. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Voňavé kuriatko pečené na zemiakoch...



POTREBNÉ PRÍSADY

Veľmi jednoduchý a rýchly receptík /máte jedlo aj s prílohou naraz pripravené/, ktorý zvládne aj začiatočník. Viem to, pretože som počas choroby poverila manžela, aby ho pripravil /a jeho repertoár vo varení je obmedzený na tri jedlá/. Navyše príprava surovín trvá najviac polhodinku a keď sa dá piecť, môžete naň na chvíľu zabudnúť - netreba ho podlievať, ani miešať. ♠♠♠♠♠ Potrebujeme kura - je jedno aké veľké, postačia aj časti kuriatka /ja som teraz mala len stehná horné aj dolné, ale robila som aj s krídelkami alebo dolnými stehienkami/, zemiaky -tiež množstvo upravíme podľa počtu stravníkov, troška oleja, 1-2 cibule, 4-6 strúčikov cesnaku, soľ, drvená rasca /môže byť aj celá, ale naši ju nemajú radi/, a koreniny podľa chuti a toho čo máme doma: mletá červená paprika, vegeta, kari korenie, mleté čierne korenie... alebo skrátka len korenie na grilovanie alebo pečené kura.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme, cibuľu aj cesnak olúpeme, kuriatko umyjeme a naporcírujeme.Plech potrieme olejom, cibuľu pokrájame na plátky a polovicu rozsypeme na plech, zemiaky pokrájame na 1/4 a rozprestrieme na plech, cesnak pokrájame na plátky a spolu so zvyšnou cibuľou nimi posypeme zemiaky. Osolíme, posypeme rascou. Kuriatko dáme do misky, posypeme soľou, vegetou, koreninami podľa chuti a toho, čo máme doma a rukami dobre premiešame, aby koreniny dôkladne kuriatko obalili. Potom kúsky kuraťa rozprestrieme na zemiaky a dáme piecť na 200°C na 3/4 hodinku. Netreba nič miešať, nič podlievať. Po uplynutí doby máme hotovo - mäsko sa krásne oddeľuje od kosti, zemiaky nasali všetky chute a vône... Len treba pamätať na dostatočné množstvo, pretože u nás si každý pýta dupľu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 11.8.2017, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Úžasná kuracinka z jedného pekáča... so zemiakmi, jablkami, olivami, paradajkami, bylinkami a slaným syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäsko podľa chuti a počtu stravníkov (stehienka, krídelká, prsíčka) ... soľ ... čierne korenie ...bylinky pre „kuriatko“ ... 3-5 strúčikov cesnaku ... 2-3 ks cibuľa ... 3 ks jablko ... 3 ks mrkva ... šťava z jedného citróna ... 1 PL horčica ... oregano a tymian ... 2-3 stonky petržlenovej vňate ... 1 - 1,5 kg zemiakov ... 1 menšie balenie čierne olivy .... 5-7 paradajok .... 1 - 2 balenia slaného syra (Feta, Tatranský a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

... toto je ďalší recept "z jedného hrnca" pôvodne od Evy Mázikovej, ktorý som trocha "doťukla" olivy, jablká, paradajky, bylinky a slaný syr mu dávajú úúúúžasnúúúú chuť ... takže ideme na to :

... zemiaky očistíme, pokrájame na štvrtiny, osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu - necháme pol hodinu odstáť, aby to dobre vsiaklo .... dáme do pekáča, pridáme očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu, pokrájané jablká, cesnak, vložíme osolené a okorenené kuracie mäsko posypané bylinkovým korením na kura a potreté horčicou, posypeme tymianom a petržlenovou vňaťou a dáme zapiecť asi na hodinu a pol pri teplote 180 stupňov (piekla som cca hodinku prikryté a potom odkryté. 15 minút pred koncom pridáme pokrájané paradajky, olivy a slaný syr a dopečieme cca 10 - 15 minút, pokiaľ sa syr nezačne roztekať ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chutné kuriatko s Chorizo salámou a zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

15 ml olivového oleja, 6 ks kuracích stehienok, 300 g chorizo (mala by to byť chorizo klobása, ale ja som zohnala len krájané a vákuovo balené v Tescu a bolo super - stačilo mi aj 150 g na 6 kusov mäska ), 1kg zemiaky očistené a nakrájané na štvrtiny, 2 červené cibule očistené a nakrájané na pol kolieska alebo na mesiačiky, 2CL oregano soľ (nie veľa, chorizo saláma je dosť ochutená)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je úplne nenáročný a úúúžasne chutný recept "z jedného hrnca" od Nigely Lawson, ktorý vás dostane úžasnou chuťou a nenáročnou prípravou ... je to jeden z najlepších receptov z kuracieho mäska, ktorý som jedla ... taaakže veľmi jednoduchý postup : .... ... rúru predhrejeme na 220°C..... pekáč natrieme olivovým olejom ..... pridáme porcie kuriatka, ktoré v oleji dobre obalíme a jemne osolíme..... pridáme chorizo (mne sa podarilo dostať len krájané, ale vôbec to nevadilo), pokrájané zemiaky a cibuľu a posypeme oreganom. Pečieme 1 hodinu (cca 45 minút som piekla zakryté a potom som odokryla a by sa mäsko zvrchu zapieklo). Chuť jednoducho úúúžasnáááááá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s ciderom,bylinkami a horcicou



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/01/kuracie-prsia-s-ciderombylinkami.html

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia s ciderom,bylinkami a horcicou
Potrebujeme:1 PL olivoveho oleja
750g kuracich prs,nakrajanych na vecsie kusky
2 cibule,nadrobno nakrajane
2 cesnakove struciky,nadrobno nakrajane
400 ml cideru
175g creme fraiche
2 PL celozrnnej horcice

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.1.2014, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Citrónové kuracie prsia s rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

Prsia pre 4 osoby, 1 citrón, soľ, čierne ml. korenie, rozmarín podľa chuti, 1-2 PL olej,1-2 ČL solamylu ( Kto nemá rád rozmarín, môže namiesto neho použiť šalviu)

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia si nakrájame na kúsky - také akurát do úst :)
Naložíme najlepšie do druhého dňa, ale keď nie je času - tak stačí aj na 30-60 min.
Marináda - šťava z 1 citróna, osoliť, okoreniť, pridať rozmarín, 1-2 PL oleja, 1-2 ČL solamylu.

Kuracie kúsky opražiť na 1-2 PL olivového oleja. Príloha by mohla byť opečené zemiačiky, no ja som si dala iba zeleninku. (taliansku zmes, a zelene fazuľky na cibuľke a slaninke)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

výborná pomaly pečená kačica



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento jednoduchý recept je z českého MMB od Andrei ID 37748 (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14156 - mrknite tam aj na komentáre!) Stačia vám kačica, soľ, rasca a dôvera že recept naozaj funguje.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup nájdete u Andrei ID 37748 na českom MMB, ja som skúsila s 2,5kg kačicou - piekla som ju v obyčajnej plynovej rúre v zakrytom veľkom sklenenom pekáči:

1. Kačicu večer pred pečením dôkladne umyjem, dobre osolím (ponatieram soľou) zvonka aj zvnútra, posypem rascou, vložím do suchého skleneného pekáča, zakryjem - nechám cez noc v chladničke..

2. Druhý deň ráno už s kačicou vôbec nič nerobím - žiadne podlievanie ani pridávanie oleja!, iba vložím do pece tak ako bola v chladničke - zakryté - na sucho - a pečiem pomaličky pri nízkej teplote (120´C -150´C) 4hodiny bez otvárania! Žiadne podlievanie, žiadne otáčanie, najlepšie je zabudnúť na kačku a užiť si voľné dopoludnie niekde inde než v kuchyni. :-)
( v recepte sa uvádza že sa pečie pri 120´C - k pôvodnému receptu je kopec nadšených komentárov - 120´C u mňa nejde nastaviť, pretože mám plynový sporák, u mňa je najmenej okolo 150´C takže som piekla tak a kačica bola výborná...)

3. Po 4 hodinách pekáč vyberiem, konečne ho otvorim, ešte za horúca opatrne malou naberačkou zozbieram vypečenú masť do čistého kastrólika, trošku masti nechám aj v pekáči, poprelievam ňou kačicu a nechám odokryté ešte dopiecť kôrku do chrumkava (už "normálne", pri 200´C) - zlatohnedú farbu už kôrka bude mať, to len aby pekne chrumkala...

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 13.7.2019, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Plnene masko-moj dnesny vytvor



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (podla poctu porcii), spenatove listy, sunka, platkovy syr, cesnakove maslo (Rajo), olej, hlad. muka, sol, korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia narezeme na rezne, naklepeme, osolime a okorenime. Na kazdy kusok maska dame spenatove listy, platok sunky, platok syra a kusok ces. masla. Zvinieme do rolky, obalime v hladkej muke. Do hrnca si dame olej a poukladame masko, podlejeme trochou vody. Nechame varit, podla potreby dochutime solou. Pri vareni sa Vam vytvori skvela omacka, ktoru mozete este zahustit muka/solamyl. Podavame s ryzou a kompot.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s brokolicovo-nivovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, jedna hlávka brokolice, niva, dve sladké smotany na varenie, cesnak, olej, soľ, peper, hladká múka, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť brokolicu do vriacej vody.
Kuracie prsia nakrájame na kúsky, dáme ich piecť na olej, pridáme soľ, peper a pretlačený cesnak. Keď sú opečené, pridáme uvarenú na kúsky nakrájanú brokolicu, zalejeme to smotanou a varíme, kým to nevrie, nakoniec pridáme nivu nalámanú na kúsky a počkáme kým sa roztopí. Kto chce, môže zahustiť múkou rozmiešanou v mlieku.
Podávame s ryžou alebo hranolkami.
Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Monika K. (ceresnic_kaa) ID 106502 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vynikajuca kuracia bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, cibuľa,mraz. Zelenina, šampiony, brokolica, dietny salam, vajcia, soľ, mčk, olej,maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenu, umytu kuracinu si prerežeme na tenšie platky a nimi vyložime babovkovu formu (kovove, v silikonovej nie celkom dobre drži)tak, aby nam cca 3 kusky mäsa ostali na zakrytie.
Potom si na oleji osmahneme cibuľku, potom pridame salamu, zeleninu -podľa chuti čo mate radi a nakoniec capneme vajcia, osolime, okorenime anuvarime ako praženicu - to je vlastne plnka, nechame trošku prechladnuť a potom šup na mäso.
Vrch zakryjeme zvyšnym mäsom, nañ poukladam platky masla a šup na 180C do rury na cca 50 minut
K tomu podavam zemiaky na akykoľvek spôsob ak budem mať foto, priložim. Dnes som nestihala, lebo ja to mam bežne za cca 20min prichystane

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

gabriela f. (gabulkabambulka) ID 288209 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2013, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

MORČACIE MÄSO S VAJCOM



POTREBNÉ PRÍSADY

morčacie mäso, vajcia, cibuľa, cesnak, olej, voda, soľ, korenie, mletá paprika, pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji osmažíme do zlatista 3 nadrobno nakrájané cibule a 3 strúčiky cesnaku. Pridáme pol kila nadrobno nakrájaného alebo nahrubo pomletého morčacieho mäsa, 2 deci vody, osolíme, okoreníme a dusíme 30 minút až do zmäknutia mäsa a odparenia vody. Nakoniec pridáme 6 vajec, lyžicu sušenej pažítky, štipku mletej červenej papriky a dusíme až do úplného zhustnutia. Vychladnuté natlačíme do misky alebo kelímkov a odložíme do chladničky. Podávame studené s chlebom alebo zohriate so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu