. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.650 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,2565 ďalšie >>

TORTY

Vanilkovo-smotanová torta na letné dni



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prášok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (57) posledné: 29.1.2015, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Myška Minnie I. (VIŠŇOVO-ČOKOLÁDOVÁ torta)



POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus: 12 vajec, 470g kryšt.cukru, 2,5 dl oleja, 2,5 dl mlieka, 3 bal.prášku do pečiva, 2 bal.vanilk.cukru, 600g polohrubej múky, 35g kakaa, štipka soli. * Čokoládová plnka: 6 vajec, 260g kryšt.cukru, 35g kakaa, 100g čokolády na varenie, 280g masla, 150g margarínu. * Okrem toho: 1 pohár (750ml) zaváraných a vykôstkovaných višní aj so šťavou, višňový džem, poťahová hmota K2 a WI.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je tortička na želanie pre malú 1-ročnú slečnu a tentokrát som sa rozhodla, že sa s vami podelím aj o môj recept. Hmotnosť torty: 4,8 kg.

Spodný korpus je zo 7 vajec a vrchný korpus z 5 vajec, jednotlivé suroviny si treba prepočítať alebo prispôsobiť vašej forme.

Postup: bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme poriadne dotuha. Potom postupne zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Múku premiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame (už ručne, aby sa sneh „nerozsekal“) do vyšľahanej zmesi. Potom rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame preosiate kakao. Kakaové a bledé cesto striedavo po lyžiciach vlievame do pripravenej formy (vymastenej a vysypanej múkou, ja dávam na dno aj papier na pečenie). Pečieme pri 180˚C, cca 40-50 min (závisí od typu rúry).
Na plnku vyšľaháme v kovovej mise celé vajcia s cukrom, potom položíme na hrniec s horúcou vodou (vodu necháme stále variť), pridáme kakao a polámanú čokoládu a šľaháme nad parou do zhustnutia asi 20min. Necháme úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo a margarín vyšľaháme do peny a potom postupne zašľaháme vychladnutú čokoládovú zmes.
Vychladnuté korpusy prekrojíme (spodný na tri časti, vrchný na dve), polejeme šťavou z višní, potrieme višňovým džemom a čokoládovou plnkou a poukladáme polovičky odkvapkaných višní (mierne vtlačíme dovnútra alebo ešte potrieme trochou plnky, aby ďalší korpus dobre držal). Postup pri ďalších vrstvách zopakujeme. Obidve tortičky (korpusy) potrieme zvyšnou plnkou a každú zvlášť potiahneme poťahovou hmotou (môžete použiť domácu cukríkovú, pravý marcipán, mliečny marcipán alebo kupovanú K2 a WI... ako ste zvyknutí). Položíme ich na seba („prilepíme“ trochou plnky), príp. ešte vystužíme špajľami, aby sa vrchný korpus nezošmykol a ozdobíme podľa fantázie :-))).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (55) posledné: 23.5.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slané prsia s postupom a s prekvapením



POTREBNÉ PRÍSADY

Toastový chlieb, saláma, šunka, ľubovoľná zelenina, syr, ľubovoľné pomazánky, plastové poldecáky z potravín, ďalšie šikovné ruky vašich rodinných príslušníkov

POSTUP PRÍPRAVY

:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 19.5.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami



POTREBNÉ PRÍSADY

V skratke ide o mramorovy korpus, kavovu plnku, hmotu z penovych cukrikov, ruze z falosneho marcipanu a karamelove nite. Vsetko z receptov, ktore uz boli zverejnene na MMB, ale pridam ich opat.
MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: 250g hl. muky, 1 necely prasok do peciva, 4 vajciam 240g p. cukru, 150ml oleja, 100ml vriacej vody.
PLNKA: 250g cokolady, 1 KL instantnej kavy, 1dcl smotany na slahanie, 2 PL cukru, 100g masla.*** Alebo komu sa velmi nechce Vymiesa si maslo s praskovym cukrom a instatnou kavou v pomere aky mu vyhovuje.***
CUKRIKOVA HMOTA(blizsie v mojich receptoch pri meninkovej orieskovej torte a postup je pri Torticke potiahnutou cukrikovou hmotou):90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citron
KARAMELOVE NITE: krystalovy cukor (na dno litrovej rajnicky)
Ruzicky su robene z 5 vykrojenych koliesok

POSTUP PRÍPRAVY

MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: Bielka uslahame s prvou polovicou cukru(120g) a v druhej miske vyslahame druhu polovicu cukru so zltkami. K vyslahanym zltkam postupne prilievame olej, muku, prasok do peciva a vodu. Nakoniec vmiesame sneh. Tretinu cesta dame naspat do nadoby, kde sme slahali bielka a pridame k nej cca 2 PL kakaa(podla farby). Do formy davame nastriedacku cesto. 2PL bieleho, potom ho oamujeme hnedym a tak sa hrame, ze vytvarame tzv. letokruhy az kym sa nam neminie cesto. NIKDY cesta nemiesame lyzickou, len vrstvime! Peciem podla rury... u mna to bolo pri cca 180C cca45 - 50 min.
PLNKA: Polamanu cokoladu, kavu, cukor a slahacku vymiesame nad parou dohladka. Odstavime a za obcasneho zamiesania vychladime. Potom primiesame maslo. Pozor je riedka! V chladnicke stuhne.
CUKRIKOVA HMOTA: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.
KARAMELOVE NITE: Dala som si upalit cukor, odstavila som ho a ked to trosku vychladlo / znitkovatelo|, tahala som nite. Ked ponorite do karamelu vidlicku a vytiahnete ju von, vidite, ci sa nite tahaju alebo nie. ked sa tahaju, tak som na druhu ruku navijala tzv. hniezdo a ked stvrdol karamel, opat som ho nahriala a ked trochu vychladol, znovu som tahala nite. Ale pozor, ked som to robila prvykrat spalila som si ruku, lebo som to zacala tahat skoro, ked to bolo este kvapalne a popalila som si ruku. Snad som to vysvetlila.... (fotit sa to neda) Super je to, ked je to cerstvo spravene, v chladnicke to trochu zvlhne, ale potom sa daju na to lepit gulicky....no a ked je to von dlho a je vlhko zacne sa to topit, lebo nitky su tenunke a vlhko vo vzduchu ich skvapalnuje, ale nie je to take rychle. U nas na oslave skor zjedli tortu ako sa to znicilo. Odporucam robit na zaver, ked uz je vsetko hotove a mate aj predstavu o dekoracii.
Mramorovy korpus mam odfoteny v priereze, dodatocne pridam a pridam aj odkaz na to ako sa cesto dava do formy, aby bolo mramorove.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 28.2.2012, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sacher torta s parížskou šľahačkou - pre žabky



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus : * 200g horká čokoláda * 180g maslo * 180g pr.cukor * 8 vajec * 200g poloh.múka * 20g maizena * 100g ml.mandle * štipka soli * ......... Parížska šľahačka : * 2 šľahačky /500ml/ * 4 PL kr.cukor * 2 PL kakao - kopcovité * ... Poleva: * 125ml voda * 125g kr.cukor * 225g horká čokoláda * ....... džem

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík na Sacherku je z kuchárskej knihy od Aenne Burda, je trochu iná, tak som ju musela vyskúšať a moje baby milujú parížsku šľahačku a tá kombinácia sa mi páčila ... Keďže krájať sa bude až zajtra - na oslave - tak dúfam, že to stihnem aj odfotiť v priereze ... nechcela som ju zdobiť, páči sa mi takto a tá chuť polevy je super

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 26.11.2010, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mašinka Tomáš s postupem - krok za krokem



POTREBNÉ PRÍSADY

+++

POSTUP PRÍPRAVY

+++

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 17.8.2011, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 250ml acidofil.mlieka, 320g krystal. cukru, 350g polohr.muky, 2 CL sody bikarbony, 2 vajicka, 2PL kakaoveho prasku, 1,5 dl oleja. JAHODOVA VRSTVA: Mrazene alebo cerstve jahody, vanilkovy cukor, trosku zlateho klasu. TVAROHOVY KREM: 250 g jemneho tvarohu, 125g masla, 1/2 balicka zlateho klasu, asi 2dl mlieka, cukor podla chuti. + Cokoladova poleva na dokoncenie

POSTUP PRÍPRAVY

Torta pre kamarata na tridsiatku. Recept som si vyskladala a vyimprovizovala, ako sa mi pozdavalo a vysledok ma milo prekvapil :-)
Za recept na korpus dakujem Katke T. (studiokatja) - vyborne, vlacne, pevne, take ako som si predstavovala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 7.1.2014, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohovo - pudingová torta s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 l mlieka, 3 pudingové prášky s jahodovou príchuťou, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, 150 - 200 g kryštálového cukru, cca 1 kg čerstvých jahôd, dlhé piškóty, 1 tortové želé červené

POSTUP PRÍPRAVY

Osviežujúca tortička do horúcich dní, viem, že už je po jahodách, ale dá sa urobiť aj s kompótovými jahodami alebo iným ovocím podľa sezóny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 1.8.2012, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je egresova s broskynami)



POTREBNÉ PRÍSADY

Upeceny korpus na torticku, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl), 8dcl vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok si odlozime na povrch torty), vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Tortu dame do chladnicky a za takych cca 20- 30minut ju vyberieme a lyzickou pridame na povrch torty zvysnu zelatinu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a papame.
ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA.

TATO ZELATINA SA HODI AJ NA ZAKUSOK OD mata74.

V mojich receptoh je aj recept na korpus. Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora xxxx Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora xxxxxxxxx Pri kakakovom korpuse davam na 1 vajce 10g kakaa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 16.6.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ĽADOVEC alebo penová torta trochu inak



POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok má fantastický vanilkový krém, baby. a vrstvu orechovej plnky, mňam :-)))) a šľahačku :-) takže: NA CESTO: 6 bielkov, štipka soli, 300g práškového cukru. NA NÁPLŇ: 6 žĺtkov, 70g práškového cukru, 40g preosiatej hladkej múky, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 250g zmäknutého masla, ďalších 150g práškového cukru, 200g mletých vlašských orechov, 1 balíček šľahačky v prášku, 125ml mlieka, NA POTRETIE: 250ml smotany na šľahanie, 1 stužovač, EŠTE POTREBUJEME: 2 plechy na pečenie, tortovú formu s priemerom 26cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko

POSTUP PRÍPRAVY

dnes som stihla aj nejaké foto :-DDD

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 18.1.2014, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.650 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,2565 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu