. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KRÁLIČIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2

KRÁLIČIE MÄSO

Zajac na perkelt s nokami



POTREBNÉ PRÍSADY

Zajac*cibuľa*olej*mletá červená paprika*kečup*soľ*mčk*lečo-nemusí byť

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2011, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Flambovaný zajac s horčicovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

zajačie mäsko * dijonská horčica * provensálske korenie * soľ * čierne korenie * maslo * brandy

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko očistíme, opláchneme, osušíme a natrieme hrubšou vrstvou dijonskej horčice. Poukladáme do zapekacej misy, posypeme provensálskym korením a vložíme do rozohriatej rúry (210°C).

V menšom hrnci rozpustíme 125 g masla, jemne ho osolíme a okoreníme a polejeme ním mäso v horčicovom obale. Pečieme asi 45 minút, pričom ho často polievame maslovým výpekom. Keď je zajačik upečený, nalejeme do hrnca 1 dcl brandy a necháme ho zohriať (ochutnávanie brandy nie je zakázané).

Keď brandy v hrnci začne vrieť, zapálime ho (pozor na vlasy a obočie) a horiacou zmesou prelejeme upečeného ušiačika. Keď oheň dohorí, môžeme servírovať - napríklad s opekanými zemiačikmi.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Peter A. (Absik) ID 78102 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.7.2009, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Pečený králik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 králik alebo zajac,masla,4 strúčiky cesnaku,údená slaninka,rozmarín,hl.múka na zahustenie šťavy, soľ,vývar-bujón,

POSTUP PRÍPRAVY

Králika umyjeme,odblaníme,rozporcujeme,osolíme a poriadne potrieme roztlačeným alebo prelisovaným cesnakom, a prudko zajačika opečieme na masle so slaninkou/ ja som zajka slaninkou aj prešpikovala/,podlejeme horúcim vývarom,posypeme rozmarínom a dáme piecť do trúby.Podlievame aby bolo masko šťavnaté.Tesne pred dopečením na kúsky maska poukládame ešte maslo a šupneme ešte na 2 min do trúby. Upečeného králika vyberieme a šťavu zahustíme múkou, a vrátime masko spať do šťavy.A je to hotové,môžeme k tomu dať knedlu,ja som urobila zemiačiky,ktoré som uvarila v šupke,ra oztlačila na kocky ako na majonézový šalát.potom som ich solila,posypala drvenou rascou a trochu za stáleho miešania osmažila na horúcom oleji.Sú fakt dobré.
Dobrú chu´t.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika K. (monďo) ID 4179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králičí paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * králik * mletá červená paprika * soľ * smotana na varenie * hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 16.8.2015, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Zajac na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

Zajac,2 PL masti,4 guločky čierneho korenia,4 strúčiky cesnaku,drvená rasca

POSTUP PRÍPRAVY

a šup na obrázky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králičia paštéta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
• 2 králičie stehná
• 1 až 2 králičie ramienka
• kúsok králičieho chrbta
• 1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru
• 250 g údenej prerastenej slaniny
• 60 g cibule
• 1 vajce
• 50 g preosiatej strúhanky
• soľ
• mleté čierne korenie
• 120 ml mäsového vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky. Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu. Všetko dobre premiešame.3. Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme 80 minút. Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť. Potom ju vyklopíme a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva J. (babulka2512) ID 48979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na smotane s brusnicami



POTREBNÉ PRÍSADY

králik, cesnak, slaninka, cibuľa, koreň. zelenina, bobk. list, nové kor., citron, slivk. lekvár, kryšt. cukor, múka, cukor, ocot, soľ, olej a smotana, brusnice

POSTUP PRÍPRAVY

Králik sa poopeká na oleji prešpikovaný cesnakom a slaninkou, osolené, okorenené. Maso sa vyberie, do výpeku sa pridá nakrájaná cibuľa a po chvílke najemno nasekaná korenová zelenina, kt. sa tiež opečie. Pridá sa bobkový list, nove korenie, plátky citrona a jedna kávová lyž. slivkového lekváru a ešte dve poliev. lyž. kryšt. cukru. Podliať vodou, vložiť naspať maso a dusiť, kým nie je masko udusené do makka. Potom sa šťava zahustí zásmažkou, podľa potreby dochutí, cukor,ocot, soľ a 33% smotanou. Po odstavení pridať trochu brusníc. Prajem dobrú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika M. (erinkasz) ID 13568 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.9.2012, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku:)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 králik/ ja som mala zajaca/, 100g masti, 8-10 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 1 lyžička celej rasce, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 lyžica hl. múky, 2 lyžice horčice, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

rozporciovaného králika prudko opečieme na masti. Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, na tenké plátky nakrájaný cesnak, rascu, bobkový list, podľa chuti MČK, papriku a soľ. Podlejeme vodou a všetko spolu dusíme do mäkka/ mne zajac trval 1 a1/2/ a občas podlievame horúcou vodou. Šťavu zahustíme horčicou a múkou a a necháme prevrieť. Z hotového jedla vyberieme bobkový list a podávame s ryžou:) dobrú chuť, nabudúce sa pokúsim nezabudnúť aj pofotiť postup, tantoraz som to nestíhala:(, :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Alexandra R. (sasenka) ID 4403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 3.5.2010, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik so slaninkou a pečenými tymiánovými zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

králik (cca 1 kg), 100 g prerastanej slaniny - tenké plátky, 300g žltej a červenej cibule, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Takýto králik je ozaj skvelý, pečené tymiánové zemiaky k nemu výborne hodia. Recept na ne vložím zvlášť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.10.2016, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Domaci kralik na smotane s brusnicami



POTREBNÉ PRÍSADY

kralika / zajaca (ja robim zvacsa zo zadnej polovice - chrbat, stehna), cibula, slanina, zeleninovy vyvar (bujon), 1 bobkovy list, cierne mlete korenie, sol, cca lyzicku zavaranych brusnic, smotana, citron a cukor na dochutenie...

POSTUP PRÍPRAVY

Kralika si naporcujeme, aby sa nam vmestil do hrnca ;). Cibulku a slaninku si nadrobno nakrajame. Slaninku dame smazit a na nej osmazime aj cibulku. Pridame naporcovane masko...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 20.9.2012, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu