. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana G. (belinka21) ID 14991
.
mimibazar.sk/belinka21
Oblasť: Bánovce nad Bebravou
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.4.2007
Naposledy: 11.11.2019 17:02
Aktualizácia: 8.1.2018 11:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 131
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

ZAPEKANE ZEMIAKY S KLOBASKOU A KAPUSTOU



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, klobáska, kyslá kapusta, cibuľka, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky si očistíme a nakrájame, cibuľku speníme na oleji a pridáme kyslú kapustu s klobáskou, podlejeme vodou, dochutíme korením, soľou a podusíme. Medzitým si vymastíme pekáč alebo sklenú misu olejom, naukladáme zemiačky, na to potom dáme podusenú kapustu, a na vrch dáme este zvyšné zemiaky a zalejeme smotanou. Prikryjeme alobalom a dáme piecť. Je to výborné, šťavnaté a chutne...:-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 2.12.2016, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

VÝBORNÉ MASKO A LA ČÍNA



POTREBNÉ PRÍSADY

½ kg mäso chudé (hydinové, bravčové) 3 PL oleja 2 vajcia 1 cibuľa ½ ČL štipľavej papriky 1 PL polievkového korenia 2 PL maizeny 1 PL worčestrovej omáčky 2 PL arašidy 1 ČL kari korenia ½ ČL čierne korenie 1 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájajte na pásiky, cibuľu na kolieska, pridajte ostatné suroviny a dobre premiešajte. Nechajte stáť 24 h. v chladničke. Na panvici rozohrejte olej a mäso odkryté duste 5-10 min. Podávajte s ryžou alebo hranolkami

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.12.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNČIE MASO S HUBAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg srnčieho karé, 2-3 Pl oleja, 50 g masla, 100 ml červeného vína, hovädzí vývar, 150 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Karé odblaníme a vykostíme. Nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo na oleji opečieme z obidvoch strán. Podlejeme vínom, pridáme pokrájané huby, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Podávame s ryžou, alebo s hranolkami, ja som robila kašu -)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.3.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KARAMELOVÉ KOCKY



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200 g masla, 400 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 275 g hladkej múky PLNKA: 180 g masla, 110 g práškového cukru, 2PL medu, 180 ml salka , 175 g vlašských sekaných orechov POLEVA: 200 g tmavej čokolady na varenie, 1 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto v panvici na malom ohni rozpustíme maslo, pridáme cukor a miešame, pokým sa cukor nerozpustí. Odstavíme z ohňa, pridáme múku, premiešame a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty pridáme vajcia a vypracujeme cesto. Na plech vyložený papierom / ja som ho aj naolejovala/ na pečenie navrstvíme cesto a pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre na 160 stupňov.

Na stredne veľkom plameni rozpustíme maslo, prisypeme cukor, pridáme med, salko, a za stáleho miešania varíme približne 10 minút, pokým nevznikne zmes karamelovej farby. Odstavíme z plameňa, prisypeme orechy a rýchlo navrstvíme na upečený korpus. Na chladnom mieste nechame stuhnúť.

Vo vodnom kupeli roztopíme čokoládu, pridáme olej a premiešame. Koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Je výborný, ja sa ho neviem dojesť...aj vám prajem dobrú chuť :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 3.12.2011, 8:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

SKVELÝ PÚPAVOVÝ MED



POTREBNÉ PRÍSADY

250 kvetov púpavy, 8 dcl vody, šťava z 2 citronov, 2 kg kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

kvety púpavy premyjeme a dáme spolu s vodou variť na 7 minút, potom precedíme, pridáme 2 kg cukru, šťavu z 2 citronov /tu si precedíme cez sitko aby tam neboli tie dužinky/ a varíme všetko spolu 35 minút.
Plníme do pohárov, uložíme na suchom a chladnom mieste.
Nedava sa to do pary, len sa naplnia pohare a je to.
Medík je naozaj skvelý a zdravý, z tejto jednej dávky mi vyšlo 9 pohárikov z tatárskej omáčky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (46) posledné: 1.5.2010, 1:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLADOVO-JABLKOVY KOLAČ



POTREBNÉ PRÍSADY

• 6 žĺtkov • 150 g práškového cukru • 0,15 l oleja • 0,1 l mlieka • 120 g polohrubej múky • ½ balíčka prášku do pečiva • 2 lyžice kakaa Plnka: • 6 bielkov • 6-7 jabĺk • 70 g kryštálového cukru Poleva: • 100 g čokolády • 100 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, kakao a múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený múkou vyspypaný plech a dáme piecť. Pred dopečením navrstvíme na cesto plnku a dáme do rúry dopiecť. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Príprava plnky: Očistené jablká najemno postrúhame a zmiešame s bielkovým snehom, ktorý sme vyšľahali s kryštálovým cukrom.
Príprava polevy: Maslo roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.

Koláč nevyzera najkrajšie ale chuti dobre, a chutil aj mojej malej dcerke a to je najhlavnejšie :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.12.2011, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

REZNE V MARINADE



POTREBNÉ PRÍSADY

4 - 6 bravčových reznov, olej na vysmážanie NA MARINÁDU: 2 vajcia, 1 PL kečupu, 1 PL grilovacieho korenia, 2 ČL solamylu, 4 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL karí korenia, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Osolíme a okoreníme. Ingrediencie na marinádu spolu vymiešame, rezne poukladáme do plytkej misy a zalejeme marinádou. Na 24 hodín ich odložíme do chladničky.
Naložené mäso vysmažíme v horúcom oleji. Podávame s pečenými zemiakami alebo kašou, príloha je na vás podla chuti.Ja som do polky kaše ešte zamiešala osmažený špenát na masle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

DREVORUBAČSKE TOASTY



POTREBNÉ PRÍSADY

toastovy chlieb, 100 g salamy /aku mate radi/, 200g tvrdeho syra, 1 vajíčko, bazalka, soľ, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

salamu si nakrajame na pasiky alebo kocky, syr nastruhame na hrubo, pridame vajíčko, soľ a trochu bazalky a zmiešame dokopy, toasty natrieme kečupom a na vrch navrstvime salamovu zmes a dame zapiect do truby asi na 25 minut, vyborne na ranajky ale aj večeru

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.2.2010, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

TALIANSKE ŠPAGETY



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, 1 šlahačková smotana, cibuľka, 15 dkg šunky alebo podla chuti, šampiony, rajčina, kečup, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku si spenime na oleji, pridame šampiony a nakrajanu šunku, chvilku podusime, pridame na kocky nakrajanu vačšiu rajčinu, nalejeme smotanku pridame za lyžičku kečupu a povarime asi 5-10 minut, omačku prisolime a okorenime podľa vlastnej chuti, potom uz len nalejeme omačku na špagety a papame, dobru chut !!!
je to lacne, jednoduche a rýchle jedlo

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.10.2009, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 varené zemiaky v šupke, 1 kg hladkej múky, 3 lyžičky octu, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, kocka kvasníc, 6 dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Postrúhané zemiaky, múku a ostatné prísady spolu dobre vymiesime. Vykysnuté cesto ešte 1-krát vymiesime a necháme znovu nakysnúť. Cesto po vykysnutí dobre vyváľame na pomúčenej doske a dáme ho do hlbokého pekáča na utierku vysypanú múkou. Opäť necháme podkysnúť. Cesto v tvare chleba preložíme na plech, potrieme slanou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri najvyššej teplote. Neskôr prepneme na miernejšiu teplotu a necháme piecť asi hodinu. Rúru počas pečenia neotvárame!!!
Po upečení chlieb zabalime do utierky aby nam nestvrdol.
Chutí výborne, vyskúšajte aj vy ako chutí domáci chlebík!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2009, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu