končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Gnocchi s nivovou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg zemiakov, 200g hladkej múky, 1 vajce, soľ... OMÁČKA: 250g Nivy, 2vajcia, 1/2 šálky mlieka, štipka mletého čierneho korenia, 1 PL masla... POSTUP PRÍPRAVY Syr si nahrubo nastrúhame a zalejeme mliekom. Necháme odležať, kým si pripravíme gnocchi. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, ochladíme a olúpeme... postrúhame najemno. Prisypeme múku, osolíme, pridáme vajce a zamiesime mäkké, ale dosť husté cesto. Z cesta odoberáme vždy kúsok, ktorý vyšúľame na valček asi 1 cm hrubý, pokrájame na pár centimetrové kúsky, jemne pomúčime a každý stlačíme vidličkou, poukladáme na tácku. Dáme variť vodu, osolíme ju a gnocchi po častiach uvaríme. Keď vyplávajú navrch sú hotové. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a jemne omastíme alebo hneď prelejeme omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.1.2018, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so zemiakovo-vaječnou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY 320g cestovín, 400g zemiakov, 120g šunky /údenej z pliecka a pod./, 4 vajcia, 100ml smotany na šľahanie, trocha masla, trocha olivového oleja, štipka soli, 80g parmezánu... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Olej si zohrejeme a zemiaky na ňom osmažíme do zlata. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, pridáme maslo, smotanu a šunku nakrájanú na kocky. Pridáme aj osmažené zemiaky a vajíčka, ktoré sme si rozšľahali s polovicou parmezánu a štipkou soli. Hrniec dáme na sporák a krátko povaríme, kým nám vajíčka nezhustnú. Podávame posypané parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s citrónom a so šunkou...POTREBNÉ PRÍSADY 360g špagiet - asi 3/4 balíčka, 100g chudšej šunky vcelku, 200ml smotany na šľahanie, 60g masla, 2PL olivového oleja,1 bio citrón, trocha soli, štipka bieleho korenia, zväzok petržlenovej vňate /nemusí byť/, 2PL parmezánu POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety. Medzitým si rozpustíme maslo a spolu s olivovým olejom ho zahrejeme. Šunku nakrájame na kocky a na masle s olejom osmažíme. Zalejeme smotanou, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vodu na špagety osolíme a špagety varíme do polomäkka. Keď budú hotové, odoberieme si za naberačku vody, ktorú si odložíme a špagety zlejeme, ale nepreplachujeme studenou vodou. Šupneme ich ich do hrnca, kde sa nám varila omáčka, na silnom ohni spolu s omáčkou a vodou, ktorú sme si odobrali chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame posypané nasekanou petržlenovou /ja som čerstvú nemala, tak som tentokrát nedala :) a nastrúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cappellacci s tekvicou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán... POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť. Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Trojfarebné lasagne...POTREBNÉ PRÍSADY 1 balík hotových lasagní, 1 cuketa, 1 baklažán, 2 cibule, 200g lúpaných rajčín, 200g rajčinového pretlaku, 200g hrášku, 400g mrazeného špenátu, 150g parmezánu, 50 g hladkej múky, 50g masla, 150 ml mlieka, 200g ricotta, soľ, bazalka, olej POSTUP PRÍPRAVY Do jedného kastrólika si dáme 4 PL oleja, rozohrejeme, 1 cibuľu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme paradajky, pretlak, osolíme a povaríme cca 10 minút, aby omáčka zhustla. Zatiaľ si ošúpeme cuketu a baklažán, nakrájame ich na kocky. V ďalšom kastróliku si rozpálime 4 PL oleja a opražíme na ňom druhú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cuketu, baklažán, podlejeme 1 naberačkou vody a dusíme 20 minút. Potom odokryjeme, osolíme a varíme neprikryté ďalších 10 minút. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Plnené canelloni.POTREBNÉ PRÍSADY 250g canelloni, 250g mletého mäsa /hovädzie alebo 50:50 hovädzie a bravčové/, 750g mrkvy, 150g šunky, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 mozzarella, 100g tvrdého syra, 400g olúpaných rajčín, 500ml mlieka, 50 ml smotany na šľahanie, 250ml zeleninového vývaru, 2 PL hladkej múky, trocha oleja, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, trocha oregana, štipka mletého muškátového orieška... POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu očistíme a nahrubo si nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, šunku na kocky... Na rozpálenom oleji si orestujeme cibuľu, po chvíľke pridáme šunku, keď sa trochu osmaží, pridáme mrkvu, cesnak, mäso, polovicu paradajok, osolíme, okoreníme ml.čiernym korením a pod pokrievkou dusíme... pustí si vlastnú šťavu, takže nepodlievame, ale občas premiešame. Asi po 15 minútach odstavíme a necháme vychladnúť, aby bolo vlažné. Zapekaciu misku vymastíme olejom. Canelloni naplníme skoro vychladnutou plnkou . Naplnené canelloni poukladáme tesne vedľa seba. Navrstvíme zvyšok rajčín. Mlieko, vývar, smotanu a múku zmiešame, pridáme muškátový oriešok, oregano, osolíme. Zalejeme canelloni, poukladáme na plátky nakrájanú mazzarellu a posypeme strúhaným syrom /parmezánom/. Pečieme neprikryté 30 minú na 180 °C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Skvelé špargľové risotto so slaným syrom a panchettou (slaninou)POTREBNÉ PRÍSADY rozpis je na 2 porcie : 1 250 ml hrnček ryže na risotto (napr. Arborio, Carnarolli, ...), 1 stredná cibuľa, 100g panchetty v kuse (talianska slanina - môžeme nahradiť prerastenou oravskou slaninou), 1/2 zväzku zelenej špargle (príp. bielej . cca 8 - 10 kusov), olivový olej, 7 dl zeleninový vývar, soľ, korenie, 50g strúhaného parmezánu, 50-70g slaného syra (môžeme nahradiť napr. ricottou alebo mascarpone), 1,5 dl suchého bieleho vína POSTUP PRÍPRAVY Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme na rozohriatom olivovom oleji, pridáme očistenú a na cca 1 cm nakrájanú špargľu - cca 3 cm zo spodu odkrojíme drevnatú časť (hlavičky odložíme nabok - použijeme ich na dozdobenie) pokrájanú panchettu alebo oravskú slaninu, restujeme 2-3 minúty, pridáme neumytú ryžu, premiešame, restujeme 2-3 minúty, pridáme vínko, miešame a restujeme asi 4 minúty, pokiaľ sa neodparí alkohol, následne po častiach pridávame teplý vývar a za stáleho miešania varíme pokiaľ nie je ryža uvarená, ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, nakoniec vmiešame strúhaný parmezán a slaný syr (ricottu, mascarpone), vypneme oheň, premiešame a podávame ... ozdobíme hlavičkami špargle, ktoré sme 2-3 minúty varili vo vriacej vode - ja som povarila vo vývare, ktorý som pridávala do ryže .... výbornéééééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Spagety s citronom,cesnakom a petrzlenovou vnatouPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2016/01/spagety-s-citronomcesnakom-petrzlenovou.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 velke citrony velka hrst petrzlenovej vnate 500g spagiet 1-2 cesnakove struciky 1 mala susena chilli papricka 6 PL olivoveho oleja Postup:Do misky si nastruhame citronovu koru z oboch citronov.Pridame nasekanu vnat.Premiesame. Cesnakove struciky a chilli papricku si nakrajame na mensie kusky.V panvici si zohrejeme olej s chilli a cesnakom az pokial nam zacnu rozvoniavat (nesmu sa vam spalit ).Pridame spagety a petrzlenovu vnat s citronom.Premiesame.Osolime a ak chcete mozete pridat aj citronovu stavu . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Výborné risotto s hráškom a opečenou slaninouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY suroviny a postup je obdobný ako pri mojom recepte na talianske risotto (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54582&user=214481) - len vynecháme petržlenovú vňať a naopak po prvom priliatí vývaru pridáme hrášok (ja som mala mrazený) a na konci vmiešame nadrobno pokrájanú a opraženú oravskú slaninu - cca 80-100g ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Jednoducha a vonava ryža v mikrovlnke - 20min !POTREBNÉ PRÍSADY Tato ryza je vhodna najma pre zeny/muzov kt. niesu az tak sikovni co sa tyka pripravy ryze :) Je jednoducha, netreba ju miesat ani sa nepripali. Za to je velmi chutna, s jedinecnou chutou a nikto ani nespozna ze je z mikrovlnky :) Budete potrebovat : Ryza (ja kupujem gulatozrnnu) Olej 1 strucik cesnaku Cibula Sol Nove korenie Klinceky Bazalka / vňatka POSTUP PRÍPRAVY Ryzu umyjem, zvacsa volim gulatozrnnu na podla mna najlepsiu chut a zatial som inu v mikrovlnke ani neskusala. Vzdy davam tak od oka, podla toho kolko jej treba. Vysypem ju do janskej misy, sklenenej, dobre sa to da zavriet a taka mensi sa zmesti do mikrovlnky. Polejem trochu olejom, posolim, zamiesam. Strucik cesnaku nakrajam na drobno, prisypem susenu vnatku alebo bazalku a zasa premiesam. Osupem 1/2 stredne velkej cibule, zapichnem do nej 5-6 klincekov a celu vlozim do stredu ryze. Pridam asi 4 cele gulocky noveho korenia. Cele zalejem vodou aby voda tvorila cca 1 cm nad ryzou, mozno trosku viac. Nakoniec zakryjem pokrievkov a vlozim do mikrovlnky na 5 minut na najvyssi stupen (900kw). Ked skonci, zapnem na 16minut na asi 350-400kw. Ked skonci, staci povyberat cibulu s korenim, premiesat a uzasna vonava ryza bez pripalenia je na svete. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia R. (LuciaLapina) ID 237587 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2015, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >> |