. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg bravčového mäsa (pliecko, bôčik aj s kožou), 0,75 kg surovej slaniny (tuk na vytápanie), mčk, soľ, 2 dl vína, 5 dl vody, cibuľa a cesnak podľa chuti, feferonka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

1) Surovú slaninu pokrájame na malé kocky 1,5 x 1,5 cm ( nemusíte merať, nestrieľa sa z toho )
2) Slaninové kocky dáme do väčšieho kastróla a pomaličky vytápame. Občas pomiešame. (Podľa odporúčaní má byť liatinový hrniec, ale ja nemám, Normálny kastról som dala na liatinovú platňu)
3) Mäso pokrájame na trocha väčšie kocky 3 x 3 cm a keď sa vytopená slanina už trocha ponáša na oškvarky, pridáme do kastróla aj pokrájané mäso. Dobre premiešavame, aby sa mäsko poriadne poopekalo (žiadne solenie ani korenenie ešte). (Ak máte ten liatinový hrniec, pokračujte v ňom naďalej)
4) Do tlakového hrnca dáme trocha oleja alebo vytopenej masti, na nej orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak a pridáme obsah z kastróla aj s vytopenou masťou. Ja som nemala bôčik, robila som to len z pliecka, tak som v tejto fáze pridala trocha kože (ako na huspeninu). Podlejeme vodou ( 4 dl ), osolíme, okoreníme mčk, pridáme pokrájané feferonky (nemusí byť). Zatvoríme hrniec a dusíme najmenej hodinu.
5) Po 1 hod - 1,5 hodine omrkneme stav mäska a skontrolujeme tekutinu. Ak sa mäsko ešte nerozpadáva, podlejeme ak treba a ešte chvíľu dusíme. (U mňa to bolo 75 minút)
6) Uvarené kože vyberieme a nadrobno pokrájame (ja som ich dala do robota a mixla).
7) Z tlakáča som mäso zase preliala do pôvodného kastróla, pridala som tie rozmixnuté kožky a podliala som vínom. Zakryté som dusila už len 10 minút a fertig!!
-

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.1.2014, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcove na zemiakoch v plechu



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravc.rezne s kostou 6-7 vacsich zemiakov 2 paradajky cervena paprika kapia 1 stredna cibula cierne korenie 2 struciky cesnaku vegeta,sol,oregano, olivovy olej,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Zapneme si teplovzdusnu ruru na 200-210 stupnov
osupeme zemiaky a nakrajame na mesiaciky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.12.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová veža


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, oravská slanina, syr camembert, šampinony, hubovy bujon, cibula, olej, grilovacie korenie, horčica, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Večera, ktorú som pripravila manželovi k nášmu výročiu sobáša. Len sa tak oblizoval, takže všetkým vrelo odporúčam :)

Bravčové karé nakrájame na plátky, vyklepeme a okoreníme grilovacím korením, ja som použila grilovacie korenie Steak od Kotányi. Nakrájame si hrubšie plátky anglickej slaniny /podľa počtu rezňov/, ktoré poprekrajujeme do vejárového tvaru. Na oleji sprudka opečieme mäsko aj slaninku z obidvoch strán. Vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny a chvíľu podusíme. Zalejeme hubovým bujónom do ktorého som pridala za lyžicu horčice aj kečupu. Na kvapke oleja opražíme syr prekrojený na polovicu. Takto pripravíme minútkové jedlo. Ja som však v príprave pokračovala ďalej. Mäsko som vložila na pekáč, naň poukladala plátky opraženej slaninky, zaliala šampiňónovou zmesou, zakryla alobalom a dusila v rúre cca 40 min, možno trošku menej, nestopla som to. Po dopečení som na tanieri vytvorila vežu a to nasledovne: mäsko - slanina - syr - mäsko. Spojila som špáradlom. Podávame so vzniknutou omáčkou, opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2013, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená krkovička so zeleninovým prekvapením :)



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička, soľ, mleté č. korenie, sušený cesnak, grilovacie korenie, pór, pradajka, paprika, šunka, sladká smotana, plátkový syr

POSTUP PRÍPRAVY

Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okorením, dochutíme sušeným cesnakom a grilovacím korením. Vložíme na pekáč, podlejeme malým množstvom vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180 °C asi hodinku. Medzitým si na panvici pripravíme zeleninové prekvapenie. Na troške oleja orestujeme na kolieska nakrájaný pór a na menšie kúsky nakrájanú papriku, šunku a paradajku. Zmes osolíme a okoreníme. Po hodinke pečenia mäsko odokryjeme a na každý plátok krkovičky navrstvíme zeleninovú zmes. Môžeme podliať sladkou smotanou. Opäť vložíme do rúry. Až tesne pred koncom necháme na každom plátku krkovičky roztopiť a zapiecť plátok syra. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2014, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

vynikajúco dochutený Tokaň



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme.
V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.)
Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku.
Do zmesi pridáme nakrájané huby.
Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí.
Pred podávaním este vmiešame kečup.
AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Lasagne nie len pre "Garfielda" :D :D :D



POTREBNÉ PRÍSADY

500g Bolonska omáčka,500g mleté bravčové mäso,250g lúpané paradajky(celé alebo krájané),4PL červené víno(netreba vždy),1PL bazalka sušená,1PL kečup(podla chuti),1cibula,2cesnak,olej,sol,mleté čierne korenie,syorvá omáčka(Bešamel),50g maslo,50g haldká múka,600ml mlieko,125g syr,1/2KL muškátový oriešok,1balenie lasagnove cesto.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.\r\nNecháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.\r\nJe lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. \r\nDobrúúúú CHUT :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.10.2012, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

cigánska



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčový bôčik, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

mäsko si nakrájame, umyjeme, naklepeme, osolíme a šupneme na panvicu pekne z oboch strán opiecť, ja mám rada pripečenejší :-) kto má rád, môže si aj okoreniť. .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska na plechu s lečom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov, 800 g bravčového pliecka, 5 väčších cibúľ, grilovacie korenie, korenie na živánsku, soľ podla chuti, 2 menšie poháre leča, cesnak, slanina

POSTUP PRÍPRAVY

je to extremne jednoduchy recept, urcite ho kazdy pozna, ale dala som ho sem aj tak

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 9.1.2013, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Cigánska alááá môj manžel :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby : 4 pláty bravčového karé, korenie na cigánsku pečienku, asi deci červeného vína olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si naklepeme ako na rezne. Z každej strany posypeme korením na cigánsku pečienku, vložíme do misky prilejeme trošku oleja (iba toľko aby každý kúsok mäska bol naolejovaný). Prilejeme červené vínko, premiešame aby sa dostalo všade a vložíme do chladu marinovať - čím dlhšie tým lepšie.
Potom ho pomaličky na mierne rozpálenej panvici (najlepšie panvica určená na grilovanie) z oboch strán osmažíme (resp. ugrilujeme).

Mäsko je neskutočne dobré, dnes ho manžel pripravil ako prekvapenie na večeru spolu s pečenými zemiačkami.
Kto má rád zmenu určite ocení.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 30.12.2012, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pomaly dusené bravčove mäso v mlieku s citrónom a bylinkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1,5kg bravčovej krkovičky alebo stehna,1 lyžica múky,1 lyžica oleja,1l mlieka,6 strúčikov cesnaku,1 vetvička rozmarínu,2 vetvičky šalvie, niekoľko kúskov citrónovej kôry, soľ,čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1.Trúbu zahrejeme na 160C.Mäso zviažeme do valčeka kuchynským motúzikom(krkovičku neviažem).Múku nasypeme na tanierik, pridajte soľ + čierne korenie mleté, pomiešajte lyžičkou.Celý kus mäsa obaľte v múke.
2. V hrnci, v ktorom budete mäso piecť, rozohrejte maslo s olejom. Mäso na tuku osmaže zo všetkých strán dohneda, z každej strany 2 minúty.
3.Teraz do hrnca nalejte mlieko a pridajte tam strúčiky cesnaku, bylinky a citrónovú kôru.Priveďte k varu (mlieko sa vplyvom citrónove kôry zrazí)
4. Hrniec zatvorte pokrievkou a vlozte do trúby.Pečte v trúbe 3 a 1/2 hodiny.Mäso v priebehu pečenia prelievajte mliekom a poslednú hodinu pečieme bez pokrievky.
5. Hotové mäso vyberte z hrnca, nakrájajte ostrým npžom na plátky a podávajte s varenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu