. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Labužnícke kuracie stehná zo zemiakmi v červenej paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, drvená rasca, soľ, č.m. paprika, strúhanka, olej...ZEMIAKY V ČERVENEJ PAPRIKE-olej, 1 cibuľa, č.m. paprika, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č.m. paprikou, pokvapkáme olejom. V takomto stave ich necháme asi 1 1/2 hodinu odpočívať v chladničke. Potom posypeme po vrchu letmo strúhankou. Podlejeme asi 3/4 pohárom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180°C. Keď sú už na kus makké, alobal odkryjeme, teplotu zvýšime na 200°C a za občasného polievania upečieme do chrumkava. Krásne upečené do chrumkava, voňavé...podávame s ryžou opekanými zemiakmi a samozrejme i šalátom alebo zo zemiakmi v červenej paprike ktoré si spravíme takto:Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme, nakoniec pridáme č.m. papriku. Premiešame kým všetko nedostane červenú farbu. Po dokončení nalejeme na varené zemiaky a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia alebo noha v jogurte



POTREBNÉ PRÍSADY

-príprava 15 minút, 4 porcie, čas pečenia 10-15 minút, elektrická rúra 200°C.......POTREBUJEME- 500 g kuracích pŕs, 2 tégliky bieleho jogurtu, 100 g strúhaného syra, 150 g strúhanky, 2 lyžice vňate, č.m. korenie, olej na vymastenie pekáča, soľ, olej na pokvapkanie masa

POSTUP PRÍPRAVY

V 1 miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, strúhanku. Do 2 misky nalejeme jogurty. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na podlhovasté kúsky. Kúsky masa osolíme, okoreníme. Najprv namočíme do jogurtu, potom do syrovo- strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč. Takto pripravené maso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Podávame zo zemiakovou kašou a zelenínovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie ragu s kalerábom



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg morčacích pŕs, soľ, čerstvo mleté korenie, 2 PL hladkej múky, 10 dkg údenej slaniny, 1 zväzok petržlenovej vňatky, 3 dkg masla. Ku kalerábovej omáčke potrebujeme: 1 zväzok jarnej cibuľky, 60 dkg kalerábu, 1,5 dl smotany, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 2 KL kremžskej horčice, 1 PL maizeny, 2 bobkové listy (ja sa priznám, ja som bobkové listy vynechala)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som znova odkukala z www.stahl.hu
Keďže jar je charakteristická mladými šťavnatými kalerábmi, tak sa mi to zdalo ako ideálne jedlo nateraz. Ide o veľmi rýchle jedlo, ktoré sa dá stihnúť do pol hodiny a je ideálne na tie dni, keď nemáme náladu za krásneho teplého počasia stáť za sporákom.
1. Ako prvé si pripravíme morčacie prsia, ktoré si dôkladne umyjeme a pokrájame na cca 2x2 cm kocky. Následne ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne si nakrájame na kocky aj slaninku, bielu časť jarnej cibuľky si nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňatku si nasekáme na drobno. Kaleráb si očistíme a nakrájame na polovičnú veľkosť ako máme mäso.
2. K omáčke: smotanu, šľahačku, horčicu a majzenu si vyšľaháme v miske s ručným mixérom poriadne do penista.
3. Vezmeme si panvicu asi o priemere 28 cm a popražíme si na nej slaninku, následne slaninku vyberieme a na slaninkovej masti opečieme do zlata morčacie kocky. Následne si vyberieme aj tieto.
4. Na masti, ktorá nám zostala na panvici si opečieme cibuľku, pridáme kaleráb a petržlenovú vňatku a ak myslíte, tak aj bobkové listy (ja som tie vynechala). Pridáme 2 dcl teplej vody a povaríme dobrých 10 minút.
5. Následne do panvice pridáme naspäť slaninku a mäsko a zalejeme pripravenou omáčkou. Povaríme ešte ďalšie 3 - 4 minúty, kým nám zmes zhustne.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča pečené na zemiakoch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča, soľ, 130 g masla, 500 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do maslom vymastenej misky na pečenie poukladáme asi pol centimetra silné plátky surových zemiakov. Každú vrstvu primerane osolíme. Umyté kurča na hrudi rozrežeme, z oboch strán posolíme a roztvorené položíme na zemiaky chrbtom hore. Okolo kurčaťa na okrajoch ešte poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 200°C, dokiaľ nie je maso makké. Pred dopečením necháme kurča chvíľu bez pokrievky zlatnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Ak chceme kurča na grécky sposob pri príprave posypeme zemiaky i kurča mletou škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2013, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v panáde zo zemiakovým šalátom a olivami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie prsia, 200 g strúhanky, 300 ml mlieka, 200 ml mlieka ( na namáčanie), 200 g hladkej múky, 3 cesnaky- strúčiky, 1 kypriaci prášok do pečiva, lyžica bazalky, lyžica sladkej papriky, lyžica pálivej papriky, 1/2 lyžičky č. m. korenia, lyžičku soli, olej, petržlenová vňať....NA ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S OLIVAMI POTREBUJEME-500 g zemiakov, 150 g olív, 4 cibule, 4 lyžice balzamikového octu, 1 lyžica cukru, 2 lyžice kapary s nálevom, 100 ml oleja, 1 strúčik cesnaku, 100 ml vody, petrželová vňať, soľ, č.m. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

