. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Jahoda+kiwi dzem



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/jahodakiwi-dzem.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 poh pokrajanych jahod
1 poh pokrajaneho kiwi
1 1/4 poh krystaloveho cukru
stava z polky citronu
Postup:Do misky si dame jahody,kiwi a krystalovy cukor a premiesavame pokial nam ovocie pusti stavu.Dame do panvice/hrnca a varime na najvyssom ohni az pokial nam to nezhustne.(cca 8-10min).Dzem bude pripraveni ked varechou prejdete po strede a dzem sa pomalicky k sebe vrati.Pocas poslednych dvoch minut varenia som pridala citronovu stavu.Kedze tento dzem je iba malinka davka tak som ho naliala do pohara a dala do chladnicky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2014, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Medvedí cesnak.



POTREBNÉ PRÍSADY

medvedí cesnak,voda,osoľ,korenie,olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Medvedí cesnak som videla teraz prvý krát.Doniesla som si hojne.Trošku som zmrazila,z trošky urobila pesto-nasekaný som zmiešala so soľou a olejom a napchala do pohárov.Uskladím v chladničke.Ale keďže si chcem urobiť zásobu aj na zimu,tak som si uvarila nálev.Do vody som dala soľ,korenie a olivový olej a prevarila.Zaliala teplým cesnak natlačený v pohárochteplým nálevom a budem pri 85C sterilizovať 5-10 m min.Snáď vydrží :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana L. (lilijana) ID 138752 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2014, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ŠAMPIŇÓNY V SLANOM NÁLEVE



POTREBNÉ PRÍSADY

šampiňóny, voda, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny očistíme, umyjeme, naplníme do pohárov, zalejeme nálevom (1 lyžica soli na liter vody) a sterilizujeme 30 minút. Takto sterilizované šampiňóny vydržia v pohári niekoľko rokov a sú vhodné na ďalšiu úpravu (okrem grilovania a vyprážania). Energetická hodnota 100 g je 150 kJ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

UTOPENCI



POTREBNÉ PRÍSADY

špekáčiky, cibuľa, ocot, voda, korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Špekáčiky zbavíme šupky a nakrájame na 2 cm kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Navrstvíme do pohárov a zalejeme vriacim nálevom z 2 deci octu, litra vody, lyžičky čierneho mletého korenia a lyžice vegety. Poháre uzatvoríme viečkom a po vychladnutí odložíme do chladničky, kde ich necháme 1-2 dni odležať. Energetická hodnota 100 g je 1400 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.8.2014, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

DŽEM Z MELÓNOVEJ ŠUPKY



POTREBNÉ PRÍSADY

šupky z červeného melónu, želírovací cukor, citrón, voda, jablčný ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu. Pridáme 2 litre vody, 2 deci jablčného octu a pomaly varíme 2 hodiny. Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu. Horúci džem naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.12.2013, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Dozrievanie zelenych rajcin



POTREBNÉ PRÍSADY

4 L pohar , zel , rajcony a servitky

POSTUP PRÍPRAVY

do 4 L pohara , naukladame ,vyutierane do sucha rajciny , nie umyte .Na vrch dame servitky a dame hore dnom a na okno .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2013, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čalamáda so zelenými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg zelené paradajky , 2 kg uhorky nešúpať , 2 kg cibuľe , 2 kg červenej papriky , 5 kg bielej kapusty , Nálev : 0,7 dcl octu , 0,5 kg cukru , hrst soli ,1 deko alebo podobné , 1 kávová lyžička Borkly - nevarit iba rozpustit

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu klasicky nakrájeme ako na čalamádu , ja na robote na koliečka všetko premiešame a zalejeme rozpusteným nálevom . Premiešame a necháme odstat aspoň pár hodín . Plníme do fliaš a klasicky sterilizujeme . Jedla som už naozaj rôzne čalamády ale tato je EXTRA chrumkavá a jedinečnú chut tam dodajú práve tie zelené paradajky . Skúšala som to aj nahradit ale to je práve to čaro tej zelenej paradajky .

Vyšo mi 14 x 0,7 dcl + 3 malé fľašky

Tento recept mám Maďarska kde sú vyhlásený majstri v nakladaní zeleniny .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarína O. (Kati99) ID 207946 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2013, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hrianka



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto doniesla susedka ochutnať ako chuťovku na hrianky. Odvtedy to jedávam s kadečím len tak s pečivom na špagety s ryžou alebo k zemiakom a rezňu. ^^^1kg rajčín 4-6 strúčikov cesnaku 2ks cibule 2ks fefrónky 2 pol. lyžice vegety 1 malá lyžička kari 1 malá lyžička zázvoru 1 malá lyžička mletej papriky 4 pol. lyžice hrozienok 2 pol. lyžice soli 1 pol. lyžica cukru pol dcl octu^^^

POSTUP PRÍPRAVY

Je nutné očistiť rajčiny od zrniečok a šupy. To kilo je váha čistej dužiny. Na toto sú vhodné tie dužinaté. Hodím všetko spolu do hrnca a varím na miernom plameni 30 nim. Naplním do pohárov a sterilizujem. Tento rok som to švacla do myčky dúfam že vydržia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.9.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kečup



POTREBNÉ PRÍSADY

5 kg rajčín 2 čajové šalky cukru pol hrnčeka octu 2 pol. lyžice soli **** koreniny dávam do bieleho plátienka **** 15 zrniek čierneho korenia 15 zrniek nového korenia 2 malé lyžičky kari štvrť lyžičky tymianu 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny, cukor, ocot, sol, rozvarím. Prepasírujem a potom ešte prebehnem ponorným do hladka. Pridám ostatné koreniny a varím až zostane polovičné množstvo. Tento čas si skracujem tým že očistím rajčiny od zrniečok. Môže sa pridať polievková lyžica pektogelu alebo iného konzervantu krátko prevariť. Horúce plním do phárikov zaviečkujem a ukladám do deky. Ak chem mať kečup čípoš dám s koreninami 2-3 feferónky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizovaná kápia do šalátov



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 liter vody potrebujeme: 2 dl octu, 1 dl oleja, 50 g kryštálového cukru, 20 g soli, feferónka - nemusí byť -, nové korenie čierne korenie, bobkový list, kápia

POSTUP PRÍPRAVY

Tento nálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani ju neobáram ako ona, ale nakrájam, natlačím, zalejem, sterilizujem. Používam ju do šalátov spolu s nálevom, ktorý nikdy nevylievam.


POSTUP:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.10.2022, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu