. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
Kasíno Vajcia po nasom (18) 18.11.2023, 9:24
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 138 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,14 ďalšie >>

TORTY

Gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody.
Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C.
Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne:
Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody.
Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou.
Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím.
Do krému netreba cukor, pyré je sladené

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoducha gastanova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1kocka gastan.pyre, 4 vajcia (ak su male tak 5ks),stipka soli, 2PL cukru. Plnka: 1bal.mrazena lesna zmes, 2PL cukru, 300ml mlieka,1bal. Zlaty klas

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka so stipkou soli a cukrom vymiesame na tuhy sneh, zltka s gast.pyre poriadne vyslahame na hladky krem,vmiesame bielka a dame do tortovej formy piect na 30min na 160st. Ovocie dame do hrnca,pridame cukor,trochu vody aby to neprihorelo a nechame roztopit a trochu povarit,potom vlejeme mlieko zmiesane so zlat.klasom a uavrime puding, odstavime a nalejeme na cesto a nechame tortu vychladnut. Mozme dat na vrch este slahacku. Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

čokoládovo gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto 200 gmúka polohrubá 200 gcukor krupica 5 ksvajcia 1/2 balíčekprášok do pečiva 1 dl horúcavoda 1 dlolej stolový Gaštanová plnka: 2 vrchovaté PL múka hladká , 250 ml mlieko, 2 ks žĺtok, 3 PL cukor kryštál , 250 g gaštanové pyré , 150 g maslo, Čokoládová plnka: 4 PL cukor kryštál, 2 PL voda , štipka škorica, štipka soľ , 150 ml smotana na šľahanie. 120 gmaslo 2 PL. do cestakakao 100 gčokoláda horká 20 gcukor vanilkový džem pikantný

POSTUP PRÍPRAVY

1.Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút.
2.Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky.
3.Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka.
4.Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2015, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-gaštanový koláč.



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 250g masla alebo Hery, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 3 Pl mlieka, 150g práškového cukru ♦♦♦ Plnka: 500g jemného tvarohu, 250g gaštanového pyré, 150g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, 200ml mlieka, 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiešame, asi 100g cesta odložíme do mrazničky, zvyšok mokrými rukami roztiahneme po vymastenom a múkou vysypanom plechu. Odložíme bokom a pripravíme si plnku... ♦♦♦ Tvaroh, gaštanové pyré, Zlatý klas, oba cukre a žĺtky si vymiešame dohladka, nakoniec vmiešame mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do plnky... vylejeme na pripravený korpus. Z odloženého cesta si urobíme guľky /môžu byť rôznej veľkosti/ a poukladáme do plnky. Pečieme na 170 °C, 35 - 40 minút. necháme vychladnúť a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

... robila som podľa receptu na gaštanovú roládu, ktorý mám v receptoch - len s upraveným množstvom surovín ... bola tuším ešte lepšia ako roláda, keďže tu bolo viac výbornej gaštanovej plnky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.7.2015, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy z gaštanového pyré :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Vaša obľúbená kakaová piškóta ( tá moja: 4 vajíčka, 180g kr.cukru, 200g poloh.múky, 2PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl horúcej vody ) gaštanový krém: 250g gaštanové pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka, 100g masla, +-100g práškového cukru - podľa chuti. Čokoládový krém: 250 ml smotany na šľahanie a 100g varovej čokolády ( alebo kalorickejšia verzia + 100g práš.cukru a 100g masla) + pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

Milé maminky ponúkam recept na výborný zákusok či rezy z gaštanového pyré.Hľadala som na nete recepty z gaštanového pyré,a nakoniec som sa inšpirovala a vytvorila si vlastný recept, ktorý iste ocenia pracujúce maminky, nakoľko je to vcelku rýchly a výborný receptík.


Ako prvé si uvaríme čokoládový krém.Do smotany nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a prejsť varom.Odstavíme,občas premiešame a necháme vychladnúť.Najlepšie v chladničke niekoľko hodín,alebo cez noc.Potom krém vyšľaháme.Ja som pridala aj maslo ale nie je nutné. ( maslo som vyšľahala s cukrom a pomaly zašľahala čokoládový krém.Upozorňujem,že krém a maslo musia mať izbovú teplotu,aby sa krém nezrazil! ) Upečieme si piškótu.Kľudne si upečte svoju obľúbenú bielu či kakaovú.Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu,olej, a múku+prášok do pečiva+kakao.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 *C cca 20 min.Záleží však od vašej rúry,tej mojej stačí aj 17 min. Na teplý korpus rozotrieme pikantný džem, v mojom prípade z josty a necháme vychladnúť.Pokiaľ sa pečie piškóta,tak si pripravíme krém z pyré.Uvaríme si zo Zlatého klasu a mlieka puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom, potom pridáme gaštanové pyré a nakoniec vychladnutý a rozšľahaný puding zo Zlatého klasu.Rozotrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí rozotrieme čokoládový krém, a ozdobíme napr.postrúhanou čokoládou.


Prajem príjemné pečenie,nech sa zákusok podarí a dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.12.2014, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborná gaštanová roláda s dvojfarebnou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS : 5 vajec, 120g jemného kryštálového cukru, 50 ml oleja, 80g polohrubej múky, 40g kakaa KRÉM 1 : 3 dl mlieka, 50g kryštálového cukru, 30g kukuričného škrobu, 250g masla, 100g práškového cukru, 150g gaštanového pyré KRÉM 2 : 100g krému č. 1, 250g gaštanového pyré, 2 PL rumu POSÝPKA : 100g gaštanového pyré, 50g postrúhanej horkej čokolády, 1 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

... neodolateľná roláda ... robila som ju prvý krát a zožala veľký úspech ... preto posúvam ďalej ... KORPUS : bielky za postupného pridávania cukru vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec preosiatu múku s kakaom, cesto rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 190°C pečieme cca 8-10 minút, necháme mierne vychladnúť a spolu s papierom stočíme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť ... urobíme si posýpku (musí stuhnúť v mrazničke) - zmiešame gaštanové pyré, postrúhanú horkú čokoládu a rum, dáme do mrazničky zmraziť ... prejdeme na KRÉM 1 : v 2 dl mlieka rozpustíme kryštálový cukor a necháme prevrieť, v zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu ... zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť ... medzitým vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu a nakoniec zmäknuté gaštanové pyré ... a KRÉM 2 : 100g krému 1 vyšľaháme s 250g gaštanového pyré a 2 PL rumu ... a ideme vrstviť : na vychladnutý korpus dáme celý krém 2 a naň 2/3 krému 1, zrolujeme, vrch potrieme zvyšným krémom 1 a postrúhame posýpku, ktorá nám medzitým stuhla v mrazničke ... necháme stuhnúť v chladničke a potom už len vychutnávame ... múčnik je možno trošičku prácnejší ale určite neobanujete - výsledok je ÚŽASNÝ ... na sviatky určite robím znovu :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 29.10.2017, 6:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená gaštanová torta ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

dlhé aj okrúhle piškóty, kompót podľa chuti, mascarpone alebo makký tvaroh, gaštanové pyré, horkú čokoládu, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

lahodná a velmi jednoduchá.....na spodok tortovej formy naukladám dlhé piškóty namočené v kompóte.....potom na to navrstvím mascarpone (prípadne makký tvaroh) vymiešané s gaštanovým pyré a cukrom (podla chuti).....ďalej vrstva malých piškót namočených v kompóte a na to dalšiu vrstu mascarpone s gaštanovým pyré + tam som pridala nadrobno namrvenú horkú čokoládu,tak to tak príjemne cítiť v ústach,ako straciatella.....a posypat postrúhanou čokoládou.....mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2017, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gaštanová bonboniéra


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Robila som ľadovo-gaštanové košíčky od Darina B. (danda3).Zostalo mi trochu čokolády a plnky.Tak som urobila bonboniéru :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanový krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

2 medové pláty, 1. PLNKA - 1 l mlieka, 3 ks vanilkového pudingu, 50 g kryštálového cukru, 125 g masla, 100 g horkej čokolády, 500 g gaštanového pyré, 2. PLNKA - 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 500 g jemného tvarohu, med podľa chuti, 2 KL vanilkového cukru, na čokoládovú polevu - cca 100 g čokolády na varenie + tuk podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne som išla robiť z medových plátov Guľky a la Snickers, no nakoniec z toho vznikol tento výborný zákusok.

POSTUP v obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 5.9.2017, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 138 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,14 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu