. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 28.3.2024 8:47 DNES
Aktualizácia: 28.3.2024 8:47 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 89|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 127 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

RAJČINOVÁ SLADKÁ ZAVÁRANINA



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 zrelých rajčín, 3PL olivového oleja, 2 nastrúhané cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1ČL mletého zázvoru, 1 celá škorica, na špičku lyžičky mletého čierneho korenia, na špičku lyžičky mletého šafránu, 3PL rajčinového pretlaku, 2PL medu, 1,5ČL mletej škorice, 1ČL soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Na úvod chcem len podotknúť, že je lepšie použiť rajčiny dozreté na slniečku /majú viac dužiny, nie sú také vodnaté/ potom je zaváranina hustejšia a mäsitejšia.

Rajčiny rozrežeme priečne na polovice, dáme preč semienka a na veľkom strúhadle prepasírujeme do misky.
Šupku odhodíme.

V hrnci, najlepšie liatinovom-so silným dnom, zohrejeme olivový olej, pridáme nastrúhaný cibuľu a podusíme pár minút. Pridáme prelisovaný cesnak, zázvor, prihodíme kúsok celej škorice, prisypeme korenie a podusíme chvíľku.
Potom pridáme šafrán, rajčinový pretlak a prelisované rajčiny a osolíme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 6.7.2011, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SLADKÉ UZLÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 40g cukru, 7PL oleja, štipka soli, 1 vajce, 20g kvasníc, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, cca 2dcl mlieka. Vajíčko na potretie, 2 PL medu na potretie upečených uzlíkov, mak na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tente recept je od Katky z MMB-cz. ID 132629

Cesto som pripravila v pekárničke. Po vymiesení som na doske cesto rozdelila na cca 23 dielov.
Každý kúsok som vytvarovala na guličku, potom som z každého urobila na doske šúlok a urobila z neho uzlík.
Poukladala na plech vystlatý papierom na pečenie, potrela vajíčkom a posypala makom.
Na plechu uzlíky necháme ešte vykysnúť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 15-20 minút.
Pre koncom potrieme zohriatym medom, a dáme ešte dopiecť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.6.2010, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ŠALÁT S MOZARELLOU



POTREBNÉ PRÍSADY

Baby šalát, rucola, jarná cibuľka, rajčiny, nakladaný zázvor, mozarella, bazalka. Zálievka: olivový olej, ocot balsamico, med, trošku nálevu zo zázvoru, drvený rímsky kmín, korenená hrubozrnná morská soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Šalát, rucolu, cibuľku a rajčiny nadrobno nakrájame, alebo natrháme, pridáme plátky nakladaného zázvoru, mozarellu oddelíme na kúsky a pridáme bazalku.
Premiešame.
Do misky si pripravíme zálievku z uvedených surovín
Na tanieri potom šalát prelejeme zálievkou.

Množstvo ingrediencií závisí na každého chuti.

DOBRÚ CHUŤ

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JABLKOVÝ MREŽOVNÍK



POTREBNÉ PRÍSADY

40dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 14dkg masla, 14dkg práškového cukru, 2 vajíčka, 2PL mlieka, citrónová kôra. Nastrúhané jabĺčka, šťava z citróna, hrsť hrozienok zaliatych rumom, 2 škoricové cukry,ríbezľový toping, pomleté orechy cca 10dkg.

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčka ošúpeme nastrúhame, zasypeme škoricovým cukrom,primiešame šťavu z citróna, pridáme hrozienka namočené v rume aj s rumom.
Maslo s cukrom vymiešame, pridáme vajíčka a mlieko, premiešame a pomaly v miešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
Cesto si rozdelíme na dve ciestka: jedno na spodok a druhé navrch /buď ako celý plát, alebo ako mriežku/
Dáme do chladničky vychladiť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.

Po vychladení jedno cesto vyvaľkáme a dáme na spodok vymasteného a vysypaného plechu.
Na cesto natrieme ríbezľový toping, posypeme pomletými orechami a navrstvíme jabĺčkovú masu.
Navrch dáme druhé rozvaľkané cesto, alebo urobíme mriežku.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

CUKETOVO/ZELENINOVÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA S KREVETKAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cuketa, 1 zemiak, 2 mrkvy, 1 zeler /nový-malý/, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2dcl slepačí vývar, kúsok masla, krevety, korenie harissa.

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu umyjeme, zeleninu očistíme a všetko nakrájame na kocky. Dáme variť do vriacej vody, do ktorej pridáme korenenú morskú soľ.
Povaríme do polomäkka a zlejeme.
Vodu zo zeleniny dáme bokom.

Na kúsku masla, orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak.
Zliatu zeleninu pridáme a podusíme, po chvíli pridáme slepačí vývar.
Keď je zelenina mäkká rozmixujeme ju.
Ak je krém príliš hustý pridáme vodu zo zeleniny a premixujeme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.5.2010, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABLKOVÝ NÁKYP



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 15Oml mlieka, 18 plátkov sendvičového chleba, maslo a strúhanku na formu, 6Og masla, 2Og mandľových lupienkov. Na náplň: 500g mäkkého tvarohu, 2PL práškového cukru, 2 vanilkový cukor, 3 vajcia. Jablková náplň: 500g jabĺk, 1 vanilkový cukor, 50g mandľových lupienkov, citrón.

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh premiešame s vajíčkami, pr.cukrom a vanilkovým cukrom.
Jablká ošúpeme vyberieme stred, a nakrájame na kolieska. V miske premiešame jablká s citrónom, vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami.
Mlieko s vajíčkom rozšľaháme.
Z chleba odstránime kôrku a zvlhčíme ho mliečnou zmesou.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Navlhčený chlieb rozložíme na dno formy, navrstvíme tvarohovú zmes, rozložíme jablká.
Zase navrstvíme plátky chleba, zmes a jablká.
Navrch rozložíme plátky a pokvapkáme roztopeným maslom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

JAHŇACIE KEFTA KEBABY



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého jahňacieho mäsa, 1 menšia nahrubo nakrájaná cibuľa, 2PL nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, 1PL nahrubo nasekaného koriandra, 1ČL mletého rímskeho kmínu, 1ČL červenej papriky, štvrť lyžičky kajenského korenia, štvrť lyžičky mletého čierneho korenia, citrón baby šalát ako príloha.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu, petržlenovú vňať, koriander v mixéri spracujeme na kašu.
Pridáme jahňacinu, kmín, papriku, kajenské korenie, čierne korenie.
Rozmixujeme na hrubšiu pastu.

Zmes kefta rozdelíme na rovnakých osem dielov. Vytvarujeme na podlhovasté šištičky a napichneme na ihlice.
Dáme do pekáčika, prikryjeme a necháme cca hodinku odpočinúť.
Grilujeme zo všetkých strán.
Podávame s citrónom a lístkami šalátu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2010, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ĽAHKÝ ORECHOVÝ KOLÁČIK / RECEPT MOJEJ MAMINKY/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 celé vajce, 5dkg masla, 250g pr.cukor, 2PL bohato ríbezľový lekvár, 2ČL kakao, 1ČL škorica, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, cca 2 hrste nahrubo posekaných vlačských orechov, hrozienka+kand.ovocie namočené do rumu, cca 2,5dcl mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vajce, a postupne všetky ingrediencie a postupne aj mlieko.
Masu, ktorá nám vznikne vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Koláčik je rýchly a jednoduchý, veľmi ľahký a chutný.

Dobrú chuť :-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 3.7.2010, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABLKOVÉ PLACKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Nastrúhané jabĺčka,kryšt.cukor, vanilkový cukor,citrón, 2 vajíčka, polohrubá múka, hladká múka, štipka sódy bikarbóny, mlieko.

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčka ošúpeme, nastrúhame. Polejeme šťavou z citróna, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a vanilkový cukor. Premiešame.
Žĺtka a trošku cukru vymiešame, pridáme 1PL polohrubej múky zmiešanej so štipkou sódy bikarbóny.
Následne pridávame mlieko a hladkú múku a vymiešame cesto ako na lievance.
K cestu pridáme jabĺčkovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Hotové cesto by malo mať konzistenciu ako lievancové.

Sú chutné aj len tak, bez pocukrovania, či lekváru atď.
Všetko ale je na našej momentálnej chuti :-)))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.5.2010, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JABLKOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej múky, 45dkg strúhaných jabĺk, 30dkg práškového cukru, 30dkg hery, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva, 3PL kakao, 3PL rumu, mlieko na prípadné zriedenie /ako na lievance/. Citrón, 2 vanilkové cukry-do nastrúhaných jabĺk. Jablkový toping a 1PL rumu. Čokoládová poleva a čokoládové vločky.

POSTUP PRÍPRAVY

Olúpeme a nastrúhame jabĺčka, pridáme šťavu a kôru z citróna a 2 vanilkové cukry.
Odložíme.
Heru s cukrom vymiešame, pridáme žĺtka, rum, múku s práškom do pečiva a kakaom.
Pridáme nastrúhané jabĺčka, ak treba zriediť, prilejeme mliečko a nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Dávame pozor, aby sa koláčik príliš nevysušil.
Po upečení na ešte teplý nanesieme jablkový toping rozmiešaný s rumom a necháme vychladnúť.
Na vychladnutý koláčik dáme polevu a posypeme čokoládovými vločkami.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.5.2010, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 127 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu