končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg bravčového mäsa (pliecko, bôčik aj s kožou), 0,75 kg surovej slaniny (tuk na vytápanie), mčk, soľ, 2 dl vína, 5 dl vody, cibuľa a cesnak podľa chuti, feferonka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY 1) Surovú slaninu pokrájame na malé kocky 1,5 x 1,5 cm ( nemusíte merať, nestrieľa sa z toho ) 2) Slaninové kocky dáme do väčšieho kastróla a pomaličky vytápame. Občas pomiešame. (Podľa odporúčaní má byť liatinový hrniec, ale ja nemám, Normálny kastról som dala na liatinovú platňu) 3) Mäso pokrájame na trocha väčšie kocky 3 x 3 cm a keď sa vytopená slanina už trocha ponáša na oškvarky, pridáme do kastróla aj pokrájané mäso. Dobre premiešavame, aby sa mäsko poriadne poopekalo (žiadne solenie ani korenenie ešte). (Ak máte ten liatinový hrniec, pokračujte v ňom naďalej) 4) Do tlakového hrnca dáme trocha oleja alebo vytopenej masti, na nej orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak a pridáme obsah z kastróla aj s vytopenou masťou. Ja som nemala bôčik, robila som to len z pliecka, tak som v tejto fáze pridala trocha kože (ako na huspeninu). Podlejeme vodou ( 4 dl ), osolíme, okoreníme mčk, pridáme pokrájané feferonky (nemusí byť). Zatvoríme hrniec a dusíme najmenej hodinu. 5) Po 1 hod - 1,5 hodine omrkneme stav mäska a skontrolujeme tekutinu. Ak sa mäsko ešte nerozpadáva, podlejeme ak treba a ešte chvíľu dusíme. (U mňa to bolo 75 minút) 6) Uvarené kože vyberieme a nadrobno pokrájame (ja som ich dala do robota a mixla). 7) Z tlakáča som mäso zase preliala do pôvodného kastróla, pridala som tie rozmixnuté kožky a podliala som vínom. Zakryté som dusila už len 10 minút a fertig!! - Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 14.1.2014, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcove na zemiakoch v plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravc.rezne s kostou 6-7 vacsich zemiakov 2 paradajky cervena paprika kapia 1 stredna cibula cierne korenie 2 struciky cesnaku vegeta,sol,oregano, olivovy olej,voda POSTUP PRÍPRAVY Zapneme si teplovzdusnu ruru na 200-210 stupnov osupeme zemiaky a nakrajame na mesiaciky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 13.12.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová vežaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé, oravská slanina, syr camembert, šampinony, hubovy bujon, cibula, olej, grilovacie korenie, horčica, kečup POSTUP PRÍPRAVY Večera, ktorú som pripravila manželovi k nášmu výročiu sobáša. Len sa tak oblizoval, takže všetkým vrelo odporúčam :) Bravčové karé nakrájame na plátky, vyklepeme a okoreníme grilovacím korením, ja som použila grilovacie korenie Steak od Kotányi. Nakrájame si hrubšie plátky anglickej slaniny /podľa počtu rezňov/, ktoré poprekrajujeme do vejárového tvaru. Na oleji sprudka opečieme mäsko aj slaninku z obidvoch strán. Vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny a chvíľu podusíme. Zalejeme hubovým bujónom do ktorého som pridala za lyžicu horčice aj kečupu. Na kvapke oleja opražíme syr prekrojený na polovicu. Takto pripravíme minútkové jedlo. Ja som však v príprave pokračovala ďalej. Mäsko som vložila na pekáč, naň poukladala plátky opraženej slaninky, zaliala šampiňónovou zmesou, zakryla alobalom a dusila v rúre cca 40 min, možno trošku menej, nestopla som to. Po dopečení som na tanieri vytvorila vežu a to nasledovne: mäsko - slanina - syr - mäsko. Spojila som špáradlom. Podávame so vzniknutou omáčkou, opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2013, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečená krkovička so zeleninovým prekvapením :)POTREBNÉ PRÍSADY bravčová krkovička, soľ, mleté č. korenie, sušený cesnak, grilovacie korenie, pór, pradajka, paprika, šunka, sladká smotana, plátkový syr POSTUP PRÍPRAVY Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okorením, dochutíme sušeným cesnakom a grilovacím korením. Vložíme na pekáč, podlejeme malým množstvom vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180 °C asi hodinku. Medzitým si na panvici pripravíme zeleninové prekvapenie. Na troške oleja orestujeme na kolieska nakrájaný pór a na menšie kúsky nakrájanú papriku, šunku a paradajku. Zmes osolíme a okoreníme. Po hodinke pečenia mäsko odokryjeme a na každý plátok krkovičky navrstvíme zeleninovú zmes. Môžeme podliať sladkou smotanou. Opäť vložíme do rúry. Až tesne pred koncom necháme na každom plátku krkovičky roztopiť a zapiecť plátok syra. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2014, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
vynikajúco dochutený TokaňPOTREBNÉ PRÍSADY Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme. V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.) Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku. Do zmesi pridáme nakrájané huby. Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí. Pred podávaním este vmiešame kečup. AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Lasagne nie len pre "Garfielda" :D :D :DPOTREBNÉ PRÍSADY 500g Bolonska omáčka,500g mleté bravčové mäso,250g lúpané paradajky(celé alebo krájané),4PL červené víno(netreba vždy),1PL bazalka sušená,1PL kečup(podla chuti),1cibula,2cesnak,olej,sol,mleté čierne korenie,syorvá omáčka(Bešamel),50g maslo,50g haldká múka,600ml mlieko,125g syr,1/2KL muškátový oriešok,1balenie lasagnove cesto. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.\r\nNecháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.\r\nJe lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. \r\nDobrúúúú CHUT :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.10.2012, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
cigánskaPOTREBNÉ PRÍSADY bravčový bôčik, soľ POSTUP PRÍPRAVY mäsko si nakrájame, umyjeme, naklepeme, osolíme a šupneme na panvicu pekne z oboch strán opiecť, ja mám rada pripečenejší :-) kto má rád, môže si aj okoreniť. . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Živánska na plechu s lečomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov, 800 g bravčového pliecka, 5 väčších cibúľ, grilovacie korenie, korenie na živánsku, soľ podla chuti, 2 menšie poháre leča, cesnak, slanina POSTUP PRÍPRAVY je to extremne jednoduchy recept, urcite ho kazdy pozna, ale dala som ho sem aj tak OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 9.1.2013, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Cigánska alááá môj manžel :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby : 4 pláty bravčového karé, korenie na cigánsku pečienku, asi deci červeného vína olej POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si naklepeme ako na rezne. Z každej strany posypeme korením na cigánsku pečienku, vložíme do misky prilejeme trošku oleja (iba toľko aby každý kúsok mäska bol naolejovaný). Prilejeme červené vínko, premiešame aby sa dostalo všade a vložíme do chladu marinovať - čím dlhšie tým lepšie. Potom ho pomaličky na mierne rozpálenej panvici (najlepšie panvica určená na grilovanie) z oboch strán osmažíme (resp. ugrilujeme). Mäsko je neskutočne dobré, dnes ho manžel pripravil ako prekvapenie na večeru spolu s pečenými zemiačkami. Kto má rád zmenu určite ocení. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 30.12.2012, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pomaly dusené bravčove mäso v mlieku s citrónom a bylinkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1,5kg bravčovej krkovičky alebo stehna,1 lyžica múky,1 lyžica oleja,1l mlieka,6 strúčikov cesnaku,1 vetvička rozmarínu,2 vetvičky šalvie, niekoľko kúskov citrónovej kôry, soľ,čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1.Trúbu zahrejeme na 160C.Mäso zviažeme do valčeka kuchynským motúzikom(krkovičku neviažem).Múku nasypeme na tanierik, pridajte soľ + čierne korenie mleté, pomiešajte lyžičkou.Celý kus mäsa obaľte v múke. 2. V hrnci, v ktorom budete mäso piecť, rozohrejte maslo s olejom. Mäso na tuku osmaže zo všetkých strán dohneda, z každej strany 2 minúty. 3.Teraz do hrnca nalejte mlieko a pridajte tam strúčiky cesnaku, bylinky a citrónovú kôru.Priveďte k varu (mlieko sa vplyvom citrónove kôry zrazí) 4. Hrniec zatvorte pokrievkou a vlozte do trúby.Pečte v trúbe 3 a 1/2 hodiny.Mäso v priebehu pečenia prelievajte mliekom a poslednú hodinu pečieme bez pokrievky. 5. Hotové mäso vyberte z hrnca, nakrájajte ostrým npžom na plátky a podávajte s varenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,80 ďalšie >> |