. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,190 ďalšie >>

TORTY

jednoduchá torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 3 pohare poloh.muky,3 poh. mlieka, 2poh. prášk. cukru, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny, hrsť hrozienok,2 - 3 PL orechov, 1 PL kyslejšieho džemu, 1dcl oleja\r\n\r\nPLNKA : pohár višňového alebo ríbezľového džemu\r\n\r\nPOLEVA: 2 tabuľky čokolády na varenie, cera

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady na cesto zmiešame v miske , vysypeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Necháme piecť cca 30 minút pri 175 stupňoch. Po upečení necháme tortu vychladnúť. \r\n\r\nVychladnutú tortu rozkrojíme aby sme ju mohli natrieť džemom. Natreté korpusy opäť zlepíme, na vrch torty nanesieme džem.\r\n\r\nPripravíme si čokoládu v miske s cerou a roztopíme, celú tortu natrieme čokoládou zhora, aj zboku. Navrch môžeme poukladať lentilky, alebo posýpať nejakými ozdobnými guličkami, resp. kto má rád môžete dozdobiť aj polevou, alebo krémom.....je to už len na vás. Nakoniec necháme vychladnúť a môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka T. (jennie01) ID 87399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.9.2012, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Božské srdce:)



POTREBNÉ PRÍSADY

Pečenie zo snehu = u mňa veľký rešpekt:) Nikdy to nedopadlo dobre. Ale trpezlivosť ruže prináša a v mojom prípade veľkú dobrotu. Pustila som sa do toho a neľutujem. Všetci sa len tak oblizovali:) Na prípravu korpusov som použila: 7 bielok, 400 g kryštálového cukru, štipka soli, 100 g mletých vlašských orechov. Na potretie 150-200 g horkej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie.Na plnku: 250 g mascarpone, 150-200 ml smotany na šľahanie a rôzne druhy ovocia.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame orechy a natrieme na papier na pečenie. Mne vyšlo 5 srdiečok. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút.
Čokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanie.
Hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúť.
Smotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarpone. Snehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocie. Vrstvy opakujeme. Dáme na chvíľu stuhnúť a môžeme podávať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 13.9.2012, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sacherova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 16 kúskov: 200g čokolády na varenie (najlepšie však kvalitnú horkú) 8 vajec 200g mäkkého masla/margarínu 150g práškového cukru 1 vanilkový cukor soľ 150g + 1PL kryštálového cukru 1 vrecúško kypriaceho prášku 200g hladkej múky ( ja som dala špadlovu múku) NA POLEVU: 250g marhuľového lekváru 100g tortovej polevy ČAS PRÍPRAVY: 2hodiny + 1 hodina na chladenie 1Ks: 650 kcal/2705KJ Recept mám z knihy SVIATOČNÉ PEČENIE

POSTUP PRÍPRAVY

1. Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Rúru predhrejeme na 190°C. Čokoládu roztopíme v teplom vodnom kúpeli. Oddelíme bielky od žĺtkov.

2. Maslo vymiešame do peny, po troche pridávame rozpustenú čokoládu, práškový, vanilkový cukor a napokon po jednom žĺtky.

3. Bielky ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne pridávame 150 g kryštálového cukru.

4. Tretinu bilekov primiešame do masy s maslom a čokoládou. Zvyšok pridáme do masy striedavo s múkou a kypriacim práškom, ktorý pridáme do múky a premiešame.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vitamínová bomba



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja viem nie je to torta ale zaradila som to sem - možno niekoho inšpiruje... Nič zložité a úspech mala a hlavne potešila :) Čiže potrebujeme melón a rôzne ovocie. A na prichytenie rúčky, kolies- špáratka. Ovocie som pokvapkala citrónom. Bola to fakt rychlovka...

POSTUP PRÍPRAVY

Mnoo melón tak veľký, aký chceme mať kočiarik - čiže asi veľký. Zo spodu ho malinko zrežieme aby bol rovný a pekne stál, ale len zelené do červeného nezarezať, aby netiekol. Špagátom som si spravila čiaru z ľava do prava - vyznačila stred a potom cez stred spravila kolmicu. Skôr ako sme zažali rezať, v časti čo ide preč sme si nakreslili rúčku a najskôr sme vyrezali tú - manžel asistoval :))) Tak a už len pekne dlabať, ovocie aké nám len chutí...Ked je vyrezaný rovnou čiarou a vyblananý vyrežieme cikcak no a rúčka a kolieska sú prichytené špáradlami... Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zuzana K. (Suzzan) ID 26544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 23.9.2012, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jablkový koláč "ROYALE"



POTREBNÉ PRÍSADY

NA KREHKÉ CESTO: 220g polohrubej múky, 110g masla, 50g práškového cukru, 1 žĺtok, štipka soli NA OBLOŽENIE: 1 kg kyslastých jabĺk, 2 pl citrónovej šťavy, 100g cukru, 3 vajcia, cca 130ml šľahačkovej smotany, kôra z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky a práškového cukru nastrúhame maslo, pridáme žĺtok a soľ. Rýchlo vypracujeme cesto /ja zvyknem mixérom a dopracujem v rukách/. Nie je dobré sa s cestom veľa "hrať", lebo potom po upečení bude tvrdé. Dáme ho cca na hodinku do chladničky. Očistíme jablká a nakrájame ich na plátky. Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu /priemer 28cm/. Cesto na okrajoch formy nemusí byť až po vrch. Ja ho zvyknem piecť aj v keramickej forme na plnené koláče. Na cesto uložíme jablká pekne vedľa seba. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou. V miske si vymiešame smotanu s vajíčkami, cukrom a citr.kôrou. Táto zmes sa volá "royale" :-) Pečieme v predhriatej rúre na 190°C asi 30 min. Koláč necháme trochu vychladnúť, poprášime cukrom a podávame napr. ešte so šľahačkou. Tento koláč je veľmi chutný ešte teplý.
P.S. Fotky dodám, keď budem najbližšie piecť. A to bude čoskoro :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Elena K. (Eňa79) ID 252068 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výborná



POTREBNÉ PRÍSADY

Vynikajuca a nenarocna torta, fakt ako z rozpravky! budete na nu potrebovat : CESTO- 3 vajcia 100 g praskoveho cukru 100 g polohrubej muky 3 PL kakaa 1/2 KL prasku do peciva 2 PL oleja JAHODOVE ZELE- 350-400g cerstvych jahod praskovy cukor podla chuti 2x jahodove zele (alebo Galaretka, alebo akakolvek zelatina s jahodovym sirupom) 150ml vody PLNKA: 500g jemneho tvarohu, 1x praskova slahacka, 170ml mlieka, praskovy cukor podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

JAHODOVE ZELE:
1. Najprv si pripravime nadobu na zelatinovu zmes, ktoru vystelieme potravinarskou foliou (mala by byt rovnako velka alebo mensia ako tortova forma na korpus, ja som pouzila panvicu)
2. Pripravime si zele (mozeme aj den vopred), aby poriadne stuhlo. V mojom pripade som na miernom ohni rozpustila dve jahodove zelatiny v 150 ml vody, hned po rozpusteni som odstavila zo sporaka.
3. Ocistene jahody rozmixujeme s praskovym cukrom a vlejeme k pripravenej, mierne vychladenej zelatine.
4. Vylejeme do pripravenej nadoby a dame chladit.
KORPUS:
1. Cele vajcia vyslahame s cukrom aspon dve minuty, pridame olej. Muku poriadne premiesame s kakaom a PDP a pomaly prislahavame k vajciam.
2. Na dno tortovej formy si zvyknem vystrihnut papier na pecenie a boky trosku potriem olejom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.10.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pavlova s lesným ovocím - keď neviete čo s bielkami



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus :150 ml bielkov ( cca zo 4 vajec, ja som pouzila viacej, mala som zmrazenych mozno aj 8 bielkov), 220 g kr. cukru, 2 PL kukuricneho skrobu, 2 PL bieleho vinneho octa, dokoncenie: 250ml slahackovej smotany, 125 ml duziny z maracuji ( pouzila som stavu z ovocia na torte), lesne ovocie, jahody.. sukor na posypanie - nemusi byt

POSTUP PRÍPRAVY

Zohrejeme si ruru na 150 stupnov. Bielky dame do misky a pri nizkych otackach slahame tak dlho, az sa na metlickach zacnu tvorit tuhe spicky. Potom postupne pridavame cukor, dokladne zaslahavame, aby bol sneh pevny, leskly a zaroven bez velkych bublin.\r\nPridame skrob a ocot, zlahka preslahame. Plech potiahneme papierom na pecenie a zmes vytvarujeme do tvaru kruhu o priemere 18 cm, vnutro kruhu musi mat vyhlbenu jamku do ktorej neskor pojde slahacka. Ruru ztlmte na 120 stupnov a vlozte do nej tortu. Pecieme ju 80 minut. Potom ruru vypnite a pavlovu v nej nechajte uplne vychladnut.\r\nZatial si pripravte slahacku - uslahajte do pevna pripadne pouzite stuzovac, natrite na pavlovu, na vrch dajte stavu z ovocia a samotne ovocie. Mozete poprasit praskovym cukrom.\r\n\r\nTorta je velmi jednoducha a naozaj chutna. Je to taka velka pusinka :). Povrch je chrumkavy a vnutro makke, ked sa chut zmiesa so slahackou a ovocim, proste mnam :)) a taka nenarocna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Traktor s postupom



POTREBNÉ PRÍSADY

BeBe sušienky, Horalky (Tatranky), Disko sušienky, ľubovoľná plnka, poťahovacia hmota.

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže tortu zvládne každá sama, uvádzam postup len na traktor.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.7.2013, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

kopus: 3 vajcia 3 lyzice krystaloveho cukru 3 lyzice polohrubej muky 1/2 prasku do peciva tvarohova plnka: 2 plátky želatíny 1 smotana na šľahanie 1 vanilkový cukor 1 tvaroh 3 PL práškového cukru 3 PL ovocneho jogurtu, podla ovocia, ktore pouzijete do plnky lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO:
Bielka vyšľaháme s cukrom na sneh, potom pridáme žĺtka, múku s práškom do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme do formy a upečieme.

PLNKA:
Vyslahame slahacku s vanilkovym cukrom. V inej miske zmiesame tvaroh s praskovym cukrom a pidame do vyslahanej slahacky. V kastroliku namocime zelatinu a potom vodu zlejeme, pridame ovocny jogurt a pomaly zahrievame, aby sa zelatina rozpustila, potom pridame k plnke.

Po vychladnuti tortu pekojime na dve polovice. jednu cast kopusu natieme lekvarom a navrstvyme plnku, polozime druhu polku korpusu a navrch uhladime zbytok plnky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Sonia G. (sonkasponka) ID 46940 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená torta a la Ferrero Rocher



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g celozrnné BB keksy, 160 g masla, TMAVÁ PLNKA - 1l mlieka, 3 ks karamelové pudingy, 2 PL kryštálového cukru, 20 g prášková želatína, 500 g jemný tvaroh, 3 ks oriešková Delissa XXL alebo 4 ks malej, 100 g čokolády, 100 g čokoládovej nátierky typu Nutela, 100 g nesolených arašidov, BIELA PLNKA - 1 šľahačková smotana, 500 g jemný tvaroh, 4 KL vanilkový cukor, 1 želatínový stužovč dr. Oetker, na OZDOBU - kakao, Granko, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne som išla urobiť úplne inú tortu, ale keďže sa mi v piatok nechcelo v tom dusne zapínať rúru, vznikla táto improvizácia, všetkým chutila, takže ju sem môžem s kľudným svedomím vložiť aj pre vás. Robila som ju pre synovca k 10 -tim narodeninám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 23.2.2013, 23:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu