. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anna T. (babuš) ID 7831
.
mimibazar.sk/caldera
Oblasť: Svätý Jur
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.10.2006
Naposledy: 8.10.2023 12:28
Aktualizácia: 4.7.2017 18:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 205
RODINNÉ FOTOGRAFIE 31
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 17
RECEPTY 13
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

cestoviny s tuniakom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

uvarené cestoviny, zelenina dusená, čerstvá, sterilizovaná, losos alebo tuniak z konzervy, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

takýto obed mám najradšej, lebo je expresne urobený a nezaťaží žalúdok

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.12.2012, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

expresná, veľmi sýta krémová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

žltá cukina, zemiaky ( mala som aj indickú uhorku), cesnak, kôpor, olivový olej, soľ, mlieko alebo jogurt.

POSTUP PRÍPRAVY

cukinu, cesnak (podľa chuti) a zemiaky pokrájame nadrobno, trošku posolíme a udusíme do mäkka v troche vody a olivového oleja. rozmixujeme dohladka, pridáme podľa potreby mlieko, ale pozor, aby to nebolo príliš riedke. ochutíme podľa vlastného gusta ( ja som dala iba kôpor a pridala cesnak), takže polievka bola hustá ako kaša:-) napriek tomu všetkým veľmi chutila:-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

raňajky pre vorvaňku Anku☺



POTREBNÉ PRÍSADY

toto je mierne modifikovaný návod na ľahké a zdravé raňajky od Mačingovej: mrkva, jablko (základ) iné ovocie podľa chuti a sezóny pár hrozienok, sušené slivky, brusnice sezam, tekvicové semiačka (kto chce, prikvapká ešte trošku olivového oleja, ten podporuje vstrebávanie minerálov a vitamínov (ako každý tuk) strúhadlo☺

POSTUP PRÍPRAVY

mrkvu postrúhame najemno, jablko nahrubo, pridáme umyté sušené ovocie a semiačka, kvapneme prípadne olej a papkáme
na miske je toho nastrúhaného 332g

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ľahká a rýchla večera pre vorvane



POTREBNÉ PRÍSADY

cuketa, tvrdý syr, bylinky, olivový olej, mikrovlnka

POSTUP PRÍPRAVY

cuketu prerežeme pozdlžne, dáme do mikroténového vrecka, ktoré poprepichujeme vidličkou, vložíme na 4 minútky do mikrovlnky.
vyložíme na tanier, posypeme bylinkami, nastrúhame syr a dáme ešte raz na 3 minútky zapiecť, kým sa syr nezoztečie.
po vybratí pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme podľa vlastnej chute

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 3.7.2012, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

martuškin lektvar na zníženie cholesterolu



POTREBNÉ PRÍSADY

2dcl čo najkoncentrovanejšieho alkoholu > > 1/2kg ošúpaného lisovaného cesnaku, zavoláme silného muža, nech roztlačí varechou alebo niečím dreveným, prípadne tlčikom na mäso - drevenou stranou

POSTUP PRÍPRAVY

vložiť do tmavej nádoby na týždeň, každý den premiešať. Nemalo by to vôbec prísť do kontaktu s kovom.Po týždni pretlačiť, ja som použila biele plátno, lebo to je kaša, treba to pozmadžgať a užíva sa každé ráno pred prvým jedlom postupne od 3 kvapiek, dávka sa zvyšuje každý deň až po 30 a potom zase naspäť až po 3 kvapky.
takže kto chce, nech vyskúša, ja začínam dnes:-D
na zdravie!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 29.12.2011, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

zapečený baklažán s kaškavalom



POTREBNÉ PRÍSADY

baklažán, kaškaval(kravský alebo ovčí syr) , olivový olej, cesnak (nemusí byť) sol - všetko pŕiměřene:-D

POSTUP PRÍPRAVY

baklažán nakrájame na kolieska, posolíme, aby pustil horkosť - ak teda nejakú má (mladé plody väčšinou nebývajú horkasté), necháme postáť ca 15-20 minút, potom kolieska osušíme servítkou a poukladáme na papier na pečenie
pokvapkáme olivovým olejom, potrieme rozpučeným cesnakom, nastrúhame kaškaval a dáme piecť do trúby pri teplote ca 180°C, pečieme ca 15-20 min, kým nie je syr roztečený a zlatožltý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.10.2013, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

expresná hrášková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

drť z mrkvy a cvikly, ktorá nám zostala v odšťavovači, mrazený hrášok, drobná cestovina, pochutiny

POSTUP PRÍPRAVY

drť nasypeme do kastrola a mierne popražíme na oleji, aby mala polievka peknú farbu, pridáme podľa chuti mrazený hrášok, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť. v priebehu varenia môžeme zahustiť drobnou cestovinou - jednoducho nasypeme do polievky. keď je všetko mäkké, polievku iba prichutíme podľa vlastného vkusu.
dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

pšenično-ražný chlieb z Ety Siesta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka, 3/4 bal. sušeného droždia, 300g T-650, 200g raznej celozrnnej múky 1 malá odmerka soli, 150ml zákvasu (acidka, jogurtu, zakysanky...) 1 PL octu, 1PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

nalejeme a nasypeme do korýtka a zapneme program SPRINT, prípadne podobný, ktorý trvá ca 2 hodiny.
tento chlebík je veľmi ľahký, trošku biely na môj vkus, napriek ražnej celozrnnej múke... ale chuťový úplne skvelý a má krásnu štruktúru:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

pšenično-ražno-pohánkový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

380ml teplej vody, 7g sušeného droždia 400g T-650, 100g ražnej celozrnnej múky, 50g pohánkovej múky, 1čl soli, 2čl rasce, 4PL kvalitného oleja, 1PL octu - v tomto prípade som dala balsamikový, inak dávam hocijaký vínny - červený, ružový...ale obyčajný nikdy:-)) program SPRINT

POSTUP PRÍPRAVY

všetko som v tomto poradí naliala a nasypala do nádobky na pečenie a nechala na pekáreň, čo z toho bude:-))...sem tam som nakukla, či je cesto akurát, ale nebolo treba pridávať ani múku, ani vodu...
pohánková múka je potvora, veľmi zhutní cesto, takže treba s ňou opatrne exprerimentovať, aby sa nám háky nezatavili:-))
výsledok - je na počudovanie vzhľadovo celkom dobrý, štruktúra chlebíka je veľmi pekná, cesto sa pravidelne vymiesilo, akurát z nejakého dôvodu je ten vrch "vrásčitý"...(priznávam, že som tam dala 4PL slnečnicového oleja a navyše aj za dobrú lyžicu olivového, asi tá piata lyžica bola už naozaj navyše...preto som radšej už dala hore do receptu iba 4PL oleja) ale chuť je výborná!!! chlebík je mäkkučký a troška sladkastý - to robí tá pohánková múka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.2.2009, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

rýchla kulajda a´la JA



POTREBNÉ PRÍSADY

všetko PŘIMĚŘENE:-)))
huby sušené (namočené pred varením aspoň 30 minút v mlieku alebo vode)
alebo čerstvé huby ,
zemiaky, cibuľa, údená slanina (nemusí byť)
soľ, rasca, celé korenie, vavrínové čiže bobkové listy, sušený kôpor, múka na zahustenie, olej, vajíčka, kyslá smotana (stačí aj acidko)

POSTUP PRÍPRAVY

huby, zemiaky, cibuľu slaninu pokrájame na drobnejšie kúsky a dáme variť s bobkovým listom a korením a osolíme. keď je všetko mäkké, pridáme kôpor a zátrepku z hladkej múky a trošky oleja a necháme prejsť varom. opatrne picneme dnu ešte zo tri vajíčka, jemne premiešame a necháme dovariť, prípadne dochutíme.
polievka by nemala byť riedka, skôr naopak.
kyslú smotanu alebo acidko pridáme rovno na tanier (1PL stačí)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2012, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu