. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Hamburger polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/hamburger-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 kg mleteho masa
1 cibulu ,nakrajana na drobno
2 zelerove stonky,nakrajane na mensie kusky
3 cesnakove struciky,nakrajane na drobno
1 konzerva celych rajcin,po pridani do hrnca ich pomocou lyzice rozpucime
3 poh hovadzieho vyvaru
1 zelena paprika,nakrajana na male kocky
1 zlta paprika,nakrajana na male kocky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.1.2015, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Bolonska omacka podla Nigela Slatera



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/11/bolonska-omacka-podla-nigela-slatera.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:4 PL masla
85g pancetty (slaniny)
1 stredne velka cibula
2 cesnakove struciky
1 mrkva
2 zelerove stonky
2 velke hriby (Nigel navrhuje portobello hriby a take som aj ja pouzila)
2 bobkove listy

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2014, 23:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Boeuf Bourguignon - hovädzie po burgundsky ... výborné papaníčko :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 3 - 4 porcie : 800g hovädzieho zadného, 120g prerastenej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 1 mrkva, 2 PL hladkej múky, 400 ml (mladého) červeného vína, 350 ml hovädzieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 strúčik cesnaku, 2 stonky čerstvého tymianu, 2ks bobkového listu, , olej, soľ, čierne mleté korenie, 15 šalotiek, 170g čerstvých šampiňónov, maslo, petržlenová vňať na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná záležitosť ... na tento recept som sa chystala pomerne dlho - a práve dnes som sa odhodlala - inšpirovala som sa receptom Julie Child - americkej kuchárky a autorky kuchárskych kníh, ktorá "objavila" pre Ameriku skvelú francúzsku kuchyňu. Recept je presne podľa nej, aj keď ja som vynechala šampiňóny a šalotky restované na masle, ktoré sa s týmto jedlom podávajú, pretože u nás hríby veľmi nejdú ... takže ideme na to :

Slaninou vložíme do vriacej vody aj s kožou a 10 minút blanšírujeme na nižšej teplote. Mäso si nakrájame na kocky a dôkladne osušíme papierovou utierkou, aby mäso nepustilo vodu. Mäso orestujeme na väčšej panvici a pridáme k nemu slaninu nakrájanú na pásiky. Na horúcom tuku z mäsa a slaniny orestujeme mrkvu a cibuľu, pridáme k mäsu a slanine, poprášime múkou a dôkladne premiešame. Do hrnca vlejeme víno a vývar tak, aby bolo mäso zaliate. Pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak, tymián, bobkový list, dochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme a buď dusíme v tlakovom hrnci 1 hodinu alebo pečieme v rúre na cca 150°C 2-3 hodiny. Ja som piekla v rúre v pekáči 2 hodiny a mäsko bolo mäkkučké a šťavňaté.

Tu prichádza časť,ktorú som ja vynechala : zatiaľ čo sa nám dusí mäso, orestujeme si na masle šalotky dozlatista a potom šampiňóny. Suroviny musia byť suché, aby pri pražení nepustili vodu a dostali peknú farbu.

Hotové hovädzie podávame so šampiňónmi, šalotkou a podľa chuti posypeme petržlenovou vňaťou. K mäsu sa hodí francúzska bageta, ryža alebo gnocchi. Ja som mala ako prílohu ryžu ale viem si predstaviť aj chrumkavú bagetku - nabudúce vyskúšam s bagetkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie Stroganov / Jamie Oliver / ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

červená cibuľa * zavárané uhorky malé * petržlenová vňať * čerstvé huby * cesnak * 1 KL červenej papriky * biely jogurt *........2 plátky hovädzej sviečkovice *....soľ * olivový olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko sa pripravuje na jednej panvici. Jedlo je hotové za 15 - 20 minút a je skvelé. Vyskúšajte. Inšpirácia z relácie TV PAPRIKA.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2017, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Zivanska



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/zivanska.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:bravcove maso
zemiaky
cibula
slanina
horcica
cierne korenie a sol
mleta paprika
Postup: Bravcove maso si vyklepeme na tenke kusky,osolime,okorenime a natrieme horcicou.Poukladame na alobal.Na maso dame cibulu,slaninu a prikryjeme zemiakmi.Osolime,okorenime a posypeme mletou paprikou.Poriadne zabalime alobalom a dame piect na 1 hodinu pri 200C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.9.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Cheesy Chilli



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/07/cheesy-chilli.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:110g choriza (pouzite klobasu ak chorizo nezozeniete )
500g mleteho hovadzieho masa
1/2 CL kakaa
1 CL oregana
15ml (1PL) rajcinoveho pretlaku
400g konzerva nakrajanych rajcin
125ml vody (ja som pouzila vodu ktorou som si vyplachla plechovku z rajcin)
2 CL worcesterkej omacky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.7.2014, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Bolonska omacka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/bolonska-omacka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:100g slaniny
1 cervena cibula,nadrobno nakrajana
1 mrkva,nadrobno nakrajana
2 celerove stonky,nadrobno nakrajane
1 kg mleteho hovadzieho masa
1 poh cerveneho vina
140g rajcinoveho pretlaku
2 hovadzie bujony

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.6.2014, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Masove gulky s chorizom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/masove-gulky-s-chorizom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja
2 salotky,nakrajane na drobno
1 strucik cesnaku,na drobno nakrajani
1 vajicko (velkost L)
500 g mleteho hovadzieho masa
200g choriza,na drobno nakrajaneho
400 g uvarenej ryze
200 Manchego syru,nastruhaneho

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2014, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

2x200 g rump steak , korenie na steaky , Omáčka: výpek z mäsa , asi 1 dcl víno červené , asi 1 čl horčica celozrnná , asi 1 čl maslo , (mrazené) fazuľky zelené čerstvé , 1 strúčik cesnak , šťava citrónová , soľ , korenie štyroch farieb , 1 čl maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi po dve minúty na každej strane .My máme radi médium.Hotové vyberieme na tanier ,prikryjeme a necháme odpočinúť.Do výpeku vlejeme vínko,pridáme horčicu a zredukujeme .Na koniec pridáme maslo.

Zelené fazulky uvaríme do mäkka,zlejeme ,hodíme na panvičku,pridáme maslo,nastrúhaný cesnak,sol a korenie..chvíľočku orestujeme a zakvapneme citónovou šťavou.

My sme mali ako prílohu hranolky a na steaku sme mali ešte orestované šampióny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Teľacie kocky v rokfortovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg mäso: teľacie /ale kľudne aj kuracie, alebo bravčové/..... MARINÁDA: 1dcl mlieko, 2PL olej, 4stručky cesnaku- roztlačiť, 1PL worcester, soľ, mleté korenie.... olej na smaženie..... NA ŠŤAVU: 2ks cibuľa, syr črievko /obyčajné a nivové/, 200g syr so zelenou plesňou, 200g iný tvrdý syr/eidam, ementál/, 1ČL rozmarín, 2ČLbazalka, 1KL muškátový orech mletý, celá oranž. smotana alebo mlieko, + dobrovolne víno /ja som nedala/... NA OZDOBU: pražené polky orechov

POSTUP PRÍPRAVY

1/ mäso nakrájame na kocky

2/ pripravíme marinádu, mäso v nej ponecháme minim. 2hodiny, najlepšie celu noc

3/ smažíme s občasným miešaním na panvici chvilku,len kým zvonka kocky nestratia farbu surového mäsa

4/ osmažené mäso vyberieme dierovanou lyžicou z panvice na plech, výpek z panvice zlejeme

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu