečene, 500g očistených zemiakov, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, 2-3 PL polohrubej múky, soľ, majoránka, mleté čierne korenie...olej na vysmážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú pečeň umyjeme, očistíme a zomelieme, zemiaky nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy, pridáme popučený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, vajcia a múku...premiešame a vysmážame malé placky /najlepšie v panvici na lievance/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domáci hamburger


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík môjho manžela

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Danka D. (1kyra66) ID 300871 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová panenka po portugalsky ... jedna z najlepších aké som kedy jedla



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2-4 porcie : 600g bravčovej panenky, 6 PL olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku - popučené aj so šupkou, 2 vetvičky rozmarínu, 2 PL medu, 5-6 PL portského vína, 2 PL balsamica (ja som dala balzamikovú redukciu), morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie a alobal

POSTUP PRÍPRAVY

... krehká, jemná, úžasnáááá ... vyberieme si skôr nižšiu panenku aby sa dobre prepekla (ak použijeme vyššiu, treba zapekať dlhšie) ... panenku odblaníme, odkrojíme konce a na rozpálenej grilovacej panvici prudko opečieme zo všetkých strán ... položíme na alobal, pokvapkáme časťou oleja, osolíme, okoreníme, otočíme, pokvapkáme zvyšným olejom a osolíme a okoreníme aj z druhej strany ... pridáme všetky ostatné prísady, alobal dobre uzatvoríme a vložíme do rúry vyhriatej na cca 140°C asi na 20 minút ... vyberieme a necháme v alobale postáť asi 4 minúty ... mäsko by malo byť vo vnútri jemne ružové ... ak je ešte nedopečené (záleží na veľkosti panenky) vrátime do rúry a pečieme ešte pár minút ... ako príloha sa odporúča ryža, ja som podávala s pečenou zeleninou, mäsko polejeme výpekom z alobalu ... jemná, úžasná chuť ... rozhodne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčové mäso s vínom, worchestrom a proven. korením



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, soľ, horčica, worchester, provensalské korenie, červené víno, vegeta, bravč. masť alebo olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové rezne trošku osolíme a vyklepeme, z každej strany potrieme horčicou, poriadne pokvapkáme worchestrom a posypeme poriadne provensalským korením.
Takto pripravené rezne dáme na rozpálenú panvicu s roztopenou masťou (olejom) a každý kúsok opečieme z každej strany 3 minúty. Opečené rezne uložíme na iný tanier. Do panvici, v ktorej nám ostal výpek po opekaní mäsa prilejeme červené víno (aspoň 1 dcl) a polievkovú lyžicu kečupu, zamiešame a pridáme trošku vody a trošku vegety. Do toho položíme všetky rezne a dusíme viac ako hodinu. Občas treba mäso obrátiť a ak je potrebné doliať víno alebo vodu, aby sa nepripalilo. Mäsko je vynikajúco ochutené a mäkkučké.
Ja to robím z brav. karé, ale správne sa to má robiť z bravč. panenky - vtedy sa mäso pripravuje oveľa rýchlejšie.
ako príloha je vynikajúca zapekaná zelenina, hranolky alebo čerstvý zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčový tisaj



POTREBNÉ PRÍSADY

300g bravč.mäsa, soľ, čier.ml.korenie, mletá paprika, chili (pikant paprika metá), cca 3,5 dcl lečo, 3 PL kečupu, 3 PL horčice, 1 cibuľa, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, po opražení pridáme ml. červ. papriku, pridáme na malé kúsky nakrájané bravč.mäso, trochu opečieme, pridáme soľ, ml.č.korenie, chili, podlejeme vodou, aby mäso bolo prekryté vodou, dusíme pod pokrievkou do zmäknutia na menšom ohni. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo, kečup a horčitu, zamiešame a necháme prevariť. Šťava má byť hustá, len na úrovni mäsa :). Výborné s pečivom, hranolkami, ale aj ryžou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Tatiana V. (debi33) ID 318514 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravcovina na smotane s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

bravcove maso 400g, cesnak 2 struciky, zo 6 sampinonov, za hrst susenych hub, smotana na varenie 250-300ml, trochu silneho vyvaru ak mate, sol, korenie, mleta rasca, stonka rozmarinu, petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Nedajte sa odradit obrazkom, nie je nastajlovany, proste ako som si nabrala, tak som odfotila :)) masko si dajte ake chcete, ja som akurat mala chude bravcove.

Huby si namocime vopred aspon na par hodin, ja som nechala cez noc.
Na oleji si prudko oprazime masko na kocky a nakrajane sampinony, pridame pretlaceny cesnak, prazime.
pridame namocene huby aj s vodou, podlejeme vyvarom (ja som mala normalne kuraci zelatinovy bujon a dala som menej vody) a pridame stonku rozmarinu. nechame dusit cca 1h alebo kym nieje maso makke. Osolime, okorenime, pridame mletu rascu, smotanu, nechame prevriet a pridame vnatku. Podavame s lubovolnou prilohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Voňavé provensálske špízy



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 500g bravčového mäsa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 PL oleja, 1 PL medu, 1 bio citrón (kôra aj šťava), 2 ČL provensálskeho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

... mäsko očistíme a nakrájame na väčšie kocky, očistenú jarnú cibuľku na cca 3 cm kúsky ... z ostatných surovín urobíme marinádu, v ktorej dobre obalíme mäso aj cibuľku ... striedavo napichujeme na ihlice alebo špajdle a grilujeme na grile alebo v rúre cca 20 - 30 minút podľa druhu mäsa (ja som mala panenku tej stačilo aj menej) ... podávame s prílohou podľa chuti (ryža, zemiačky, šalát) ... ja som neodolala novým zemiačikom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVČOVÉ MÄSKO Z HUBAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

Pol kila mäsa stehno alebo pliecko ,jedna väčšia cibuľa,hladká múka,2hrste húb sušené alebo čerstvé ja používam len dubáky,olej,soľ,čierne mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso si umyjeme a nakrájame na rezne vyklepeme si ich , osolíme ich, okoreníme a z oboch strán zľahka obalíme v múke.V hrnci kde budeme roštenku variť si rozpálime olej a mäso opekáme z oboch strán cca 4min.Vyberieme si ho a vo výpeku si osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky.Mäso dáme naspäť do hrnca,zalejeme vodou a dusíme.Huby umyjeme a varíme v menšom hrnčeku cca 10 min,scedíme ich a pridáme k mäsu.Ked je mäsko mäkké (počas dusenia môžete pridať vodu) v pohári si poriadne rozmiešame hl.múku ja dávam tak jednu a pol polievkovej lyžice a dva deci vody a vlejeme k mäsu aby sa omáčka zahustila.Necháme prevrieť ,omáčku dochutíme soľou korením a hotovo :) ako príloha je najvhodnejšia ryža.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2015, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Veľkonočná plnka s ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na klasický pekáč : 8 rožkov, 1,5 dl vody z varenia údeného mäsa, 1,5 dl mlieka, 5 vajíčok, údené mäso asi 6 plátkov, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať, cca 3/4 šálky uvarenej ryže, 3-4 plátky slaniny na obloženie, bravčová masť a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

skoro klasika - len s pridaním uvarenej ryže, ktorá dodá plnke akoby sviežosť .... údené mäso uvaríme, vývar scedíme a odložíme, mäso po vychladnutí pokrájame na malé kúsky ... rožky pokrájame na kúsky (ja krájam na hrubšie kolieska a tie potom na štvrtiny), polejeme časťou (cca 1,5 dl) vývaru z údeného mäsa a mliekom, pridáme údené mäso, surové vajíčka, soľ, korenie, vegetu, posekanú petržlenovú vňať a uvarenú ryžu - premiešame, dáme na pekáč vymastený masťou (ja som tentoraz použila domácu kačaciu) a posypaný strúhankou, uhladíme a navrch dáme kúsky slaniny - pečieme v rúre vyhriatej na 180°C v režime teplý vzduch cca 25 - 30 minút ... tento rok som skúšala aj klasickú bez ryže aj našu tradičnú ryžovú aby som mohla porovnať, pretože u nás sa už oddávna robí len s ryžou ... obe boli dobré, ale ryžová je naaaaaj ... aspoň pre nás :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.4.2015, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu