končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 35 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzsky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca POSTUP PRÍPRAVY Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2012, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))POTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia POSTUP PRÍPRAVY Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol,drozdie a olej.Pridame do pekarničky a nechame miesit ešte asi 10 minut aby to bolo pekne makke a hladke.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozdelime na 8 častí a na pomučenej podložke vyvalkame ,nie na príliš tenko-potom sa vam nevytvoria kapsy.Zakryjeme čistou utierkou a nechame 10-15 min.Rozpalime si teflonovu panvicu (ja som robila na stupni 5 elektr.sporak).Placky sa nesmu robit pomaly lebo budu tvrde,a vysušene ale ani rychlo lebo v strede budu surove.Tak asi 1 minutku z kazdej strany a pritlačajte nejakou placačkou.Mali by sa pekne nafuknut ako balon.Pečieme kym nebudu mat hnede škvrny.Hned ukladajte do igelitoveho sačka a uzatvorte.postupne pridajte aj všetky ostatne.Pekne sa tam sparia a zostanu makke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 26.7.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakovo-syrový pagáčPOTREBNÉ PRÍSADY (1 šalka =2,5 dcl) 1 šalka hl.muky,1 šalka polohr.muky,1 čl soli,1/4 droždia,1/2 šalky struhaneho syra (najlepšie nejaky s vyraznou chutou napr. chedar),2 menšie zemiaky,1 PL oleja,rasca,pažitka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrajame na kocky,zalejeme vodou a uvarime do makka.Vodu použijeme do cesta a zemiaky popučime.Zo všetkeho vypracujeme tuhšie cesto,pridavame vodu zo zemiakov,ak je cesto moc huste pridame letnu vodu.Nechame 30-40 minut kysnut.Na naolejovanom plechu cesto roztiahneme na pagač,(nema byt vysoke) poprašime hl.mukou a pečieme na 200st asi pol hodinku. Bol fantasticej chuti,hned sme ho zlupli s domacou škvarkovou pmazankou.Výborne sa hodí ku polievkam a privarkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 26.1.2010, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebík s extra chrumkavou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY (1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca POSTUP PRÍPRAVY Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 1.2.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb (nielen) pre začiatočníkovPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce POSTUP PRÍPRAVY Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Poľský zemiakový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 šalky(2,5 decovej) tepleho mlieka alebo vody zo zemiakov,1/2 šalky zemiakov (uvarenych a popučenych),1 čl cukru,2 PL oleja,3 šalky hl.muky (alebo miešanej),1 vajce,1/3 drozdia,4 PL teplej vody z varenych zemiakov,1 1/2 čl soli,rasca POSTUP PRÍPRAVY V miske si rozmrvime droždie ,pridame 4 PL vody a cukor.Nechame vzist kvasok.Letne mlieko alebo vodu zmiešame so zemiakmi ,vajičkom a olejom.Vymiešame a pridame muku,rascu aj kvasok.Cesto musi byt hladke , makke, a nelepive,tak ak treba pridajte viac muky alebo vody.Dobre vymiesime a nechame 1 hod.kysnut.Pred pečením lahko poprašime povrch mukou.Pečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 25-30 min.Robila som aj takto ,ze som presne dodrziavala postup ale uz som robila aj tak ze som všetko nahadzala do pekarničky ako obvykle a vysledok bol rovnako dobrý.Tak je to na vas .. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.12.2009, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
KOKOSOVE VENČEKYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g polohr.muky,1 dcl mlieka,40 g kr.cukru, sol,5 g droždia,1 vajičko,25g makkeho masla PLNKA:100 g kokosu,100 g pr.cukru,30 g makkeho masla,1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla,to pridame az ked sa nam všetko spojí.(Ja som potom ešte musela pridat trošku muky,lebo sa mi lepilo).Vymiesime a nechame 45 min kysnut.Prisady na plnku len zmiešame.Potom si cesto rozdelime na 6 rovnakych kuskov...a postupujeme takto... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (60) posledné: 5.1.2014, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MLIEČNY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 270 g chlebovej muky-hladkej,30 g celozrnnej alebo inej muky,3 g drozdia,4 g cukru,5 g soli,240 g studeneho mlieka,12 g masla,semiačka podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte v pekarni okrem masla,ked sa masa spoji pridajte maslo.Cesto bude trošku redšie ale nesmie sa lepit,mozete ešte pridat trošku muky ak sa moc lepí.Cesto nechame kysnut 80 minut,potom preklopime na dosku a premiesime,ja som podsypala sekanymi pšeničnymi vločkami aby mal chlebik " country look".Prehodime do formy,alebo len na plech a ešte nechame 45 min oddychovat.Pečieme na 190 st asi 20-25 min.Je makkučky,na dotyk ako vata.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2010, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakovy chlieb trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2009, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
"Bosniaky" so syrom a petr.vnatouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:300g hl.muky,100 g celozrnnej muky,trošku cukru,1 čl soli,1/3 drozdia,250 ml mlieka,1PL oleja PLNKA:kusok zmaknuteho masla,nastruhany tvrdy syr,1 PL petrz.vnate,nejake semiačka (podla vašej chuti) POSTUP PRÍPRAVY Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut.Potom si cesto rozdelime na rovnake časti,ak chcete menšie ,tak na 6 ,ak vačšie tak na 4 časti.Vyformujeme podlhovasty valček a nechame ešte 20 min kysnut.Potom pozdlzne rozrezeme ostrym nožom a naplnime plnkou,ktoru len zmiešame.Zapneme ruru na 200 st a pečieme 20 min. Su vyborne !!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (42) posledné: 10.11.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |