. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Keks z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

360g hladkej múky 240g ovsených vločiek 160g práškového cukru 240g tuku(Hera) 1 lyžičku kypriaceho prášku 2 vajcia štipka soli 2 vaniklové cukry na potretie vajce alebo mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Vločky posekáme alebo pomelieme na mlynčeku. Do múky poskáme tuk, pridáme cukor vločky PDP a vajcia Cesto dobre vymiesíme rozvaľkáme a povykrajujeme keksy ktoré poukladáme na plech potrieme vajcom alebo mliekom a upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Biskupské čiapočky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g hladkej múky, 125g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 žĺtky, 125g masla alebo iného tuku, 2 PL mlieka, 1 bielok na potieranie a 1 žĺtok.......PLNKA: 1 bielok, 80g kryštálového cukru, 100g zomletých orechov, štipka škorice...

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, cukor, a vanilkový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, a nakrájané maslo. Zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chladničke... Potom ho rozvaľkáme na tenko /3 mm/ a vykrajujeme kolieska s priemerom 7 cm, kraje potrieme bielkom, do stredu dáme malú kôpku plnky a stlačíme okraje k sebe tak, aby sme získali 3 cípy čiapočky. Potrieme žĺtkom a pečieme na plechu s papierom na pečenie na 180°C, 8-12 minút. Horúce posypeme práškovým cukrom...




PLNKA: bielok s cukrom vyšľaháme dotuha, primiešame orechy aj škoricu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.12.2016, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Citrónové hviezdičky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 150g hladkej múky, 100g práškového cukru, 10Og masla alebo iného tuku, 100g škrobovej múčky, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 žĺtky, kôra z 2 citrónov .......POLEVA: 300g práškového cukru, 3-4 PL citrónovej šťavy...

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo nakrájame na kúsky. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škrobovou múčkou , pridáme práškový cukor, vajcia, kôru a maslo... všetko spolu zmiešame a zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme na minimálne hodinu do chladničky... Vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko /cca 3 mm/ a povykrajujeme hviezdičky. Pečieme na plechu s papierom na pečenie, na 180°C cca 8-10 minút. Vychladnuté namáčame do polevy a môžeme dozdobiť posýpkou. Polevu necháme zaschnúť...




POLEVA: cukor a šťavu spolu vymiešame- mala by mať konzistenciu medu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2017, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pečiatkové keksíky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Vianoce sa blížia a ja som si musela urobiť radosť vopred a kúpiť si razítka na pečiatkové keksíky... Pribudol k nim aj recept, ktorý bol pribalený, len žiaľ "chybička se vloudí" a mne sa napriek dodržaniu pomeru ingrediencií keksíky nedarili. Stačilo však len trochu suroviny poopraviť a úspech sa dostavil...

POSTUP PRÍPRAVY

Mne sa zadarilo upiecť cca 50 kúskov keksíkov... 250g masla alebo tuku, 1 vajíčko, 125g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 300g hladkej múky, 150g škrobovej múčky, 2 PL smotany na šľahanie...




Múku, soľ, kypriaci prášok a škrobovú múčku zmiešame, pridáme zvyšné suroviny. Všetky suroviny spolu zmiesime, zabalíme do sáčka a dáme na 1 hod. do chladničky.Na pomúčenej doske rozvaľkáme po častiach na hrúbku 3-4 mm, pomocou razítka otlačíme motív, pomocou vykrajovačky vykrojíme, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C, cca 12-15 minút do zlata. Pre istotu si to odsledujte!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 27.12.2016, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

spaldovo-mandlove rozky s pravou vanilkou



POTREBNÉ PRÍSADY

250g spaldovej muky celozrnnej,100gcukru mleteho trstinoveho cukru,100g pomletych mandli,200gmasla,2lyzicky vanilky v prasku

POSTUP PRÍPRAVY

tvoríme rožky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia J. (sendik) ID 95680 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2016, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

LINECKÉ PEČIVO PLNENÉ ŠÍPKOVÝM DŽEMOM



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny :300g hladkej múky , 3 žĺtky , 100g práškového cukru , 1 dmBIO vanilkový cukor , 250g masla , citronová kôra a šťava z 1/2 citróna , dm BIO šípkový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Postup :Do preosiatej múky primiešame cukor , vanilkový cukor , citrónovú kôru , zmäknuté maslo , žĺtka , a šťavu z citróna . Všetko spolu vymiešame na vláčne cesto zabalíme do fólie a hodinu necháme v chladničke .Cesto vyvaľkáme na cca 3 mm plát , vykrajujeme formičkami ľubovoľného tvaru , ukladáme na plech , na ktorý sme dali papier na pečenie.Rúru si vyhrejeme na 180°C . Pečieme cca 10 minút . Sledujeme !!! Po upečení zlepíme dmBIO šípkovým džemom .Dobrú chuť .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny:1050 g ražnej múky, 450 g práškového cukru, 380 g medu, 6 vajec, 4 malé lyžičky perníkového korenia (také mierne, nie vrchovaté), 3 malé lyžičky sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, perníkové korenie a sódu bikarbónu. Potom pridáme vajíčka a med a miesíme a miesíme a miesíme... Prikryjeme utierkou a necháme na pol (kľudne aj jeden deň) odstáť. Nemusíme dávať do chladničky. Cesto vyvaľkáme na asi 5 mm hrúbku. Bude potrebné ho podsypávať dostatočným množstvom múky, keďže sa bude lepiť. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary. Dáme upiecť. Po upečení potrieme vajíčkom. Keď chceme mať medovníky tmavšie, dáme ich ešte po potretí vajíčkom do rúry zapiecť asi na jednu minútu. Zdobenie nie je moja práca. Navštívila ma moja kamarátka, vynikajúca pernikárka, od ktorej mám aj tento recept na perníky. Uvidela tie moje perníky, ešte čakajúce na zdobenie, dlane ju svrbeli :) , tak pri káve mi ich takto krásne vyzdobila. V tomto živote sa mne také zdobenie perníkov určite nepodarí :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Jemné maslové pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento vyše storočný recept pochádza z Rakúska. Trochu ťažšie sa s cestom pracuje, ale výsledok stojí za to. Našla som spôsob, ako to ide ľahšie. Na cesto sa položí potravinárska fólia alebo papier na pečenie a vaľkanie ide ako po masle :) Je to moje najobľúbenejšie vianočné pečivo. Je veľmi jemné a na jazyku sa priam rozplýva. Na prípravu potrebujeme len tri suroviny: 200 g maslo, 60 g práškového cukru a 300 g hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.
Pečieme na 180 stupňov asi 10 min.
Potrieť marmeládou a spolu zlepiť po dva kusy. Obaliť v práškovom cukre, do ktorého pridáme aj jeden vanilínový cukor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.12.2016, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečené a voňavé talianske čokoládové guľky ... pre čokoholikov



POTREBNÉ PRÍSADY

175g čokolády na varenie alebo horkej čokolády s vyšším podielom kakaa, 2 PL mandľového alebo pomarančového likéru, 3 PL masla, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka mletých mandlí, 50g postrúhanej čokolády alebo pistácií a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládu na varenie rozpustíme aj s likérom v hrnci s dvojitým dnom a miešame kým sa zmes nespojí ... mne sa to nepodarilo, ale nevadí, keď pridáme maslo izbovej teploty, zmes sa prepojí ... nakoniec vmiešame cukor a mleté mandle ... zmes dáme do chladu asi na hodinku ... keď je zmes pevná formujeme guľky ... obalíme v strúhanej čokoláde alebo strúhaných nesolených pistáciách a pod., uložíme do papierových košíčkov a skladujeme v chlade ... sú prudko čokoládové

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2016, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Lacné popraskance



POTREBNÉ PRÍSADY

80g hladká múka\r\n25g kakao\r\n90g hnedý kryšt.cukor\r\n25g maslo\r\n1 ČL sóda bikarbona alebo PDP\r\n1 vajce\r\n10ml rum\r\npráškový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpis je na 1 plech. Všetko zmiešať dokopy a vytvarovať guľky o priemere cca 3cm. Poriadne ich vyváľať v práš.cukre. Dať piecť na papieri (180 v teplovzdušnej rúre 10minút).\r\nJe to lacná verzia recerptu na čokoládové popraskance a rozdiel nepoznáte...teda áno, neroztekajú sa a netreba ich držať pred pečením v chlade. :}

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lenka O. (lenA) ID 2475 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.12.2018, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu