končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládové palacinky s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Palacinky:1 šalka (2,5 dcl) hl.muky,2-3 čl kakaa ,1 vajce,1 žltok,1 1/3 šlaky mlieka, 1 PL cukru,2 PL rozpusteneho masla Ovocie:omačka z lesnych plodov alebo banány,jahody ,zmrzlina,kysla smotana s cukrom .. POSTUP PRÍPRAVY Palacinky si pripravíme obvyklým sposobom,všetky ingrediencie zmiešame a nechame chvilku postat v chlade.Na kvapke masla alebo oleja postupne spravíme tenke palacinky.Ovocna omačka:ovocie dame do hrnca,povaríme s troškou cukru alebo medu .V šalke rozmiešame asi 1 dcl vody a 1 čl škrobu,vlejeme ku ovociu a miešame do zhustnutia.Ak chcete možete dať len čiste banany alebo ine ovocie podla vašej chuti..Podavame so zmrzlinou alebo so smotanou,šlahačkou... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 29.4.2010, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládová žemlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY sladke rožky alebo obyčajne,horka čokolada alebo nutela,hrušky,hrozienka,trochu pomarančovej kory,šlahačkova smotana,mlieko,vajcia,cukor POSTUP PRÍPRAVY Rožky si nakrajame na kolieska,na kazde koliesko natrieme trošku masla,trošku nutely.Ak budete davat čokoladu tak kolieska naukladajte do maslom vytreteho pekača,dajte na ne kusky masla a nasekanu čokoladu na kusky.Naukladame nakrajane hrušky,pridame hrozienka.A vrstvy znovu opakujeme .Smotanu vyšlahame s cukrom (podla vašej chuti),pridame mlieko , vajcia a pomarančovu koru.Dobre rozmiešame aby sa cukor rozpustil a rožky prelejeme.Vrch ešte trochu pocukrujeme a pečieme na 180 st asi 30 minut. Ja som robila do zapekacích mištičiek,je to zase niečo čo všetci pozname ale trošku inak. Samozrejme mozete robit aj bez čokolady,pridat vanilku alebo škoricu,použit ine ovocie,podla toho čo potrebujete spotrebovat alebo čo mate prave doma.Da sa použit aj chlieb.Možností je vela.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Anglické crumpetsPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 šalky mlieka,1/2 šalky vriacej vody,2 1/4 čl inst.drozdia,2 čl cukru,1/2 čl soli,1 3/4 šalky hl.muky,1/4 čl sody rozpustenej v 1 PL teplej vody POSTUP PRÍPRAVY Mlieko a horucu vodu nalejte do vačšej misky a nechajte trošku vychladnut.Pridame cukor a drozdie.nechame asi 5-7 minut stat.Muku zmiešame so solou a pridame ku kvasku.Dobre premiešame a nechame zakryte asi 1/2 hodinku.Sodu nechame roztopit vo vode a primiešame k cestu.Znovu nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozpalime teflonovu panvicu a do okruhlej kovovej formičky nalejeme cesto asi tak 1,5-2 cm.Ak nemate formičku,moze poslužit aj konzerva (vrch aj spodok odrežeme).Opekame do hneda ,ked je opečene z jednej strany ,formičku odstranime a dopečieme druhu stranu.Nechame vychladnut.Mozete dat zamrazit. Pred servírovanim hodime do toastovača,opečieme,rozkrojíme, natrieme maslom a džemom.Vyborne sa k tomu hodí citronovo-pomarančova natierka.Receptik je tu:http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12242&user=53992 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.9.2012, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sladky MikulašPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY Prikvačili nas doma kiahne,tak s detmi vymyšlame.Vyrobili sme ho zo sladkeho cesta na pletienky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 3.5.2010, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mramorový Chiffon cakePOTREBNÉ PRÍSADY BIELKOVA ZMES:6 bielkov,90 g pr.cukru,10g kukuričneho škorobu ŽLTKOVA ZMES:6 žltok,80 ml vody,80 ml oleja,70g+10g polohr.muky,20g pr.cukru,8 g kakaa,1/3 pr do pečiva POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešajte žltka,vodu a olej do hladka.Pridajte muku s pdp a cukor a miešajte kym bude hmota bez hrudiek.Žltkovu masu si rozdelte do dvoch misiek.Vmiešajte 10 g muky do jednej misky a 8 g kakaa do druhej.Bielka si vyšlahame do tuha,po lyzičkach pridavame cukor a nakoniec škrob.POlovicu bielkovej masy vmiešajte do bielej hmoty,polovicu do kakaovej.Miešajte jemne ,pomaly az kym sa sneh pekne nespojí s masou.Nalejte striedavo do vymastenej a vysypanej formy.Pečieme na 170 st asi 50 min. Ked toto cesto vyskušate ,budete v siedmom nebi.Akoby ste jedli oblačik..Všetky babovkove recepty date bokom :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 29.3.2017, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Brioškove kroasanty plnene vanilkovym kremomPOTREBNÉ PRÍSADY KROASANTY:1 pohar mlieka,1/4 pohara cukru,4 vajcia,3 1/2 pohara hl.muky,1 čl drozdia,1/2 čl soli,1/2 pohara makkeho masla.VANILKOVY KREM: 1 1/4 pohara mlieka,trosku citronovej kory,2 sačky vanilk.cukru,štipka soli,2 PL cukru,2 žltky,2 1/2 PL kukuričneho škrobu POSTUP PRÍPRAVY Kroasanty:ja som cesto robila v pekarničke,kto nema vymiesi si pekne krasne ručne..cesto je trošku redšie tak sa toho nebojte,potom si pomučite dosku..cesto treba nechat 4 hodiny v chladničke alebo aj cez noc.Ja som si ho urobila večer a rano som z neho robila.Cesto rozdelte na dva kusy,a vyvalajte kruh,rozdelte na trojuholniky a mozete lubovolne naplnit.Naplnene ešte nechame prikryte na plechu kysnut 30 min.Pečieme na 180 asi 20 min.Upečene pocukrujeme alebo polejeme čokoladou.VANILKOVY KREM si urobime takto:Do hrnca v ktorom budeme varit si dame 1 pohar mlieka,všetok cukor a zohrievame.V miske si vymiešame žltky,zvyšne mlieko ,škrob a citr.koru.Potom nalejte trošku tepleho mlieka do misy so žltkami ,dobre premiešajte a pridajte do hrnca s mliekom,na miernom ohni varime a miešame kym zmes nestuhne.Nechame vychladnut.Kroasanty su super,makkučke,hebučke.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 31.8.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čoko-koko rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY V postupe.. POSTUP PRÍPRAVY Do 250 ml vlazneho mlieka pridajte 2PL cukru a 1 instantne drozdie.Chvilu nechame bokom.Medzitym si vyšlahame 3 vajička a postupne po troškach pridavame 250 ml oleja.Vyšlahame a pridame kvasok.Cele to vlejte do odmerky a rozdelte na polovicu,do dvoch misiek.Do jednej pridajte 4PL kakaa a tolko hladkej muky aby vzniklo polotuhe cesto.Do druhej misky dajte 150 g kokosua znova tolko muky aby bolo cesto polotuhe a nelepive.Na všetko budete potrebovat menej ako 1 kg muky.Obe misky zakryte a nechajte chvilu odpočivat.Rozdelte biele aj hnede cesto na 4 rovnake časti.Jednu hnedu čast rozvalkajte na 3-4 mm ,to iste urobte s bielou častou,potom dajte bielu na hnedu placku a ešte vyvalkajte,aby sa spojili.Rozdelte na 12 častí a rolujte rožky,začnite od širšej časti.Rozky mozete aj naplnit napr.nutelou.Pečieme na 180 st 15-20min.Urobime si sirup,dame do hrnca 500g cukru,2 vanilkove cukry a 500ml vody.Varte pokial to nezhustne na sirup.nechajte vychladnut.Do upečenych rožkov narobte odspodu dierky šparatkom a ponorte do sirupu.Ja som to robila na skušku z 1/3 mnozstva a vyšiel mi cely plech rožkov ..Kto nema rad kokos,može dat namiesto neho mak alebo orechy... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 2.10.2016, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
karamelovo-škoricove slimaky (super cesto)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO:1 3/4 šalky teplej vody,1 1/2 čl droždia,1/2 čl soli,4 vajcia,1/2 šalky tekuteho medu,1/2 šalky rozpusteneho masla,7 šalok hl.muky (kto chce kakaove cesto, moze pridat 1/3 šalky kakaa) KARAMELOVA VRSTVA:6 PL zmaknuteho masla,štipka soli,1/2 šalky hnedeho cukru(moze byt aj biely),pekanove orechy (ja som dala vlašske mlete ale mozu byt rozne) ŠKORICOVA PLNKA:4 PL zmaknuteho masla,1/4 šalky cukru,1PL ml.škorice,1/2 šalky orechov,ak chcete aj hrozienka POSTUP PRÍPRAVY CESTO sa robí den vopred,vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko,je fantasticke,a skladuje sa v chladničke .Vydrži aj 4 dni.Daju sa z neho robit buchty,zaviny,kolače,čokolvek...Ja som toto robila z polovičnej davky a vyšiel mi taky stredny plech.Ale mozete si urobit cesto z celej a len plnky z polovičnej a za par dni vytiahnut cesto z chladničky a urobit zase niečo ine..ved vyskušajte...Takze ak mate pekarničku,šupnite to všetko tam,ak nie tak v miske zmiešame vajička,vodu,med,rozpustene maslo,drozdie a sol.Dobre premiešame varechou a pridame muku a miešame dokym nevidime suchu muku.Misku uzavrieme a šup do chladničky.V den ked sa rozhodnete piect,cesto z chladničky vyberte a nechajte v kuchyni.(stači 1 hodinu pred pečenim).PLNKA:všetko spolu zmiešame.KARAMELOVA VRSTVA: takisto všetko zmiešame.Pomučime si dosku a cesto vyvalkame na obdlznik alebo oval,potrieme plnkou a skrutime ako roladu.Nakrajame..Karamelovu vrstvu nasypeme do pekača a rovnomerne rozotrieme.Na nu poukladame slimačiky,a nechame ešte 1/2 hodinu podkysnut.Pečieme na 180 st asi 35 min.Ešte som zabudla dodat ze po upečení to treba z pekača vybrat,lebo ked ten karamel vychladne ,potom to ide tazko..Ešte jedna rada:maminky vravia ze cesta je straaaaašne vela z plnej davky,tak ak je vas doma menej stači vam robit z polovice.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 22.4.2020, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pomarančovo-citronova natierka( orange and lemon curd)POTREBNÉ PRÍSADY 1 citron,1 pomaranč,160 g cukru,3 vajcia,100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Citron aj pomaranč dobre vydrhneme,postruhame najemno koru,a potom vytlacime štavu do misy.Pridame cukor,vajcia a maslo.Miesame nad parou asi 20 min.kym sa hmota pekne nespoji.Nechame vychladit a nalejeme do ster.poharov a dame do chladničky.Skuste,je to jednoduche a chutovo vyborne..najlepšie na toaste,sladkom pečive, ale mozno aj na torty a kolače... Da sa urobit aj z limetiek. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 8.3.2010, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Plneny veniecPOTREBNÉ PRÍSADY podla:Martina P. (Mata74) ID 9033 POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.1.2010, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |