končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné jemné pečivo obaľované v cukrePOTREBNÉ PRÍSADY 250g (jedno balenie) CERY 500g múky hladkej 250ml smotany na šľahanie a obaľovanie práškový cukor + vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY DIevčatá tento receptík mám od mojej kamošky a kolegynky Ajky (Andrea Mátušová (SaS) ID 6863 ) tá ho sem ešte nestihla dať tak to urobím ja. JE SKVELÝ a hlavne jednoduchý a chutí výborne - robila som ho dnes prvý raz a vydaril sa. takže k postupu : Do misky si dáme Ceru nakolko je trošku tuhšia je dobré si ju na strúhadle postrúhať.Lepšie sa s ňou potom pracuje.Pridáme múku (postupne) a tiež smotanu na šľahanie .Vypracujeme hladké cesto .Trošku to trvá,ale vydržte to a na koniec uvidíte skvelý MŇaMKY výsledok. Cesto nechajte oddýchnuť v chladničke ja som ho tam nechala celú noc. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.12.2015, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
HARLEKÝN alebo Plnená VEKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veka vcelku , 125g (1/2) masla , 200g eidam syr vcelku , 200g salámy,alebo šunky , menšia fľaška uhoriek zaváraných, - II - kápii , 3 vajcia na tvrdo , 1 1/2 lyžice francúzskej horčice (ja som nemala kápiu,ale aj tak to bolo výborne a maslo som dala 100g masla obyčajného a asi za lyžicu masla RAMA - nebola tá plnka taka stuhnutá aspoň manželovi sa to moooc páčilo). A ešte jedna rada - ja som dala tak napolovicu horčicu francúzsku a obyčajnú,ale záleži na Vašej chuti. POSTUP PRÍPRAVY Z veky vcelku poodkrajujeme konce, ktore si odložíme nakoľko ich budeme potrebovať,ale až na koniec. z veky opatrne povyberáme striedku.Syr si postrúhame na jemnom strúhadle teda ako keď strúhate syr na špagety.Na väčšom strúhadle som si postrúhala aj maslo a spolu so syrom so to dobre vymiešala - stači to vymiešať vidličkou.Do takto pripravenej hmoty zamiešame striedku z veky a postupne do masy pridávame šunku (alebo salámu), vajcia,uhorky a všetky ingrediencie,ktore sú napísané.Dochutíme horčicou. Ked máme pripravenú masu naplníme si ňou pripravenú veku a konce trošku tiež potrieme a spojíme. Dáme do alobalu a necháme odstáť v chladničke. Myslím, že Vám to bude určite chutiť ja som to robila na Silvestra na obed a večer sme si už veku krájali .JE ÚŽASNÁ veď skúste ju urobiť určite neoľutujete . **************** DOBRÚ CHUŤ ****************** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 27.9.2012, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šumiacke zemiakovo-mäsové guľky s kyslou dusenou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY Múku polohrubú , múku hladkú , strúhanka , 2 vajcia , zemiaky cca 7 kusov (záleži od toho pre koľko ľudí varíme) , cesnak , majoránka, vegeta a to najdôležitejšie na kocky nakrájanú údenú rolku,alebo akékoľvek údené mäsko,alebo klobásu.A na koniec slaninka dobre prepečená spolu s troškou oleja. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nastrúhame na strúhadle (väčšinu tak ako sa strúhajú na halušky a zo dva ich nastrúhame na jemnom strúhadle ako keď strúhate mrkvu) - vytlačíme vodu zo zemiakov .Pridáme múku hladkú aj polohrubú (inak ja to robim odhadom) , strúhanku , vajcia , cesnak , dochutíme soľou, poprípade vegetou , nasypeme majoránku a dobre premiešame.Cesto nesmie byť ani veľmi riedke no ani nie husté , aby neboli guľky tvrdé. No a na koniec dáme nakrájanú údenú šunku, klobásku alebo mäsko. Ak máme pripravenú túto masu tak si začneme tvarovať guľky - POZOR cesto sa dosť lepí takže to pôjde ťažšie a možno to bude mať aj rôzny tvar. Guľky trošku obalíme v hladkej múke. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu s troškou soli a skúsime dať jednu guľku , či sa nám náhodou nerozpadne vo vode , ak áno v tom prípade je treba pridať múku. Guľky treba variť pomaly a sú hotové keď vyjdú navrch hrnca. Ak máme guľky uvarené tak ich poleje slaninkou, korú sme si pripravili zvlášť na panvičke s troškou oleja. Slaninka musí byť dobre prepečená - taká chrumkavá a keď ju lievate na guľky musí to syčať to viete, že je to výborne prepečené. No a ako príloha je super kyslá dusená kapusta. *********************************Prajem Vám dobrú chuť********************************************** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.8.2016, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Višňová štrúdľa s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto : 1 šlahačková smotana , 30dkg hladkej múky špeciál , štipka soli. Na plnku : očistené a vykôstkované višne (čerstvé, alebo zavarené - môžu byť i čerešne) , zomletý mak a troška cukru.Na potretie cesta si pripravím rozpustený margarín napr. Heru POSTUP PRÍPRAVY Zo šľahačkovej smotany, múky a štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho chvíľku odpočívať.Medzitým si urobíme plnku z višní a maku, ktorý je pomiešaný s cukrom. Podľa veľkostí štrúdle (teda aký máme plech) si rozdelíme cesto na 2 - 3 časti, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Každé rozvaľkané cesto potrieme ropusteným margarínom napr. Herou a posypeme makom pozor bez cukru. Navrch cesta uložíme plnku a zavinieme. Presunieme na plech (ja si dávam na plech alobal, ktorý si pomastím tiež rozpusteným margarínom) a na vrch taktiež potriem štrúdľu rozpusteným margarínom a dám piecť do trúby na mierny ohen. Je to ozaj fantastické, cesto je jednoduché,vláčne a štrúdľa je veľmi chutná. Prajem Vám dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.6.2007, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Slonie žrádloPOTREBNÉ PRÍSADY 2lyžice oleja, 2lyžice horčice, 1lyžica kečupu , - túto zmes zohrejeme v panvičke,alebo hrnčeku,premiešame a necháme vychladnúť, 500g (300g) jemného salámu , 1 cibuľa , 1/2 lyžičky chilli , trochu soli , 2majolky (1majolka) , *ja dávam aj na zjemnenie chuti kyslú smotanu ,ale to je čisto na vás či si to aj vy skúsite trošku zjemniť POSTUP PRÍPRAVY Jemnú salámu nastrúhame nahrubo na strúhadle a pridáme vychladnutú zmes,najemno nakrájanú cibuľu,trochu soli (podľa chuti),pol lyžičky chilli a majolku (podľa množstva salámy).Všetko dobre premiešame a vložíme do chladničky schladiť. * no a ja nakoniec pridávam ešte kyslú smotanu,ale treba odhadnúť koľko toho tam dávate,aby to nebolo príliš riedke.Ja dávam menej majolky a teda tú smotanu. Prajem Vám dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2007, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |