. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1821-1830)<< predošlé 1,.,178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ďalšie >>

CUKROVINKY

Kakaové srdiečka s kakaovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky * 15 dkg kakaa * 80 g práškového cukru * 1 žĺtok * 180 g tuku * 1 vanilkový cukor * KRÉM: 100 g čokolády na varenie * 70 g práškového cukru * 1/8 l smotany * 2 žĺtky * 1 lyžica rumu * POLEVA: biela alebo tmavá čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, kakaa, cukru, žĺtku, tuku a vanilkového cukru urobíme cesto, dáme ho asi na hodinku do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, vykrajujeme srdiečka, upečieme pri teplote 200 stupňov, necháme vychladnúť a po dvoch spájame s kakaovým krémom a namáčame v poleve. Príprava krému: čokoládu rozlámeme, pridáme cukor, smotanu, privedieme do varu na malom ohni. Potom odstavíme, za občasného miešania necháme vychladnúť a primiešame žĺtky a rum.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.12.2007, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Šľahačkové piškótky



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg polohrubej múky * 1 smotana na šľahanie * 3 vanilkové cukry * 250 g Hery * čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, smotany, vanilkových cukrov a Hery urobíme cesto, ktoré dáme na hodinku do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm, a vykrajujeme vykrajujeme piškótky, ktoré upečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre a konce máčame v čokoládovej poleve.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.12.2008, 1:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kartičky s kandizovaným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g hladkej múky * 200 g masla * 80 g práškového cukru * 1 vajce * na vrch: med * kandizované ovocie * sézam * hrozienka *

POSTUP PRÍPRAVY

Z hladkej múky, cukru, tuku a vajca vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho, vykrajujeme kartičky. Na ½ kartičiek navrstvíme zmes: v mede rozmiešajte nakrájané hrozienka, kandizované ovocie a sézam. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 8-9 minút. Nechajte vychladnúť a zlepujte džemom alebo nugetou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Vynikajúce orechové perníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky * 200 g práškového cukru * 150 g masla * 2 celé vajcia * 50 g mletých orechov * 2 PL medu * škorica * 1 PL perníkového korenia * 1 lyžička prášku do pečiva * orechy na zdobenie * rozšľahané vajíčko na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spracujte na vláčne cesto a nechajte ho odležať 2-3 hodinky v chladničke. Potom ho rozvaľkajte na ½ cm hrubú placku a vykrajujte rôzne tvary. Potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte mletými alebo drvenými orechmi a upečte do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.12.2007, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Orechové mesiačiky



POTREBNÉ PRÍSADY

340 g masla * 100 g práškového cukru * 420 g hladkej múky * 160 g mletých orechov * 1 žĺtok * štipka soli * práškový cukor na obaľovanie * čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, cukor, múku, mleté orechy, žĺtok a štipku soli vypracujte na hladké cesto a nechajte odležať v chladničke aspoň hodinku. Potom vykrajujte mesiačikovou formičkou mesiačiky (nie slniečka :-)), upečte vo vyhriatej rúre a horúce obaľujte v práškovom cukre. Vychladnutým mesiačikom namáčajte konce v čokoládovej poleve.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosové oplátky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g kokosovej múčky * 250 g masla * 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka – salka * 1 balíček tortových oplátok * čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Tuk roztopte, pridajte salko a postupne primiešavajte kokosovú múčku. Všetky suroviny sa musia dobre spojiť, tak miešajte a miešajte, pokiaľ sa tak nestane. Ešte teplé natierajte medzi tortové oplátky. Zaťažte na celú noc a nechajte „sadnúť“. Na druhý deň nakrájajte na štvorce alebo obdĺžniky a namáčajte v čokoládovej poleve.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.12.2007, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelové plnené oplátky



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg kryštálového cukru * 1 palmarin * 2 hrste posekaných orechov * 1 salko * 1 balíček tortových oplátok * čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Kryštálový cukor roztopte v kvalitnej teflónovej panvici na karamel, pridajte do toho jeden palmarin – stále miešajte, pokiaľ sa palmarin nerozpustí! Dôležité v tomto recepte je stále zmes miešať. Odstavte z plameňa a pridajte do toho posekané orechy a celé salko. Stále miešajte!!! Natierajte medzi oplátky a zaťažte na 2-3 hodiny. Potom nakrájajte na kocky alebo obdĺžničky a namáčajte v čokoládovej poleve.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.12.2007, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládovo-karamelové božteky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko * 300 g horkej čokolády na varenie * malé papierové košíčky * orechy na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Kočky, tento recept je vynikajúci – bude chutiť určite deťom. Okrem iného je aj veľmi jednoduchý. Plechovku sladeného mlieka varte asi dve hodiny na karamel, nechajte vychladnúť a vo vodnom kúpeli roztopte 300 g čokolády (bez cery). Do malých košíčkov dajte lyžičku čokolády, všetky košíčky dajte do chladničky stvrdnúť, na čokoládu dajte lyžičku uvareného salka, opäť dajte do chladničky stuhnúť, a tretia vrstva bude čokoláda. A nasmerujte opäť do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.12.2009, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Výborné medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 PL medu * 1 čajová lyžička sódy bikarbóny * ½ kg hladkej múky * 250 g práškového cukru * 3 celé vajcia * ½ rozpustenej hery

POSTUP PRÍPRAVY

Kočky, tieto medovníčky som piekla druhú sezónu a po veľa receptoch nám tieto asi chutia najlepšie. Sú hneď mäkučké a mäkké sú veľmi dlho. Robia sa takto: Deň dopredu – najlepšie večer si zarobte vo väčšej mise 3 polievkové lyžice s čajovou lyžičkou sódy bikarbóny, poriadne zamiešajte a nechajte celú noc odstáť. Na druhý deň pridajte múku, cukor, vajíčka a rozpustenú heru alebo maslo. Ak sa Vám cesto moc riedke, pridajte múku – ale pozor, nepridávajte moc, naozaj s mierou, aby neboli medovníčky tvrdé. A takisto nenechajte cesto redšie, aby sa medovníčky neroztekali na plechu. Upečte pri 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 24.12.2010, 1:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zázvorníkové keksy



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky * 200 g práškového cukru * 3 žĺtky * 1 vajce * 1 rovná lyžička mletého zázvoru * POLEVA: biela čokoláda a ozdoba hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky a vajce šľahajte s cukrom aspoň 20 minút elektrickým šľahačom. Potom cesto vyklopte na dosku s preosiatou múkou, pridajte zázvor a vypracujte cesto. Vyvaľkajte na plát hrubý asi pol centimetra, vykrajujte zázvorníky, preložte ich na silne vymastený plech a upečte pri 220 stupňoch. Ako polevu som použila bielu čokoládu a hrozienka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.12.2012, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1821-1830)<< predošlé 1,.,178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu