. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Veľkonočný syrek



POTREBNÉ PRÍSADY

10-12 vajec ( podľa veľkosti ), 1 l mlieka, trochu soli ( cca 1 ČL ) *sieťka*

POSTUP PRÍPRAVY

všetko dáme spolu variť do hrnca na menšom plameni, za stáleho miešania, aby nám neprihorelo mlieko. keď už vidíme že hmota hustne, hrudkoveje (ako tvaroh), tak odstavíme z plamena a prelejeme cez sieťku ( gázu ). sieťku na konci uviažeme a dáme na cca pol dňa do chladnejšej miestnosti odkvapkať zavesenú na nejakej vareche alebo čo máte po ruke...
skvele to chutí so všetkými veľkonočnými mašktami a cviklou.. ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 12.11.2013, 7:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Jednoduché cestoviny za 15 min. (cukina,špenát,rajčiny)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cukina,/prip. baklažán/,rajčiny, cibuľa, špenát, pasirovane rajčiny alebo maly pretlak, 2-3 strucky cesnaku, provensalske korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dáme variť vodu na cestoviny, a medzitym si urobíme omáčku nasledovne:
Na oliv. oleji trošku opiecť cibuľu, pridať cukinu, 3-4 minut podusit s troškou vody, ked sa vyparí pridať špenát, olúpané rajčiny (šupku rajčiniek zľahka narezat, a ponorit na 10 sec. do vody - do tej co si pripravujeme prave na cestoviny) šupka sa z rajčiny ihned oddeli. Rajčinky potom pokrajať a pridať do omáčky, taktiež pridať 2 dcl pasirovanych rajčín, príp. malý pretlak s troškou vody (alebo si to zľahčite, a pridajte rajčinky v konzerve) , nakoniec cesnak, provensálske korenie, soľ a nechať chvíľku prevariť.
Medzitým sa nám už určite dovárajú cestoviny, ktoré zľahka scedíme a šupneme do omáčky a poriadne premiešame.
Je to hotové za 15 minut.
Kto nediétuje, môže si pridať aj mozarellu.

Môžete použiť aj baklažán, ale ten samozrejme predtym poriadne nasolit, nechat 30 min. odstat, potom oplachnut z horkej vody, pokrajať ho na kocky a použiť do omáčky.
Dobrú chuť Vám prajem!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.5.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

PEČENÁ CVIKLA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g cvikla,cesnak, tymián, maslo, olivový olej, balsamico, morská soľ, korenie. Momentálne mi ostalo málo cvikle, a nemala som doma ani syr, tak je to trošku chudobnejšia varianta. Inak je vhodné pridať cca 200g fety, alebo mozarelly. Množstvo závisí od počtu ľudí aformy v ktorej robíte. Toto jedlo je vhodné ako príloha, ale ja si robím samostatne ako obedík, alebo len tak s pivkom :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu si namočíme do misky s vodou a riadne šupku umyjeme.
Potom podľa veľkosti nakrájame na polovice, alebo štvrťky.
Do maslom vymastenej formy dáme cviklu, cesnak v šupke /ja som mala posledný, inak dávam viac.Pečený cesnak je fantastický/. Ak chceme pridáme kúsky syra.
Cviklu zakapeme balsamicom, všetko pokapeme olivovým olejom.
Osolíme,okoreníme, pridáme tymián.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200stupňov cca 45 minút.
Dĺžka pečenia závisí aj do veľkosti cvikle, tak si treba sledovať. Ale tento čas zvyčajne stačí.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 21.10.2021, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Syrové fondue v bochníku



POTREBNÉ PRÍSADY

4 väčšie bochníky, paprika červená 0,5 ks, paprika zelená 0,5 ks, paprika žltá 0,5 ks, syr črievkový 2 ks, oravská slanina 300g, syr eidam 300 g, kyslá smotana 250 ml, medvedí cesnak podľa chuti, mleté čierne korenie podľa chuti, vegeta podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vrchnú časť chleba alebo bochníka odrežeme, vzniknú nám pokrievočky ktoré použijeme po naplnení zmesou na prikrytie, striedku vydlabeme a odložíme ktorú taktiež použijeme. Ja používam bochníky.
2. Do misky si postrúhame na tenké slížiky syr Eidam, pridáme celé dve črievka taveného syru, celú kyslú smotanu, polovicu červenej, žltej a zelenej papriky pokrájanej na drobné kocečky, opečenú oravskú slaninku nakrajanú tiež na kocky, medvedí cesnak nasekaný na drobno (kto nemá môže použiť pažitku), pridáme trošku mletého čierneho korenia a vegetu podľa chuti. Soľ nedávame nakoľko stači slanosť syrov a s vegetou tiež opatrne, zmes dobre premiešame.
3. Takto pripravenou zmesou naplníme chlebík príp. bochníky, ktorých vnútro sme vytreli s masťou ktorá nám zostala z vypečenej slaniky. Tak isto potrieme aj pokrievočkami prikrytý chlebík alebo bochníčky a potrieme aj striedky. Poukladáme na olejom potretý plech a vložíme do rúry piecť pri teplote 100 st. pokial sa nám zmes neroztopí a pekne zleje do seba a taktiež kým nám neschrumkavie chlebík príp. bochníky aj so striedkou.
4. Upečený chlebík príp. bochníky dáme na tanier, striedku si namáčame do zmesi a pekne papkáme. Keď sa nám striedka minie odtrhávame si z chlebíka príp. bochníka v ktorom je zmes. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.7.2014, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rýchly tofu paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g tofu, 2 zelene papriky, 2 rajčiny, sol, sladka cervena paprika, majoranka, cierne korenie, sojova omacka, olej, paprikova pasta, dva struciky cesnaku, 200 ml smotany, solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 6.8.2013, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Paradajkové tapenade



POTREBNÉ PRÍSADY

malé paradajôčky * olivy * tvrdý kvalitný syr * olivový olej * ak chcete - cesnak * soľ * biele mleté korenie * na ozdobu petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduché, za predpokladu, že máte maličké vydlabávatko, čím vypitváte malé rajčinky. Recept použite kľudne na veľké rajčiny, ktoré naplníte olivami a syrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.9.2010, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lasagne trochu inak /syrové



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček lasagní, 1 veľká cibuľa, 1 konzerva šampiónov, 1 konzerva kukurice, 30 dk šunky, 30 dk tvrdého syra (ja dávam udený), 1 bambíno, 2 kelímky kyslej smotany, troška mlieka na rozriedenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrajeme cibuľu na drobno a na rozpálenom oleji ju orestujeme do sklovita. Potom pridáme asi polovičnú dávku šunky nákrájanú na kocky alebo slížiky. Ešte krátko orestujeme. Nakoniec pridáme šampióny a kukuricu, osolíme, okoreníme (ja som frcla aj trošku sladkej papriky) prikryjeme a necháme tak 5-10 minút podusiť. Medzi tým si pripravíme syrovú omáčku. Na panvicu dáme trošku oleja a vytlačíme doň bambíno. Podlejeme troškou mlieka. Keď sa zmes zohreje pridáme do nej nastrúhaný syr cca 20dk a necháme ho dobre rozpustiť. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Pozor omáčka by mala byť tak akurát skôr hustejšia ako riedka.
Vymastíme si pekáč a už len vrstvíme. Najprv vrstva cestovín, potom ide udusená zmes a zalieva sa omáčkou, zase cestoviny, zmes a omáčka a nakoniec idú cestoviny poliate omáčku a navrch postrúhame syr ktorý nám zostal cca 10 kd. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút.

Výborná kombinácia chutí. Dnes som to podávala na obed a ku podivu i môj mäsožravý manžel sa len oblizoval.

želám dobrú chuť.
Obrázkový postup nabudúce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Naďa T. (nadik) ID 23225 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Špargľa s holandskou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Omáčka: 3 žĺtka, 3 malé lyž. b. vína, 180g masla (izbová teplota), soľ, biele korenie, petržlen list,
Doba prípravy: 20 min.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka dáme do misky, pridáme b. víno a krátko nad parou vyšľaháme. Po troškách prišľahávame maslo. Dávame pozor na teplotu vodného kúpeľa, aby sa žĺtky nezrazili. Ak je para moc horúca, misku odstavíme a šľaháme ďalej. Vyšľahanú omáčku ochutíme soľou, bielym korením, petržlenom a prípadne okyslíme citr. šťavou.
U nás je to tak na jednu porciu, pretože manžel ju miluje.

Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej a ocukrenej vode do zmäknutia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Beata B. (betussa) ID 28005 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 28.6.2015, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaná tekvica so sušenými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

tekvica * olivový olej * šunka * petržlenová vňať * sušené paradajky v olivovom oleji * šľahačková smotana * 3 * vajíčka * soľ * biele mleté korenie * tvrdý syr * niečo na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché rýchle jedlo, ak nemáte tekvicu, použite cukinu, patizón, balkažán (balkažán vopred dobre nasoľte a nechajte stiecť, aby ste vyplavili horkosť).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.10.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapečené zemiaky s bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

8-9 zemiakov (závisí od veľkosti zapekacej misy), 250g bryndze, 2 kyslé smotany, soľ, mleté čierne korenie, nasekaný kôpor, 2 vajcia, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mali sme chuť na niečo zapečené a bezmäsité, tak som sa pokúsila vyčarovať tieto bryndzové zemiaky :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Linda D. (Lindda D.) ID 51086 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 24.1.2013, 17:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu