končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.572 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,158 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracina na pive s póromPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, 2 väčšie póry, lahôdková cibuľka, obyčajná cibuľa (stačí jedna malá), 2 plechovky piva, paradajkový pretlak, soľ, MČK, chilli POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
CRISPY STRIPS *chrumkavé maslové kuracie kúsky v cornflakes*POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka roztopeného masla, 2 a 1/2 pohára podrvených cornflakes, 4 PL hladkej múky, kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL vegeta, 1 PL grilovacie korenie,1 PL sušený cesnak,1 PL mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200 °C. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na medailóniky. Každý kúsok osolíme a okoreníme čiernym korením. Do jednej misky pripravíme roztopené maslo, do druhej rozdrvené cornflakes zmiešané s vegetou, gril. korením, paprikou a sušeným cesnakom. Kuracie kúsky namáčame do masla, obaľujeme v pripravenej zmesi a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto obalíme všetky kúsky, môžme preliať zvyšným maslom. Pečieme 30 min., podávame s tatárskou omáčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 2.4.2018, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané kura na zemiakoch so špampiňónmi a cibuľouPOTREBNÉ PRÍSADY Kura, prípadne iba stehná alebo kto má čo rád, skoré zemiaky, soľ, korenie, vegeta, čer.paprika, 2 cibule, šampiňóny, rozmarín POSTUP PRÍPRAVY Kura naporcujeme, zemiaky umyjeme a nakoľko sú skoré, mladé, nemusíme šúpať, dáme do pekáča, osolíme, pokoreníme, dáme vegetu, trošku papriky, na to poukladáme kuracie kúsky, medzitým si na panvici orestujeme na väčšie kusy nakrájanú cibulu so šampiňónmi, dochutíme, dáme rozmarín, jemne podlejeme vodou a chvílku dusíme a potom to navrstvíme na kura, pred dopečením dáme na vrch strúhaný syr. Pečieme cca hodinu na 250 st ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s medovo pikantnou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY asi 1 kg kuracích pŕs, 2 Pl medu, 1 Čl kari korenia, 1 Čl mletého zázvoru, soľ, olej /alebo šmalc - http://www.cuketka.cz/?tag=smalc/ POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky, nasolíme a necháme asi 1/2 hodinku odpočívať. Potom ich sprudka orestujeme na rozpálenom oleji /alebo kuracom sadle - šmalc, dodá tomu inú, veľmi dobrú chuť/, vyberieme na tanier. Do výpeku dáme med, kari korenie a zázvor, zalejeme malým množstvom vody , necháme trochu povariť, vložíme kuracie prsia, ktoré prehrejeme v omáčke. Podávame so zemiakmi alebo ryžou... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2020, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie kúsky v cesnakovom cestíčku.POTREBNÉ PRÍSADY 6 strúčikov cesnaku, 200 ml mlieka, 200 g hladkej múky, 2 vajcia, 100 g nastrúhaného syra, soľ , olej na vyprážanie. POSTUP PRÍPRAVY Prelisovaný cesnak zmiešame s ostatnými prísadami a vytvoríme hustejšie cestíčko. Necháme chvíľu postáť. Kuracie prsia pokrájané na menšie kúsky obalíme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakmi. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mária Š. (Anora) ID 324576 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.11.2016, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
☆kuracie prsicka plnene baby spenatom a cottage cheese zapecene v rure☆vyborna rychlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 velke balenie kur prs ( okolo 1kg ),baby spenat,1xcottage cheese,smotana na varenie,syr na struhanie,olivovy olej, vegeta sol POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia narezeme na tensie platky a vyklepeme osolime , medzitym do misky pripravime cottage cheese ktory osolime a pridame nakrajany baby spenat a nastruhany syr ,premiesame a plnime kuracie prsia a zavinieme polozime na plech alebo jansku misu a zalejeme so smotanou na varenie do ktorej sme pridali vegetu ,tesne pred upecenim poukladame platky syra na vrch alebo nastruhame syr \r\n☆vyborna priloha bataty nakrajane na hranolky nalozene v oliv oleji s kurkomou a solou a opecene na gril.panvici☆ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Klaudia P. (klaudia90210) ID 12131 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.8.2016, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chrumkavé kačacie prsia s batátovo-parmezánovou kašou a jablkovým chutney (čatní)POTREBNÉ PRÍSADY kačacie prsia (1 kus na osobu), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, batáty (sladké zemiaky) cca 1/2 až 1 kus na osobu (podľa veľkosti), 1 dl plnotučného mlieka, 40g na jemno strúhaného parmezánu (alebo syra Grana Padano), štipka muškátového orieška (strúhaného alebo celý oriešok), kúsok masla, menšia cibuľa (ideálne šalotka alebo červená cibuľa), jablká, balzamiková redukcia, 0,5 dl bieleho vína, štipka hnedého alebo kryštálového cukru, štipka chilli korenia, 1 ČL jablkový ocot alebo citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Už dlho som sa chystala vyskúšať sladké zemiaky, ktoré patria medzi najzdravšiu zeleninu vôbec a obsahujú látky veľmi prospešné pre náš organizmus, ale obávala som sa sladkej chuti - keďže sa u nás označujú ako "sladké" zemiaky .... zistila som však, že obavy boli zbytočné - sú veľmi chutné, rýchlo hotové a dajú sa použiť na mnoho spôsobov ... zvolila som kombináciu s kačacími prsíčkami a jablkovým chutney, ktorý bol veľmi chutný, preto ho posúvam ďalej, možno niekoho osloví ... taaakže ideme na to : prsíčka umyjeme, osušíme, kožu narežeme, aby sa vypiekol tuk, osolíme, okoreníme, do zárezov pod kožu vtlačíme rozmarínové lístky a dáme kožou nadol piecť na suchú rozpálenú panvicu - pečieme až pokiaľ nie je tuk vypečený a koža chrumkavá (cca 4 minúty), otočíme a cca 3 minúty pečieme z druhej strany ... preložíme do pekáčika a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C cca na 4-5 minút (prsíčka majú byť vo vnútri ružové a šťavnaté) ... batátové pyré pripravíme obdobne ako z klasických zemiakov, teda bataty očistíme, umyjeme a pokrájame na kusy, varíme v osolenej vode - pozor varia sa o dosť kratšie ako naše zemiaky - cca za 5-6 minút sú hotové ... roztlačíme s kúskom masla, pridáme horúce mlieko, vymiešame, pridáme strúhaný parmezán alebo Granu, premiešame, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom .... čatní pripravíme tak, že nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na kúsku masla, pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané jablká a restujeme do polomäkka, pridáme vínko, chvíľku podusíme aby sa vyparil alkohol z vína, jemne roztlačíme tak, aby zostali aj kúsky, dochutíme, korením, štipkou soli, chilli, cukrom, octom a balzamikom podľa chuti a podávame a vychutnávame túto skvelú kombináciu chutí ... napriek tomu, že postup sa zdá zložitý, do pol hodinky je všetko hotové ... je to výborné jedlo, ktoré vrelo odporúčam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s hruškami, rukolou a červenou repouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 ks kuracie prsia, olivový olej, grilovacie korenie, 200 g červená repa (možno aj viac aj menej, podľa chuti), cibuľa, vinný ocot, soľ, čierne korenie, med, 1-2 hrušky, kešu oriešky, kryštálový cukor, štava z citróna, rukola POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si nakrájame na väčsie kúsky a v miske jemne polejeme olejom a okoreníme grilovacím korením. Potom ich do zlatista opečieme na panvici. Červenú repu uvarenú domäka (varíme podľa veľkosti cca 2 hodiny), nakrájame na kocky alebo mesiačiky. Na panvici orestujeme cibuľu (stačí aj pol cibule), pridáme k nej nakrájanú uvarenú repu, prilejeme kúsok vinného octu, osolíme a okoreníme, pridáme med (asi 1 lyžica) a len krátko povaríme. Ošúpané a nakrájané hrušky spolu s kešu orieškami orestujeme na panvici, pridáme asi pol lyžičky kryštálového cukru a jemne pokvapkáme šťavou z citróna. Nakoniec si na tanier položíme červenú repu, na ňu hrušky s kešu orieškami, rukolu a na vrch dáme opečené kuracie mäsko. Je to výborné, spojenie veľmi dobrých chutí. Všetky ingrediencie si môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Ja si dávam viac hrušiek a rukoly a menej repy ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta S. (cleo33) ID 160021 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Stará dobrá klasika - Pečené plnené kuriatko podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kuriatko (cca 1,5 kg), 3 rožky z minulého dňa, 3 vajíčka, soľ, korenie, štipka vegety, cca 3/4 dl mlieka, 80-100g sušenej šunky (môžeme nahradiť pražskou dusenou šunkou, ale nie je to úplne ono), cca 30g kvalitného voňavého syra (parmezán, ementál, ...), 50g masla, petržlenová vňať, korenie Gyros POSTUP PRÍPRAVY ... postup je každému asi známy - kuriatko umyjeme, osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku ... rožky pokrájame, polejeme mliekom, jemne osolíme, okoreníme, ovegetujeme, pridáme vajcia, pokrájanú sušenú šunku, nadrobno nasekaný syr, polovicu masla pokrájaného na kúsky a posekanú petržlenovú vňať, premiešame, naplníme do kuriatka, kurča posypeme Gyros korením, dáme na pekáč, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, na kuriatko poukladáme zvyšné maslo nakrájané na kúsky - prikryjeme napr. alobalom a pečieme cca 1,5 - 2 hodinky na 180°C, potom odkryjeme a chvíľku zapečieme pod grilom aby bola koža chrumkavá ... potom už len vychutnávame túto mňamku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.5.2016, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jemná kuracinka na pivePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, prípadne vykostené kuracie stehienka bez kože, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olej, maslo, 20g oravskej slaniny, 1,5 - 2 dl svetlého piva, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1 menší pór, 1 KL sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY ... slaninu (stačia 2 pásiky) pokrájame na malé kocky a opražíme na kvapke oleja aby pustila šťavu, vyberieme von ... vo výpeku opečieme kuracie mäsko pokrájané na pásiky alebo menšie kocky, osolíme, okoreníme ... osobitne opražíme na 1 PL oleja a 1 PL masla pokrájanú cibuľu a pór ... do orestovanej zmesi cibule a póru pridáme pivo a zredukujeme, pridáme orestované mäso a opraženú slaninu, zmiešame, postupne sochutíme paradajkovým pretlakom a sójovou omáčkou ... dochutíme soľou a korením podľa chuti ... dozdobíme petržlenovej vňate ... ako príloha sa hodia opečené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlebík ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2015, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.572 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,158 ďalšie >> |