SUCHÁ PANÁDA- Do jednej misy nasypeme múku, strúhanku, kypriaci prášok, soľ, č. korenie, sladkú a štipľavú papriku, lisovaný cesnak a všetko zamiešame....MOKRÁ PANÁDA-Do druhej misy dáme mlieko, bazalku, vňať petržlenovú, pridáme 5 lyžíc panády suchej z prvej misy a premiešame....Kuracie prsia nakrájame na kúsky, najskor namočíme do mlieka a potom obalíme v panáde. Čiže najprv do mokrej a potom do suchej panády obalíme. Smažíme na oleji do chrumkava. Odporúčam k tomuto masku si spraviť zemiakový šalát s olivami ktorý
ZNIE- Zemiaky uvaríme, olúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Do 100 ml vriacej vody s octom a cukrom dáme na plátky nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút do zmaknutia. Pridáme nakrájané kapary s nálevom, olivy, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme. Nasypeme do misy na nakrájané zemiaky, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a zľahka premiešame. Hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia alebo noha v cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTÍČKO- 1 žĺtok, 80 g hladkej múky, štipka prášku do pečiva, 2 lyžice bieleho vína alebo vody, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

3 porcie kuracích pŕs mierne naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke potom v cestíčku a vyprážame vo vriacom oleji z oboch strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečené kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

5 horných kuracích stehien, 300 g šampiónov, polohrubá múka, maslo, č. m. paprika, č. m. korenie, drvená rasca, soľ, 600 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dajte trochu soli, papriky, korenia, polohrubej múky. V tejto zmesi obaľte horné kuracie stehná. Misu z jenského skla vyložte maslom, uložte kuracie stehná, pridajte šampióny pokrájané na plátky, zemiaky pokrájané na plátky, obložte nimi dookola stehná. Dochuťte drvenou rascou, zakryte a pečte v rúre na 200°C asi 50 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Falošná sviečková so šampiňónmi ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

šampiňóny, kuracie prsia, dve mrkvy, vačšia cibuľa, maslo, hladká múka, soľ,ml.čierne korenie, vegeta na dochutenie, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

125g masla si rozpustíme a orestujeme nadrobno nakrájanú cibulku........na to dáme podusiť kuracie prsia,ktoré sme predtým osolili a okorenili.....ďalej pridáme na polky rozrezané šampiňóny,ktoré sme predtým tiež osolili.....podusíme, trošku pustia šťavu.....pridáme mrkvu nastruhanú najemno....podlejeme vodou a dusíme domakka......ked je masko aj šampiňóny makké, zalejeme smotanou na varenie.....v troške smotany alebo mlieka rozšľaháme hladkú múku a spravíme zátrepku a zahustíme omáčku....dochutíme vegetou, prebubleme a podávame s knedlou....
Veľkáá mňamka, prajem dobrú chuť
:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 21.2.2018, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Marinované kuracie kocky so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 2 kuracie prsia, 2 stredne veľké cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 čerstvú červenú papriku, korenie na gyros, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Čas prípravy- 30 minút + 2 hodiny marinovanie. ***1. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky. Posypeme ich 2 lyžicami korenia na gyros, zalejeme 2 lyžicami olivového oleja a dáme minimálne na 2 hodiny do chladničky. ***2. Všetku zeleninu nakrájame na väčšie kusy, mrkvu na hrubšie kolieska, cibuľu na osminky, červenú papriku na kocky. ***3. Zeleninu dáme na troche oleja opiecť na panvicu na 10 minút, v prípade potreby podlievame troškou vody. Potom zeleninu vyberieme bokom na tanier. ***4. Na prázdnu panvicu vysypeme kuracie mäso a sprudka opečieme. Takto sa pekne zatiahne a vnútri ostane šťavnaté. Vsypeme zeleninu, podlejeme trochou vody a pod pokrievkou necháme podusiť asi 10 minút. Zelenina má byť ešte trochu tvrdšia, nie úplne rozvarená. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2013, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekané kuracie prsia so zelenou fazuľkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 2 stredne veľké kuracie prsia, 1 konzerva fazuľových luskov, 1 cibuľa, 1 mozzarella (ideálne light), olivový olej, čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Čas prípravy približne 40 minút. ***1. Na panvici speníme na olivovom oleji cibuľu, pridáme nakrájané fazuľové lusky a spolu ešte popražíme na panvici asi 5 minút. ***2. Na panvicu pridáme kuracie mäso nakrájané na menšie kocky, okoreníme, osolíme, opečieme 10 minút. *** 3. prilejeme trochu vody a 5 minút ešte podusíme. ***4. Predohrejme si rúru na 190 stupňov. Zmes z panvice vysypeme do zapekacej misy (na menši plech), navrch nakrájame na plátky mozzarellu a dáme na 10 minút zapiecť *** Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu