. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Hanka K. (Kohan) ID 315
.
mimibazar.sk/kohan
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.6.2005
Naposledy: 22.2.2023 19:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 423
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MLETÉ MÄSO

Boloňské špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

800 dkg mleté mäso, 1-2 rajčinové pretlaky ... mne sa veľmi osvedčil v sklenenej fľaši z LIDL, 1 veľkú cibulu, cesnak, čierne korenie, soľ, bazalka, hladká múka, tvrdý syr.

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu pokrájame na kocky, cesnak na plátky alebo roztlačíme. Na oleji osmahneme do zlatista, pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme kým sa nám pekne nerozpadne na drobné :o)) cca 5 minút. Potom podlejeme tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď máme mäsko mäkké pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku, rozmiešame, prilejeme vodu /prilievam od oka tak aby bola výsledná omáčka hustá ako má byť, zo začiatku radšej menej priliať vodu a nebude problém :o)))), zahustíme zátrepkou ... ale nemusíme, pridáme bazalku /podľa chuti/ a necháme prevrieť. Kto chce môže pridať ešte tymian a bôbkový list. Mne to ale tak nechutí :-) Podávame so špagetami a strúhaným syrom. Keď budem najbližšie robiť doplním aj fotečky :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.1.2012, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Patizón s rajčinami a paprikou



POTREBNÉ PRÍSADY

Patizón strednej veľkosti, rajčiny 3-4, papriky 3-4, 4-5 trojuholníkov taveného syra, cibuľa, olej, soľ vegeta, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Patizón ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Spolu s paprikou nakrájame na drobné kocky. Keď to máme pekne pripravené nakrájame cibuľu na drobno a speníme na oleji do zlatista, pridáme patizón, rajčiny a papriku /tak aby to bolo v pomere na 3 diely patizónu, 2 diely rajčín a 2 diely papriky/ osolíme, pridáme kávovú lyžičku vegety a podlejeme trochou vody asi tak aby bola zelenina do polovice ponorená a necháme dusiť cca 10-15 min. Ak je potreba prilejeme vodu tak aby bola zelenina stále cca do polovice ponorená aby nám jedlo zostalo šťavnaté. Keď je patizón mäkký odstavíme ho, pridáme bazalku a premiešame Potom pridáme syr a znova premiešame tak aby sa nám rozpustil. Podávame len tak bez prílohy, mne aj mojich dvom chlapom to veľmi chutí. Všetkým prajeme dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 9.8.2015, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Sedliacke Fondue



POTREBNÉ PRÍSADY

1 gulatý bochník chleba, 45dkg oravská slanina, 3 krabice syra Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažitka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie a vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Z bochníka chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme. Pokrájame slaninu na prúžky a osmahneme na oleji. Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažitku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame.
Tukom zo slaniny vytrieme chlieba zvnútra aj zvonku, naplníme zmesou a položíme na pomastený plech. Vedľa môžeme položit ešte "vydlabance", které sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny.
Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.
Je sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu