. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 84 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Čokoládové rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

110 g tmavej 70 až 75% čokolády, 200 ml šľahačková smotana, pol litra mlieka, 170 g ryže Arborio alebo Carnaroli /na prípravu rizota/, 40 g trstinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 150 stupňov, zapekaciu misu s objemom cca jeden a pol litra vymažeme maslom. Vložíme ju do rúry, aby sa ohrievala, kým si pripravíme rizoto. Šľahačkovú smotanu a mlieko vlejeme do hrnca, pridáme ryžu a cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu. Čokoládu nalámeme na kúsky, keď zmes v hrnci začne vrieť, pridáme postupne 40 gramov čokolády a miešame, až kým sa nerozpustí. Zmes nalejeme do vyhriatej zapekacej misky, dáme ju do rúry na 20 minút. Potom ju vyberieme, rizoto premiešame a vrátime naspäť do rúry na ďalšiu cca štvrťhodinku. Povrch rizota posypeme zvyšnou čokoládou nalámanou na kúsky. Prikryjeme misu alobalom a necháme ju ešte na dve-tri minútky v rúre, aby sa kúsky čokolády roztiekli. Na záver prilejeme trošku smotany a zľahka zamiešame. Servírujeme ma predhriatych tanieroch, môžeme pridať aj šľahačku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.9.2011, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kuriatková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 300 g kuriatok, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml sladkej smotany, 2 polievkové lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuriatka očistíme, nakrájame a opražíme v horúcom masle. Zalejeme zeleninovým vývarom, necháme prevrieť a domäkka uvaríme. Prilejeme sladkú smotanu, vmiešame pretlačené strúčiky cesnaku, dochutíme soľou, mletým korením, ešte raz necháme krátko prevrieť a podávame. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2012, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Eskymáci



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 20 ks potrebujeme:\r\nCesto: 250 g múky, 150 g tuku /Hera a maslo, ½ na 1/2/, 60 g lieskových orechov, 120 g mletého cukru, 1 žĺtok, ½ mocca lyžičky jedlej sódy a rovnako škorice.\r\nKrém: 1 pudingový prášok /vanilkový 40 g/, 300 ml mlieka, 70 – 100 g pieskového cukru, 50 g stuženého tuku /Omega/, 250 g masla.\r\nPoleva: 1 bielok, 70 g cukru, kokos na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.6.2011, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Lentilková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, 150 g piškótov, 2 balíčky želatíny s citrónovou príchuťou, 2 lyžičky cukru, 400 g tvarohu, 135 g cukru, šťava z jedného citrónu, 200 ml smotany, 100 g lentiliek.

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóty rozdrvíme v mixéri alebo roztlčieme paličkou. Rozpustíme maslo a zmiešame ho s rozdrvenými piškótmi. Hmotou vyložíme dno roztváracej formy, pritiskneme a dáme chladiť. Zmiešame 1balíček želatíny s citrónovou príchuťou s 250 ml vody a 2mi lyžicami cukru. 5 minút necháme boptnať a potom zahrajeme /nesmie dojsť k varu!/, až sa želatína rozpustí. Želatínu dáme vychladiť. Polotučný tvaroh smiešame s 75 g cukru a citrónovou šťavou. Pridáme vychladenú želatínu. Až začne krém želírovať, ušľaháme smotanu na šľahanie a zamiešame do nej 50 g lentiliek. Krém dáme do formy, uhladíme a 3 hodiny chladíme. Ďalší balíček želatíny zmiešame s 250 ml vody a 60 g cukru a 5 minút necháme boptnať. Za stáleho miešania želatínu zahrejeme a dáme vychladiť. Zvyšnými lentilkami posypeme krém a prekryjeme tekutou želatínou. Tortu dáme na 2 hodiny chladiť a pred podávaním ešte posypeme lentilkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.1.2014, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkové batôžky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g lístkového cesta, 8 malých jabĺk, 1 šľahačka, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 50 g mandlí, 125 g marhuľového džemu, citrónová šťava.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na plát s rozmermi 30 x 60 cm a pokrájame na štvorce 15 x 15 cm. Olúpeme jablká, odstránime jadrovníky. Dierky vyplníme ušľahanou šľahačkou. Jablká položíme na štvorce, protiľahlé rohy cesta potrieme rozmiešaným vajcom a pevne spojíme. Obalené jablká pečieme 15 minút pri teplote 225 C. Práškový cukor vyšľaháme s citrónovou šťavou na hustú polevu. Vrchnú časť vychladnutých batôžkov tenko potrieme prepasírovaným džemom, polejeme polevou a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2011, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablkový džem s kávou



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 600 g ošúpaných a nastrúhaných jabĺk, 250 ml jablčného džúsu alebo muštu, 2 lyžice instantnej kávy /ja dávam Nescafe Gold/, 150 ml vaječného koňaku, mletej škorice a klinčekov.

POSTUP PRÍPRAVY

Z naváženého 1 kg cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom 1:1. Potom premiešame s ovocnou zmesou. Spolu privedieme do varu a pridáme zvyšný cukor. Za stáleho miešania varíme asi minútu a plníme do pohárov. Môžeme použiť aj prípravok Gelfix 2:1, pričom pridáme len polovičné množstvo cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Pravé kubánske Mojito



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 nápoj potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 4 limetky alebo 2 cl limetkovej šťavy, 10 lístkov mäty piepornej, 4 kávové lyžičky trstinového cukru, sódová voda.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Legendárny kubánsky koktejl bude skvele chutnať jedine vtedy, keď použijete predpísané originálne a kvalitné prísady.
2. Lístky mäty umyjeme a paličkou ich rozdrtíme v nádobe. Limetky umejeme, nakrájame na kúsky a pridáme do nádoby. Prisypeme hnedý trstinový cukor a všetko mierne rozdrtíme a premiešame.
3. Do pohárov nasypeme kocky ľadu alebo ľadovú triešť, ktorú vyrobíme v mixéri alebo rozdrtením kociek ľadu v miske prikrytej utierkou, a vložíme mätovú zmes.
4. Všetko zalejeme bielym rumom a dolejeme sódou. Pohár ozdobíme kúskom mäty a limetkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.8.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Exotická Piňa Colada



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 6 cl ananásovej šťavy /džúsu/, 2 cl kokosového sirupu, 2 cl smotany, drtený ľad.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Základom voňavej, exotickej Piňa Colady je jemná ľadová triešť. Tú si môžete pripraviť rozdrtením ľadových kociek v mixéri alebo ľad rozdrtíme paličkou v miske prikrytej utierkou, aby kusy ľadu neodlietali do okolia.
2. Ľadovú triešť spolu zo všetkými ďalšími ingredienciami vložíme do šejkru a dôkladne pretrepeme.
3. Kokteil nalievame do vysokých oblých pohárov, ktorých okraj ozdobíme plátkom ananásu. Kto chce svojich hostí ohromiť, môže kokteil servírovať v polovici kokosového orechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.11.2022, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vyprážaná zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

40 g vanilkovej zmrzliny, 500 g kukuričných lupienkov, 4 vajcia. Omáčka: 2dl mlieka, 1 polievková lyžica cukru, ½ celej škorice, 0,2 dl kávového likéru, 0,2 dl prekvapkávanej kávy, 2 ml vanilkovej esencie, 1 kávová lyžička solamylu.

POSTUP PRÍPRAVY

Z vanilkovej zmrzliny vytvarujeme štyri gule, obalíme ich v podrvených kukuričných lupienkoch, rozšľahaných vajciach a po druhý raz v lupienkoch. Dbáme na to, aby sa lupienky dostatočne povtláčali do zmrzliny. Potom zmrzlinu necháme tuho zmraziť. Tuhé guľky vyprážame vo fritéze pri teplote 180 stupňov C asi 10-15 sekúnd. Vložíme do vhodnej nádoby, polejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou, čerstvým ovocím podľa vlastnej fantázie.

Omáčka: Všetko spolu povaríme. Keď masa zovrie, zahustíme ju kukuričným škrobom a po prevarení necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 26.2.2019, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Egrešové tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 100 g cukru, 250 g jemného, hladkého tvarohu, 250 g tvarohového syra Mascarpone /alebo iného čerstvého syra typu žervé/, postrúhaná kôra z 1 limetu /alebo citróna/, egrešový kompót /680 g/, 200 ml pomarančovej šťavy, cca 200 g piškót, 50 g kokosových pusiniek.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do zmesi zapracujte tvaroh, Mascarpone, postrúhanú limetovú /citrónovú/ kôru, premiešajte a pridajte odkvapkané egreše. Do tvarohového krému zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.

2. Do hranatej formy /s obsahom cca 1,5 l/ uložte polovicu piškót namočených v pomarančovej šťave, prikryte ich polovicou krému a postup zopakujte. Povrch dohladka zarovnajte a formu s dezertom dajte na 6 hodín do chladničky stuhnúť /najlepšie cez noc/.

3.Tiramisu pokrájajte na väčšie kocky priamo vo forme. Kokosové pusinky nahrubo pomrvte valčekom na cesto a dezert nimi posypte. Ozdobte postrúhanou limetovou kôrou.
Tip: Namiesto egrešov môžete použiť aj iné druhy ovocia. Pusinkové omrvinky sa dajú nahradiť posekanými orieškami, hoblinkami bielej čokolády alebo postrúhanou kokosovou tyčinkou Margot.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2010, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 84 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu