končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
pomooooc-K2POTREBNÉ PRÍSADY zafarbila som K2 s práškovou farbou v troche alkoholu. snažím sa vymodelovať kvet, ale hmota sa mi drobí a rozpadá. Potrebujem poradiť čo s tým a by sa nedrobila a bola pružná. moc moc dakujem. Tak predsa som len z toho niečo urobila... POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 9.11.2012, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vanilkovo ananásová (alebo trasená) torta z 2 vajecPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som robila tortu, ale daný recept je možne použiť na bežný nedeľný koláčik. Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 1 puding ole bez varenia, 0,5 plechovky ananásového kompótu, 1 vanilkový cukor. Poťahová hmota: 8 g želatíny v prášku (pol balíčka), 0,4 dcl vody, 2 lyžice med alebo pšeničný sirup, asi 500 g práškový cukor, potravinárska farba, 1 malá lyžička citrónovej arómy, cera na potretie rúk. POSTUP PRÍPRAVY Postup je vo fotopostupe. Poťahová hmota: Želatínu zalejeme vodou, pridáme potravinárske farbivo a dáme na krátko do mikrovlnky zohriať, aby sa roztopila. Ak použijeme med, tak ho roztopíme nad parou. Ja som dala pšeničný sirup, priamo do teplej želatíny a vložila ešte na pár sekúnd do mikrovlnky. Vznikla tekutá hmota. Preosiala som práškoví cukor. Asi 300g som pridala do misy, naliala želé zmes a miesením vytvorila poťahovú hmotu. Cukor som pridávala, kým hmota nebola ako plastelína. Nechala som chvíľku postáť. Hmotu som následne vyvaľkala a potiahla ňou tortu. Chutí ako želé masmalow cukríky. Je tvárnejšia ako MMF hmota. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 13.11.2012, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
punčová torta tatinovi k 60-kePOTREBNÉ PRÍSADY Poprepletala som nikolko receptov dokopy, Potrebujeme 3 korpusy na jeden korpus išlo 5 vejec, 5PL polohrubej múky, 5PL kryštálového cukru, 1/2 bal.prášku do pečiva Sirup: 500ml malinový sirup, 200ml umu Ríbezľový džem a malinový lekvár Poleva: 300 g cukru a prevarený ostatkový sirup POSTUP PRÍPRAVY Korpus Vyšľaháme bielka na sneh odložíme nabok, Vo väčšej miske vyšľaháme cukor s žĺtkami do bielej peny, potom pridávame po lyžičkách múku a sneh z bielkov zlahka vareškou. Vlejeme do tortovej formy priemer 26cm, Pečieme pri 180 stupňoch 25 min, 2 korpusy su bez farby do tretieho pridáme trolilinku červenej gelovej farby. Keď nám korpusy dobre vychladnú polejeme každý zvlášť sirupom do ružového korpusu urobime dierky špáradlom by sa to dobre napilo Sirup: zmiešame malinový sirup s umom Spodný plát som natrela rýbezlovým džemom na to položila ružový korpus, ten potrela na vrchu malinovým lekvárom a priložila vrchný korpus Celé potrela polevou z práškového cukru ku ktoremu som prilievala po troškách prevarený sirup vznikne vláčna masa ktorou som potrela najskor vrch a potom boky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miroslava Š. (zumpik) ID 133524 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2013, 7:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
LienočkováPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 8 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice kakaa,2 lyžice oleja, 6 lyžíc krupicového cukru. pol lyžičky PDP Plnka: 4 dcl mlieka, 2 b puding s príchuťou(vaječný likér), 4 lyžice cukru, 15-20 dkg masla, 2 dcl 33% smotany, višňový Frutaffil P.S všetky lyžice sa myslia kopité, nie zarovnané :) POSTUP PRÍPRAVY Vajcia oddelíme. Bielka napeníme do jemnej peny a postupne pridávame cukor a vyšľaháme pevný sneh. Do neho zamiešame žĺtka a pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a PDP. Jemne spojíme a na záver pridáme olej. Vylejeme do formy. Ja nevymasťujem ,ale vystriekam sprejom na pečenie. Ak sa vám zvykne cesto lepiť ,môže to byť aj tým, keď sa formy umývajú s čistiacim prostriedkom...najlepšie je umyť poriadne iba v čistej horúcej vode. pečiem pri 170°C. Medzitým si uvaríme z mlieka, cukru a puding. prášku hustú zmes...odstavíme a občas premiešame. Do vychladnutého ale nie studeného prišľahávame po častiach maslo a našľaháme krém. Časť si odložíme na potretie.Môžeme pridať vaječný likér,alebo rum ak robíme pre dospelých. Studemú šľahačku našľaháme do tuha (do obyčajnej živočíšnej pridajte radšej stužovač) a jemne vmiešame do maslovopudingového krému...ak máte radšej sladšie osladte aj šľahačku. Vychladnutý korpus naplníme krémom a na vrch dáme višňový frutafill,alebo si pripravíme zmes z višňového kompótu zahusteného Gustinom. Potrieme aj povrch zvyškom maslovopudingového krému...dáme na pár hodín zachladiť a potiehneme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 27.10.2012, 2:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
CroquembouchePOTREBNÉ PRÍSADY Pridávam teda aj recept !!! Cesto: 500 ml voda, 160 g palmarín, 320 g múka polohrubá, 2 štipky soľi, 8 vajec. Krém vanilkový: 750 ml mlieka, 2 - 3 ks cukor vanilkový, 300 g cukor práškový, 3 ks zlatý klas - krémový prášok alebo vanilkoveho pudingu, 375 g masla alebo palmarínu. Karamel: 300 g cukru krystal, 5 až 6 KL vody. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: vodu, palmarin a sol dáme zovrieť.Do vriaceho vsypeme múku a miešame až pokým sa nám masa nezačne pekne lesknúť a odlepovať od hrnca. Do teplej masy (aby troška para vyšla) zašľaháme vajíčka po jednom šľahačom. Takto pripravené cesto si dáme do vrecka.Na pekáč si dáme papier na pečenie a nanašame guličky ( viď link z youtube)... Krém: z mlieka,pudingu, van.cukru a prašk.cukru si uvaríme hustý puding.Do vlažneho pudingu pridáme maslo a vmiešame ho. Do vychladnutých upečenych guličiek si urobíme s nožikom dierku aby sme ich mohli plniť vanilkovou plnkou ( ja nerobim dierky ja to hned plnim so špicom). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Martina M. (matahari1974) ID 178038 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 18.10.2012, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Šmolková - moja druhá poťahovaná :-)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: podľa Mirky M. (Myrca) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17879&order=1&fb_source=message Plnka: 0,5l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 250g masla (Hera), 200 g práškoveho cukru, 4 vanilkové cukre, šťava asi z 1/2 citróna, 500g tvarohu. K tomu ovocie poda chuti, džem, poťah WI POSTUP PRÍPRAVY Cesto som robila - spodný plát z 5 vajec a vrchný z 3 vajec, len ten som troška po bokoch zrezala. Príprava plnky: uvariť hustú pudingovú kašu z 0,5l mlieka, 2 Zlatých klasov a jedného vanilkového cukru. Vymiešať 250g masla s 200 g práškového cukru a 4 vanilkovými cukrami do penista, pridať trochu citrónovej šťavy, po trochách primiešať vychladnutý puding a potom postupne po troškách 500g tvarohu (dala som jemný tvaroh v kýbliku z Lidla). Celé to dobre vymiešať. Nabudúce budem robiť trocha menšie množstvo plnky, asi tretina mi zostala, ale zasa som ju šupla na muffiny, takže nezostala na zmar :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 16.10.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja prva slana torta pre svagra na 30-tku :-)POTREBNÉ PRÍSADY toastovy chlieb, sunka, vajicka, sucha salama, syr krajany, syr tvrdy v celku na potiahnutie, cherry paradajky, ladovy salat na ozdobenie, redkvicky na ozdobenie, rama, bambino, cesnak, sol pazitkova pomazanka, por a paprika na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Poukladame si na tacku chlebiky a na kazdu vrstvu natrieme pomazanku (ja som davala 2 druhy pomazanok - cesnakovu a pazitkovu) a na to dame napr. sunku, potom dalsia vrstva vajicka, potom suchu salamku, potom syr atd. To uz je na vas v akom poradi to bude. :) \r\n\r\nNakoniec potiahneme tortu syrom, ktory si dame do sacku a vlozime do vriacej vody na cca 20 minut a roztopime. ked je roztopeny vyberieme, vyvalkame a potiahneme nim tortu.\r\n\r\nNakoniec dozdobime ako sami chceme :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Danka V. (Daduska3) ID 86097 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.10.2012, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ORIESKOVA TORTA mojej mamy ,bez muky vhodna aj pre celiatikov!!!!!POTREBNÉ PRÍSADY 5 velkych vajec 18.5dkg krystaloveho cukru 20dkg mletych lieskovych orieskov 2 cerstve slahacky 1 varova cokolada + trocha nevymiesanej sladkej slahacky,cukor zomlety,vanilkovy POSTUP PRÍPRAVY zapneme si ruru na 160-170 stupnov vymiesame vajicka spolu s krystalovym cukrom do penista cca 10-15 minut! a potom prisypeme mlete oriesky, v pripade ze nemame bezlepkovu dietu tak mozeme vysypat aj struhankou nalejeme do vymastenej a vysypanej formy orieskami /formy s odnimatelnym prstencom/ a pecieme vo vopred vyhriatej rure 30-35 min po 30 min skusime sparatkom ci sa cesto este lepi alebo je uz korpus upeceny Po vychladnuti vyberieme z formy a rozrezeme raz alebo 2 krat najlepsie doporucujem hrubou nitou! naplnime vyslahanou slahackou dochutenou vanilkovym alebo len cukrom a vrch polejeme roztopenou varovou cokoladou/bezlepkovu dostanete v supermarkete Lidl/ + trochou nevymiesanej slahacky a cukrom ak chceme,povrch bude krasny zamatovy a bude sa super krajat! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2012, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Cheesecake s čokoládovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY VRSTVA č.1-SUŠIENKOVÝ ZÁKLAD: 1 šálka (250 ml) celozrnnej múky,1/2 š kakaa,1/4 čl sódy bikarbony,štipka soli,55 g mäkkého masla,1/4 š hnedeho cukru,1/3 š kryšt.cukru,1 čl vanil.extraktu,5 PL mlieka Zvlášť:3 PL rozpusteneho masla VRSTVA č.2-CHEESECAKE: 500 g mäkkého tvarohu,2/3 š kr.cukru,štipka soli,1/2 bal vanilk.cukru,2 vajcia,2/3 š sladkej smotany VRSTVA č.3-FRANCUZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA :170 g horkej čokolády,45 g masla,3 vajíčka (oddelené žĺtky),štipka soli do bielkov,1/4 š+ 2 PL kr.cukru,1/2 š sladkej smotany,1/2 čl vanilk.extraktu VRSTVA č.4 -ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:1/2 š sladkej smotany,100g horkej čokolády,1 čl vanilk.extraktu POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 22.4.2020, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
SvadobnaPOTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY .... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina S. (mata1708) ID 56656 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 16.9.2012, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,190 ďalšie >> |