. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Simona B. (Simona Bartková) ID 6166
.
mimibazar.sk/simona1974
Oblasť: Banská Bystrica
Telefon: 0908602248
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.9.2006
Naposledy: 30.12.2020 2:03
Aktualizácia: 18.3.2019 2:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 507
RODINNÉ FOTOGRAFIE 169
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

CHUŤOVKY

Langoše z chladničky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky špeciál, 1 vajce, 1 droždie, soľ, 1 kyslá smotana ( zakysanka ), 2,5 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady zmiešame, dáme do mikroténového sáčku trošku oleja a vymiešané cesto. Dáme do sáčku a do chladničky. ( Cesto kysne v chladničke ) Tak za 1 hod. môžeme robiť langoše. Cesto vydrží v chladničke aj 3 dni. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový koláč-môj vymyslený a vynikajúci



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 6 vajec, 25 dkg práš. cukru, 6 lyž. letnej vody, 20 dkg pol. múky, 1 pr. do pečiva, 8 dkg mlet. orechov, 2 dkg kakaa. Plnka : 1 lit. mlieka, 2 zlaté klasy, 2 van. cukre, 2 PL kr. cukru, 1 PL hl. múky, 25 dkg masla, 15 dkg pr. cukru, banány, 2 PL kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO :
Žĺtky vymiešame s vodou, pr. cukrom, pridáme vareškou vymiešaný tuhý sneh, osobitne preosiatu múku s pr. do pečiva, orechy a kakao. Všetko premiešame opatrne vareškou a vylejeme na plech natretý masťou a vysypaný hrubou múkou. Upečieme.

PLNKA :
Z mlieka, hl. múky, cukru, 2 zlatých klasov uvaríme hustú kašu, keď vychladne pridáme 25 dkg masla a 15 dkg pr. cukru.

Natrieme polovicu krému na vychladnutý korpus, porozkladáme banány nakrájané na kolieska vedľa seba. Do druhej polovice krému pridáme 2 PL kakaa a vylejeme na banány.
Na vrch som nastrúhala čokoládu, alebo môžete ozdobiť banánmi, ml. orechami, je to už len na Vás.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeš od Vierky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter vody
2 balíčky Zlatého klasu
2 balíčky vanílkového cukru
20 dkg práškového cukru spolu uvariť na hladký krém. Nechať vychladnúť
Potom vyšlahať 9 bielkov a zľahka zmiešať s vychladnutým pudingovým krémom.

2 tégliky šlahačky
2 stužovače šlahačky
2 PL práškového cukru spolu vyšlahť.

Cesto na krémeš
10 dkg hladkej múky
1 Palmarin – spolu zmiesiť
20 dkg hladkej múky
1 žĺtok
1 PL octu a trošku soli, trošku vlažnej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Obe cestá spracovať a potom zložiť 3 x rozvaľkať. Rozdeliť na 2 časti, ktoré na opačnom plechu zvlášť upečieme.
Horné cesto za tepla pokrájať na kocky.Spodné dať do plechu a naliať pudingový krém za horúca a po vychladnutí dať šlahačkový krém a potom poukladať na kocky pokrájané II. cesto. Vrch možno poliať čokoládou . Nechať vychladnúť, aby krém stuhol.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeš z BB keksov



POTREBNÉ PRÍSADY

3 balíčky BB keksov
Krém I.
1 liter mlieka
3 PL hladkej múky
2 balíky Zlatého klasu
3 PL kryštálového cukru – uvariť krém a nechať vychladnúť.

Potom pridať do pudingu :
1 Heru
12 dkg práškového cukru a spolu vymiešať a vymixovať na hladký krém

Krém II.
2 šlahačkové smotany
2 stužovače do šlahačky
1 vanílkový cukor – spolu vyšlahať na krém.

POSTUP PRÍPRAVY

Na hlboký plech uložíme BB keksy na vrstvu potom dáme krém I. a krém II. Na vrhch znovu uložíme BB keksy a polejeme s čokoládou. Krájame po stuhnutí tak ako sú veľké keksy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta * 2 PL slivkového lekváru * 250 g maku * 150 g práškového cukru * 80 g hrozienok * 40 g masla * 2-3 jablká * jeden banán * ½ dcl mlieka * rozšľahané vajíčko na potretie * práškový cukor na posypanie *

POSTUP PRÍPRAVY

Vážené a milé mamičky, na tento recept má autorské právo istá firma, ktorá vyrába lístkové cesto – recept som „čmajzla“ priamo z obalu, trpela som nevýslovnými mukami, pokiaľ som si našla čas, aby som ho vyskúšala. A zodpovedne a úprimne Vám potvrdzujem, že tento recept zvládne každý jedinec poslepiačky aj s oboma ľavými rukami, zvládne ho aj žena, ktorá pred hodinkou rodila a v extrémnych podmienkach by ho určite zvládol aj každý muž, ktorému by ste vôbec zverili pečenie štrúdle a svoju vyluxovanú kuchyňu... Len tak medzi nami ženami - muž /rozumej ľudský jedinec mužského plemena) pečúci štrúdlu je jav asi tak často viditeľný ako kométa 1P/Halley s periódou každých 76 rokov – táto bude najbližšie videná 28. júla 2061.

1. Lístkové cesto, vyvaľkané, na mastnom papieri, vynikajúci vynález modernej doby.

2. Do práškového cukru vylejte poldecáčik mlieka a vymiešajte do hladka.

3. Do zmesi pridajte dve polievkové lyžice slivkového lekváru.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 5.3.2010, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

HRK HRK BUCHTA



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prdopeč. krém: 1 ananas.kompot velký 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky 1 inst.pudink (bez vaření).

POSTUP PRÍPRAVY

HRK HRK buchta : Upečeme placku a navrch krém vše na krém do uzavřené nádoby, prohrkáme a navršíme na upeč.korpus.Povrch pocákáme čokoládou. Já dala navrch ještě 1 šlehačku v prášku dr Oetker.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingové rezy so škoricou



POTREBNÉ PRÍSADY

Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje.

POSTUP PRÍPRAVY

Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180 stupňů. Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Před podávám je možné dozdobit na šlehačku ovocem (já dávala čerstvé jahody a bylo to vynikající)!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Tuniak so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Drvený tuniak v konzerve, zemiaky, maslo, mlieko.

POSTUP PRÍPRAVY

Tuniak z konzervy dáme na panvica a krátko povaríme, netreba pridať žiadne maslo, ani olej. Uvaríme zemiaky, pridáme klasicky maslo, mlieko a zmiešame s tuniakom. Rozmixujeme. Vhodné pre detičky od 6 mes.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu