. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,190 ďalšie >>

TORTY

Torty



POTREBNÉ PRÍSADY

Recepty som skopírovala z internetu.

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládová torta

Korpus: 10 vajíčok, 10 PL kr. cukru, 5 PL horúcej vody, 5 PL oleja, 8 PL polohrubej múky, 3 PL kakaa, 1 prášok do pečiva
Plnka: 1 l mlieka, 3 pudingy čokoládové Dr. Otker, 250 g pr. cukru, 500 g Hery, 3 kopcové PL kakaa

Postup: vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, z bielkov ušľaháme tuhý sneh zvlášť. A zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme postupne po jednej lyžičke vodu aj olej, potom pridáme múku pomiešanú s kakaom a s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Aby korpus zostal pekný okrúhli, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie len dno, boky nie, a vlejeme cesto. Upečieme a necháme vychladnúť v tortovej forme. Potom opatrne nožom oddelíme korpus od bokov formy a vyklopíme. Korpus prerežeme 2x , aby vznikli 3 pláty, naplníme krémom a zdobíme podľa fantázie. Môžeme použiť čokoládovú polevu a zbytkom krému dozdobiť, alebo tortu potiahnuť nejakou poťahovacou hmotou a dozdobiť...
Krém - v mlieku uvaríme pudingy a necháme vychladnúť, za stáleho miešania alebo pod fóliou , aby nevznikla kôrka na pudingu. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridáme čokoládový puding ,nakoniec pridáme ešte kakao.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Veronika A. (22222) ID 31060 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.8.2012, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička s koníkmi pre moju sedem ročnú dcérku



POTREBNÉ PRÍSADY

piškotové cesto , čokoládová plnka, white icing

POSTUP PRÍPRAVY

postup podľa knihy 50Tipov na detské torty, odporúčam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína H. (kamka74) ID 4247 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.7.2012, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ananásová torta nepečená



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 150 g dlhých piškót, PUDINGOVÁ PLNKA - 1 l mlieka, 3 ks vanilkový puding pravá vanilka dr. Oetker, 200 g kryštálového cukru, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, ŽELATÍNOVÁ PLNKA - 1 ks tortové želé extra silné na 500 ml, 365 g konzervovaného ananásu - kúsky, JOGURTOVÁ PLNKA - 500 ml bieleho jogurtu, 2 PL medu, cca 150 g okrúhlych piškót - namiesto tejto plnky môže byť ŠĽAHAČKOVÁ: 1 šľahačka + 1 stužovač + 3 KL vanilkového cukru, kandizovaný ananás na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes príde domov najmladší syn, tak som mu na privítanie urobila takúto nepečenú tortu.

Postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 9.9.2012, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta čokoládová



POTREBNÉ PRÍSADY

http://receptyakeber.blogspot.sk/2012/07/cokoladova-torta.html

POSTUP PRÍPRAVY

http://receptyakeber.blogspot.sk/2012/07/cokoladova-torta.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

jarmila b. (tepánek) ID 182316 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.8.2012, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta vanilková



POTREBNÉ PRÍSADY

http://receptyakeber.blogspot.sk/2012/06/torta-vanilkova.html

POSTUP PRÍPRAVY

http://receptyakeber.blogspot.sk/2012/06/torta-vanilkova.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jarmila b. (tepánek) ID 182316 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2012, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ananásová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS - 3 vajcia, 3 PL kryštálového cukru, 3 PL polohrubej múky, 1/2 KL PDP, 1 PL oleja - toto je rozpis na jeden korpus, piekla som 4, takže množstvo vynásobíme štyrmi, PLNKA - 560 g ananásový kompót, 0,5 l ananásového džúsu, 3 žĺtky, 3 ks vanilkový puding, 1 citrón, 100 g kandizovaného ananásu, 200 g kryštálovéh cukru, 500 g masla, na ANANÁSOVÚ ŽELATÍNU - 1 tortové želé číre, 250 ml ananásového džúsu, okrem toho marhuľový džem, alebo ríbezľový a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

Tortu som piekla kamarátke pre dcéru k narodeninám.

POSTUP v obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 15.9.2013, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohovo - pudingová torta s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 l mlieka, 3 pudingové prášky s jahodovou príchuťou, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, 150 - 200 g kryštálového cukru, cca 1 kg čerstvých jahôd, dlhé piškóty, 1 tortové želé červené

POSTUP PRÍPRAVY

Osviežujúca tortička do horúcich dní, viem, že už je po jahodách, ale dá sa urobiť aj s kompótovými jahodami alebo iným ovocím podľa sezóny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 1.8.2012, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kubánska torta :)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 125 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 3 PL studenej vody..............................KUBÁNSKY ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 150 g HERY, 150 g kvalitnej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Vajcia rozdelíme a bielka vyšľaháme s vodou na redší sneh. Pridáme cukor a sneh vyšľaháme dotuha. Do snehu postupne zašľaháme žĺtky a múku (ručne :). Cesto pečieme 30-45 minút pri 180°C (podľa typu rúry). Pre nadýchanejšie cesto pridáme lyžičku prášku do pečiva...................................................KRÉM: Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame s maslom a cukrom do penista. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli (nad parou), poriadne vychladíme (inak sa krém zrazí) a tekutú pridáme do žĺtkovej peny (premiešavame šľahačom). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a ručne opatrne vmiešavame do krému. Nezľaknite sa, že sa to nespája! Spojí sa to keď to budete premiešavať "zo strany na stranu" . Keď sa to však nespojí (aj to sa mi stalo), niekde ste urobili chybu :( . Chyba môže byť aj v čokoláde, preto používajte naozaj kvalitnú!........................Cesto rozrežeme na dve časti, potrieme džemom, naň poukladáme ovocie (najlepšie čerstvé - banány, maliny, jahody atď.) a potrieme časťou krému. Položíme vrchný plát a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme podľa vlastnej predstavy :-) (ja som použila to biele na torte mascarpone s marcipánom, vanilkou a šľahačkou - túto variantu môžme dať aj do stredu na ovocie namiesto čokoládového krému). Naozaj je výborná, preto ju robím stále :-).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Baška F. (Berushka.F) ID 247940 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 15.7.2012, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Výborná trotička



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíky dlhých piškôt, 4 kyslé smotany, 250 g jemný tvaroh, 300 g hrudkovitý tvaroh, 1 vanilkový puding, 1 malinový puding, želatina, ovocie \r\nNa roládu: 4 vajcia, PL polohrubej múky,4 PL kryštálového cukru , 1/2 prásku do pečiva, džem. Rolády som robila 2 takže všetko vynásobiť dvoma :)

POSTUP PRÍPRAVY

Chutná osviežujúca tortička na letné dni :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.10.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Želatinova poťahovka



POTREBNÉ PRÍSADY

15g čírej želatiny (býva v 20g sáčku), 1 lyžička ľubovolnej aromy (najlepšia citrónova), 115ml (160g) svetlého medu, 60ml vody, 900g práškového cukru (považský v modrom sáčku), trochu 100% tuku, Prísady som si upravila podľa seba, nakoľko pôvodný recept mi nevychádzal

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody nasypeme želatinu, zamiešame a necháme 2 minúty stáť. Potom nahrejeme asi na 20-30 sekúnd v mikrovlnke a miešame až sa želatina rozpustí. Pridajte med, arómu a miešajte, aby sa to spojilo. Mne ten med nešlo dobre rozpustiť, tak som to dala ešte na pár sekúnd do mikrovlky. Potom sa to spojilo krásne. Túto zmes vylejte do pripraveného cukru, najskôr si môžete pomôcť vareškou, zmes bude najskôr veľmi lepkavá, ale treba miešať, aby sa to spojilo, potom si namastite ruky 100% tukom a mieste a mieste... ak aj po zamiesení všetkého cukru hmota ešte lepí, pridajte cukor, ale len po malých množstvách, prípadne si ešte namastite ruky tukom. Pred domiesením pridajte trochu solamylu. Držte zabalené v sáčku. Keď trochu stuhne, pred použitím na poťahovanie si ju trochu nahrejem v mikrovlnke, potom sa s ňou lepšie pracuje. Pri práci treba podsypávať solamylom.

Dúfam, že sa vám vydarí :-) Hmota je krásne biela (čím svetlejší med použijete tým lepšie), farbí sa bez problémov, najlepšie sú gélove farby, nakoľko práškové radi nechávajú také kryštáliky a na poťahu to potom zle ukáže.

Všetky moje torty poťahujem z tejto hmoty a som maximálne spokojná, tiež ju používam na výrobu ozdôb ,-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Veronika K. (veronika13) ID 7415 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2013, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu