. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Darina Z. (dadikaz) ID 8808
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.11.2006
Naposledy: 18.3.2024 22:32
Aktualizácia: 17.6.2017 19:01
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 229
RODINNÉ FOTOGRAFIE 66
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 8
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

TORTY

Tortička pre Ninku k 14. narodeninám


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 korpusy - mramorový, krém z ľadových gaštanov, jahôdkový džem, čokoláda na poliatie, tortová oplátka, dekoračné cukrovinky, stuha a ohňostroj .... a kopec trpezlivosti a lásky :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.7.2011, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčik z Be-Be keksíkov



POTREBNÉ PRÍSADY

Be-Be keksy štvorcové 1-2 balenie - môžu byť aj bledé aj tmavé - nie ale cereálne, alobal, tvrdšia podložka, kokos. Plnka: šľahačková smotana 30-33%, čokoláda, stužovač Toto je originál plnka: Plnka: 20dkg masla, 2 PL pr. cukru, 1 PL rumu, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, vanilkový puding, kakao - ale ja si rada veci zjednodušujem a tak dávam plnku s 33% smotany a čokolády :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si plnku :
Šľahačku privedieme do varu a rozlámeme tam čokoládu - kto má rád sladšiu tak 1 biela čokoláda a tak 3 kocky várovej, ja dávam várovú alebo horkú 55%. Necháme prejsť varom a odstavíme. Dáme do chladna, najlepšie z večera do rána. Pridáme jeden stužovač do šľahačky a vymiešame.

Pripravíme si alobal, dáme naň podložku z tvrdého papiera v tvare obdĺžnika a začneme ukladať keksíky. Ja ich dávam do jedného radu tak max.6 - potriem plnkou, naukladám keksíky, potriem plnkou, naukladám keksíky a takto postupujem až ich mám na sebe tak 5 - 6. Potriem celý koláč dookola zvyšnou plnkou a obsypem kokosom.
Koláč zabalím opatrne do alobalu a dám odležať do chladna.

Koláčik krájame do šikma!

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Zinkina vílová tortička na želanie k 4. narodeninkám



POTREBNÉ PRÍSADY

Orechový korpus: 6 vajec, 350 g pr. cukru, 10 PL vody, 150 g orechov, 100 g hrubá múka, 150 g polohrubá múka, vanilkový cukor, 3/4 PDP, kakao Plnka: 3 šľahačkové smotany, horká čokoláda 200g /várová/, biela čokoláda 100g, 2 stužovače do šľahačky rum, džem - ríbezľový a jahodový modelovacia hmota pasta dama, potravinárska farba, Decor gel priesvitný, stuha ...a samozrejme sviečka :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Na želanie pridávam postup - už tu je ako Zázračná torta - tak sa aj oficiálne volá - ale ja ju mám z portálu varecha a robím ju trocha so zmenami:
Tortička je fakt vynikajúca - jemná, nadýchaná, vláčna a ako to volám ja: orechovo - orechová - teda samý orech :-)

Korpus robím do 2 foriem 20cm:

Žĺtka, práškový cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame ručným mixérom
Asi po 15 minútach po lyžiciach pridávame studenú vodu nie naraz, ale po lyžiciach a dôkladne vmiešame.
Postupne začneme pridávať múku s práškom do pečiva a orechy - tiež po lyžiciach a dôkladne zapracujeme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (13) posledné: 1.7.2011, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Olovrantík - Aj oči musia jesť :-))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

šumka, syr, vajíčko, cherry paradajky, paprika

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 1.7.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiačiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak touto dobrotkou nás prekvapila naša 13-ročná dcérka. V škole majú základy varenia :-) Potrebujeme: Zemiaky, vegetu, slaninku, syr, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky riadne vydrhneme, rozpolíme a vrch zemiaka narežeme. Namočíme ich rozkrojenou stranou mierne!!! do vegety, resp. korenia na zemiaky /dľa fantázie - ale pozoooooor, aby to nebolo moc slané!/ poukladáme ich na vymastený plech a na každý zemiak dáme kúsok slaninky a syra a upevníme špáratkom.
Necháme ich zapiecť a papáme ešte teplé.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.5.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička Zinke k narodeninám


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Orechový korpus, ríbezľový džem, zavárané marhule, čokoládový krém. Piškótový korpus, ríbezľový džem, čokoládový krém. Modelovacia hmota Pasta Dama. Ozdôbky.

POSTUP PRÍPRAVY

veľa trpezlivosti a lásky....a ide to ľahko :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.2.2010, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Príprava na Zinkinu tortičku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

... modelovacia hmota Pasta Dama - výborná - super sa s ňou pracuje a výborne aj chutí.

POSTUP PRÍPRAVY

more nápadov, trpezlivosti a hlavne lásky :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta pre Ninku



POTREBNÉ PRÍSADY

Základný korpus na 20cm formu: 4 vajcia 7 dkg kryštálového cukru 7 dkg práškového cukru 15 dkg polohrubej múky 1/2 PDP Plnka: 1 várová čokoláda 2 šľahačky, trocha stužovača /pre istotu/ Čerešňový džem, Griotka, kokos, Tortová oplátka a gél na oplátku Ak máte väčší priemer formy, tak si upravte dávku. Napríklad ja som teraz mala 23 cm a robila som ju z 5 vajec, 9 dkg kr. cukru, 9 dkg pr. cukru, 19 dkg polohrubej múky a 3/4 PDP.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyšľaháme s kryštáľovým cukrom na sneh.
Žĺtka vymiešame do peny s práškovým cukrom a postupne tam primiešavame preosiatu múku s PDP a sneh.
Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe cca 45 min. /podľa typu trúby/ najskôr na 180ºC a potom znížime teplotu.
Hotový korpus necháme vychladnúť.

Plnka:
do šľahačiek rozkúskujeme čokoládu a privedieme do varu na miernom plameni za občasného miešania. Chvíľu necháme prejsť varom a odstavíme. Vzchladnutú zmes dáme do chladna, najlepšie do druhého dňa a ráno ho vzmiešame spolu s trochou stužovača na tuhý krém.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.7.2009, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohové guľky s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 mäkký tavaroh, 150g hrubej múky, 50g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1 vajce, jahody /ak nie je sezóna dávam mrazené - robí sa mi s nimi lepšie/ - alebo hocaké ovocie. Na posýpku: 1/ mak s cukrom 2/ granko 3/ opražená strúhanka na masle s cukrom 4/ pomleté orechy s cukrom

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh, hr. múku, cukor a vajce dáme do misky a vypracujeme cesto. Dáme ho na pomúčnenú dosku a postupne zapracujeme hl. múku, ja to pridávam od oka, aby sa cesto netrhalo a nelepilo. Cesto rozvaľkáme, rozkrájame na štvorce a do každého zabalíme jahodu. Takéto ich dáme do vriacej, osolenej vody. Keď vyplávajú všetky na vrch, povarím ich ešte asi 3-5 min a potom ich vyberiem - scedím :-)
Dám na tanier a posypem, podľa toho, kto má aké rád. Môžeme poliať aj roztopeným maslom. Z tejto dávky pripravíme cca 20-30 kúskov podľa veľkosti ovocia - ja som ich spravila 25.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 12.7.2009, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Babičke a dedkovi ku sviatku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótový korpus, plnka, marcipán a veľa lásky :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus - piškótový zo 4 vajec
Plnka - čokoládovo-smotanová
marcipán z penových cukríkov
kvietky - penové cukríky /majú ich veľmi radi/
stuha

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.2.2009, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu