končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 339 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,34 ďalšie >> |
PIZZA |
Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g hl.muky,1 PL oleja,1/2 čl cukru,1 čl soli,1/3 droždia,150ml teplej vody 2-3 velke červene cibule,1 čl medu,dobra slaninka,struhany syr,2 stručiky cesnaku,olej Dresing: kysla smotana ,pizzové korenie,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín.Ja ho robím v pekarničke.Cesto musí byt mäkké a nelepive, tak ak treba ešte dolejte vodu alebo pridajte muku.Nechame ho hodinu kysnut.Cibulu si nakrajame na kolieska alebo pasiky a na troške oleja restujeme .Asi v polovici pridame med a zamiešame .Ked bude cibula hotova ,odstavime.Pripravíme si dresing,1/2 kelímka kyslej smotany vymiešame s pizza korením a cesnakom (podla chuti),ak je moc hustý rozriedime troškou mlieka.2 stručiky cesnaku pretlačime alebo nakrajame na drobno a zmiešame s trochou oleja.Ked nam cesto vykyslo naolejovanymi rukami roztiahneme na plech (z tohto cesta urobite dve menšie pizze alebo jednu tenkú na cely plech) .Natrieme cesnakovým olejom,posypeme syrom,cibulou a navrch naukladame platky slaninky. Pečieme v horucej rure na 220 st asi 10 min.Na tanieri dochutíme dresingom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2020, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 340 g hl.muky,84 g masla,84 g br.masti,4 PL studenej vody Krém: 1 zlaty klas,4 dcl mlieka,2 PL cukru,1 PL holandskeho kakaa,1/2 masla ,šlahačkova smotana ,stužovač,pr.cukor POSTUP PRÍPRAVY Cesto si možete pripravit v mixeri s nožmi,alebo zmiesit ručne,ked sa vam všetko spojí,rozdelíme ho na polovicu a odložime na hodinku do chladničky.Ja som robila cesto na dvakrat,lebo spodne je kakaove. Potom každu čast rozvalkame na velkost asi A4.Opatrne valčekom prenesieme na plech( netreba mastit) a upečieme na 200 st asi 10 min.Potom si pripravíme krém:polovicu mlieka dame varit (najlepšie v mliekovare) ,pridame cukor a kakao.V pohari si rozmiešame v druhej polovici mlieka zlaty klas a prilejeme do kakaa.Uvaríme husty puding.Nechame vychladnut .Maslo vyšlahame do peny a po častiach pridavame puding.Natrieme ho na spodny plat,naň dame vyšlahanu šlahačku so stužovačom a s cukrom ,opatrne priložíme vrchnym platom.Vrch možete poliat čokoladou alebo posypat pr.cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 11.4.2010, 8:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Roztrhané mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY mäso vhodné na pečenie (bravčove,hovädzie,jahňacie,kuracie...) POSTUP PRÍPRAVY Večer pred pečením si urobíme marinadu .Ja som robila z coca-coly,korenia,kečupu,horčice,sojovej omačky a cesnaku.Ale samozrejme si možete urobit podla seba.Umyte mäsko(cely kus) naložime do misy s marinadou a dame na noc do chladničky.Tej marinady by malo byt tak 2 dcl a viac aby sa mäsko v rure nevysušilo.Pečieme pomaly na 160-170 st take 3 hodinky alebo dlhšie (záleží na mäse) aby masko bolo mäkkučke. Ked je hotové,vyberieme ho na tanier a vydličkami roztrhame na vlaknité kusky.Počas pečenia davajte pozor ,aby vam všetka štava nevyvrela, lebo ju budeme potrebovat ,tak priebežne podlievajte podla potreby.Roztrhane masko vratime do pekača a premiešame so štavou. Nemalo by to byt suché,tak si to ustrážte. Taketo masko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik,šupnut do žemle,trochu šalatika,kečup alebo majonezu a bašta je na svete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 9.9.2010, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoladové muffinky s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 60 g masla,50 g pr.cukru,160 g hl.muky,2 vajcia,50 g horkej čokolady,50 ml mlieka,1 vanilkovy cukor,1/2 pr do pečiva,1 PL kakaa,nakrajane jablko POLEVA: 3 PL masla,1-2 PL kakaa,1/2 šalky pr.cukru,trošku mlieka,vanilkova esencia POSTUP PRÍPRAVY Receptík je z českeho MMB ,len som ho trošku zmenila.. Najprv vymiešame maslo s cukrom do peny,pridame vajcia,roztopenu čokoladu (ja som dala zajacov z velkej noci),mlieko ( dala som trochu viac ako je v rozpise,sa mi to zdalo moc huste ) a vanilkovy cukor.Vymiešame a na koniec pridame muku s prdopečom a kakaom.Premiešame a pridame nakrajane jablčko.Naplnime muffinky a pečieme na 180 st asi 15-20 min. Kto ma chut ,može si urobit aj polevu,stačí všetko zmiešat a natriet vychladnute muffinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zajac z kysnutého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:500g hl.muky,1/2 drozdia,250ml tepleho mlieka, 1 čl cukru,1,5 čl soli,70 ml oleja,PLnka:cesnak,syr,vegeta.hera POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme si kysnute cesto,nechame 1 hodinu kysnut.Vymiešame si zo surovín plnku.Potom rozdelíme cesto na dve časti.Každu čast na pät kuskov.Kusky si vyvalkame na placky ktore potrieme plnkou.Do poslednej placky vykrojime poharikom oči .Tuto placku spravte vačšiu aby ste ju mohli zahnut pod ostatne.Prenesieme na plech.Dalšie tri kusky vyvalkame na oval a znovu každy natrieme plnkou.Stočíme do rolady,konce zašpicatime a rozrežeme na polovice.Dalšie dva kusky vyvalkame na oval a vyrežeme stred,do nich zabalíme uši.Z vyrezkov spravime oči a nufačik.Nechame ešte chvilu podkysnut,natrieme vajcom,nufačik a oči posypeme semiačkami.Pečieme na 190 st asi 20 min. Nakoniec dorobíme špagetami fúzy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 24.4.2012, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Poznáte žeruchu?POTREBNÉ PRÍSADY žerucha siata (dostanete kupit na stojanoch v hypermarketoch medzi osivami),tacka alebo tanierik,gáza POSTUP PRÍPRAVY Na tacku si prestrieme gázu,nasypeme semienka žeruchy (možete aj hustejšie) a zalejeme vodou.Najlepšie ju nechat na parapete,potrebuje svetlo.A hlavne dbajte o to aby gaza bola VŽDY mokrá.Ked vyrastie ,take 3-4 cm ,postupne zostrihavame a kozumujeme. Možete si ju dat len tak na chlieb s maslom,do natierok,do šalatov,do polievok,no proste všade tam kde sa vam to hodí.. A teraz par informacií aby ste vedeli, čo papate:Žerucha je nielen výborným dochucovadlom v kuchyni, ale aj zdrojom mnohých vitamínov, hlavne vitamínu C, B1, K a beta-karoténu. Obsahuje tiež množstvo minerálov: draslík, vápnik, železo, síru, horčík, enzýmy a ďalšie.Konzumuje sa zväčša v surovom stave, preto je zvlášť vhodná v zimnom období pre ľudí, ktorí trpia nedostatkom vitamínu C. Žerucha zlepšuje tvorbu krvi, pôsobí protizápalovo a prečisťuje dýchacie cesty. Zbavuje telo toxínov. Tiež prečisťuje močové cesty a pôsobí priaznivo pri obličkových ťažkostiach. Podporuje trávenie a pozitívne ovplyvňuje metabolizmus. Prežúvanie surovej žeruchy posilňuje ďasná a zabraňuje ich krvácaniu. Ak sa potrie koža žeruchou v chladnom počasí tak zahrieva telo, v lete odháňa hmyz, hlavne komáre. Semená pomleté na múčku a zriedené vodou odstraňujú hnisavé vyrážky na tvári. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 23.4.2020, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s čerešnamiPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS:125 g polohr.muky,125 g hl.muky,1/2 prdopeča,4 vajcia,240 g pr.cukru,150 ml oleja,100 ml vriacej vody,kakao (nemusí byt) ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:1 šlahačka (33%),2 žltky,35 dkg cukru,100 g kakaa,100 g cery,2 cele maslá ČEREŠŇOVÁ VRSTVA: 1 čerešnovy kompot (velky),3 PL škrobu SNEHOVÉ TYČINKY: 3 bielky,150 g pr.cukru KÁVOVÁ ŠĽAHAČKA: 1 šlahačka,2 PL pr.cukru,1 PL inst.kavy,1 PL vriacej vody POSTUP PRÍPRAVY Tak som dnes dobojovala moju ďalšiu tortu pre skoro švagrinú.Je pospajana z roznych receptov . Korpus je z českeho MMB,taktiež čokoladova plnka a zahliadla som tam aj snehove tyčinky. A čerešnova vrstva je podla Evičky.Dakujem za inšpirácie.. Ak sa niekto rozhodne tuto tortu urobit, tak odoručam pripravit si den vopred, čo sa dá,aby ste toho potom nemali vela.Krem čokoladovy,aj čerešnovy aj tie tyčinky som robila den vopred. KORPUS: bielky si vyšlahame do tuha a pridame polovicu pr.cukru.Žltky si vyšlahame so zvyšnym cukrom a postupne pridavame olej,muku s pr do pečiva a a horucu vodu.Nakoniec vmiešame jemne sneh a cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.Upečieme na 180 st asi 45 min.ČOKO KRÉM: Všetko spolu zmiešame a uvaríme v hrnci na mlieko.Netreba dlho varit,len premiešame a nechame vychladnut cez noc v chladničke.Na druhy den vymiešame dve masla a postupne vmiešavame do toho krem.Zmes je velmi tuha ale mixerom sa šlaha dobre.Krem je vynikajuci,ale je ho strašne vela,takze ak budete tortu prekrajovat a natierat len raz, tak vam stačí urobit aj polovicu kremu.ČEREŠŇOVÁ VRSTVA:v troche štavy z kompotu rozmiešame škrob.Zvyšok kompotu dame varit , primešame škrob a uvarime hustú kašu.Nechame vychladnut.SNEHOVÉ TYČINKY: Z bielok vušlahame tuhy sneh a vmiešame don cukor. Cukrarskym vreckom s hladkou špičkou striekame na papier na pečenie tyčinky,ktore sušíme v rure na 100 st asi hodinku.KÁVOVÁ ŠĽAHAČKA: kavu zalejeme vriacou vodou a nechame vychladnut.Šlahačku vyšlahame do tuha,pridame cukor a postupne vmiešavame kavu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.4.2010, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ŽemlePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hl.muky ,20 g drozdia,50 g rozp.masla,2,5 dcl mlieka,1 žltok,trochu cukru,1,5 čl soli ,semiačka POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dame do pekarne alebo vymiesime ručne.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Cesto rozdelime asi na 7 kuskov (podla toho ake chcete velke) a vytvarujeme žemle.Nechame ešte 1/2 hodinku oddychnut. Potrieme bielkom a namočime v zmiešanych semiačkach.Ja som chcela napodobnit "fotbalove " žemle tak som použila krajač na jablčka :-)) ale mozete vrch narezat a upiect na 180 st asi 20-25 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 23.4.2020, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ŽabkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 bielka,20 dkg kr.cukru,20 dkg mletych orechov,1 PL octu,2 čl kakaa PLNKA: 200 ml mlieka,120 g cukru,2 PL hl.muky,2 žltky,130 g masla,kakao Čokoladová poleva POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov si vyšlahame sneh,pridame cukor,orechy,ocot a kakao.Znovu vymiešame a na papier kladieme lyžičkou kopky.Sušíme v rure na 130 st asi 10-15 min. PLNKA: 100 m l mlieka dame zohriat s cukrom,v druhej polovici rozmiešame muku so žltkami.Spojíme a uvaríme husty krem.Zmaknute maslo vymiešame s kakaom (podla chuti) a pridame vychladnuty krem.Dobre premiešame aby sa to spojilo.Na usušene cesto davame male kopky plnky a namačame do čokoladovej polevy.Z tejto davky by vam mali vyjst dve taketo tacky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 13.4.2010, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Tortilly plnené mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Tortilly (receptík na ne najdete u mna),mlete mäsko,cibula,cesnak,pretlak alebo kečup,zmes korenín,šampiony,struhany syr OBLOHA: miešaný šalat,cesnakový dresing,sladka čili omačka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si orestujeme na oleji cibulku,pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko.Riadne pomiešame a ked zmení farbu tak ho ochutíme koreninami ,pretlakom a pridame šampiony.Zakryjeme a dusíme do makka.Netreba podlievat,všetko si pustí trochu štavy a to stačí,nepotrebujeme omačku.Cesnakový dresing robím tak ze zmiešam kyslu smotanu s troškou tatarky a pridam rotlačeny cesnak podla chuti.Ak je moc husty mozete rozriedit mliekom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 339 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,34 ďalšie >> |