končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Žemličky a pletenky z jedného prameňa + fotopostupy :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 50 ml vody, 1 a 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru, 2 PL olivového alebo slnečnicového oleja, 1 a 1/2 ČL sušeného alebo 1/2 kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si klasicky kvások z letného mlieka,droždia,cukru a necháme kvasiť.Zatiaľ si pripravíme do misy preosiatu múku,olej a soľ.Keď máme kvások hotový,tak ho pridáme a dolejeme postupne aj letnú vody,radšej menej,len tých 50 ml. cesto je lepšie.Vymiesime, ja miesim rukami - s cestom by sa malo dobre pracovať,trošku pomúčime a dáme na teplé miesto 1 hod. kysnúť.Po vykysnutí cesto rozdelíme na pracovnej doske na 6 častí - pletenky,alebo ako mám ja 4 žemličky a 4 pletenky - postup viď obrázky.Nemusíme podsypať múkou, s cestom sa dobre pracuje a lepšie sa šúla.Uložíme na papier na pečenie a necháme ešte asi 20 - 30 min. kysnúť.Potrieme vajíčkom,mliekom alebo vodou.Posypeme makom,sézamom a pod.Pečieme na 180*C 20-22 min. - záleži od trúby,preto radšej sledujte.Po upečení dáme na mriežku a necháme chladnúť. Upozorňujem, že toto je malá dávka,ale my sme len dvaja,takže nám to úplne stačí. Prajem dobrú chuť ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (95) posledné: 4.3.2017, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnný zemiakový chlieb :-)POTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky,150 g celozrnnej múky, 450 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 uvarené zemiaky, 2 PL olivového oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej soli ( ak nemáte,tak jedlej ), 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL cukru alebo medu POSTUP PRÍPRAVY Žijeme dlhodobo v zahraničí a keďže sme mali už dosť toustového a bicarbónového chleba a pečených bagiet,rozhodla som sa pieť chlieb.Po viacerých pokusoch - aj úspešných,ale z mojej strany neskojných,som sa konečne dopracovala a nakombinovala som si recept,ktorý mne osobne vyhovuje a tiež aj chutí,keďže ho pečiem 3 x za týždeň.Je krásne makkučký,výborný aj na tretí deň - teda ak Vám ostane a čo je najdoležitejšie,je domáci a bez pridaných E-čiek!Ak sa tu už nejaký podobný recept nachádza,tak sa ospravedľňujem,ale ja nekopírujem,ale skúšam a kombinujem podľa svojich možností.Pretože múka tu je iná a o zemiakoch a kvasniciach radšej písať nebudem,to je iná story.Ale k receptu: Ak mám čerstvé droždie,tak si pripravím kvások.Do 250 ml teplej vody dám trošku hl.múky,trochu cukru a droždie.Nechám asi 10 min.kvasiť.Zatiaľ si pripravím ostatné suroviny.Do misy preosejem hladkú múku,pridám celozrnnú,olej,prelisované zemiaky,ocot,soľ,rascu.Prilejem kvások - pozor nie priamo k soli a dolejem zvyšných 150 ml teplej vody.S vodou radšej opatrne,radšej menej a podľa potreby.Začnem miešať varečkou a potom ručne asi 5 min.Cesto by sa malo pekne oddeliť od dlane,ak nie,pridajte ešte múku.Správne cesto je tuhšie a v ruke sa nerozteká.Troška poprášim hl.múkou,prikryjem čistou utierkou a dám na teplé miesto 1 hod. kysnúť.V mojom prípade do trúby :-D inú možnosť nemám.Po hodine cesto zdvojnásobí svoj objem a keď do neho strčíme prst,tak nám v ceste ostane jamka.Vtedy ho vysypem na pomúčenú dosku a zľahka vyformujem do ovaľného tvaru,alebo do tvaru podľa vašej formy.Cesto moc nemiesim,aby som neporušila bublinky,len podkladám a naťahujem zhora pod chleba.Prenesiem do formy,v mojom prípade do zapékacej keramickej misy,ktorú som si zo všetkých strán naolejovala.Nechám ešte pod utierkou 1/2 hod.kysnúť.Zapnem trúbu a hneď na dno vložím starý pekáč asi s 0,5 l vody,aby sa vytvárala para.Po 1/2 hod. chlebík potriem slanou vodou ( asi 1 dcl vody a 1/3 ČL soli ) a urobím pár zárezov,aby sa chlebík počas pečenia netrhal.Vložím do vyhriatej trúby na stred a pečiem 15 min. na 220 *C a potom znížim na 180 *C ešte 30min.Trúbu neotváram.Po 45 min. chlebík vyberiem,vyklopím z formy,preložím na mriežku,potriem slanou vodou a ešte asi 10 min.dopekám.Samozrejme čas pečenia záleží od Vašej trúby,preto radšej sledujte!Po upečení chlebík vyberiem a potriem slanou vodou.Prikryjem utierkou a uskladňujem tiež len v utierke,žiaden chlebník alebo sáčok.Prajem dobrú chuť! Vyskúšala som aj bez zemiakov,aj bez celozrnnej múky a aj viac g celoz.múky,ale tento pomer surovín mi najviac sedí. Pár rád k pečeniu chleba:Hladkú múku preosievame - prevzdušňujeme!Voda na kvásom musí mať optimálnu teplotu.Droždie nikdy nesmie prísť do priameho kontaktu so soľou!!!Príliš málo soli môže spôsobiť, že cesto príliš vykysne - potom pri pečení poklesne!Príliš veľa soli spomaľuje proces kysnutia!Cukor a med dodáva chlebu zlatkavú kôrku!Olej a olivový olej dodáva jemnejšiu,chutnejšiu chuť chleba a zvyšujú jeho trvanlivosť.Uvarené zemiaky dodajú chlebu vláčnosť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Skoro celozrnné rohlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 260ml vody°°°4 PL olivového oleja°°°2 lyžičky soli°° 1 lyžička cukru°°°100g celozrnnej pšeničnej múky°°°100g polohrubej múky°°°300g hladkej múky°°°2 lyžičky sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárne nech nám vypracuje krásne kysnuté cestíčko. Cesto môžete samozrejme aj ručne spracovať :-). Pokračovanie nižšie... Takéto a iné úžasné recepty sú na stránke maminčiny recepty. cz, kde sa často inšpirujem a ďakujem :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 24.9.2012, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Slimáky na raňajky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka°°°150ml oleja°°°2 vajcia°°°1 lyžička cukru°°°2 lyžičky soli°°°600g hladkej múky°°°1/2 čerstvého drožia°°°vajíčko na potretie pečiva°°°semienka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY zdroj: obľúbené recepty...ďakujem :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 2.5.2014, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Domáce pečivo (s kváskom) *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 3 dl vlažnej vody, 2 čL soli, 1 rozdrvená tabletka celaskonu, 2 čL cukru, 2PL zemiakovej kaše v prášku, 2 PL oleja, 20 dg kvásku, 10 dg ražnej múky, 10 dg celozrnnej múky, 30 dg bielej hladkej múky, 20 g čerstvých kvasníc ***** Kvások: 500 g chlebovej múky T650, 350 - 400 ml vody, 1 čL cukru, 1 čL soli, 10 g čerstvých kvasníc POSTUP PRÍPRAVY Čítala som, že pečivo i chleby zarobené s kváskom, sú oveľa jemnejšie a nadýchanejšie. Tak som to chcela vyskúšať. Kvitujem, že keď sa už babrem s kváskom, môžem ho využiť i viackrát. Jeho životnosť je 7 - 10 dní... umiestnený v uzavretej nádobe - v chladničke. Údajne sa dá aj zmraziť... To som ale ešte nevyskúšala. Kvások musí stáť aspoň 12 hodín, takže ho pripravíme deň vopred. Z hore uvedených prísad na kvások vymiesime vo veľkej mise cesto a prikryté ho necháme stáť 12 hodín niekde na linke, kde nebude veľmi prekážať. Cesto najprv super vykysne, ale nevšímame si ho a potom, po tých 12 hodinách je už také spľasnuté. A také to má byť. Cesto z misy preložíme do uzatvárateľnej nádoby - mne sa zmestilo do takej plastovej nádoby od zmrzliny s objemom 1 liter. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 12.3.2013, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Talianska voňavá schiacciata - výborný a chrumkavýPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej muky, 10g cerstveho drozdia, 5 g soli, 10ml extra panenskeho olivoveho oleja, 750 ml vody, oregano ci ine susene bylinky, susene rajciny POSTUP PRÍPRAVY Suroviny vlozime do pekarne a nechame vymiesit a vykysnut cesto. Cesto rozdelime na 3 pruhy a polozime ich vedla seba ( ja som robila z mensej davky preto mam len dva ) na plech (nemusime plech nicim mazat) . Nechajte kysnut este 10 minut, potom prstami do cesta urobte jamky, pokvapte olivovym olejom a rozotrite ho. Chlebiky posypte oreganom a solou, alebo susenymi rajcinami, ancovickami... Pecte 15 minut v trube na 220 stupnov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky. Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko. Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť. Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút. Potom ho rozdelíme na tri časti. Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom prstami do cesta urobíme jamky. Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 28.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rožky so salámovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1 kocka drozdia, 300 ml vlazneho mlieka, 400g hladkej muky, 100 g spaldovej muky, 100 ml oleja, 1 vajce, 1 vajce na potretie, sol, ovsene vlocky na posypanie plnka: 250 g masovej salamy (super je pikantna) alebo sunky, 50 ml mlieka, 1 zltvok, sol, MCK POSTUP PRÍPRAVY Cesto si dame vykysnut do pekarne a pripravime si plnku. Salamu si zomelieme, pridame zltok zmiesany v mlieku, okorenime, ak treba osolime, prevarime a nechame vychladnut. ( ja som nic nemlela, ani nevarila, len som salamu nakrajala na male kocecky,primiesala zltko s mliekom, trosku korenia a hotovo - boli vyborne a lepsie citit kusky salamy) Vykysnute cesto si rozdelime na 25 bochnickov. Vytvarujeme male zemlicky, kt. rozvalkame na placky. Natrieme plnkou a zatocime. Ulozime na plech, potrieme vajickom a posypeme vlockami. Pecieme pri 180 stupnoch, 15 - 20 minut. Mne vyslo len 17 roztekov :), su velmi chutne, behom chvilky boli prec. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Hľadám recept na rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Milé žienky. Chcela by som Vás poprosiť o recept na obyčajné biele rožky. Nakoľko nie som na Slovensku a veľmi nám chýbajú tie obyčajné biele rožky, chcela by som Vás poprosiť kto by vedel recept-postup na pečenie rožkov ako z pekárne, bola by som veľmi, veľmi vďačná.... POSTUP PRÍPRAVY Ďakujem.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea S. (gabi8898) ID 15771 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.6.2011, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chutné pletenky s chrumkavými orieškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kocka droždia, 250 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 100 g sekaných vlašských orechov, 1 celé vajce, 1 žltok, 100 ml mlieka,100 g masla, 100 g sádla, 1 žĺtok na potretie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme do pekarne na vymiesenie a kysnutie. Potom upletieme. Dáme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. kysnúť. Pomažeme rozšlahaným žĺtkom (ja som potrela mliekom) a pečieme v predhriatej trúbe na 170 stupňov 25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.3.2012, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,62 ďalšie >> |