. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PREDJEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

PREDJEDLÁ

BOMBA PAGAčE



POTREBNÉ PRÍSADY

‎70dkg polohrube+pol kila uvarenych postruhanych zemiakov+1vajce+1dcl oleja+4dcl mlieka+1 kocka kvasnic+2,5 lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Klasicky zamiesime kvasok(mlieko+kvasnice)-pridame (uvarene v šupke a očistene a postruhane nie vrele) zemiaky a ostatne prisady-spracujeme cesto a nechame kysnuť-rozvalkame na 1 cm a vykrajujeme-ukladame na olejovy plech a posypeme nastruhanym syrom-upečieme na 220 stupnov-po upečeni ešte za tepla potrieme olejom.Možme podavať s cesnakovou natierkou= 1 kysla smotana +cesnak +sol (mačame a jeme).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Zdenka B. (franti) ID 1807 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2014, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

NAŠE VELKONOČNE PAPANIČKO


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Vladimira M. (kubikviky) ID 30469 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.4.2012, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Zeleninové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto + svieže šampiňóny + pór + camambert (kupujem ten v žlto-zelenom obale v Lidl) príp. plesnivec či iný syr s plesňou alebo používam nivu + kečup + francúzsky dressing + červená paprika + biele korenie + rozmarín + soľ + formičky na puding (sú to také tie maličké formičky, ktoré sú ako na tortu so zúbkovým okrajom, ale môžete použiť akékoľvek, aké máte, ja používam tieto: http://www.makro.sk/e_shop/detail/54435-formicka-babovka-11cm-6ks) + olej + múka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je jedno z jedál, ktoré vyzerá veľmi efektne, keď ho pekne naservírujete, je hotové veľmi rýchlo a chutí každému bez rozdielu. Hodí sa ako slávnostné raňajky alebo ako predjedlo pre hostí.

POSTUP:

- vyvaľkáme si lístkové cesto
- vykrojíme kruh napr. hnčekom alebo nejakou miskou
- formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou
- do formičky vložíme cesto a pritlačíme okolo okrajov

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2018, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

syr



POTREBNÉ PRÍSADY

220-250g hermelín ,2lyžice petrž.vnaťe ,2pl parmezánu,1/3hrnčeka sušené(,na drobnučké kusky )mleté,paradajky,k ním 1lyžicu oleja,2-3 stručiky cesnaku,1čl bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

uz dávnejšie bol v tv relácii o varení,aj v časákoch,ale niečo tam chýbalo,našla som si tento receptík aj foto od B.Adamsovej a je to on !OMG! tak si ho tu ukladám ,samozrejma patrí do predjedla ,tvaruju sa aj rozné malé guličky,ktoré sa napichnu na špajdlu ,obaluju sa aj v orechoch,alebo farebnom korení,je vela podobných receptíkov ,,,ne-tatarák,falošný tatarák ,kadejaké názvy som uz videla červený syr..atd


postup
:na tanier položíme syr,
spojíme petržlen, parmezán , paradajky s olejom, cesnak a bazalku,,, v miske ,dobre premiešať
spojíme so syrom a necháme pri izbovej teplote cca aspon hodinu pred podávaním ,podáva sa s krekrami,opeč.chlebíkom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

tučniaci



POTREBNÉ PRÍSADY

olivy,syr,mrkva,špráratko,uhorka...

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto v postupe stačí špáratko,zelenina a dá sa z olivy vyčarovať tučniačik,ukladám si to tu z tvorivej stránky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.10.2012, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

nakladané tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biele tofu, olivový olej, cibula/cesnak, korenie podľa chuti - u nás vyhrala majoránka+oregáno., soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchla pochúťka. Nakrájame si tofu, cibuľku - na mesiačiky, a naukladáme do pohára. Striedame cibuľka, tofu, soľ, korenie, zalejeme olejom a zasa cibuľka, tofu, soľ, korenie.. až kým nie je plný pohár. \r\nJa som pridala aj umeocot. Prípadne tofu naložiť aj inými koreninami - výraznými, napr. gulášove s cesnakom - táto kombinácia je jedlá aj pre chlapov :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Vajičková roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

3 sačky želatiny , 3 dcl vody, 1PL vegety,,2 mrkvičky uvarené a pokrajané na kocky, 3 kyslé uhorky, 6 na tvrdo uvarené vajička ,30 dkg mäkkej salámy -to všetko pokrajané na kocky.,1 majoneza.

POSTUP PRÍPRAVY

želatínu nechame napučať si v 1 a pol deci vody / keď treba môže aj viac/ Do hrnca dáme 3 dcl vody a 1PL vegety a nechame prevrieť a odstavíme z ohňa.Do toho pridáme napučanú želatínu a miešame pokiaľ sa nám neroztopi. Potom pridáme všetky ingrediencie pokrajáne na kocky a dobré premiešame.Pridáme majonezu,premiešamé a vylejeme do babovkovej formy alebo do formy na srnčí chrbát ,ktoré oplachneme vodou a necháme vychladnuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Lubica S. (Friduška) ID 146033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 21.3.2015, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Plnený ,,plesňák"



POTREBNÉ PRÍSADY

syr s bielou plesňou, cesnak,vlašské orechy, hrozno

POSTUP PRÍPRAVY

Syr s bielou plesňou - okrúhly rozrežeme v strede po dĺžke a pomocou lyžičky vydlabeme mäkkú časť, dáme ju do misky, pridáme pretlačený cesnak (kto ako má rád :-) ), rozdrvené orechy a zmiešame (ja som to dala miešať do kuchynského robota, niekedy je syr tuhší a ťažšie to ide :-) ) Zmiešanou masou naplníme rozkrojený syr a spojíme ho, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame ho na trojuholníčky a pomocou ozdobného špáradla pripichneme hrozno. Skvelá chuťovka k vínu i ako predjedlo. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dagmar J. (dadusa71) ID 48018 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 2.6.2012, 22:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Olovrantík - Aj oči musia jesť :-))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

šumka, syr, vajíčko, cherry paradajky, paprika

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Darina Z. (dadikaz) ID 8808 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 1.7.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Pálivá praženica- veľmi dobrá :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 velký zemiak, 1 lžica olivového oleja, 1 pór nakrájaný na plátky, 1 -2 feferonky,6 vajec, hrsť stúuhaného tvrdého sýra, soľ a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájejte zemiak na osm mesiačikov, feferonku zbavte semiačok a nakrájejte na nudličky. Na panvici zohrejeme olej a vložíme zemiaky, ktoré cca 15 pečieme. Mali by byť zlaté a vo vnútri prepečené. Potom pridáme pór, feferónku, trošku šampiónov a prilejeme vyšlahané vajíčka. Pečieme ako klasickú praženicu apodávame s pečivom. Pred dokončením posypeme strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.3.2011, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu