končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 Kasíno Vajcia po nasom (18) 18.11.2023, 9:24 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,14 ďalšie >> |
TORTY |
Gaštanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody. Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C. Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne: Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody. Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou. Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím. Do krému netreba cukor, pyré je sladené ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoducha gastanova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1kocka gastan.pyre, 4 vajcia (ak su male tak 5ks),stipka soli, 2PL cukru. Plnka: 1bal.mrazena lesna zmes, 2PL cukru, 300ml mlieka,1bal. Zlaty klas POSTUP PRÍPRAVY Bielka so stipkou soli a cukrom vymiesame na tuhy sneh, zltka s gast.pyre poriadne vyslahame na hladky krem,vmiesame bielka a dame do tortovej formy piect na 30min na 160st. Ovocie dame do hrnca,pridame cukor,trochu vody aby to neprihorelo a nechame roztopit a trochu povarit,potom vlejeme mlieko zmiesane so zlat.klasom a uavrime puding, odstavime a nalejeme na cesto a nechame tortu vychladnut. Mozme dat na vrch este slahacku. Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
čokoládovo gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto 200 gmúka polohrubá 200 gcukor krupica 5 ksvajcia 1/2 balíčekprášok do pečiva 1 dl horúcavoda 1 dlolej stolový Gaštanová plnka: 2 vrchovaté PL múka hladká , 250 ml mlieko, 2 ks žĺtok, 3 PL cukor kryštál , 250 g gaštanové pyré , 150 g maslo, Čokoládová plnka: 4 PL cukor kryštál, 2 PL voda , štipka škorica, štipka soľ , 150 ml smotana na šľahanie. 120 gmaslo 2 PL. do cestakakao 100 gčokoláda horká 20 gcukor vanilkový džem pikantný POSTUP PRÍPRAVY 1.Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút. 2.Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky. 3.Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka. 4.Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2015, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo-gaštanový koláč.POTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 250g masla alebo Hery, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 3 Pl mlieka, 150g práškového cukru ♦♦♦ Plnka: 500g jemného tvarohu, 250g gaštanového pyré, 150g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, 200ml mlieka, 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto vymiešame, asi 100g cesta odložíme do mrazničky, zvyšok mokrými rukami roztiahneme po vymastenom a múkou vysypanom plechu. Odložíme bokom a pripravíme si plnku... ♦♦♦ Tvaroh, gaštanové pyré, Zlatý klas, oba cukre a žĺtky si vymiešame dohladka, nakoniec vmiešame mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do plnky... vylejeme na pripravený korpus. Z odloženého cesta si urobíme guľky /môžu byť rôznej veľkosti/ a poukladáme do plnky. Pečieme na 170 °C, 35 - 40 minút. necháme vychladnúť a pokrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... robila som podľa receptu na gaštanovú roládu, ktorý mám v receptoch - len s upraveným množstvom surovín ... bola tuším ešte lepšia ako roláda, keďže tu bolo viac výbornej gaštanovej plnky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 14.7.2015, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rezy z gaštanového pyré :-)POTREBNÉ PRÍSADY Vaša obľúbená kakaová piškóta ( tá moja: 4 vajíčka, 180g kr.cukru, 200g poloh.múky, 2PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl horúcej vody ) gaštanový krém: 250g gaštanové pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka, 100g masla, +-100g práškového cukru - podľa chuti. Čokoládový krém: 250 ml smotany na šľahanie a 100g varovej čokolády ( alebo kalorickejšia verzia + 100g práš.cukru a 100g masla) + pikantný džem POSTUP PRÍPRAVY Milé maminky ponúkam recept na výborný zákusok či rezy z gaštanového pyré.Hľadala som na nete recepty z gaštanového pyré,a nakoniec som sa inšpirovala a vytvorila si vlastný recept, ktorý iste ocenia pracujúce maminky, nakoľko je to vcelku rýchly a výborný receptík. Ako prvé si uvaríme čokoládový krém.Do smotany nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a prejsť varom.Odstavíme,občas premiešame a necháme vychladnúť.Najlepšie v chladničke niekoľko hodín,alebo cez noc.Potom krém vyšľaháme.Ja som pridala aj maslo ale nie je nutné. ( maslo som vyšľahala s cukrom a pomaly zašľahala čokoládový krém.Upozorňujem,že krém a maslo musia mať izbovú teplotu,aby sa krém nezrazil! ) Upečieme si piškótu.Kľudne si upečte svoju obľúbenú bielu či kakaovú.Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu,olej, a múku+prášok do pečiva+kakao.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 *C cca 20 min.Záleží však od vašej rúry,tej mojej stačí aj 17 min. Na teplý korpus rozotrieme pikantný džem, v mojom prípade z josty a necháme vychladnúť.Pokiaľ sa pečie piškóta,tak si pripravíme krém z pyré.Uvaríme si zo Zlatého klasu a mlieka puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom, potom pridáme gaštanové pyré a nakoniec vychladnutý a rozšľahaný puding zo Zlatého klasu.Rozotrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí rozotrieme čokoládový krém, a ozdobíme napr.postrúhanou čokoládou. Prajem príjemné pečenie,nech sa zákusok podarí a dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.12.2014, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborná gaštanová roláda s dvojfarebnou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS : 5 vajec, 120g jemného kryštálového cukru, 50 ml oleja, 80g polohrubej múky, 40g kakaa KRÉM 1 : 3 dl mlieka, 50g kryštálového cukru, 30g kukuričného škrobu, 250g masla, 100g práškového cukru, 150g gaštanového pyré KRÉM 2 : 100g krému č. 1, 250g gaštanového pyré, 2 PL rumu POSÝPKA : 100g gaštanového pyré, 50g postrúhanej horkej čokolády, 1 PL rumu POSTUP PRÍPRAVY ... neodolateľná roláda ... robila som ju prvý krát a zožala veľký úspech ... preto posúvam ďalej ... KORPUS : bielky za postupného pridávania cukru vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec preosiatu múku s kakaom, cesto rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 190°C pečieme cca 8-10 minút, necháme mierne vychladnúť a spolu s papierom stočíme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť ... urobíme si posýpku (musí stuhnúť v mrazničke) - zmiešame gaštanové pyré, postrúhanú horkú čokoládu a rum, dáme do mrazničky zmraziť ... prejdeme na KRÉM 1 : v 2 dl mlieka rozpustíme kryštálový cukor a necháme prevrieť, v zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu ... zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť ... medzitým vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu a nakoniec zmäknuté gaštanové pyré ... a KRÉM 2 : 100g krému 1 vyšľaháme s 250g gaštanového pyré a 2 PL rumu ... a ideme vrstviť : na vychladnutý korpus dáme celý krém 2 a naň 2/3 krému 1, zrolujeme, vrch potrieme zvyšným krémom 1 a postrúhame posýpku, ktorá nám medzitým stuhla v mrazničke ... necháme stuhnúť v chladničke a potom už len vychutnávame ... múčnik je možno trošičku prácnejší ale určite neobanujete - výsledok je ÚŽASNÝ ... na sviatky určite robím znovu :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 29.10.2017, 6:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečená gaštanová torta ♥POTREBNÉ PRÍSADY dlhé aj okrúhle piškóty, kompót podľa chuti, mascarpone alebo makký tvaroh, gaštanové pyré, horkú čokoládu, cukor POSTUP PRÍPRAVY lahodná a velmi jednoduchá.....na spodok tortovej formy naukladám dlhé piškóty namočené v kompóte.....potom na to navrstvím mascarpone (prípadne makký tvaroh) vymiešané s gaštanovým pyré a cukrom (podla chuti).....ďalej vrstva malých piškót namočených v kompóte a na to dalšiu vrstu mascarpone s gaštanovým pyré + tam som pridala nadrobno namrvenú horkú čokoládu,tak to tak príjemne cítiť v ústach,ako straciatella.....a posypat postrúhanou čokoládou.....mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2017, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Gaštanová bonboniéraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Robila som ľadovo-gaštanové košíčky od Darina B. (danda3).Zostalo mi trochu čokolády a plnky.Tak som urobila bonboniéru :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 2 medové pláty, 1. PLNKA - 1 l mlieka, 3 ks vanilkového pudingu, 50 g kryštálového cukru, 125 g masla, 100 g horkej čokolády, 500 g gaštanového pyré, 2. PLNKA - 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 500 g jemného tvarohu, med podľa chuti, 2 KL vanilkového cukru, na čokoládovú polevu - cca 100 g čokolády na varenie + tuk podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Pôvodne som išla robiť z medových plátov Guľky a la Snickers, no nakoniec z toho vznikol tento výborný zákusok. POSTUP v obrázkoch: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 5.9.2017, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,14 ďalšie >> |