končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
vyprážaný syr - v rúre pečenýPOTREBNÉ PRÍSADY tvrdý syr -plátky na vyprážanie, trojobal- múka, vajce, struhanka, olej, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY neviem, či už to tu niekto písal, dajte mi vedieť -plátky syra obalíme v trojobale nasledovne: múka-vajce-múka-vajce-struhanka -poukladáme na plech na papie na pečenie, štetcom poťapkáme olejom z oboch strán -pečieme na 200ke pri obojstrannom ohreve alebo teplým vzduchom na 180ke do zlatista a do chrumkava, ani otáčať ho nemusite Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.3.2015, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
japonská marináda TERIYAKI po slovensky - s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tácka, asi 600g kuracie mäso- prsia, vykostené stehná- pokrájané na asi 1cm kocečky...olej na pečenie... MARINÁDA: 170ml sójová omáčka, 90g hnedý cukor alebo 2 PL medu, 2-3 PL vínneho octu /biely alebo červený/, 2PL vody, 2-3 stručiky cesnaku- roztlačiť alebo postruhať, sušený zázvor 1ČL- alebo čerstvý ked máte doma, mleté čierne korenie 1/2 KL , soľ 1/2 KL, kukuričný škrob Zlatý klas 3 ČL POSTUP PRÍPRAVY - všetky prísady marinády zamiešame spolu tak, aby maizena nebola hrudková - varíme za občasného miešania asi 5minut - necháme vychladnúť, vložime kusky mäsa, marinujeme pár hodín, najlepšie cez noc - na malom množstve oleja na rozpálenej panvici smažíme kusky mäsa vybraté zo štavy cedidlom- za stáleho miešania max 5minut, len aby zvonka chytili farbu- vtedy su kocečky také štavnaté a chrumkavé zároveň Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia so slaninou a bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, slanina- tenké plátky, bryndza, sol, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, gril cesanak korenie od thymosu, bylinkové maslo koreninová zmes, smotana alebo voda na podliatie, olej na smaženie POSTUP PRÍPRAVY 1/ kuracie prsia narežme na plátky hrubé cca 1cm, okoreníme : soľ, MČK, rozmarín, gril-cesnak, necháme postáť minimálne 2hodiny, najlepšie cez noc 2/ na rozpálenom oleji ich narýchlo osmažíme , z každej strany max.4-5min. 3/vyberieme na plech, masko už v tomto štádiu je konzumovatelné, v rámci dietnych dní perfektné, výborne chutí 4/ak nedržíme dietu pokračujeme: každý plátok masa obalíme plátkom slaniny koldokola Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.6.2014, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Marinované kuracie prsia s kôprovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg kuracie prsia.... MARINÁDA: 4PL tatárska omáčka, 1PL horčica, 3stručky cesnaku drveného, 1/2PL citronova šťava, 1KL mleté čierne korenie, 1ČL drvená rasca, 1PL mletá čerevná paprika, 1PL worcester, 1PL kôpor, 1 ČLkryštáľový cukor, soľ, 1dcl pivo, 2PL maizena .... NA OBAĽOVANIE: hladká múka zmiešaná s grilovacím korením.... olej na vysmážanie..... OMÁČKA: olej, hladká múka, mlieko, smotana, soľ, cukor, kôpor POSTUP PRÍPRAVY 1/kuracie mäso nakrájame na hrubšie plátky 2/pivo a maizenu vyhabarkujeme, ostatné časti marinády zamiešame spolu do hladka a na záver pridáme maizenové pivo, zamiešame- chutí horzne!!! 3/ vložime mäso, necháme odstáť, aspon 2hodiny, najlepšie cez noc 4/ zmiešame muku s grilovacím korením, v nej obaľujeme kusky mäsa, ktoré z marinády vyberáme tesne pred obalovaním, tak bude kôrka hrubšia Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.2.2014, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Teľacie kocky v rokfortovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg mäso: teľacie /ale kľudne aj kuracie, alebo bravčové/..... MARINÁDA: 1dcl mlieko, 2PL olej, 4stručky cesnaku- roztlačiť, 1PL worcester, soľ, mleté korenie.... olej na smaženie..... NA ŠŤAVU: 2ks cibuľa, syr črievko /obyčajné a nivové/, 200g syr so zelenou plesňou, 200g iný tvrdý syr/eidam, ementál/, 1ČL rozmarín, 2ČLbazalka, 1KL muškátový orech mletý, celá oranž. smotana alebo mlieko, + dobrovolne víno /ja som nedala/... NA OZDOBU: pražené polky orechov POSTUP PRÍPRAVY 1/ mäso nakrájame na kocky 2/ pripravíme marinádu, mäso v nej ponecháme minim. 2hodiny, najlepšie celu noc 3/ smažíme s občasným miešaním na panvici chvilku,len kým zvonka kocky nestratia farbu surového mäsa 4/ osmažené mäso vyberieme dierovanou lyžicou z panvice na plech, výpek z panvice zlejeme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
osviežujuca studená višňová - ovocná polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY odkôstkované višne- čerstvé, alebo kompot, iné ovocie s tvrdšou dužinou /broskyne, hrušky... pozor, jablká sa rozvaria/- nakrájané na vkusné kusky, citron, celá škorica, klinčeky, kryšt.cukor, sol, na 4L vody 1sladká smotana+1až 1,5sačku vanilkového pudingu POSTUP PRÍPRAVY pôvodný recept je len na višne, ale podla fantázie kuchárky a zásob ho možno vylepšiť aj iným ovocím *do hrnca nalej vodu, kolko chceš, pridaj klinčeky, celú škoricu, trochu soli, dosť cukru, pár kružkov citronu *spolu povaríme asi 10-15minut, scedíme *ochutenu vodu dáme opať variť, ak máme ovocie s tvrdšou dužinou, tiež ho pridáme a varime chvilu Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.9.2012, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
zelené "viazaničky" z čerstvej vňate do zásoby na zimuPOTREBNÉ PRÍSADY petržlenová a zelerová vňat, pórik, niť POSTUP PRÍPRAVY ***neviem ako u vás, ale u nás od detstva si pamatám, že do polievok mamina pridávala v lete pre chuť do polievok zviazané vechtíky zelenej vňate ***v zime to bol až donedávna problém, skušali sme sušiť, nebolo to ono ***posledné 2roky si viazaničky v lete naviažeme, a nasucho dáme zamraziť do plastových krabičiek, a tak mám celu zimu vo vývare, zeleninových polievkach, omáčkach neopakovatelnu príchuť takmer čerstvej zelenej vnate OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.8.2012, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
hello kittyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY orechová POSTUP PRÍPRAVY taký amatersky, ale mala uspech ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
KOKOSOVO- KAKAOVÉ hrudky so želé cukrikmiPOTREBNÉ PRÍSADY 250gmasla***200g prášk.cukru***2vajcia***20gkakaa alebo granka****120g kokos.mučky*** 200-250g polohrubej muky*** 2 lyžičky pomaranč. štavy**** 1baliček želé cukrikov- pokrajaných na drobno/táto prísada v povodnom recepte nebola/ POSTUP PRÍPRAVY VYMIEŠAME maslo, prášk.cukro, žĺtky PRIDÁME kakao, kokos.mučku, polohrubu muku, pomaranč. štavu, na drobno pokrájané želé cukriky VYMIEŠAME sneh z bielkov, zaúracujeme do cesta FORMUJEME menšie gulky pomocou čajových lyžičiek namáčaných vo vode, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Škoricové krehké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej muky**** 100g mletých orechov***150g prášk.cukru**** šťava z 1pomaranča alebo pomarančový sirup asi za 1poliev. lyžicu****2lyžičky škorice***2 žĺtky***180g masla**** na posypku zmes vanilkového a škoricového cukru POSTUP PRÍPRAVY VYPRACUJEME CESTO: muka + orechy + prášk.cukor + škorica+ pomaranč.šťava + žltky + maslo ZABALIME do folie a CHLADIME asi 2 hodiny - VYVAĽKAME na dobre pomučenej doske 5mm hrubý plát, vykrajujeme rozne utvary- tých 5mm je dobré dodržať, ak bude tenší, koláčiky sa budu roztekať a trochu strácať tvar!!!!! UKLADAME na plech vyložený papierom na pečenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.12.2013, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |