. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 138 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanový sen



POTREBNÉ PRÍSADY

400g medových plátov /polotovar/, marhuľový /ríbezlový/ lekvár, 250g gaštanového pyré /polotovar/, 2 - 3 lyžice rumu, 500 ml mlieka, 1 zlatý klas, 1 vanilínový cukor, 1 žĺtok, 125 g masla, 1 lyžica práškového cukru,

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, zlatého klasu, vanilínového cukru a žĺtka uvaríme puding, Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo, práškový cukor, gaštanové pyré, rum a dohladka vyšľaháme. Medové pláty natrieme najprv lekvárom, potom plnkou a uložíme ich na seba. Hotový múčnik dáme do chladu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

lubica b. (aknibulka) ID 15088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.10.2009, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanovo-tvarohové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 220 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 rovné lyžice kakaa *** 500 g gaštanového pyré (ochuteného), 250 g nízkotučného tvarohu, 120 g práškového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, lyžica citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne som mala v pláne upiecť svetlú piškótu a potrieť ju plnkou z gaštanového pyré a šľahačky, no potom som sa rozhodla pre kakaový korpus /z mojich tvarohovo-šľahačkových rezov/ a do plnky som pridala ešte tvaroh. Vyskúšajte, koláčik je ľahký a šťavnatý, najlepší na druhý deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 22.1.2010, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanovo-čučoriedková gitara


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre môjho jediného brata, vášnivého gitaristu

POSTUP PRÍPRAVY

:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa Z. (NIKUSCHKA) ID 53560 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.1.2010, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanovo orechová s čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus - klasická orechová piškóta, prekrojená na 4 časti **** krém - šľahačkový čokoládový **** banány ***** gaštanová plnka v strede

POSTUP PRÍPRAVY

Mala som chuť na gaštany, tak som do stredu torty dala "vsuvku" vymiešanú z gaštanového pyré, mletých orechov, práškového cukru a mlieka - tak aby to bola taká akurát konzistencia. Čo zostalo, z toho som urobila tie hrudky, čo sú navrchu torty.

A ten krásny papier si prosím nevšímajte .. nemala som nič lepšie poruke :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kristína P. (Kitty26) ID 3488 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.9.2009, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačkovo-gaštanová roláda :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: -6 vajíčok - 100 g práškového cukru - 1 vanilínový cukor - 3 PL kakaa - Náplň: - 250 ml šľahačkovej smotany - 1 ztužovač šľahačky - 200 -250 g gaštanového pyré- + čokoláda na poliatie (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Cesto: Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme oba cukry a vyšľaháme do tuha.
Žĺtka trochu vyšľaháme a pridáme k bielkam. Nakoniec pridáme kakao a trochu vyšľaháme.
Papier na pečenie si z oboch strán potrieme olejom, dáme na veľký plech a vylejeme cesto. Pečieme na 180 C asi 15 min., treba sledovať.
Hotovú roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
2) Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a pyré nastrúhame.
3) Vychladnutú roládu otvoríme, natrieme šľahačkou, posypeme pyré a zrolujeme (už bez papiera).
4) Nakoniec môžeme poliať polevou a dozdobiť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.11.2012, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

gaštanová roláda podľa: Jana O. (Olivia)



POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=586

POSTUP PRÍPRAVY

sestre k narodeninám...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.12.2009, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Výborná gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky a trochu prášku do pečiva, marhuľový lekvár, rum Plnka: 500g gaštanového pyré, 125g masla, 125g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 1 vanilkový cukor, 1lyžica marhuľového lekváru. Poleva: čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, z bielok vyšľaháme sneh. Do žĺtkov postupne dávame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme. Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom a natrieme marhuľovým lekvárom.

Plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Do gaštanového pyré pridáme rum a lekvár a po častiach všlahávame do masla s cukrom. Plnku natrieme na lekvár a polejeme čokoládovou polevou. Zdobíme ľubovolne, ja som nastrúhala trochu gaštanového pyré.
Tortička chutí výborne a pritom je rýchla a nenáročná.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

polievka z jedlých gaštanov



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg jedlých gaštanov (ja som mala z konzervy predvarené), 100g cibule, 100g oravskej slaniny, 15g údeného salámu, 1/2 l zeleninového vývaru - príp. viac - podľa potreby, 200 ml šľahačkovej smotany, bobkový list, klinček (y), 1/2 škoricovej tyčinky (ja som dala len mletú).

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštany 15 min variť, aby sa dali oľúpať. Nie všetky naraz vybrať, ale pojednom, lebo po vychladnutí za zle šúpu. To je najhoršia časť, ale sa vyplatí.

Cibuľu na oleji opiecť, pred dopečením pridať slaninu, salám a j to opiecť. Pridať gaštany, zeleninový vývar, škoricovú tyčinku, bobkový list a variť 30 minút. Potom prepasírovať, či rozmixovať na krémovitú konzistenciu (predtým ale VYBRAŤ ŠKORICU A BOB.LIST!!!!).

Následne pridať šľahačkovú smotanu, pár minút nechať povariť a podávať!!!!!!!

jedna z mojich najobľuubenejších...CHUŤ JE AKO BÁSEŇ, ODPORÚČAM VEĽMI!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2010, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slávnostné gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 4 vajcia - 6 PL kryštálového cukru * cesto je na malý plech!!!! - 100 ml oleja * na klasický plech dvojitá dávka cesta!!! - 6 PL polohrubej múky - 1 PL kakaa - 1 prášok do pečiva Plnka - 1 Zlatý klas - 300 ml mlieka - 125 g rastlinného tuku - 125 g masla - 3 PL práškového cukru - 250 g gaštanové pyré Karamelová šľahačka - 4 PL kryštálového cukru - 300 ml mlieka - 2 šľahačky v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do predohriatej rúry.
Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Spolu vymiešame rastlinný tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do zmesi vmiešame puding.
Na ozdobenie pripravíme karamelovú šľahačku. Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Zalejeme studeným mliekom a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí a necháme vychladnúť. Do mlieka dáme šľahačky a poriadne vymiešame. Šľahačku dáme na plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana H. (1janulka1) ID 24542 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gaštanové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g varených gaštanov, 280 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor. Čokoládová poleva: 70 g práškového cukru, 2 lyčice vody, 50 g čokolády varíme do zhustnutia.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené pretlačené gaštany zmiešame s práškovým aj vanilkovým cukrom. Na doske vyvaľkáme a povykrajujeme hviezdičky. Plech vymastíme rozpusteným maslom, hviezdičky naň poukladáme a upečieme. Upečené pospájame lekvárom po dve a polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata V. (renkalienka) ID 9372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 138 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu