. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 393 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,40 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Losos na prírodno - pre 4 osoby



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g losos mrazený , 12 ks stredne veľkých praných zemiakov, 350-500 g mrazenej zeleniny podľa chuti,citrón, maslo, soľ, čerstvá zelenina na oblohu podľa vlastnej chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky aj so šupou jednoducho po dlĺžke rozštvrtíme, rovnomerne rozložíme na rošt tak, aby nám neprepadli a zapneme rúru na 220 stupňov. Pečieme 25minút.
Lososa, ak nebol vopred naporcovaný, nakrájame na filety - netreba ho rozmrazovať.
Panvicu pretrieme maslom alebo olejom, ale vyslovene len pretrieme.
Na panvicu vysypeme mrazenú zeleninu, narýchlo opražíme z oboch strán, rozložíme na ňu následne plátky lososa a podlejeme horúcou vodou. Podľa potreby osolíme, ale nie je to potrebné. Prikryjeme pokličkou a dusíme cca 12-14 minút. V polovici dusenia plátky lososa obrátime.
Upečené zemiaky dáme na tanier už s pripravenou zeleninovou oblohou, pridáme lososa so zeleninou. Pre tých, čo môžu, pridáme na zemiaky a rybu kúsok masla a zemiaky osolíme. Ale ani maslo ani soľ nie je treba.Kto preferuje delenú stravu, samozrejme konzumuje bez zemiakov. Rybu ozdobíme kolieskami citrónu bez šupky, ktorými rybu aj pokvapkáme...celé aj s naservírovaním to trvá presne 30 min. Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika L. (monina) ID 3065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.3.2011, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Mangoot Fish



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g makrely alebo čerstvej ryby, Citrónova šťava, Olej, Soľ, 200 ml vody, 200 ml kokosového mlieka, Mangoot Mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame olej, soľ, citrónovú šťavu a vytvoríme zmes. Zmesou potrieme rybu. V panvici na oleji mierne usmažíme MANGOOT MIX tak, aby sa tento mix zohrial a prevoňal. Pridáme 200ml vody, 200ml kokosového mlieka. Privedieme do varu a potom pridáme ryby. Na koniec pridáme na pár minút zeleninu. Varíme rybu ešte niekoľko minúť, tak aby zmäkla. Solíme podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Sladko-kyslá ryba



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g makrely nakrájenej na kúsky, trochu octu, 2 ks červenej a 1 ks zelenej papriky, Cibuľu, ½ uhorky, Atjar Kuning Mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme zmes Atjar Kuning Mix v 250 ml vody. Pridáme ocot, soľ a cukor do sladkokyslej chuti. Na panvici v oleji vysmažíme rybu. Vyberieme rybu a do toho istého oleja pridáme uhorky, papriku, cibuľu, zeleninu a mierne osmažte. Potom ryby so zeleninou dáme do omáčky a pár minút povaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Žraločie steaky na tymiáne s cesnakovo-petržlenovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 350 g žraločie steaky, šťava z 1 citróna, soľ, mčk a 1 ML tymiánu, plátok masla, 2 strtúčiky cesnaku, 1/2 malej cibule, 1,5 dcl smotany na varenie 10%, 0,5 - 1 dcl mlieko, hrsť čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate /ja som mala kučeravú/

POSTUP PRÍPRAVY

...absolútne delikátne jedlo, vhodné i na bežný deň...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 3.5.2012, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle



POTREBNÉ PRÍSADY

filety z bielej ryby,asi 100-150 g studeneho masla,sol,korenie,4 stručky cesnaku,1/4 šalky petrž.vnate,1/2 čl mletej červ.papriky,štava z 1/2 citrona alebo limetky

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 22.4.2020, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

♥ pangasius pre zaneprazdnené žienky , rýchly a chutný zapečený pangasík :) ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1balenie pangasiusa, 2 vajicka, 1kysla smotana, 2-4 struciky cesnaku, 1 smotana na slahanie, tvrdy syr, vegeta , cierne korenie , maslo /tekute je uplne idealne :) /

POSTUP PRÍPRAVY

1balenie pangasa , ja som mala 1 kg balenie , kde boli velke 4 kusy , tie som prerezala napolovicky, este ani neboli poriadne rozmrazene , ale čas ma tlacil :) tak som ich hned supla na maslom vymasteny plech , ochutila vegetou , ciernym korenim a poliala tekutym maslom , podliala som vodou ale velmi malicko len na spodok! dala som zapiect do predhriatej rury na 200st. na 20minutiek, medzitym som si spravila zmes : *vajicka+smotana kysla+smotana na slahanie+vegeta+pretlaceny cesnak*vsetko som zmiesala dokopy a zaliala som tym rybicky a dala som ich zapiect pekne do zlatista , po upeceni sa len nastruha syr, baby poviem vam pangasiik bol vynikajuuci a bol bez roboty, nechcelo sa mi vyprazat :) takze som to vymysela takto a chutilo vsetkym :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Klaudia P. (klaudia90210) ID 12131 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 25.5.2014, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

krevety (veľmi rýchle a jednoduché...a dobré:))



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre dve osoby:cca 500 g mrazených kreviet (lepšie sú väčšie), asi 4-5 strúčikov cesnaku, olivový olej, 1-2 chilli papričky, čierne mleté korenie, bylinková soľ, trochu masla, citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Mrazené krevety najprv na pár minút vložíme do teplej vody (5-10 min) a následne dáme osušiť na papierovú utierku. Medzitým si rozohrejeme na panvici olivový olej, na ktorom opečieme na plátky nasekaný cesnak a chilli papričky. Keď cesnak zozlatovie pridáme osušené krevety, osolíme a okoreníme podľa chuti a dusíme cca 10 min (ja nedávam ani pokrievku). Krevety pustia vlastnú šťavu, preto ich netreba podlievať. V závere pokvapkáme citrónovou šťavou a po odstavení z platne pridáme plátok masla, ktorý nám celé jedlo zjemní. Podávam s čerstvo upečenými bagetkami (dostať ako polotovar), ktoré namáčame do šťavičky z kreviet a cesnaku. A k tomu dobré biele vínko:) Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov)

Lucia H. (Loulou) ID 9887 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 24.8.2013, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

pangasius na smotane a zemiakoch



POTREBNÉ PRÍSADY

pangasius,zemiaky,smotana,cesnak,cierne korenie,grilovacie korenie,sol

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky osupeme a nakrajame na vadsie kocky,dame ich na pekac na ne dame pangasiusa ktoreho okorenime ciernym aj grilovacim korenim,posolime,nahadzeme na neho pokrajany cesnak a pokvapkame olejom,,,,,,,,,,,,,pekac prikrijeme alobalom,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,asi 10 minut pre dokoncenim zalejeme jednou smotanou na slahanie a dame este zapiect,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

MARTINA D. (tina403) ID 124759 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.5.2011, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos v kabátiku z prosciutta s pyré z červenej šošovice



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: 2x150g filé z lososa, 2-3ks prosciutto crudo, korenie na ryby, olivový olej, 150g červenej šošovice, soľ, korenie, citrónová šťava, olivový olej extra panenský, bazalka, môže byť parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Filé z lososa zbavíme kože, umyjeme, osušíme a okoreníme obľúbeným korením na ryby. Obalíme v plátku prosciutta (alebo inej fajnej šunky) tak, aby konce ryby trčali. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 220C na 10 minút.
Zatiaľ si prepláchneme červenú šošovicu, zalejem studenou vodou a dáme variť na asi 8-10min. Scedíme vodu a šošovicu premiešame so soľou, korením, citrónovou šťavou a 2PL extra panenského olivového oleja. Dochutíme obľúbenými bylinkami. Jamie Oliver v originál recepte píše petrželenovú vňať, bazalku a mätu. Ja som mala doma rozmarín, tak som dala ten. Ešte som dochutila nastrúhaným parmezánom.
Ja som podávala aj s naklíčenými fazuľami mungo a azuki.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2010, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos na masle



POTREBNÉ PRÍSADY

Losos, citrón, obyčajné maslo, pažítka, trochu oleja a trošilik soli

POSTUP PRÍPRAVY

Lososa umyjeme, necháme odkvapkať, resp. vysušíme. Zapekaciu misu pokvapkáme olejom, položíme lososa, zvrchu lososa pokvapkáme citrónom, trošilik posolíme, navrch poukladáme plátky masla a posypeme pažítkou (ja používam mrazenú) a nezakryté šupneme do rúry. Ja pečiem na teplovzdušnej, takých 170 stupňov, takých 30 minút. Nepečte ho veľmi dlho, môže sa presušiť, tých 30 minút je tak optimum. Namiesto pažítky môžete dať aj petržlenovú vňať. Ako príloha môže byť šalát, varené zemiaky s vňaťou. Dobrú chuť :-) Foto je ilustračné pred šupnutím do rúry, upečeného sa mi nepodarilo zachytiť, dodatočne doložím upečené prevedenie, nakoľko už nič neostalo . . .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.1.2015, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 393 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,40 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu